Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stalno to spominjete, a ne mogu doći do odgovora šta to znači?
O čemu vi to?
Kakav veliki srbizam?
Je li to ko fundment?
Ili fundamntosrbizam?
to ti je V- K- K.
a i sad postavljas takva pitanja kad smo u soku od saznanja da rs ima 246.000 boraca a od toga cak 126.000 elitnih boraca prve i druge kategorije. zar nevidis da su se svi razbijezali i traze pasose da odu posjetiti bolesnu tetku u austriji i svedskoj.
Bodkin wrote:
mogu. zasto svicarci nikad ne pricaju o ratu? ili austrijanci? sta ti mislis? dakle kad ljudi rade 10-12 sati dnevno, i dobro zaradjuju sigurno nece razmisljati kako da se odvoje
znaci ni na jednom austrijskom i svajcarskom forumu ne postoji ni jedna tema o ratu. provjereno ili jednostavno lupas?
nije uopste to bitno niti je to tema. ti si rekao da ekonomija nije bitna za ovu pricu, a ja kazem da jeste. vrhunac gluposti je reci da ekonomija i zadovoljstvo ljudi zivotom nemaju uticaja na price o ratu
Bodkin wrote:
mogu. zasto svicarci nikad ne pricaju o ratu? ili austrijanci? sta ti mislis? dakle kad ljudi rade 10-12 sati dnevno, i dobro zaradjuju sigurno nece razmisljati kako da se odvoje
znaci ni na jednom austrijskom i svajcarskom forumu ne postoji ni jedna tema o ratu. provjereno ili jednostavno lupas?
nije uopste to bitno niti je to tema. ti si rekao da ekonomija nije bitna za ovu pricu, a ja kazem da jeste. vrhunac gluposti je reci da ekonomija i zadovoljstvo ljudi zivotom nemaju uticaja na price o ratu
Najveća zabluda je da ekonomija rešava sve. Em ti svetsku krizu ne možeš pobediti na svom terenu em su se i Jugosloveni poklali kad su imali one ludo nerelane Markovićeve plate
alo bre 246.000 evidentiranih boraca a ti guslas o austrougarskoj.
Pa u RS se hvale da onoliki front nikad nije držalo više od sedamdesetak hiljada ljudi a i imali su problem sa nedostatkom novih boraca. Što će reći sve se može uz dva svedoka ali kad su ludi nek plaćaju, neće još dugo
Bodkin wrote:
mogu. zasto svicarci nikad ne pricaju o ratu?sta ti mislis? dakle kad ljudi rade 10-12 sati dnevno, i dobro zaradjuju sigurno nece razmisljati kako da se odvoje
Svicarci su jedan od najnaoruzanijih naroda. Oni su itekako militarizirana nacija. Prema procjenama Svicarci su treca nacija na svijetu (iza SAD i Jemena) po broju cijevi i po broju stanovnika. Svicarci posjeduju oko 3.4 miliona cijevi ili 42 cijevi na 100 stanovnika.
Skorom svi Svicarci idu na vojnu obuku, zaduzuju borbene puske i drze ih kuci. Svicarska je izuzetno aktivna zemlja na geopolitickom planu i manje vise je ukljucene u vecinu sukoba u svijetu (borbenih ili politickih) i cesto sluze kao posrednik u pregovorima izmedu sukobljenih strana. Oni su itekako ukljuceni u konflikte koji se desavaju u svijetu.
To da ne pricaju o ratu je potpuna neistina. Upravo se u Svicarskoj nalaze razni Instituti i organizacije zaduzene za pracenje i izucavanje geopolitike, strateskih pomaka u svijetu itd...
Svicarci su oni koji cuvaju i najveceg katolickog vodu u Vatikanu. To je samo onako ukratko. Vise mozes pronaci i sam.
