Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Alfons Kauders

#1926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote: se na madner....pozitiva je sto je shebala Slučajnog Prolaznika

al nemoj rec da nije nepotizam sin na fakultetu + sin u UO tvsa

dok Komšić govori o promjeni stanja u Predsjedništvu stranke sjedi Hanka koja radi isto sto i ostali prvaci...npr. Grbo iz SDA, Nidjo rahmetli Sdu itd.

dok nam je nepotizam obrazac ponasanja nema promjena...i jedino sta je nerealno očekivati promjene od npr. Hanke osim da sina još imenuje direktorom, a lafa ne zna za sta glasa :-)

ja priznajem morebit jesam pukotina, al nisam bas budala
Problem je sto ocekujes da politicari budu bolji od naroda. Ja znam bukvalno metar primjera gdje su roditelji uvaljivali djecu u "svoje" firme i institucije, bez obzira na politicku orijentaciju. Narod je takav, ne samo politicari. Njih samo gledamo, za njih vaze druga pravila.

Neki dan mi stari prica, sjeo s kolegama penzionerima i zali mu se bivsi profesor na medicini kako vise gradska djeca ne upisuju taj faks. Zaboravio je reci zasto - zato jer su od njega napravili fakultet za doktorsku djecu, sto se cak nije ni krilo - i to je trajalo godinama dok raji nije puko kurac. Tako da sad vise niko nece da ga upisuje, osim djece sa sela, koja ne znaju cijelu pricu i katastrofalne primjere protekcije i nepotizma koji su unistili faks za manje od dvije decenije. Reko stari, posalji tog profu u tri picke materine, oni su to napravili, a sad im fol krivo.

Ako u Bosni uspijes napuniti halu sa par stotinja ljudi koji imaju djecu tih godina, garantujem ti da ce dobar dio njih imati iste aferime. Tako da to mnogim glasacima jednostavno ne smeta, nazalost. Dzaba sto se meni i tebi to gadi, vecini ljudi je to postalo sasvim normalno. Narod je takav, i koliko god to odvratno bilo - ljudima ne smeta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

tek SAD ce vise osvojiti glasova nego stranka

ps

Alfons takav narod nema budućnost....
Last edited by JoseMujica on 09/04/2013 21:06, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#1928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

muzicar_iz_parka wrote:
Alfons Kauders wrote:
fredi_bobic wrote:sa Hankom u DF Željko sam sebi upada usta. Šta bi s onom pričom da neće biti istrošenih političara koji su upropastili svoju šansu, i kao da se orjentiše na novu generaciju "mladih političara"...
Kojih mladih druze? Kad si zadnji put imao ozbiljan razgovor ili pokusao raditi s nekim u ranim dvadesetim, s tipicnim proizvodom naseg obrazovnog i dustvenog sistema?

Ja velikoj vecini ne bi dao da tacnu nose, kamoli da se bave politikom. Unistena generacija, totalno.
Gledam te mlade snage kako pišu po facebook-u, kakve komentare daju punim imenom i prezimenom po raznim portalima, u suštini samo potvrđuje to što ti pričaš.
A kad tek malo pogledam na pismenost zaboli me glava.
To je tek posebna prica.

Jebote zivot, moj profa iz srednje ne da bi ih oborio, vec bi ih bacio kroz prozor. I vjecno cu mu biti zahvalan sto je bio takav.
vivaldi

#1929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

fredi_bobic wrote:koji vrag je onda pravio stranku, mogao je ići kao nezavisan kandidat?
pa zato sto se ne moze sam kandidovat za sve nivoe vlasti.

to uospte nije vezano samo za njega vec za bilo koju stranku, ljudi glasaju zato sto iz nekog razloga vole nekog lidera ili eventualno par njih. niko ne cita statut stranke prije glasanje.

na kraju krajeva svi ljudi koji su vrhu stranke su approved by lider sto znaci da ce plesat onaj kako on svira.

ta suplja oko nekakvog tim casnih,postenih blabla je cisti bullshit. Bitna je samo jedna stvar - koliko je jak lider!!!
Corto Maltese

