Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mahalas505

#19226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:i dobro sta smo zakljucili, nije onaj sa kamionom smio, trebao sloziti samarcinu pravniku koji je muda imao do momenta dok nije troosovinac sa medom od 130 kila stao ispred njega?
Sad si me malo zabrinuo sa ovim vozacima kamiona od 130 kila, koji vole da malo opale koju vaspitnu, jer ima isto tako vamo nekih vozaca automobila, koji vole da vaspitaju malo vozace kamiona. Npr. ako voze nekoj od traka razlicitom od desne u gradu, ili nece da se sklone kad se naprave kolone, tako sto im malo zakoce kad ih uspiju prestici. Bojim se da ti inace manji incidenti ne predju u ozbiljnije sukobe :sad: .
Bakir1

#19227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Dusa draga :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

mahalas505 wrote:Bojim se da ti inace manji incidenti ne predju u ozbiljnije sukobe :sad: .
i treba da se bojis
Bakir1

#19229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Bitno je da ima pasos, prvi na granici da bude :mrgreen:
condy

#19230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

@bakire

Moralno hinjska vertikala vreba iz prikrajka i prati svaku tvoju rijec na forumu, imas novog obozavatelja :mrgreen:
Bakir1

#19231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Meni plaho drago :lol:
mahalas505

#19232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

condy wrote:Moralno hinjska vertikala vreba iz prikrajka i prati svaku tvoju rijec na forumu, imas novog obozavatelja :mrgreen:
To sto ti tvrdis je relativno, i moze se diskutovati. Ali s druge strane je brzina kad ides 60-tak km/h iznad ogranicenja apsolutna, zar ne?
mahalas505

#19233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:Meni plaho drago :lol:
Hoce da nas dusmani zavade, jesi vidio ti to :roll: .
Bakir1

#19234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

mahalas505 wrote:
Bakir1 wrote:Meni plaho drago :lol:
Hoce da nas dusmani zavade, jesi vidio ti to :roll: .
Znas kako se ja razocaram i kako mi se stusti kada vidim da me je neko kvotao a to nisi ti :(
condy

#19235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

@mahalas
Ja mahalski ti fazona :lol:
Last edited by condy on 12/12/2018 22:46, edited 1 time in total.
tempuser

#19236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Travnički Noćni Šetač wrote:
tempuser wrote:Jbga, ne smeta ti da izneses svoje misljenje, ali ti smeta da te ista pitaju u vezi toga?! Ne ide to bas tako.
Je ne kontriram nicemu, ja sam pitam. Ako je tebi iz perpektive nekog ko za sebe smatra da poznaje saobr. propise ok da vozaci po potrebi sami uzimaju pravdu u svoje ruke, da li onda to vazi za sve vozace, pa cak i kad nisu u pravu? Pitanje jednostavno i korektno.
Ti stvarno ne kontas da ja necu da pricam sa tobom o ovome jer tvoj nacin razgovora nije ok... nisi se dovoljno dokazao da meni mozes reci "ne ide to tako" jer nemam namjere da te poslusam... tvoja pitanja u sebi nose kamaru hipotetickih pretpostavki .... koristis svoja "pitanja" da provuces teze koje nisam rekao ali ih ubacis unutra kao cinjenice...
Kada sam ja rekao da je kamiondzija sa svojim postupkom "uzeo pravdu u svoje ruke" ?
kada sam ja to sebe ubacio u perspektivu za koju ti konstatujes da sam sebe smatram takvim ?...
kada sam ja to generalizovao bilo sta ili naturao svima svoje misljenje pa da imas potrebe da me pitas da li moje misljenje vrijedi za sve vozace?....
Zasto ne prihvatis da sam rekao da sam spreman odgovarati za ono sto ucinim vec to lagano ignorises ?
Zasto ne prihvatis kada sam rekao da su to situacije gdje razum prepusta mjesto drugim emocijama?

