Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Kikibombona

#1926 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Semirizsvemira

Erdogan je mudar politicar.

Zasto u Turskoj ne proba sa serijatom?

Zavrsio bi gore od Mursija, 101%. Al pametan je on, takvu gresku sigurno nece napraviti.
semirizsvemira

#1927 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Kikibombona wrote:
tesanj wrote: Nije sramota pogrijesit. Bio sam neutralan na pocetku desavanja, al vala brate ovo je MASAKR. Sisi radi isto sto i ti, umjesto da je priznao gresku i izvnio se porodicama poginulih on idalje gura po svom, bez obzira na cijenu. Tvoje guranje je slicno njegovom, umjesto da kazes nisam dobro procijenio situaciju ti i dalje guras samo da opravdas svoje prethodne postove.
Nigdje i nikad nisam izrazio simpatiju prema Sisiju i egipatskoj vojsci. Zafrkan je to mentalitet, previse zadrtosti i bezobzirnosti za moj ukus. Sisi i egipatska vojska nece previse paziti na neduzne u masi kada budu nastojali odstraniti naoruzane ekstremiste. Svakako da su ekstremiste mogli eliminisati uz neuporedivo manje neduzne krvi.

Vojska ne bi imala potrebu reagovati da je...

... Bratstvo uvazilo volju nezadovoljnih i prestalo sa guranjem prsta u oci milionima Egipcana
--- da su ponudili ostavke, kompromisno rjesenje, vladu nacionalnog jedinstva ili bilo sta drugo sto bi umirlo masu
... da su prihvatili odluku vojske i sacekali nove izbore
... da su porucili demonstrantima da idu kucama i odustanu od protesta zarad mira i stabilnosti drzave

Dakle, Bratstvo je svaki put biralo na koju ce kartu igrati. Svaki put su odabrali kartu na kojoj pise, 'po nasem ili nikako'.
Za tvoju informaciju a vidim da nemas pojma o tome , cetri mjeseca unazad su Kopti obisli sve vlade zapadnog svijeta i kukali svuda kako su ugrozeni a imali su pravo biti naoruzani do danas . Pa gdje to ima u svijetu da jedna manjina moze biti naoruzana . Dakle ti mislis da je sve ovo doslo spontano i kad tako mislis onda pojma o politici nemas . Prosle godine su se desile tri sabotaze u pruznom saobracaju ( u jednoj toboze nesreci su poginuli mladi vojnici ) . Sve slucajno u dva mjeseca . Covjece , ovo se pripremalo mjesecima i Kopti su dobili ogromnu pomoc u svemu . Novcu , oruzju i podrsci . Muslimani im cuvaju crkve koje su zapalili mubarakova garda ( to se vec zna ) a sve da bi se okrenuli svi protiv muslimana . Zasto su protestovali na Tahir trgu ? jucer slusam na radiju , pola ih nema pojma . Cuj islamizacija a 2/3 ministara iz starog Mubarakovog saziva i administracije :lol: Sta su trebale vodece stranke , sve fino dati Koptima da vladaju kako bi uvjerili Zapad da nema islamizacije :lol: I sta je to islamizacija . I sta ako narod hoce islamizaciju . Onda ih treba poboti jer smeta zidovima
HM 2011

#1928 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Kikibombona wrote:E moj, HM 2011...

Zar ne bi podnjeo ostavku, ponudio vladu nacionalnog jedinstva ili neko drugo kompromisno rjesenje?
Zar tako ne bi postupila odgovorna vlast?

Je li za drzavu bolje rjesenje kompromis ili sukob?

Nijedna odgovorna vlast ne bi postupila tako kako ti opisujes. Milioni na ulicama se ne mogu ignorisati.

Milosevic i Causesku su ignorisali, ignorisao je i Mubarak, Ali u Tunisu, pa smo svi vidjeli kako su zavrsili.
Zasto mislis da bi Mursi zavrsio drugacije? Mozda ga je vojska spasila linca.