#1930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Zanima me metoda za utvrdjivanja manjka intelekta?
Postoje testiranja kojima se to približno tačno utvrđuje, a postoji i ono kada neko progovori, a ti na trećoj rečenici skontaš da će taj teško do četvrte dobacit a da ne ponovi nešto od onoga što je već rekao. Da parafraziramo jednog našeg političara, koji nije vješt u citiranju poslovica: "Ako ti tri čovjeka kažu da si kloc, budi kloc!"
Alfons Kauders

#1931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:tek SAD ce vise osvojiti glasova nego stranka

ps

Alfons takav narod nema budućnost....
Naravno da nema. U to se lako uvjeriti, svaki dan, na svakom koraku. :D

Ali to su gospoda, to je normala druze... Kad papanka napada vozaca busa i govori "pusti da ga hr00knem" ljudi se ko fol zgrazavaju. Kad je u pitanju uhljebljenje djece, sve je fer i sve je dopusteno.
Last edited by Alfons Kauders on 09/04/2013 21:12, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#1932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote: se na madner....pozitiva je sto je shebala Slučajnog Prolaznika

dok Komšić govori o promjeni stanja u Predsjedništvu stranke sjedi Hanka koja radi isto sto i ostali prvaci...npr. Grbo iz SDA, Nidjo rahmetli Sdu itd.

dok nam je nepotizam obrazac ponasanja nema promjena...i jedino sta je nerealno očekivati promjene od npr. Hanke osim da sina još imenuje direktorom, a lafa ne zna za sta glasa :-)

Problem je sto ocekujes da politicari budu bolji od naroda. Ja znam bukvalno metar primjera gdje su roditelji uvaljivali djecu u "svoje" firme i institucije, bez obzira na politicku orijentaciju. Narod je takav, ne samo politicari. Njih samo gledamo, za njih vaze druga pravila.

Neki dan mi stari prica, sjeo s kolegama penzionerima i zali mu se bivsi profesor na medicini kako vise gradska djeca ne upisuju taj faks. Zaboravio je reci zasto - zato jer su od njega napravili fakultet za doktorsku djecu, sto se cak nije ni krilo - i to je trajalo godinama dok raji nije puko kurac. Tako da sad vise niko nece da ga upisuje, osim djece sa sela, koja ne znaju cijelu pricu i katastrofalne primjere protekcije i nepotizma koji su unistili faks za manje od dvije decenije. Reko stari, posalji tog profu u tri picke materine, oni su to napravili, a sad im fol krivo.

Ako u Bosni uspijes napuniti halu sa par stotinja ljudi koji imaju djecu tih godina, garantujem ti da ce dobar dio njih imati iste aferime. Tako da to mnogim glasacima jednostavno ne smeta, nazalost. Dzaba sto se meni i tebi to gadi, vecini ljudi je to postalo sasvim normalno. Narod je takav, i koliko god to odvratno bilo - ljudima ne smeta.
Apsolutno tacno...cca 80tak posto svrsenika medicine u zadnjih 15tak godina su djeca ljekara...sa milijardu kompleksa
JoseMujica

#1933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

pogledaj imena asistenata i na medicini i na stomatologiji....ti ce sutra doktore i zubare uciti :-)

kad to vidiš ovi drustvenjaci tipa Hanke i sina ti dodju bezzee
Alfons Kauders

#1934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:moj Ahmo so pogledaj imena asistenata i na medicini i na stomatologiji....ti ce sutra doktore i zubare uciti :-)

Meni je najsmesnije sto svi seru kako su privatni fakulteti za kurac, stamparije diploma... A u isto vrijeme drzavni fakulteti su fakticki privatizovani, i kako je krenulo oni ce uskoro biti sinonim za kurac od fakulteta. Tu se vracamo na ono o cemu sam maloprije pricao, o unistenoj generaciji.