Vadis dijelove mog misljenja iz konteksta jer tako mozes inicirati besmislene rasprave?
....
Slaba ti je manipulacija rijecima treba to bolje zamotavati... Ti sam svoja pitanja ocjenjujes korektnim?
....
Znaci necu da pricam sa tobom jer nisi korektan u razgovoru vec podmeces... sada si vec neko ko ne postuje druge i njihove stavove da ne zele takvu komunikaciju sa tobom i postajes dosadan...
Kao sto rekoh, u zadnje vrijeme ti se previse fitilj skratio, a arogancija narasla. Nema se tebi ko sta dokazivati i apsolutno me ne tagnira hoces li me poslusati ili ne. Ako ne zeslis da pricas sa mnom ne odgovaras i cao. Mozda da pokusas da se ne uplices u nesto iz cega se ne mozes isplesti.
Cemu raspravljati o epozodi koja se desila jednom i nikad vise ako to nije samo povod za druge slicne situacije sto logicno podrazumjeva i kamaru hipoteza (sta uraditi ako ti vozis bolesno dijete, a neko ispred tebe gusla je tvoja hipoteza)
Sta je samaranje vzaca na cesti nego uzimanje pravde u svoje ruke?
Ubacio si se svakim svojim komenarom i klipom u kojem tumacis ZOBS itd.
Umjesto da se bavis redundancijom fokusiraj se na boldirano.
Ako je teza da su to situacije gdje razum prepusta mjesto drugim emocijama opravdavanje za bilo sta onda se svakom od nas to moze odbiti o glavu jer se zbog tudjih emocija mozemo naci u situaciji da odgovaramo, a nista pogreno nismo napravili. To je sva poenta.
Sad dolazimo do misljenja, moje je misljenje da ako ce jedan od 100 nastradati nevin onda je to pogresno.
mahalas505

#19237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

condy wrote:Ja mahalski ti fazona :lol:
Znas, kako se kaze mozes ti otici iz mahale, ali ne moze mahala iz tebe.
Travnički Noćni Šetač

#19238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Odlično... Sad je završeno nadam se...
vauvau

#19239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Maloprije mi izleti lik i oduze prednost kod mrvice, ja iz paromlinske i taman u treću da ušaltam. Uspio sam zakočiti, ali sam se baš iznervirao jer je izletio onako napamet iako me vidio, nije moguće da nije. I stanem kod vjetrenjače na semaforu, ja prema ilidži a on prema gradu, kad otvori prozor i izvinjava se. Momak nekih 40-tak godina, kaže nije baš sav svoj ovih dana, problemi u porodici itd, ispričasmo se na crvenom. I eto ipak happyend, ja nisam više iznerviran, njemu dao savjet da se ispuše negdje, da šta :izet: ili ode na planinu. Kaže u pravu si, treba mi nešto da se malo opustim.
condy

#19240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Ne vjerujem ti :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol: :lol:
vauvau

#19242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Pitaj mi ženu, ona sa mnom bila, otvorili oba prozora, taman bili zapalili. Stekli smo utisak da se malo postidio. Nije baš često danas.
Baš se onako zacrvenio sav.
basicm

#19243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Koliko je crveno trajalo kad ste dosli do momkove nejebice :-)
Bakir1

#19244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Jel to bilo oko 9?
Last edited by Bakir1 on 12/12/2018 23:23, edited 1 time in total.
vauvau

#19245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Pa nagazio ja za njim da stignem na zeleno i upali nam se obojici crveno. I kad je vidio otvoren prozor i da gledam prema njemu onako malo nanervirano otvori i on prozor i izvinjava se. Djelovao nam je iskreno, baš smo komentarisali, obično ne smiju pogledati prema meni kad bude tako neka situacija. Valjda vide auto i veliku glavu i izgube volju za svađom.
BadBoy

#19246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

vauvau wrote:Maloprije mi izleti lik i oduze prednost kod mrvice, ja iz paromlinske i taman u treću da ušaltam. Uspio sam zakočiti, ali sam se baš iznervirao jer je izletio onako napamet iako me vidio, nije moguće da nije. I stanem kod vjetrenjače na semaforu, ja prema ilidži a on prema gradu, kad otvori prozor i izvinjava se. Momak nekih 40-tak godina, kaže nije baš sav svoj ovih dana, problemi u porodici itd, ispričasmo se na crvenom. I eto ipak happyend, ja nisam više iznerviran, njemu dao savjet da se ispuše negdje, da šta :izet: ili ode na planinu. Kaže u pravu si, treba mi nešto da se malo opustim.
Pacifisto jedan što ga nisi išamaro odmah na licu mjesta? Materi nek se izvinjava :run: :run:
vauvau

#19247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Nije oko 9, bilo je možda prošlo pola 10.
Bakir1