I Erdogan je islamista. Zasto ne namece serijatske zakone. Zato sto je odgovoran politicar, zato sto ne zeli sukob sada kada ekonomija snazno napreduje. Cak je i Mursiju porucio, 'za Egipat bi bilo najbolje da ostane sekularna drzava'. Glupi Mursi, trebao je poslusati savjet.
Kontinuirano mještae Kairo i Amsterdam ?

Evo super - pobjede sekularisti---- prođe 5 - 10 - 20- 40 godina dobijaš šerijat, ako ne iznutra, onda izvana - ujedinjenje u jednu grosse arapsku državu ili slično.... Šta si dobio - krvi na rukama i povećan bankovni račun.... u međuvremenu si dobio šta u Egiptu - HAOS - dugotrajni......

ponavljam:

Nationality:

noun: Egyptian(s)
adjective: Egyptian
Ethnic groups:

Egyptian 99.6%, other 0.4% (2006 census)
Languages:

Arabic (official), English and French widely understood by educated classes
Religions:

Muslim (mostly Sunni) 90%, Coptic 9%, other Christian 1%
Population:

85,294,388 (July 2013 est.)
country comparison to the world: 15
Age structure:

0-14 years: 32.3% (male 14,100,807/female 13,474,763)
15-24 years: 18% (male 7,861,197/female 7,471,045)
25-54 years: 38.3% (male 16,565,411/female 16,072,992)
55-64 years: 6.6% (male 2,801,205/female 2,842,786)
65 years and over: 4.8% (male 1,844,456/female 2,259,726) (2013 est.)
population pyramid:

Znaš li ti sa koje je ovo web stranice ?
Last edited by HM 2011 on 18/08/2013 01:34, edited 1 time in total.
HM 2011

#1929 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Kikibombona wrote:Semirizsvemira

Zavrsio bi gore od Mursija, 101%. Al pametan je on, takvu gresku sigurno nece napraviti.
Turska je Euro država - koja se ljuti što je neće u EU - ne porediti sa Egiptom......

Svaka država je samo za sebe - specifičan slučaj........

Ovdje govorimo o Egiptu bez poređenja sa ostalima.....
Last edited by HM 2011 on 18/08/2013 01:33, edited 1 time in total.
Co0l

#1930 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Kikibombona wrote: Milioni na ulicama se ne mogu ignorisati.
I ne ignorisu ih,ubijaju ih.

Ali,bez brige,tako to radi odgovorna vlast a i na snimku je jasno da se radi o naoruzanim ekstremistima koji zasluzuju da budu ubijeni.
Challenger__

#1931 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

- Iako rizkujem da na sebe navučem gnjev (uglavnom čestitih, ali neupućenih) emotivaca, želim da kažem sljedeće: i MB i AKP su prozapadnjačke, masonske, kriptocionističke tvorevine;

- Obično članstvo koje strada na ulicama o ovome zna malo ili nimalo;

- MB se uništava u Siriji, zabranjuje u Egiptu, a zapad, kome su kriptocionisti Erdogan i Mursi dali dušu i zemlje, po njemu "prstom ne mrdaju". Zato je nervozan, očekuje da upregnu sve kapacitete (Izrael, SAD i NATO), jer u protivnom, Turska je sljedeća na redu.

Zato je Erdogan nervozan.
Last edited by Challenger__ on 18/08/2013 01:36, edited 1 time in total.
semirizsvemira

#1932 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Ja neznam da je Mursi proglasio serijat . To su samo lazi . pa zasto bi onda imao 2/3 Mubarakove administracije . :lol:
Sto se tice Turske , nema serijata ali bit ce ako Bog da i nema samo u Turskoj nego u Libiji , Tunisu , Egiptu , Iraku , Libanonu , Jordanu , Emiratima , Kataru . bit ce ako Bog da . Vidis da se sve krece u tom pravcu . Uostalom serijat imamo u Maleziji i ne vidim da se iko buni . Serijat vazi samo za muslimane , ja ne znam sto se krscani i ateisti bune :skoljka:
semirizsvemira

#1933 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Challenger__ wrote:- Iako rizkujem da na sebe navučem gnjev (uglavnom čestitih, ali neupućenih) emotivaca, želim da kažem sljedeće: i MB i AKP su prozapadnjačke, masonske, kriptocionističke tvorevine;

- MB se uništava u Siriji, zabranjuje u Egiptu, a zapad, kome su kriptocionisti Erdogan i Mursi dali dušu i zemlje, po njemu "prstom ne mrdaju". Zato je nervozan, očekuje da upregnu sve kapacitete (Izrael, SAD i NATO), jer u protivnom, Turska je sljedeća na redu.