Sad imamo dvadesetogodisnjake stasale u unistenim osnovnim i srednjim skolama, u kojima vaze ista esnafska pravila. Vrlo brzo ce i fakulteti, puni zasluznih sinova i kcerkica jos zasluznijih profesora i profesorica, poceti stancati nove kadrove... I onda cemo lijepo popravljati zube u Hrvatskoj ili Crnoj Gori. :D
kamen spoticanja

#1935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

JoseMujica wrote:pogledaj imena asistenata i na medicini i na stomatologiji....ti ce sutra doktore i zubare uciti :-)

Manje znanja a vise nadobunosti i kompleksa vise vrijednosti ne mozes naci nigdje nego u bolnicama...sarajevska klinika u tome je apsolutni sampion...
Balavce od doktora ce bez problema poslati staru sestru koja mu mater moze biti da mu nesto iz sobe donese dje ce ono guzicu dici
JoseMujica

#1936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

100% si u pravu Alfons....dugo tvrdim da su univerziteti izvor zla u nas i dan treba bježat od svega gdje se ovi "profesori" upletu

sok mi je da se gladnim ocima vode profe koji drmaju barem par milja mjesečno...i još ovako ofiraju svoju djecu i prave od njih debile....da ovaj Hankin mali vrijedi Čuli bi valjda za njega...bio bi barem upola naučnik od Damira Marjanovića...svako ce ostati upamćen ko mamin sin, a Hanka ofira svoj integritet i ofira DF

iz rova sam došao na univerzitet i tad skontao da je rov milina....barem su parametri jasni
Pisistratus

#1937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:moj Ahmo so pogledaj imena asistenata i na medicini i na stomatologiji....ti ce sutra doktore i zubare uciti :-)

Meni je najsmesnije sto svi seru kako su privatni fakulteti za kurac, stamparije diploma... A u isto vrijeme drzavni fakulteti su fakticki privatizovani, i kako je krenulo oni ce uskoro biti sinonim za kurac od fakulteta. Tu se vracamo na ono o cemu sam maloprije pricao, o unistenoj generaciji.

Sad imamo dvadesetogodisnjake stasale u unistenim osnovnim i srednjim skolama, u kojima vaze ista esnafska pravila. Vrlo brzo ce i fakulteti, puni zasluznih sinova i kcerkica jos zasluznijih profesora i profesorica, poceti stancati nove kadrove... I onda cemo lijepo popravljati zube u Hrvatskoj ili Crnoj Gori. :D

Slažem se, ali ima izuzetaka i časnih i poštenih profesora koji svojim ponašanjem daju studentima nadu da ima još nešto što valja u obrazovanju u ovoj zemlji. Profesor koji je meni mentor bio na magistarskom, ne samo da je najbolji profesor s kojim sam ikada došao u kontakt, nego je također i među najboljim ljudima i ne boji se javno progovorit' protiv sistema i protiv zla na fakultetu. U par navrata mi je govorio i da su mu dolazili kaputaši i kući na faks :o , ali ja vjerujem da on i dalje stoji na putu pravde i istinski se bori za bolje sutra u obrazovanju.On i njemu slični(istina rijetki su) daju nadu da se u ovom obrazovnom sistemu još štošta da i uradit', a inače sve ostalo je šljam obični.
Pisistratus

#1938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Pisistratus wrote:
Alfons Kauders wrote:

Slažem se, ali ima izuzetaka i časnih i poštenih profesora koji svojim ponašanjem daju studentima nadu da ima još nešto što valja u obrazovanju u ovoj zemlji. Profesor koji je meni mentor bio na magistarskom, ne samo da je najbolji profesor s kojim sam ikada došao u kontakt, nego je također i među najboljim ljudima koje sam ikad upoznao i ne boji se javno progovorit' protiv sistema i protiv zla na fakultetu. U par navrata mi je govorio i da su mu dolazili kaputaši i kući, a i na faks :o , ali ja vjerujem da on i dalje stoji na putu pravde i istinski se bori za bolje sutra u obrazovanju.On i njemu slični(istina rijetki su) daju nadu da se u ovom obrazovnom sistemu još štošta da i uradit', a inače sve ostalo je šljam obični.
madner

#1939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

JoseMujica wrote:
madner wrote:
-LIBERO- wrote: +1

Al' jednostavno zelim da vjerujem, da ce se DF vec u startu pokazati bas na tom primjeru...i da ce se, kao stranka, znati distancirati od HV.

