Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Shahab

#1926 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Shahab »

Skijaš wrote:
Area_51 wrote:Samim tim sto je Zeljko Komsic pristao na sastanak sa Nasom strankom, sa ciljem navodnog formiranja opozicionog bloka, jasno govori da je i on svjestan da nema kapacitet onoliko koliki sam prizeljkuje. To jednostavno znaci, kako je on u fazi pokusaja nadoknadjivanja glasova, jer je svjestan da potencijalnim formiranjem svoje stranke, koju ce ljudi jako brzo izgustirati, nece moci daleko dobacit. Kao i svaka nova stranka na politickoj sceni, prvobitni izlaz na temeljima euforije, napravi neki rezultat, poslije toga pad. Primjeri su odlicni Nasa stranka i SBB.

Zeljkina jedina politicka sansa je da se vrati u SDP i pobjedi za predsjednika. Sve je drugo politicko razvodnjavanje ionako mutne bare.
Nije ovo više izbor između Željka i Lagumdžije, nego između Željka i Dodika. Lagumdžija je pokazao svoje pravo lice, ljudi oko njega ga podržavaju i nema potrebe da Željko troši energiju na spašavanje SDP-a.

Komšićeva stranka će na izborima uništiti opciju Nikšića, Džaferovića i Damira Fazlića.
:thumbup:
VjecitiStudent

#1927 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by VjecitiStudent »

Area_51 wrote: Komsiceva stranka nece dobaciti bas previse, zato okuplja oko sebe druge stranke, svjestan da nema dovoljan izborni kapacitet. Tesko se moze unistiti nesto sto ima 300.000 glasova, jer ako ga svedes na pola, sto je 150.000 taj i dalje znacajno utice na politicko djelovanje. Zeljkina stranka, ponavljam stranka, nema sanse da predje nekih 50.000 glasova, sto je po kapacitetu nesto oko Ivanicevog PDP.

Nisam bas siguran da svi podrzavaju Lagumdziju, odnosno u politickoj stranci koja ima vise desetina hiljada clanova, moze se zasigurno izabrati odlicno rukovodstvo koje ce stati iza Zeljke Komsica. Samo je pitanje, kako ga dovesti na Kongres, jer bi po mom misljenju, sve druge protivkandidate pomeo. Evo ti jedna informacija, o kojoj mi stalno tule clanovi SDP, da im je dosta Damira Hadzica da jedva cekaju Kongres da ga pometu. Zamisli samo situacije, Zeljko kandidat za predsjednika, Damira Hadzica ne bi bilo na mapi. Kontas.

:lol:
Corto Maltese

#1928 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Je l' ovo Željko napokon skontao da ne umije ni stranku osnovati? Bravo majstore!
Skijaš

#1929 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

Area_51 wrote:
Skijaš wrote:
Area_51 wrote:Samim tim sto je Zeljko Komsic pristao na sastanak sa Nasom strankom, sa ciljem navodnog formiranja opozicionog bloka, jasno govori da je i on svjestan da nema kapacitet onoliko koliki sam prizeljkuje. To jednostavno znaci, kako je on u fazi pokusaja nadoknadjivanja glasova, jer je svjestan da potencijalnim formiranjem svoje stranke, koju ce ljudi jako brzo izgustirati, nece moci daleko dobacit. Kao i svaka nova stranka na politickoj sceni, prvobitni izlaz na temeljima euforije, napravi neki rezultat, poslije toga pad. Primjeri su odlicni Nasa stranka i SBB.

Zeljkina jedina politicka sansa je da se vrati u SDP i pobjedi za predsjednika. Sve je drugo politicko razvodnjavanje ionako mutne bare.
Nije ovo više izbor između Željka i Lagumdžije, nego između Željka i Dodika. Lagumdžija je pokazao svoje pravo lice, ljudi oko njega ga podržavaju i nema potrebe da Željko troši energiju na spašavanje SDP-a.