Nisam znao da ides stopama Karadzica pa si postao i psiholog , eto znas da je Erdogan nervozan :lol:Vjerovatno je i Staljin radio za CIA , rahm Alija za Mossad a Ratko Mladic za MB
Last edited by semirizsvemira on 18/08/2013 01:39, edited 1 time in total.
HM 2011

#1934 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

semirizsvemira wrote:

Ja neznam da je Mursi proglasio serijat . To su samo lazi . pa zasto bi onda imao 2/3 Mubarakove administracije . :lol:
Sto se tice Turske , nema serijata ali bit ce ako Bog da i nema samo u Turskoj nego u Libiji , Tunisu , Egiptu , Iraku , Libanonu , Jordanu , Emiratima , Kataru . bit ce ako Bog da . Vidis da se sve krece u tom pravcu . Uostalom serijat imamo u Maleziji i ne vidim da se iko buni . Serijat vazi samo za muslimane , ja ne znam sto se krscani i ateisti bune :skoljka:
Biće ali poslje dolaska Isa A.S.......
m_l

#1935 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

Musab Elšami, ubijen u Kairu, ostavio iza sebe galeriju slika, koja ce svjedociti o zulumu koji pocinise Sisijevi puleni.

Neka mu Allah dragi podari dzennet firdews, amin!

http://www.flickr.com/photos/mosaaberising/
Kikibombona

#1936 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Semirizsvemira

Kakvi crni Kopti, oni su u ovoj prici sporedni igrac. Njihovoj uticaj nece biti presudan.

Co0l

Vidio sam da pratis temu Sirija. Zar ne bi bilo lijepo da je SAA srusila Asada kao sto je vojska u Egiptu srusila Mubaraka? Sta mislis da se vojska stavila na stranu Mubaraka? Egipat bi bio neuporedivo veca grobnica od Sirije.

Osudjujem prekomjernu upotrebu sile od strane vojske. Osudio sam u vise navrata, ali nigdje nisam vidio da si ti osudio Bratstvo koje nije marilo za milione nezadovoljnih.

HM2011

Ne znam sta pokusavas sa statistikom.
HM 2011

#1937 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Challenger__ wrote:- Iako rizkujem da na sebe navučem gnjev (uglavnom čestitih, ali neupućenih) emotivaca, želim da kažem sljedeće: i MB i AKP su prozapadnjačke, masonske, kriptocionističke tvorevine;

Za Siriju sam rekao svoje -

A za Egipat - Sve zaista izgleda kontrolirano - od samog početka - međutim pitanje koje je javno postavljeno je

Želi li 90% egipćana šerijat - izgleda da im se ogadio ili će im se ogaditi.....

Eh ako je cilj da im se ogadi šerijat - to je vrlo cool zavjera - čiji su plodovi izuzetno gorki - pa ja ne bih da imam ništa sa tim........
aldinjo

#1938 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Kikibombona wrote:Situacija ce se u Egiptu smiriti prije nego mislimo.

Nadam se da ce vojska i policija u narednih nekoliko dana pohvatati ekstremiste uz sto manje nevinih zrtava.

Bratstvo treba zabraniti i rasformirati. Preopasni su za nacionalnu sigurnost, te 'glupe glave', kako ih je nazvao malezijski sejh.
Ma ko si ti jadniče jedan?A ti bi nekoga da zabranjuješ?Možda u genocidnom entitetu.
HM 2011

#1939 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Kakvi crni Kopti, oni su u ovoj prici sporedni igrac. Njihovoj uticaj nece biti presudan.