Vjerovatno sam utopista, al' zelim da vjerujem u to. :skoljka:
Zbog toga sto joj je sin asistent na fakultetu?

Nakon sto je odbila ucjenu SDP-a?

Nerealno.
se na madner....pozitiva je sto je shebala Slučajnog Prolaznika

Koliko znam sin nije primljen u UO.

Nisam rekao da nije nepotizam, ali malo je smjesno da to postane eliminacijski kriterij sada, dok nije bio na proslim izborima gdje si je zaokruzio.

Pogotovo nakon sto je je pokazala neki integritet (ne ulazeci sada u to da li je bilo iz inata ili ne)
JoseMujica

#1940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

nisam znao za sina tada...da sam znao ne BiH, al poslije hebanja nema kajanja :oops:

al ja bar iskreno kazem
animus

#1941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

Puno se trosi rijeci na Hanku, po meni je veca enigma buduci direktor Agencije za privatizaciju, čelo iz Krajine koji bi prodavao Telekom FDS i ostale firme, ko je lik da ga FTV intervjuise nakon kongresa i da niko ne cenzurise njegovu izjavu koja je nigdje veze sa zdravom pamecu. Ima ovdje jos dosta da se napravi posla da bude prava stranka.

Koliko sam do sada vidio kod poznanika i prijatelja vecina glasova bi trenutno otisla SDA i DF. Ne poznajem nikoga da je ostao vjeran SDP-u ili SBB-u. Naravno premali je uzorak za neke tvrdnje ali znam kako su ovi ljudi ranije razmisljali i da su skroz okrenuli misljenje.
rajvosa1

#1942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Iz sveg srca sam zelio i nadao se da ce ova stranka biti nesto stvarno novo, potrebno ovoj zemlji. Ali ovo je odron. Nikad glas dati Hanki i slicnima, ako je to promjena... uzas. Tesko razocaranje, nema se vise za koga glasati, u koga vjerovati
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

rajvosa1 wrote:Iz sveg srca sam zelio i nadao se da ce ova stranka biti nesto stvarno novo, potrebno ovoj zemlji. Ali ovo je odron. Nikad glas dati Hanki i slicnima, ako je to promjena... uzas. Tesko razocaranje, nema se vise za koga glasati, u koga vjerovati
Lakapo... treba im dati šansu. Vrijeme. Davali smo i kurti i murti što ne i njima? Da vidimo kako će se stvari odvijati..
rajvosa1

#1944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

KatarinaKosaca wrote:
rajvosa1 wrote:Iz sveg srca sam zelio i nadao se da ce ova stranka biti nesto stvarno novo, potrebno ovoj zemlji. Ali ovo je odron. Nikad glas dati Hanki i slicnima, ako je to promjena... uzas. Tesko razocaranje, nema se vise za koga glasati, u koga vjerovati
Lakapo... treba im dati šansu. Vrijeme. Davali smo i kurti i murti što ne i njima? Da vidimo kako će se stvari odvijati..
PA dva puta sam vec davao sansu Zeljku, ocekivao sam puno od nove stranke, ali ovo je dno dna. Jednostavno, za ovo ne mogu glasati. Vjerovatno bijeli listic
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

rajvosa1 wrote:PA dva puta sam vec davao sansu Zeljku, ocekivao sam puno od nove stranke, ali ovo je dno dna. Jednostavno, za ovo ne mogu glasati. Vjerovatno bijeli listic
Ima još do izbora, da se vidi, da se promijeni. Ja kad sam vidjela svog profesora Borisa Tihija kod kojeg sam radila diplomski i za kojeg znam da je pošten, stručan i čestit, jako mi je ulilo nadu.. bar da im se da šansa.
palermo

#1946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

rajvosa1 wrote: PA dva puta sam vec davao sansu Zeljku, ocekivao sam puno od nove stranke, ali ovo je dno dna. Jednostavno, za ovo ne mogu glasati. Vjerovatno bijeli listic
Ja nikako da skontam što je dno dna. Ja ljudi...