Komšićeva stranka će na izborima uništiti opciju Nikšića, Džaferovića i Damira Fazlića.
Komsiceva stranka nece dobaciti bas previse, zato okuplja oko sebe druge stranke, svjestan da nema dovoljan izborni kapacitet.
Moguće, ali ja tu ustvari vidim odgovornu politiku na koju Lagumdžija nikad nije bio spreman. Bilo je Zlatkov way, or highway.
Tesko se moze unistiti nesto sto ima 300.000 glasova, jer ako ga svedes na pola, sto je 150.000 taj i dalje znacajno utice na politicko djelovanje.
SDP će ovim kursom dobiti nekih 50 hiljada glasova. Maksimalno.
Zeljkina stranka, ponavljam stranka, nema sanse da predje nekih 50.000 glasova, sto je po kapacitetu nesto oko Ivanicevog PDP.
Vidjećemo. Mislim da će dobiti bar par stotina hiljada.
Nisam bas siguran da svi podrzavaju Lagumdziju, odnosno u politickoj stranci koja ima vise desetina hiljada clanova, moze se zasigurno izabrati odlicno rukovodstvo koje ce stati iza Zeljke Komsica. Samo je pitanje, kako ga dovesti na Kongres, jer bi po mom misljenju, sve druge protivkandidate pomeo. Evo ti jedna informacija, o kojoj mi stalno tule clanovi SDP, da im je dosta Damira Hadzica da jedva cekaju Kongres da ga pometu. Zamisli samo situacije, Zeljko kandidat za predsjednika, Damira Hadzica ne bi bilo na mapi. Kontas.
Ili još bolje, ne rizikovati to da ga samelje Zlatkova mašina unutar SDP-a, nego neka ti koji podržavaju Komšića pređu u njegovu stranku. Čišće je, a nakon izbora svakako mogu koalirati ako SDP-ova šaka jada delegata bude trebala Komšiću za formiranje vlasti.
seln

#1930 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by seln »

Corto Maltese wrote:Je l' ovo Željko napokon skontao da ne umije ni stranku osnovati? Bravo majstore!
Ne, vec je vidio da to radi svaka budala. I Sejfudin Tokic je osnovao stranku.
shiljak

#1931 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by shiljak »

svi iz sdp-a na ovoj temi :D Pa lik otisao jer mu se ne svidja nacin rada.. Koji? Pa evo vidi se na koji je mislio.. SNSD, HDZ itd.. A svi znamo o cemu se radi :-D

Kada budu izbori SDP moze dobiti isto glasova kao i sad, ali to ce biti druga vrsta ljudi koja će glasati, nece ona ista :wink:
FOČANSKI PROPISI

#1932 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by FOČANSKI PROPISI »

seln wrote:
Corto Maltese wrote:Je l' ovo Željko napokon skontao da ne umije ni stranku osnovati? Bravo majstore!
Ne, vec je vidio da to radi svaka budala. I Sejfudin Tokic je osnovao stranku.
Nek se ugleda na Edu i dođe kod nas u BNS.
Corto Maltese

#1933 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Priča se da ga je NS otela pred nosom Stranci za Evropsko Sarajevo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1934 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Bice interesantno koliko ce trenutnih poslanika i mandata po raznim skupstinama i domovima, preci u startu u komsicevu stranku. A sigurno ce biti i takvih na svim nivoima. Ni to se ne treba zanemariti.
heckler

#1935 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Prvi polukonkretan korak i odmah corak. Ako ima sekunde pameti neka ovo sa NS batali odmah.
StupskaBitanga

#1936 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

i hoće li osnovati stranku ili se utopiti u NS što bi mu bio kraj u karijeri
Banksy

#1937 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote: Je l' ovo Željko napokon skontao da ne umije ni stranku osnovati?
Bravo majstore!
:(

Kad sluša svoje drage savjetnike ... podmetnute Lagumdžijine ljude ...
Ja_Ja

#1938 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Ja_Ja »

Koji ste vi budalasi. Pola vas nije procitalo clanak ali svi poletili da kazu "svoju". Covjek nastavlja sa aktivnostima na otvaranju stranke, s tim da je RAZGOVARAO sa NS o zajednickom nastupu na izborima. Razgovarati s nekim ne znaci ni potpisati koaliciju niti je otpisati. A NS je daleko bolja opcija (i daleko od corka) nego gotovo bilo koja druga stranka. Sada sto pojedinci ne mogu da zive s tim da ce covjek pokupiti stotine hiljada glasova (a hoce sigurno) to je do njih i njihovih ubjedjenja.