Co0l

Vidio sam da pratis temu Sirija. Zar ne bi bilo lijepo da je SAA srusila Asada kao sto je vojska u Egiptu srusila Mubaraka? Sta mislis da se vojska stavila na stranu Mubaraka? Egipat bi bio neuporedivo veca grobnica od Sirije.

Osudjujem prekomjernu upotrebu sile od strane vojske. Osudio sam u vise navrata, ali nigdje nisam vidio da si ti osudio Bratstvo koje nije marilo za milione nezadovoljnih.

HM2011

Ne znam sta pokusavas sa statistikom.
Pokušavam pokazati da 90% stanovništva egipta čine muslimani - a od komplet stanovništva egipta 34% su lica do 14 godina.................... Biti će to vrlo zabavna generacija sa puno ljubavi prema vojsci egipta i društvenom sistemu..... Al u k.......
Last edited by HM 2011 on 18/08/2013 01:45, edited 1 time in total.
aldinjo

#1940 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Co0l wrote:

Ali,bez brige,tako to radi odgovorna vlast a i na snimku je jasno da se radi o naoruzanim ekstremistima koji zasluzuju da budu ubijeni.
Imaš li problema islamofobe?
HM 2011

#1941 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

aldinjo wrote:
Co0l wrote:

Imaš li problema islamofobe?
TI nisi pogledao video jelde ? Pogledaj video i prevedi naslov...... Pročitaj njegov tekst i eto ti kako izgleda sarkazam...
aldinjo

#1942 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Ali,bez brige,tako to radi odgovorna vlast a i na snimku je jasno da se radi o naoruzanim ekstremistima koji zasluzuju da budu ubijeni.[/quote]

TI nisi pogledao video jelde ? Pogledaj video i prevedi naslov...... Pročitaj njegov tekst i eto ti kako izgleda sarkazam...[/quote]Toliko ih ovdje ima da sam napravio grešku iako i ja često znam biti sarkastičan. ;-)
semirizsvemira

#1943 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

HM 2011 wrote:
semirizsvemira wrote:

Kad vec sve znas kad ce to biti .
Poslanik s.a.w.s.je rekao:
"Među vama ce biti poslanstvo onoliko koliko Allah bude htio,
a onda ce ga On, kad htjedne uzdici. Potom ce biti hilafet koji ce slijediti put poslanstva, i trajace koliko Allah htjedne da traje, pa ce i njega uzdici. Zatim ce nastupiti period rivalskih dinastija i on ce trajati koliko to Allah htjedne, pa ce uzdici i njega. Iza njega ce doci despotska, diktatorska vladavina, pa ce i ona trajati koliko Allah htjedne, a onda ce uzdici i nju. Potom ce opet doci hilafet koji ce slijediti put poslanstva!"
Prenose imam Ahmed 4/273, Ebu Davud 4/211 i
Tirmizi 4/503;Hafiz Iraki je rekao za ovaj hadis da je sahih
(ispravan)
Mozda je taj trenutak blizu :thumbup:
HM 2011

#1944 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

semirizsvemira wrote:
HM 2011 wrote:
semirizsvemira wrote: Ja neznam da je Mursi proglasio serijat . To su samo lazi . pa zasto bi onda imao 2/3 Mubarakove administracije . :lol:
Kad vec sve znas kad ce to biti .
Poslanik s.a.w.s.je rekao:
"Među vama ce biti poslanstvo onoliko koliko Allah bude htio,
a onda ce ga On, kad htjedne uzdici. Potom ce biti hilafet koji ce slijediti put poslanstva, i trajace koliko Allah htjedne da traje, pa ce i njega uzdici. Zatim ce nastupiti period rivalskih dinastija i on ce trajati koliko to Allah htjedne, pa ce uzdici i njega. Iza njega ce doci despotska, diktatorska vladavina, pa ce i ona trajati koliko Allah htjedne, a onda ce uzdici i nju. Potom ce opet doci hilafet koji ce slijediti put poslanstva!"
Prenose imam Ahmed 4/273, Ebu Davud 4/211 i
Tirmizi 4/503;Hafiz Iraki je rekao za ovaj hadis da je sahih
(ispravan)
Mozda je taj trenutak blizu :thumbup:
Ma sumnjam ja u to sve - meni je ovo smutnja epskih proporcija, ovdje se ne zna ko koga......

