Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#1926 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

ne znam po meni malo vam je beze to gledam koliko ima transakcija i dojmove

ja posto nemam svoj racun otvoren na piku kupujem i kontaktiram preko prijateljevog
ima cini mi se jedan pozitivan dojam i ne znam koliko transakcija

e ja u biti samo porukama se raspitam za artikal i uzmem broj
ostalo sve preko telefona i volim to iz ruke u ruku a kad kupujem moze i pouzecem al bez slanja ikakvog avansa

ok znam da ima ljudi djece ili koga vec koji kazu posalji a vrati ti se artikal
al ja bar kad to vidim i hocu da kupim onda i kazem salji i kupim osim ako vidim neke nedostatke kad preuzimam

uglavnom samo hocu da kazem da broj transakcija i dojmovi ne znace apsolutno nista na piku
ebay i ostalo je vec druga prica
zigana

#1927 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zigana »

meth wrote:
zigana wrote:Evo vam jos jednog varalice, i ovaj je mene pokusao da izlevati za telefon. otisao da vidim kao telefon nije koristen, a mobitel hem sto je prepakovan hem sto ne moze ni mreze da uhvati zato se cuvajte i ove varalice, a covjek kad ga vidi rekao bi ne zna hljeba da jede. http://www.pik ba /profil/niseradzihic/
Šta ti je ba ja sam sarajlija ba, ne može on ba mene levatit
Ne znam sta je pjesnik htio ovim da kaze..... :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1928 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

okačio sam neke stripove sad će krenuti napad u zamjenu :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1929 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

respo wrote:ne znam po meni malo vam je beze to gledam koliko ima transakcija i dojmove

ja posto nemam svoj racun otvoren na piku kupujem i kontaktiram preko prijateljevog
ima cini mi se jedan pozitivan dojam i ne znam koliko transakcija

e ja u biti samo porukama se raspitam za artikal i uzmem broj
ostalo sve preko telefona i volim to iz ruke u ruku a kad kupujem moze i pouzecem al bez slanja ikakvog avansa

ok znam da ima ljudi djece ili koga vec koji kazu posalji a vrati ti se artikal
al ja bar kad to vidim i hocu da kupim onda i kazem salji i kupim osim ako vidim neke nedostatke kad preuzimam

uglavnom samo hocu da kazem da broj transakcija i dojmovi ne znace apsolutno nista na piku
ebay i ostalo je vec druga prica
Naravno da znači, broj transakcija dosta govori i prodavcu kao i kupcu. Naravno to nije nikakva garancija ali u 95% slučajeva možeš vidjeti s kim imaš posla. Vrijdnost kupljenih i prodanih artikala isto tako govori dosta toga.
Averus

#1930 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Black swan wrote:okačio sam neke stripove sad će krenuti napad u zamjenu :lol: :lol: :lol:
meni frajer nudi zamjenu za zvucnu i mreznu karticu - ukupna vrijednost 7KM :facepalm:

drugi me napao sto nisam htio da mu vozim negdje na Alipasino zvucnu od 7KM (opet) jer mi se realno ne isplati potrositi pola te vrijednosti na prevoz :oops:
respo

#1931 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Naravno da znači, broj transakcija dosta govori i prodavcu kao i kupcu. Naravno to nije nikakva garancija ali u 95% slučajeva možeš vidjeti s kim imaš posla. Vrijdnost kupljenih i prodanih artikala isto tako govori dosta toga.
vjeruj mi nista ne znaci evo i na temi se provlaci prica kako sami sebi nakucavaju i slicno onda oni neki skriveni sta ti ja znam

s kim imas posla se moze vidjeti jedino licem u lice
bar ja tako gledam
Mehemed
Vozim: automobil

#1932 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

respo wrote: vjeruj mi nista ne znaci evo i na temi se provlaci prica kako sami sebi nakucavaju i slicno onda oni neki skriveni sta ti ja znam

s kim imas posla se moze vidjeti jedino licem u lice
bar ja tako gledam
Sve se to skonta, ima nekoliko stvari na koje trebas gledati i odmah znas jesu li dojmovi zaradjeni ili su napucani
meth