Mislim da bi bila greska da dopusti bilo kome od trenutnih poslanika i inih papaka da promjenu dres i prikljuce se njegovoj stranci. On treba i mora da se okruzi novim ljudima koji ce upotpuniti znanjem njegovu karizmu (realno nije neki politicar). Ljudima koji su pametni/eksperti u raznim sferama zivota ali koji nisu do guse umazani govnima trenutne politicke elite. A sigurno ima i takvih.
Corto Maltese

#1939 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote: Je l' ovo Željko napokon skontao da ne umije ni stranku osnovati?
Bravo majstore!
:(

Kad sluša svoje drage savjetnike ... podmetnute Lagumdžijine ljude ...
Ništa čudno, čovjek je navikao da sluša. Čim nema nikog da mu kaže šta da radi, pogubi se.
Banksy

#1940 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Ja_Ja wrote:
Koji ste vi budalasi. Pola vas nije procitalo clanak ali svi poletili da kazu "svoju". Covjek nastavlja sa aktivnostima na otvaranju stranke, s tim da je RAZGOVARAO sa NS o zajednickom nastupu na izborima. Razgovarati s nekim ne znaci ni potpisati koaliciju niti je otpisati.

sastanak na kojem je potvrđeno da postoji saglasnost o zajedničkom nastupu na općim izborima 2014. godine u formi udruženog opozicionog bloka
Ja_Ja

#1941 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Ja_Ja »

"potvrdjeno da postoji saglasnost" je nista drugo do razgovarali smo o zajednickom nastupu. Pa vi kao da ste prespavali zadnjih 15 godina. U nasoj politici svaki razgovor zarsio je ovakvim ili slicnim zakljuckom.
Bosnolog

#1942 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Bosnolog »

heckler wrote:Prvi polukonkretan korak i odmah corak. Ako ima sekunde pameti neka ovo sa NS batali odmah.

NS je Nicija Stranka, ili tacnije "Necija Stranka" cija platforma pociva na prihvatanju i ocuvanju Daytonske nametnute i neodrzive nepravde. Bojan Bajic je isturio oskarovca Tanovica da bi to bolje prodao naivnim glasacima,...

Komsicev odlazak u tu stranku bi bio poguban izbor. SDU ili BPS je mnogo bolji izbor, ako Komsic ne zeli osnovati novu stranku,....
Banksy

#1943 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
Banksy wrote:Sigurno je da će jednom razgovarati, ali nema logike da se sastaju u Predsjedništvu ...

a D.e.p.o. je SDP-ov portal i sve što objave vodi vodu na SDP mlin ...
zasto mislis da ova vijest vodi vodu na SDPov mlin? :?
ne kažem da ova vodi, ne znam ni kako bi vodila, vidjećemo, ali d.e.p.o je njihov i dosad je bilo tako ...
Komšić demantirao ''zajednički izlazak'' na izbore i ''stvaranje bloka'' ... dakle, d.e.p.o/SDP patka, očekivano ...
palermo

#1944 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

Mene ,moram proznati uopšte ne interesuje nikakva široka lijeva građanska koalicija. Nadam se da ne interesuje ni Željka Komšića. Mene interesuje stvaranje širokog probosanskog fronta koji će jasno artikulirati osnovne, minimalne interese ove države i na dosljedan način se boriti za njih. Sa svakim se treba pričati, i Naša stranka svakako jeste stranka sa kojom se može pričati, ali ja njih jednostavno ne vidim, makar ih ne vidim kao bilokakve nosioce, to široke koalicije.

Ogorman je kapital koji Komšić sa sobom donosi, on nikako nije zasnovan na ideološkoj profilaciji, nadam se da njegovi savjetnici, i mentori to znaju i da taj kapital neće uludo utoršiti.
heckler

#1945 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
zasto mislis da ova vijest vodi vodu na SDPov mlin? :?
ne kažem da ova vodi, ne znam ni kako bi vodila, vidjećemo, ali d.e.p.o je njihov i dosad je bilo tako ...
Komšić demantirao ''zajednički izlazak'' na izbore i ''stvaranje bloka'' ... dakle, d.e.p.o/SDP patka, očekivano ...
Ima li link za demant? Ako jeste patka, onda je SDP uspio pasti cak i ispod onog pokusaja sirenja dezinformacije u bugojnu da je dogovorena podjela bugojna prije lokalnih izbora :shock:
StupskaBitanga

#1946 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

Sam Željko
Samo naprijed :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#1947 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by independer »

Bosnolog wrote:
heckler wrote:Prvi polukonkretan korak i odmah corak. Ako ima sekunde pameti neka ovo sa NS batali odmah.

NS je Nicija Stranka, ili tacnije "Necija Stranka" cija platforma pociva na prihvatanju i ocuvanju Daytonske nametnute i neodrzive nepravde. Bojan Bajic je isturio oskarovca Tanovica da bi to bolje prodao naivnim glasacima,...