Rat '90-tih se nije desio radi ekonomije vec radi velikosrpske divljacke politke.
radostan dan wrote:ako je prekid vatre, da uletim sa tamićem cigara, ako nije, javTe kad bude...
ma gotovo je. taman kad su ovi takozvani "multieticni" nasli kljuceve za tenkove u tuzli odjednom se niodkud pojavi 246.000 evidentiranih boraca i razjeba to sve.
nego imas plavog ronhila? milorad je vec sve rasprodo dok je stigo do mene.
Hafis wrote:Konzerviraj te cigare. Nema nešto noćas onih militantnijih, a i onog vojnog eksperta i turkofila iz Nizozemske, tako da ništa od akcije ovog vikenda
pa usrali se kad su culi cifru od 246.000 evidentiranih boraca.
radostan dan wrote:ako je prekid vatre, da uletim sa tamićem cigara, ako nije, javTe kad bude...
Konzerviraj te cigare. Nema nešto noćas onih militantnijih, a i onog vojnog eksperta i turkofila iz Nizozemske, tako da ništa od akcije ovog vikenda
ne znas ti kad je taj ovdje pisao da treba naruciti 200 tenkova iz turske i poslati sve na lukavicu uz to slike sa google earth-a postavljao kao dokaze
Martinez_ wrote:
Bodkin wrote:
Najveća zabluda je da ekonomija rešava sve. Em ti svetsku krizu ne možeš pobediti na svom terenu em su se i Jugosloveni poklali kad su imali one ludo nerelane Markovićeve plate
naravno da mozes. da ne mozes, 2008 bi puklo na pola planete ali pare i ekonomija su bitniji
Postao/la piplica666 dana 06/12/2013 22:37
Ja jedem brašno iz Srbije.Brašnom iz Srbije pravim hljeb, kupujem sve srpske prehrambene proizvode (kvalitetni su, najkvalitetniji[/b]).Znači ja nemam niti jedan razlog da ne želim da naše komšije žive prosperitetno , da im žitnice, polja budu rodne i da proizvode što više kako poljoprivrednih tako i industrijski proizvoda.Lijepa je to zemlja, dobri ljudi, .....".Mi se ipak još uvijek volimo.
Bodkin wrote:
ne znas ti kad je taj ovdje pisao da treba naruciti 200 tenkova iz turske i poslati sve na lukavicu uz to slike sa google earth-a postavljao kao dokaze
sjećam se toga...pa jel to on?
a što navuče martineza, polomi se čovjek diskutujući sa njim.
Bodkin wrote:
sjećam se toga...pa jel to on?
a što navuče martineza, polomi se čovjek diskutujući sa njim.
dedukcija ali sumnjivo je da je onaj bio pitje a ovaj titje ili kako vec i obojica turkofili i zagovaraju tenkovsko rjesenje
Martinez_ wrote:
Ti bi ipak to malo previše uprostio ali i kod kantonalnih granica ćeš biti pažljiviji. Ako Srbi jednog dana i odustanu od RS, sigurno nećeš Bijeljinu naslonjenu na Srbiju uvući u Tuzlanski kanton.
Nemam ja nista uvlaciti, ako se tako odluci, niti ces ti sprijeciti, niti ce im trebati moja pomoc. Lepo je bre da si odmah uocio opasnost uvlacenja Beljine u Tuzlanski kanton, a nisi primetio uvlacenje Bihaca, Cazina, Buzima i Kladuse u Banjalucki.
Mogu otprilike zamisliti kakav je tvoj obektivni predlog: teritorija genocidne zapadno od Brckog jedan kanton, istocno od Brckog drugi kanton.
Neka, hvala, kozmeticke promene nam ne trebaju. Ovako bar znam na kojoj strani je neprijatelj.
Kužim ja seln da ti maštaš kako sa neba padaju darovi baš u tvoju avliju ali miloševićevsku politiku ''jedan čovek jedan glas'' i regije po uzoru na one kakve je Karađorđević pravio nažalost moraćeš zaboraviti to nijedan Deda Mraz još dugo dugo ne šalje
Tako, brate, govori srpski da te ceo svet razume. Sta si se natakario tu "ako se srpski narod odrekne"...
reci lepo da se srpski narod nikad nece odreci otetog i teskim genocidom stecenog.