Prije da je taj hilafet već bio i prošao.... ali hajde ga ti znaj.... i pusti se ti učenjak što smatraju - i ja smatram - dok ne vidim da sam pogriješio (dok ne vidim HILAFET) - smatram da je to već bilo.....
Kikibombona

#1945 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Ok, umorio sam se od ove diskusije.

Ako vojska uspije izvuci Egipat iz ralja gradjanskog rata smatrat cu da su uspjeli.

Sirija nazalost nije imala neutralnu armiju. To zna Cool, redovno prati temu Sirija.
m_l

#1946 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

Kikibombona wrote:Ok, umorio sam se od ove diskusije.
Image
Klavikula

#1947 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Klavikula »

sigurnost drzave je skupa a cijenu placaju vecinom nevini. kolika god cijena bila ne moze biti veca od cijene rata. samo ovaj put mislim da bi u taj posao mogli biti ukljuceni i vodeci ljudi MB - Morsi kao prvak.
seldzuk

#1948 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by seldzuk »

m_l wrote:Musab Elšami, ubijen u Kairu, ostavio iza sebe galeriju slika, koja ce svjedociti o zulumu koji pocinise Sisijevi puleni.

Neka mu Allah dragi podari dzennet firdews, amin!

http://www.flickr.com/photos/mosaaberising/
Čovjek je ugruhan, ali i dalje živ.
Bar tako stoji na ovom linku.
Ali je poginuo drugi fotograf s istim imenom i prezimenom.
http://egyptianchronicles.blogspot.com/ ... econd.html
Co0l

#1949 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Kikibombona wrote: Co0l

Ti izgleda ne shvatas koliko je besmisleno tvoje stalno osudjivanje Bratstva i okrivljavanje njih za danasnja desavanja jer,eto,nisu uvazili nezadovoljstvo navodno miliona koje je trajalo jako kratko prije nego je izvrsen vojni udar a sa druge strane ti je normalno sto evo vec sedmicama ista ta vojska koja je srusila prvu demokratski izabranu vladu ne samo da ne mari za proteste miliona nego ih nemilosrdno i brulatno ubija na stotine,ako ne i hiljade.

Mursija se moze osuditi sto nije pokusao ostvariti neki dijalog sa opozicijom kada su poceli izlaziti na ulice,to svakako,ali traziti njegovu odgovornost za danasnja desavanja je suludo.Pa ni u tzv. zapadnim demokratijama vlade ne padaju tako lako kada izadju protestanti na ulice a kamoli da se to u Egiptu promptno desi.Sve i da je htio sici na vlast zbog toga imao je odgovornost i prema milionima koji su ga izabrali pa ako ne zbog sebe,nije zbog njih mogao tek tako lako da ode.

P.S.Ne bih se upustao u paralele sa Sirijom jer puno vise ima razlika sa tamosnjom situacijom nego slicnosti,barem po mom misljenju koje ne mora biti tacno.
Kikibombona

#1950 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Ti izgleda ne shvatas koliko je besmisleno tvoje stalno osudjivanje Bratstva i okrivljavanje njih za danasnja desavanja jer,eto,nisu uvazili nezadovoljstvo navodno miliona koje je trajalo jako kratko prije nego je izvrsen vojni udar a sa druge strane ti je normalno sto evo vec sedmicama ista ta vojska koja je srusila prvu demokratski izabranu vladu ne samo da ne mari za proteste miliona nego ih nemilosrdno i brulatno ubija na stotine,ako ne i hiljade.

