Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
CSKA

#1926 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

El_comadante wrote:nebi su i jedni i drugi okupatori. kraljevina srbija je okupator i meni je bolje bilo pod A-U nego pod jugoslavijom a sta nam je donjela da juga nista dobro
Pod Jugoslavijom BiH je obnovila drzavu,dobio si referendum 1992. god i ovu drzavu danas sto imas.Osim toga ta Juga nista nije dobro donjela.
Bodkin

#1927 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

El_comadante wrote:nebi su i jedni i drugi okupatori. kraljevina srbija je okupator i meni je bolje bilo pod A-U nego pod jugoslavijom a sta nam je donjela da juga nista dobro

to je zato sto si neobrazovan ili ne koristis mozak. da nije juge ne bi ni bosne bilo. i tebi ne moze biti bolje pod au jer ti ne znas nikoga ko je tad zivio nego citas iz serviranih izvora
Ripicipi

#1928 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ripicipi »

Bodkin wrote:

to je zato sto si neobrazovan ili ne koristis mozak. da nije juge ne bi ni bosne bilo. i tebi ne moze biti bolje pod au jer ti ne znas nikoga ko je tad zivio nego citas iz serviranih izvora
Cuj njemu bilo bolje pod A-U :lol: :lol:
The 51st State

#1929 Re: Istočno Sarajevo

Post by The 51st State »

Bodkin wrote:

gluposti..., cijeli niz hipotetskih scenarija se moze ispisati da nije lunatik opalio utoku..., i covjek je u pravu srbija jeste bila okupator preko shs tvorevine...
The 51st State

#1930 Re: Istočno Sarajevo

Post by The 51st State »

CSKA wrote:
Pod Jugoslavijom BiH je obnovila drzavu,dobio si referendum 1992. god i ovu drzavu danas sto imas.Osim toga ta Juga nista nije dobro donjela.
posljedica jugoslavije je devastirano bosansko stanovnistvo, nakaradna drzava i stalno prisutni secesionisticki element, osim ovoga.
Ripicipi

#1931 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ripicipi »

The 51st State wrote:
CSKA wrote:
posljedica jugoslavije je devastirano bosansko stanovnistvo, nakaradna drzava i stalno prisutni secesionisticki element, osim ovoga.
Jugoslavija nije nastala '90, a nestala '92
The 51st State

#1932 Re: Istočno Sarajevo

Post by The 51st State »

pa sta, nastala je 1918, i krajnja posljedica nastanka te drzave je unistena bosanska drzava i drustvo, e sad haj malo o titi....
Last edited by The 51st State on 28/06/2014 16:29, edited 1 time in total.
CSKA

#1933 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

The 51st State wrote:
CSKA wrote:
Secesionisticki elementi vuku iz 19 vijeka,kada nije stvorena bosanska nacija.Jugoslavija kada je stvorena,nacije su vec postojale.

Druga stvar,olako prelazis preko rijeci drzava....Da li shvatas tezinu te rijeci...drzava.Imas i probleme u njoj ali imas drzavu.BiH je poslije 25. godina provedenih u toj Jugoslaviji stekla da bude federativna jedinica...i sve je to ta Juga omogucila.Ali eto pod AU Sarajevo je imalo prvi tramvaj.
The 51st State

#1934 Re: Istočno Sarajevo

Post by The 51st State »

imala je bosna zacetke subjektiviteta i u au, mnogo vise nego u crnoj rupi tokom shs i nesto manje tokom sfrj, da nije lunatik gavro bio takav kako jeste, sigurno ne bi proslo toliko godina za stjecanjem prava na drzavno opredjeljenje...., ne moras apostrofirati secesionizam, naravno da je prisutan i od 19 vijeka, od kada bijasr stekla drzavnost razapela je celjust za bosnom...
CSKA

#1935 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Pa sad...ti mi vise dajes sta bi bilo kad bi bilo...ja pisem o cinjenicama...BiH je pod AU provela 36-39. godina i najvise sto je dobila po pitanju drzavnosti jeste to sto je ukinut Bosanski jezik.Dok sa druge strane poslije 25. godina provedenih u Jugi dobijas status federalne jedinice,na osnovu cega dobijas i danasnju drzavu.

Sto se tice 19.vijeka....I da nije bilo Srbije i Hrvatske crni dani bi svejedno bili za Bosnu,jer je imala tako sjebanu situaciju.Od pitanja vjerskih sloboda pa do pitanja feudalnih odnosa.

Najgore je sto pojedini bosnjaci nerazumiju da je Juga sacuvala BiH u ovim granicama.Nije rijesila sve probleme u njoj ali ju je sacuvala.
Ras Al Ghul

#1936 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

CSKA wrote:Pa sad...ti mi vise dajes sta bi bilo kad bi bilo...ja pisem o cinjenicama...BiH je pod AU provela 36-39. godina i najvise sto je dobila po pitanju drzavnosti jeste to sto je ukinut Bosanski jezik.Dok sa druge strane poslije 25. godina provedenih u Jugi dobijas status federalne jedinice,na osnovu cega dobijas i danasnju drzavu.

Sto se tice 19.vijeka....I da nije bilo Srbije i Hrvatske crni dani bi svejedno bili za Bosnu,jer je imala tako sjebanu situaciju.Od pitanja vjerskih sloboda pa do pitanja feudalnih odnosa.