Basvod wrote:Poveza covjek Visegrad 90ih sa nestankom ulicne rasvjete u Sarajevu.
Mislim da je ovo vrh vrhova.
Pa kad nestane argumenata uvijek ide ista prica....genocid, logori itd
Ajde da se vratimo u kasne 80 I rane 90 , samo da podsjetimo ove koji su jos bili djecurlija tad ( izgleda vecina na ovom forumu), ko je istu pricu pricao, ko je kosti nostao...rugate se srbima a istu pricu furate.
Sad da se vratimo malo na temu....dali ce biti rata...to nezavisi od naroda u Bosni.
Priomjetim dvije struje ovdje, oni koje su za rat (vecinom bosnjaci) I oni koji nisu ( srbi, hrvati I par bosnjaka)
Ovi sto su za rat se djele na dvije grupe , jedni sto otvoreno govore da im je cilj traktorijada, kojima je cilj da vecina srba I hrvata ode u maticne drzave, sto silom sto milom, I da u Bosni ostane samo lojalna manjina I njima nije cilj ni ekonomija ni prosperitet nego samo osveta (misljena sam da je vecina van Bosne al barem posteno kazu barem se nekriju).
Druga grupa je ova sto govori da bi rat krenuo da bi drzava mogla da prodise ekonomski I politicki medjutim na pitanje kako sad nemoze barem da dise gdje su bosnjaci u vecini, gdje se glavnom gradu iskljucuje java rasvjeta, gdje javi gradski prevoz lici na sve samo ne na prevoz odgovori su sve samo ne logicki I odmah krene pozivanje na prosli rat I genocid. Imam osjecaj da ova druga grupa ratnika ima iste snove ko prva ali su "politicki korektni " pa to nemogu da kazu.
Javi se u Belu kucu. Tako obektivnog analiticara nisu imali od Huntingtona naovamo.
Basvod wrote:Dodik trenutno nije nista veci neprijatelj drzave od Tihica i Lagumdzije.
Ako cemo posteno BiH danas blokiraju bosnjacki politicari sa svojim neodrzivim teznjama za biranjem predstavnika hrvatskom narodu.
Slazes li se da treba postojati mehanizam zaobilaska blokada koje cine bosnjacki politicari?
a zasto bi samo dva naroda imali pravo na blokiranje. mada moram priznati da je i mene iznenadio ovaj blokirajuci stav bosnjackih politicara. kao da se nesto promijenilo kod bosnjackih politickih predstavnika.
Bošnjaci ne mogu sebi dozvoliti taj luksuz jer je BiH najviše u njihovom interesu.
Hajde, posavjetuj ih ti, kao osvjedoceni prijatelj Bosne. Ono sto Bosnjaci (ne samo politicari) ne smiju dozvoliti je da igraju kako sviraju srbi i hrvati.
Hafis wrote:Pa hvala bogu to se barem zna: Hrvati i Srbi su okrenuti k Europi
Sretan put. Ja vam svima zelim stalne boravisne vize i brz prijem u drzavljanstvo zeljenih drzava.
Nigdje veze, ti samo da opališ koju patriJotsku u havu pa nek se dimi. Kakve ba boravišne vize i državljanstva...pa to ionako odavno imam
Treba i ostalo pučanstvo okrenuti Europi, o tome je riječ.
Stalno to spominjete, a ne mogu doći do odgovora šta to znači?
O čemu vi to?
Kakav veliki srbizam?
Je li to ko fundment?
Ili fundamntosrbizam?
Srpska politika i nacionalizam u BiH ograničena je na teritorij manjega entiteta.Hrvatski nacionalizam također nije ekspanzionistički.Generator nestabilnosti zapravo je htjeli to Bošnjaci priznat ili ne,velikobošnjaštvo ponekad otvoreno ponekad pod krinkom bosanstva,građanske države ---