Komsicev odlazak u tu stranku bi bio poguban izbor. SDU ili BPS je mnogo bolji izbor, ako Komsic ne zeli osnovati novu stranku,....
Svi su oni prdimahovina jer niko od njih nema para. NS je Udbaska stranka a BPS ima lijenog lidera. Svaka cast Seferu na njegovom patriotizmu i postenju, ali ako hoces nesto postici onda moras vise raditi. BPS radi vrlo malo na svojoj promociji.

Sent from my iPad using Tapatalk
MASTER_NO1

#1948 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MASTER_NO1 »

Ja_Ja wrote:Koji ste vi budalasi. Pola vas nije procitalo clanak ali svi poletili da kazu "svoju". Covjek nastavlja sa aktivnostima na otvaranju stranke, s tim da je RAZGOVARAO sa NS o zajednickom nastupu na izborima. Razgovarati s nekim ne znaci ni potpisati koaliciju niti je otpisati. A NS je daleko bolja opcija (i daleko od corka) nego gotovo bilo koja druga stranka. Sada sto pojedinci ne mogu da zive s tim da ce covjek pokupiti stotine hiljada glasova (a hoce sigurno) to je do njih i njihovih ubjedjenja.

Mislim da bi bila greska da dopusti bilo kome od trenutnih poslanika i inih papaka da promjenu dres i prikljuce se njegovoj stranci. On treba i mora da se okruzi novim ljudima koji ce upotpuniti znanjem njegovu karizmu (realno nije neki politicar). Ljudima koji su pametni/eksperti u raznim sferama zivota ali koji nisu do guse umazani govnima trenutne politicke elite. A sigurno ima i takvih.
Upravo tako, ali mislim da su ovo smisljene provokacije ljudi kojima ne odgovara pojava stranke koju ce predvoditi Komsic. Ne mogu drugacije da opravdam gluposti koje se pišu...
Area_51

#1949 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Area_51 »

Ovdje se pravi jedna manja materijalna greska. Nema kod nas beskonacno mnogo glasaca, pa ce sad svaka nova stranka, ako je bude, dobit par stotina hiljada glasova. Nase glasacko tijelo je u pet deka konstanta, kao jedna velika casa vode iz koje se u manje case stranaka prelijeva po malo izbornog rezultata. Tako ce eventalna Zeljkina stranka imate prelivene glasove iz izbornih casa nekih drugih stranaka.

Zasto mislim kako ne moze imate nesto previse. Sjetite se samo 2003. i formiranja SDU, tada je tamo bio Tokic, Durakovic, Lazovic, Ivo Komsic, jako respektabila imena politicke scene, pa je i tada SDP imao oko 150.000 glasova i uzeo ucesce u vlasti. SDU tada nije imao drzavnog poslanika, dok je u federalnom parlamentu bio samo Durakovic. Nesto se slicno moze desit sa Zeljkom Komsicem, znaci mozda JEDAN mandat negdje, sto je svakako nedovoljno da se ova zemlja povede bilo gdje. Svi koji odluce s njim biti u stranci, zapravo njemu prave glasove da on u tom JEDNOM mandatu udje negdje i bude profesionalni poslanik. Taktika koju primjenjuje Nermin Pecanac. Za nas koji hocemo da Bosna i Hercegovina krene naprijed to je premalo i nedovoljno.

Tako i vidim ovaj navodni blok blokova koji ima za cilj da se negdje pojavi taj JEDAN poslanik, kako bi na nivou Nase stranke mogao samo pametovati sa strane i biti suzdrzan na glasanju. Nama ljudi treba jedna jaka stranka koja moze okupiti oko sebe toliko glasova da se SDA i Dodik zajedno smrznu kad to vide. Takve za sad nema.
Skijaš

#1950 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

Area_51 wrote:Ovdje se pravi jedna manja materijalna greska. Nema kod nas beskonacno mnogo glasaca, pa ce sad svaka nova stranka, ako je bude, dobit par stotina hiljada glasova. Nase glasacko tijelo je u pet deka konstanta, kao jedna velika casa vode iz koje se u manje case stranaka prelijeva po malo izbornog rezultata. Tako ce eventalna Zeljkina stranka imate prelivene glasove iz izbornih casa nekih drugih stranaka.
Da, samo što će ovaj put SDP-ova čaša ostati skoro prazna.
Locked