#1933 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by meth »

zigana wrote:
meth wrote:
zigana wrote:Evo vam jos jednog varalice, i ovaj je mene pokusao da izlevati za telefon. otisao da vidim kao telefon nije koristen, a mobitel hem sto je prepakovan hem sto ne moze ni mreze da uhvati zato se cuvajte i ove varalice, a covjek kad ga vidi rekao bi ne zna hljeba da jede. http://www.pik ba /profil/niseradzihic/
Šta ti je ba ja sam sarajlija ba, ne može on ba mene levatit
Ne znam sta je pjesnik htio ovim da kaze..... :run:
Vrati se stranicu prije pa ćeš skontati na koga ciljam....ba :oops:
Muuky

#1934 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Muuky »

evo vam još jednog prevaranta , MILE MU ******* http://www.pik.ba/profil/eddzoR/
Lopov-eliminator

#1935 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Muuky wrote:evo vam još jednog prevaranta , MILE MU ******* http://www.pik.ba/profil/eddzoR/
Mozes li samo objasniti konkretno po cemu je prevarant? Nije dovoljno samo napisati da je prevarant i to je to, da tako ide mogao bi svako svakoga optuzivat bez obzira na osnov. Takodjer, bilo bi pozeljno da se to potkrijepi nekim dokazima (sa cenzurom gdje treba) da ga eventualno i mi sa foruma mozemo prijaviti.
aux

#1936 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by aux »

Neki momak me 4 dana molio da mu prodam biciklo koje cijenim 80 km da mu dam za 55 km i kad sam pristao jer mi ionako samo bezveze stoji iako sam svima najnize spustao do 60 km usutio se,evo vec drugi dan gotovo svaki sat online ali ne javlja se... :-)
quarterback

#1937 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

da nije platio kaznu u saobracaju kao sto meni jedan rece, evo kontao sam platiti 60 ali sam platio kaznu pa moze li 30...
:-)
smijesni_ste

#1938 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by smijesni_ste »

quarterback wrote:da nije platio kaznu u saobracaju kao sto meni jedan rece, evo kontao sam platiti 60 ali sam platio kaznu pa moze li 30...
hahahaha :lol: :lol: :lol:
Mehemed

#1939 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

quarterback wrote:da nije platio kaznu u saobracaju kao sto meni jedan rece, evo kontao sam platiti 60 ali sam platio kaznu pa moze li 30...
hahahahaha, pa sta nece vise izmisliti covjece, mislim da oni sjednu po nekoliko sati na jedno mjesto i razmisljaju o tome, razmisljaju kako ce da spuste cijenu sa 100 na 5KM hahahahaha
Truba

#1940 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

psihijatrijska ustanova ba
:lol: :lol: :lol:

ajd kad neko cijeni nešto iznad cijene pa se nađete na reali
ali kad te pegla da se ionako spuštena cijena spusti a onda šutnja kad pristaneš
ono ispada fakat samo da se zajebavaju
goran16v

#1941 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne mora da znaci. Ja cu uzeti sebe za primjer, u zadnjih 3-4 god imao svega 4 transakcije kao kupac, 0 kao prodavac i to isljucivo nekih sitnica vezanih za hobije vrijednosti sve ukupno manje od 100KM jer u zivotu 99% stvari kupujem nove u prodavnicama ili mimo oglasa i sad to o meni govori da sam neki salabajzer s kojim je rizik poslovati, a zapravo ne znas da sam svaku stvar kupio i platio odmah, bez masiranja prodavca i otezanja danima i trosenja vremena, bez cjenkanja, zatezanja, podpitanja i da sam po 3 od 4 artikla otisao na adresu i da bi mnogi bili sretni da su im svi kupci kao ja.
Mehemed

#1942 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

goran16v wrote:

Dojmovi nista ne znace za licno preuzimanje, vec za placanje pouzecem, i "strah" da kupac ne preuzme artikal i prodavac samo bezveze platio postarinu, a za licno preuzimanje odmah kada platis, prodavac nema straha... A vjeruj da ima na stotine ovih koji bi tako narucili nesto i na kraju ne platili i ne preuzeli artikal...
Truba

#1943 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

osnovni problem s pikom što niko ne poštuje ono javno već se dosta stvari obavlja i u porukama
nekako smo svi krivi za to
prvi ja ne želim 15 puta obnavljati jedan vrijedan produkt
nego kontam da ga utušim što prije pa pristajem na sranja poruke

jednostavno treba tražiti onoliko koliko napišeš
kad bi svi takvi bili onda bi bilo drugačije
quarterback

#1944 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

:thumbup:
goran16v

#1945 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

Mehemed wrote:
goran16v wrote:

Dojmovi nista ne znace za licno preuzimanje, vec za placanje pouzecem, i "strah" da kupac ne preuzme artikal i prodavac samo bezveze platio postarinu, a za licno preuzimanje odmah kada platis, prodavac nema straha... A vjeruj da ima na stotine ovih koji bi tako narucili nesto i na kraju ne platili i ne preuzeli artikal...
Kako ne znace? Znaci to sto ja potegnem autom na adresu dam novac iz ruke u ruku, bez ikakvih rizika da se predomislim, vratim/ne primim robu i sl, i zazvrsim transakciju bez rizika po prodavca manje "vrijedi" nego kad ti moras organizovati dostavu, rizikovati postarinu, gatati sta ce biti, pa cekati novac od pouzeca!?
meth

#1946 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by meth »

Problem na PIK-u je što na profilu ne stoji kompletna komunikacija tog korisnika, pa kad ti pogledaš njegov profil da znaš kako on dogovara još 4 mobitela u isto vrijeme kad je tebi obećao da kupuje 100% i onda kad ti trebaš poslati ili još gore pošalješ (meni se srećom još nije desilo ali znam ljudi kojima jeste) on se jednostavno prestane javljati na mobitel a na PIK-u stavi blok ili ignoriše poruke.
Mehemed

#1947 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

goran16v wrote: Kako ne znace? Znaci to sto ja potegnem autom na adresu dam novac iz ruke u ruku, bez ikakvih rizika da se predomislim, vratim/ne primim robu i sl, i zazvrsim transakciju bez rizika po prodavca manje "vrijedi" nego kad ti moras organizovati dostavu, rizikovati postarinu, gatati sta ce biti, pa cekati novac od pouzeca!?
Artikal se probaje na licu mjesta i prodavac odmah kaze da li vrsi povrat robe ili ne, a neces kupovati od prodavca koji je stotinama kilometara daleko i koji nikad u zivotu nije nista prodao, a ti prvo kazes da dojmovi nista ne znace kada saljes postom, pa onda kazes da znace za licno preuzimanje...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1948 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

:-) :-) :-) :-) Cuj neces kupovati od nekoga ko je recimo u Mostaru a ti negdje u Bihacu. Sta, hoces li ici za recimo mobitel od 200KM u Mostar ? :-) Cuj ne narucuje se da ti postar donese, tj kurir, vec se ide licno. Pa sto onda s Ebaya narucite i hilajdama kilometara daleko !?

Sta fali naruciti recimo s 24VIP od prodavaca koji je imao XX transakcija na taj artikal i da fino naznaci da ti mozes otvoriti i pogledati artikal prije placanja ?!

Hos i da ti zapjeva ?
respo

#1949 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

ja stavio mobitel na prodaju
prva poruka hos mjenjati za neki mobitel
a fino pise bez zamjena

ponovio oglas ovaj put sa originalnim slikama mobitela stavio cijenu 200 sto je najniza cijena polovnog sljedeca najniza je 250
kad salje lik poruku 150 pa da pazarimo stavio 180 nije se vise ni javio
zatim salje lik koja je zadnja i ja odgovorim 180 nije odgovorio vise

sto i ne smatram negativnim u odnosu na prvog recimo

da bi se covjek javio i poslao poruku cijena je korektna ako je sve ok
rekoh sve ok mozete se uvjeriti ako vidite uzivo
inace sam stavio da je prodaja samo kanton sa a gospodin je iz viteza

kaze danas ja dolazim u sa zbog nekih obaveza pa gdje bi se mogli naci
reko ja sam na poslu citav dan mozete navratiti do mene ako vam nije tesko
kaze i sutra cu dolaziti pa cemo se naci
ok rekoh
kasnije zove necu dolaziti sutra nemam potrebe jer sam zavrsio danas sve
rekoh ta i ta ulica taj i taj objekat
covjek fino dolazi pogledao mobitel i bez imalo suvisnih pitanja izvadi 200 i plati

jos sam mu ostao duzan slusalice i torbica za mobitel oko ruke pa sam mu rekao kad god bude u sa moze nazvati da mu dam

prvi put da direktno preko pika nesto prodajem i super sam zadovoljan
da je vise ovakvih ne bi razmisljao ni sekunde da posaljem bilo sta i bez avansa

eto nije bas u skladu teme jer nije prevarant
nOrMaLaC

#1950 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nOrMaLaC »

Ja sam pošten, tako da Vas neću izraditi :)

Ako ikome treba sportsko biciklo neka se javi na pp :-D
Post Reply