Najgore je sto pojedini bosnjaci nerazumiju da je Juga sacuvala BiH u ovim granicama.Nije rijesila sve probleme u njoj ali ju je sacuvala.
Bez uvrede, rega si lik, ali po nas Bošnjake je najgore kad Srbin priča o našoj historiji!
CSKA

#1937 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Ras Al Ghul wrote:
CSKA wrote:Pa sad...ti mi vise dajes sta bi bilo kad bi bilo...ja pisem o cinjenicama...BiH je pod AU provela 36-39. godina i najvise sto je dobila po pitanju drzavnosti jeste to sto je ukinut Bosanski jezik.Dok sa druge strane poslije 25. godina provedenih u Jugi dobijas status federalne jedinice,na osnovu cega dobijas i danasnju drzavu.

Bez uvrede, rega si lik, ali po nas Bošnjake je najgore kad Srbin priča o našoj historiji!
Kapiram ja,svakome je najgore kada neko drugi prica o njemu i ne daj Boze soli mu pamet.Problem je sto su nam se ovdje spojile sudbine.
Sa danasnje tacke i ja bi volio da nikad nije postojala ta Juga,ni Gavrilo,nego da je svako svojim putem.Srbija i srbi su usli u nju sa vecom teritorijom a izasli iz nje sa milionce zrtava,manjom teritorijom i zigosani.
Velikosrpska ideologija jeste uradila dosta zla drugim narodima,ali najvise je (mozda subjektivno to pisem) naskodila samim srbima i Srbiji.
dzemaludin007

#1938 Re: Istočno Sarajevo

Post by dzemaludin007 »

Image

Okle ovi :izet:
sarajlija80

#1939 Re: Istočno Sarajevo

Post by sarajlija80 »

dzemaludin007 wrote:Image

Okle ovi :izet:

ma ovo mora da je fotosghop ,ovi iz stocnog capajeba hoce malo batina :-? ,sa ovom zastavom
Cossack

#1940 Re: Istočno Sarajevo

Post by Cossack »

Došli troprstaši malo u glavni grad Bosne i Hercegovine. Hrabro, nema šta... :lol:
Last edited by Cossack on 29/06/2014 00:31, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#1941 Re: Istočno Sarajevo

Post by smijesni_ste »

Što ne bi došli i što nužno ovo mora biti photoshop? Dolaze ljudi koji su pucali po sarajevu raditi, kupovati itd, što ne bi onda i ovi, a ganjat ih neće sigurno ovi što laprdaju po forumima tako da...
Cossack

#1942 Re: Istočno Sarajevo

Post by Cossack »

smijesni_ste wrote:Što ne bi došli i što nužno ovo mora biti photoshop? Dolaze ljudi koji su pucali po sarajevu raditi, kupovati itd, što ne bi onda i ovi, a ganjat ih neće sigurno ovi što laprdaju po forumima tako da...
Vidiš da je ovo njima podvig vrijedan hvale po fejsu. Slažem se s tobom, ako su nakon fotke šta i kupili u radnji pored tim bolje! :mrgreen:
smijesni_ste

#1943 Re: Istočno Sarajevo

Post by smijesni_ste »

Jbg...tako je kako je...a ovo im je omogućio nažalost neko drugi ( ne mislim samo na detalj sa slike nego općenito :D ), a kako ne želim o tome počinjati, zaustavit ću se onda ovdje :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1944 Re: Istočno Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Pacenici. Nikakve veze oni nemaju sa Gavrilovim stavovima, pogledima na medjuljudske odnose, niti imaju politicku bliskost sa njim. No dobro, sada je svakako u modi, prekrajati i falsikovati sve i svasta.
Bodkin

#1945 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

The 51st State wrote:
Bodkin wrote:

gluposti..., cijeli niz hipotetskih scenarija se moze ispisati da nije lunatik opalio utoku..., i covjek je u pravu srbija jeste bila okupator preko shs tvorevine...
ja govorim o drugoj jugoslaviji, ne prvoj. mada nakon pucnja, bih ne bi bilo da je srbija uzela sto su joj nudili nakon WW1...
Bodkin

#1946 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

-LIBERO- wrote:Pacenici. Nikakve veze oni nemaju sa Gavrilovim stavovima, pogledima na medjuljudske odnose, niti imaju politicku bliskost sa njim. No dobro, sada je svakako u modi, prekrajati i falsikovati sve i svasta.
apsolutno. samo na koga se odnosi boldirano :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1947 Re: Istočno Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Malo je onih na koga ne. :run:
Bodkin

#1948 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

-LIBERO- wrote:Malo je onih na koga ne. :run:
:mrgreen: :thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1949 Re: Istočno Sarajevo

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:Pacenici. Nikakve veze oni nemaju sa Gavrilovim stavovima, pogledima na medjuljudske odnose, niti imaju politicku bliskost sa njim. No dobro, sada je svakako u modi, prekrajati i falsikovati sve i svasta.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dzemaludin007

#1950 Re: Istočno Sarajevo

Post by dzemaludin007 »

LonelyWolf9494 wrote: ... i nasih sa ljiljanima slikaju se u sred Banja Luke ko da je to nesto, ne dokazuje to nista.
Ma kakva BanjaLuka, nisu osjetili rata, nemaju pojma, nek odu npr. u Pale da se slikaju, hehe :D
Post Reply