Mursija se moze osuditi sto nije pokusao ostvariti neki dijalog sa opozicijom kada su poceli izlaziti na ulice,to svakako,ali traziti njegovu odgovornost za danasnja desavanja je suludo
.Pa ni u tzv. zapadnim demokratijama vlade ne padaju tako lako kada izadju protestanti na ulice a kamoli da se to u Egiptu promptno desi.Sve i da je htio sici na vlast zbog toga imao je odgovornost i prema milionima koji su ga izabrali pa ako ne zbog sebe,nije zbog njih mogao tek tako lako da ode.

P.S.Ne bih se upustao u paralele sa Sirijom jer puno vise ima razlika sa tamosnjom situacijom nego slicnosti,barem po mom misljenju koje ne mora biti tacno.
U prva dva pasusa zakljucno sa boldanom recenicom kontriras logici :-D .
Da se Mursi upustio u dijalog sa opozicijom do svega ovog ne bi ni doslo.

Nijedna vlast na svijetu nije mogla i ne moze opstati nakon onako masovnih demonstracija. Pao je Milosevic, pao je Causesku, pao je Mubarak, Ali...

Uvjeren sam da su celnici vojske Mubaraku u cetri oka porucili da mora otici kako bi se izbjegao gradjanski rat. Isto su sasvim sigurno porucili Mursiju. Kada su vidjeli da ovaj 'ne jebe zivu silu', odlucili su se na javne ultimatume i u konacnici svrgavanje sa vlasti.

Da vojska nije tako postupila, sta bi se desilo? Demonstranti bi krenuli loviti celnike Bratstva, na ulice bi izasle pristalice Mursija i eto dvi strane dovoljno naostrene za gradjanski rat. Isto tako je bilo kada su na ulice izasle pristalice Mubaraka u velikom broju. Vec vidjen scenario. Vojska je bila primorana ukloniti onog ko je podjelio narod.

Sada je doslo do toga da je vojska jedna od strana u sukobu. Na to ih je primoralo Bratstvo. Podjelili su homogeno egipatsko drustvo i prislili vojsku da se svrsta na jednu stranu. Vojska je zarad nacionalne sigurnosti izabrala stranu 'sekularista'.

A evo i zasto...
Abdel Fatah al-Sisi: "Dilema između bivšeg predsjednika Morsija i naroda proizašla je iz ideologije i koncepta države Muslimanke Braće. Oni su krenuli uređivati zemlju na temelju obnove islamskog religijskog carstva. To je rezultiralo time da Mohamed Morsi više nije bio predsjednik svih Egipćana već je predstavljao samo svoje sljedbenike i pristaše".
A evo sta na to ima reci malezijski sejh...

Šejh Imran Husein
"Ustav je potreban radi različitosti. Da nema različitosti, ustav bi bio suvišan. Funkcija ustava je da sačuva ravnotežu i jedinstvo društva i to je ono što ne ide u glupe glave ihvani-muslimana*. Da, to je prava riječ: glupe glave. Uspjeli su (glupe glave) da podijele egipatsko društvo, što nije pošlo za rukom nikom prije njih".
Slazes li se sa ove dvi izjave?
Ako se ne slazes, zasto se ne slazes?

Sto se tice komparacije sa Sirijom...

Sta bi se desilo da je Mubarak imao apsolutnu kontrolu nad dobro naoruzanom i opremljenom armijom (mnogo bolje od one sirijske)? Uz to, treba napomenuti da u Egiptu nema religijskih i etnickih podjela kao u Siriji. I jos treba napomenuti da je Mubarakov covjek na prvim demokratskim izborima bio tik uz Mursija, sto znaci da je i Mubarak imao veliku podrsku u narodu.

Kada se sve uzme u obzir, da je Mubarak imao vojsku, da li bi i sada bio predsjenik?

Ja sam uvjeren da bi, kao sto sam uvjeren da bi sada brojali desetine hiljada mrtvih kao sto brojimo u Siriji.

Ako hoces, mozes pretpostaviti sta bi se sada desilo da Mursi ima kontrolu nad vojskom? Kako bi se obracunao sa milionima demonstranata?

Za Egipat je spas sto ima nezavisnu vojsku. Da nije tako imali bi gradjanski rat, 99.9%.
Post Reply