#19248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

@vauvau
Pa jest povelka sedmica al nije ko kamion.
BadBoy

#19249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

tempuser wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:
tempuser wrote:Jbga, ne smeta ti da izneses svoje misljenje, ali ti smeta da te ista pitaju u vezi toga?! Ne ide to bas tako.
Je ne kontriram nicemu, ja sam pitam. Ako je tebi iz perpektive nekog ko za sebe smatra da poznaje saobr. propise ok da vozaci po potrebi sami uzimaju pravdu u svoje ruke, da li onda to vazi za sve vozace, pa cak i kad nisu u pravu? Pitanje jednostavno i korektno.
Ti stvarno ne kontas da ja necu da pricam sa tobom o ovome jer tvoj nacin razgovora nije ok... nisi se dovoljno dokazao da meni mozes reci "ne ide to tako" jer nemam namjere da te poslusam... tvoja pitanja u sebi nose kamaru hipotetickih pretpostavki .... koristis svoja "pitanja" da provuces teze koje nisam rekao ali ih ubacis unutra kao cinjenice...
Kada sam ja rekao da je kamiondzija sa svojim postupkom "uzeo pravdu u svoje ruke" ?
kada sam ja to sebe ubacio u perspektivu za koju ti konstatujes da sam sebe smatram takvim ?...
kada sam ja to generalizovao bilo sta ili naturao svima svoje misljenje pa da imas potrebe da me pitas da li moje misljenje vrijedi za sve vozace?....
Zasto ne prihvatis da sam rekao da sam spreman odgovarati za ono sto ucinim vec to lagano ignorises ?
Zasto ne prihvatis kada sam rekao da su to situacije gdje razum prepusta mjesto drugim emocijama?

Vadis dijelove mog misljenja iz konteksta jer tako mozes inicirati besmislene rasprave?
....
Slaba ti je manipulacija rijecima treba to bolje zamotavati... Ti sam svoja pitanja ocjenjujes korektnim?
....
Znaci necu da pricam sa tobom jer nisi korektan u razgovoru vec podmeces... sada si vec neko ko ne postuje druge i njihove stavove da ne zele takvu komunikaciju sa tobom i postajes dosadan...
Kao sto rekoh, u zadnje vrijeme ti se previse fitilj skratio, a arogancija narasla. Nema se tebi ko sta dokazivati i apsolutno me ne tagnira hoces li me poslusati ili ne. Ako ne zeslis da pricas sa mnom ne odgovaras i cao. Mozda da pokusas da se ne uplices u nesto iz cega se ne mozes isplesti.
Cemu raspravljati o epozodi koja se desila jednom i nikad vise ako to nije samo povod za druge slicne situacije sto logicno podrazumjeva i kamaru hipoteza (sta uraditi ako ti vozis bolesno dijete, a neko ispred tebe gusla je tvoja hipoteza)
Sta je samaranje vzaca na cesti nego uzimanje pravde u svoje ruke?
Ubacio si se svakim svojim komenarom i klipom u kojem tumacis ZOBS itd.
Umjesto da se bavis redundancijom fokusiraj se na boldirano.
Ako je teza da su to situacije gdje razum prepusta mjesto drugim emocijama opravdavanje za bilo sta onda se svakom od nas to moze odbiti o glavu jer se zbog tudjih emocija mozemo naci u situaciji da odgovaramo, a nista pogreno nismo napravili. To je sva poenta.
Sad dolazimo do misljenja, moje je misljenje da ako ce jedan od 100 nastradati nevin onda je to pogresno.
Realno, travnički, sve ovo sto je privremeni rekao je na mjestu. Na mjestu ne i to tvoje da emocije prevladaju pa čovjek uradi što inače ne bi. Ali bas zato hladna glava treba da bude tu i da smiri te uzburkane emocije. Sve drugo vodi u anarhiju.
vauvau

#19250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

BadBoy wrote:
vauvau wrote:Maloprije mi izleti lik i oduze prednost kod mrvice, ja iz paromlinske i taman u treću da ušaltam. Uspio sam zakočiti, ali sam se baš iznervirao jer je izletio onako napamet iako me vidio, nije moguće da nije. I stanem kod vjetrenjače na semaforu, ja prema ilidži a on prema gradu, kad otvori prozor i izvinjava se. Momak nekih 40-tak godina, kaže nije baš sav svoj ovih dana, problemi u porodici itd, ispričasmo se na crvenom. I eto ipak happyend, ja nisam više iznerviran, njemu dao savjet da se ispuše negdje, da šta :izet: ili ode na planinu. Kaže u pravu si, treba mi nešto da se malo opustim.
Pacifisto jedan što ga nisi išamaro odmah na licu mjesta? Materi nek se izvinjava :run: :run:
Ja mislim da je veća korist od razgovora, sila se upotrebljava samo u krajnjoj nuždi. Nije za svakoga da primjenjuje silu, treba znati kada se može primijeniti sila i u kojoj mjeri.
Last edited by vauvau on 12/12/2018 23:13, edited 1 time in total.
Post Reply