Da iskoristim priliku da iskažem dobrodošlicu Skijašu :thumbup: (ovo je zapravo važniji dio posta )
Pisistratus

#1947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Baš se pitam koje je ustavno rješenje(ako ono uopće i postoji) ako na izborima u BiH u dva kruga glasanja apstinira više od 50% birača? Ako neko zna, bio bih zahvalan na odgovoru.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:
O'zone wrote:Jel još nekom ova Hankija jebe koncepciju?

Meni nikako ne leži i uništava mi viziju ovog DF.
+1

Al' jednostavno zelim da vjerujem, da ce se DF vec u startu pokazati bas na tom primjeru...i da ce se, kao stranka, znati distancirati od HV.

Vjerovatno sam utopista, al' zelim da vjerujem u to. :skoljka:
Zbog toga sto joj je sin asistent na fakultetu?

Nakon sto je odbila ucjenu SDP-a?

Nerealno.
Sin asistent na fakultetu gdje je ona profesor (sjeti se samo familije repovac koje smo horski prozivali, i povezivali, sa NS i sve to nepotizmom proglasavali... ;-) )
Decko predlozen u UO TV SA, zakocilo je, ali nije i propalo...procedura je jos u toku, sa velikim postotkom sanse da decko i prodje na to mjesto.
Kcerka doticne profesorice, 8 dana nakon njenog 18. (i kljucnog) glasa u KS za SDA-SDU-Radeljas-Backovic :roll: parlamentarnu vecinu, cura dobija mjesto zamjenice guvernera Centralne banke BiH.

Puno je buraz, puno je koincidencija i (kao) sticaja okolnosti, cak i za neki filmski scenarijo, da se ne poveze 2+2.

Il' cemo halaliti i presucivati jer su "nasi" ;-) (da, ja sam se odavno deklarisao kao neko ko zeli sve najbolje ovoj stranci)

Ja opet kazem, ja zelim da vjerujem, ZELIM, da ce DF, pa i ZK smoci snage i rascistiti u samom startu sa likovima kao sto je Vajzovicka, jer je licemjerno prozivati logiku poslovanja (upravo poslovanja) drugih stranaka, naravno opravdano prozivati, a u samom vrhu svoje stranke imati jednu osobu koja vec godinama bastini nepotizam i usku licnu korist, kao matricu politickog/drustvenog angazmana.
MMM1977

#1949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Prvo, prozivate ZK za izjavu da nema prolaza u RS i ZH a sta bi tek pisali da je rekao da ima? Drugo, kako vidite da bi u postojecem izbornom sistemu i mogao da ima prolaz? Mozda da se klonira?

Ovdje stvarno vidim da ima pametnih ljudi koji simpatiziraju DF i zeljni du pozitivnih promjena pa javno pitam zasto se ne uclanite? Ovo je prva stranka u kojoj ce sve ici odozdo a mozda bas vas glas sutra bude odlucujuci o pitanju da li ce Hanka biti podpredsjednik ili ne. Ovo je privremena struktura koja ce ostati do kongresa koji ce se odrzati do kraja 2014.

Neko je pitao da li ima clanova na temi pa da se javim. U kontaktu sam i sa pojedinim ljudima iz vrha i spreman sam odgovoriti na pitanja do mjere koliko to moje znanje dozvoljava.

Sent using Tapatalk2
rajvosa1

#1950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

@libero,

hvala ti na tom postu. Jedino sto zaista vise ne vjerujem ni Zeljku zbog HV. Pa nije ni glup ni nepismen ni neinformiran da ne zna ovo sto ti sad navodis. Meni se cini da je njemu jedina vizija postala napakostiti Slucajnom Prolazniku, pa i po cijenu da ova stranka niti gdje ide niti sta novo nudi. Dno dna sam mislio jer sam ZAISTA duboko razocaran onim sto je vidjeno. Dno dna zato jer fakat vise na politickoj sceni nema nikakve nade.
Post Reply