Problem je sto ocekujes da politicari budu bolji od naroda. Ja znam bukvalno metar primjera gdje su roditelji uvaljivali djecu u "svoje" firme i institucije, bez obzira na politicku orijentaciju. Narod je takav, ne samo politicari. Njih samo gledamo, za njih vaze druga pravila.JoseMujica wrote: se na madner....pozitiva je sto je shebala Slučajnog Prolaznika
al nemoj rec da nije nepotizam sin na fakultetu + sin u UO tvsa
dok Komšić govori o promjeni stanja u Predsjedništvu stranke sjedi Hanka koja radi isto sto i ostali prvaci...npr. Grbo iz SDA, Nidjo rahmetli Sdu itd.
dok nam je nepotizam obrazac ponasanja nema promjena...i jedino sta je nerealno očekivati promjene od npr. Hanke osim da sina još imenuje direktorom, a lafa ne zna za sta glasa![]()
ja priznajem morebit jesam pukotina, al nisam bas budala
Neki dan mi stari prica, sjeo s kolegama penzionerima i zali mu se bivsi profesor na medicini kako vise gradska djeca ne upisuju taj faks. Zaboravio je reci zasto - zato jer su od njega napravili fakultet za doktorsku djecu, sto se cak nije ni krilo - i to je trajalo godinama dok raji nije puko kurac. Tako da sad vise niko nece da ga upisuje, osim djece sa sela, koja ne znaju cijelu pricu i katastrofalne primjere protekcije i nepotizma koji su unistili faks za manje od dvije decenije. Reko stari, posalji tog profu u tri picke materine, oni su to napravili, a sad im fol krivo.
Ako u Bosni uspijes napuniti halu sa par stotinja ljudi koji imaju djecu tih godina, garantujem ti da ce dobar dio njih imati iste aferime. Tako da to mnogim glasacima jednostavno ne smeta, nazalost. Dzaba sto se meni i tebi to gadi, vecini ljudi je to postalo sasvim normalno. Narod je takav, i koliko god to odvratno bilo - ljudima ne smeta.