Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#19226 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

MarlboroGold wrote:Image

uhh, ovo je bio creepy highlight citave serije. :-)
tuzlak1212

#19227 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
tuzlak1212 wrote:Ma sve je odlično osim scenarija ako ćemo iskreno, ne mogu ni zamislit sta znaci 11 mjeseci samo snimati 6 epizoda, uloženo jako mnogo truda, CGI prekvalitetan, sve je na vrhunskom nivou sto se tiče glume glumci su u ovoj sezoni dali 300% sebe, čak je i Emilia iznad prosječno glumila u ovim epizodama :lol: :lol:
Jedina stvar koja odskače je scenarij koji su usrali...
Saće nama LOTR serija. Jebo GoT :D
Maloprije negdje naletih na neki članak o ovome. Zar nam stvarno treba još LOTR-a? :|
Neće to imat onu čar LOTR trilogije, sad kad se sve zna, sad kad je priča popularna, kad nakon prve epizode na googleu mogu nać komplet kraj te priče :D

but we talk about business :D
Coconut

#19228 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

Nebitno je, jel tako, i sto Bran govori Tyrionu da je 3ER i da on ne moze biti nikakav Lord, ali zato bez problema moze biti vladar. :mrgreen:
MarlboroGold

#19229 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
tuzlak1212 wrote:Ma sve je odlično osim scenarija ako ćemo iskreno, ne mogu ni zamislit sta znaci 11 mjeseci samo snimati 6 epizoda, uloženo jako mnogo truda, CGI prekvalitetan, sve je na vrhunskom nivou sto se tiče glume glumci su u ovoj sezoni dali 300% sebe, čak je i Emilia iznad prosječno glumila u ovim epizodama :lol: :lol:
Maloprije negdje naletih na neki članak o ovome. Zar nam stvarno treba još LOTR-a? :|
LOTR, SW i ST nikad dosta što se mene tiče :mrgreen:
90minut

#19230 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Coconut wrote:
90minut wrote:Ovo što je coconut napisala je toliko besmisleno i nebitno da se oslovljava da sam se nasmijao dok sam citao. :D

Ma jasta, sve je nebitno.
Sve je trivijalno i nebitno od tvog posta, al' ono što se izdvaja i što mi je izvukl smijeh jeste.

Zašto je Varys platio glavom zbog izdaje? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dale cooper

#19231 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: LOTR, SW i ST nikad dosta što se mene tiče :mrgreen:
Ma bez LOTR-a i mogu. :D

Na jesen starta i nova Star Wars serija - The Mandalorian na Disney+ streaming servisu. Haman da će biti dobra, Jon Favreau je radi.
Garant si čuo za to. :D
dječak sa šibicama

#19232 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Ovi sto daju jedinice, bar na zapadu, imam ih pred ocima, nafurani hipsteri sa podrezanim bradicama i one glupace iz onog bara sa ljubicastim cvikerima i zelenom kosom.

Sad oni kao zajebani, daju jedinicu, kao razocarani. Get a life jebote.
Coconut

#19233 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

90minut wrote:
Coconut wrote:
90minut wrote:Ovo što je coconut napisala je toliko besmisleno i nebitno da se oslovljava da sam se nasmijao dok sam citao. :D

Ma jasta, sve je nebitno.
Sve je trivijalno i nebitno od tvog posta, al' ono što se izdvaja i što mi je izvukl smijeh jeste.

Zašto je Varys platio glavom zbog izdaje? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa da, sta se postiglo tom izdajom i onim silnim pismima koje je poslao? Prosvijetli me molim te.

Jeste, trivijalno je sve to. Martin je onda budala sto planira napisati 3000 stranica smislenog kraja. Dosta 20, je*o sitnice i smisao.
MarlboroGold

#19234 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote: LOTR, SW i ST nikad dosta što se mene tiče :mrgreen:
Ma bez LOTR-a i mogu. :D

Na jesen starta i nova Star Wars serija - The Mandalorian na Disney+ streaming servisu. Haman da će biti dobra, Jon Favreau je radi.
Garant si čuo za to. :D
Yep 8-)
Capajebo

#19235 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

dječak sa šibicama wrote:Ovi sto daju jedinice, bar na zapadu, imam ih pred ocima, nafurani hipsteri sa podrezanim bradicama i one glupace iz onog bara sa ljubicastim cvikerima i zelenom kosom.

Sad oni kao zajebani, daju jedinicu, kao razocarani. Get a life jebote.
Ne, ti sto si ih opisao daju 10, bas kao i ti :mrgreen:
Juliuscezar

#19236 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

I jbt ljudi kako je besmisleno oživljavanje Jona, pa da on nije ozivljen ko bi ujedinio sve u borbi protiv NK, otisao bi NK do Makedonije dolje.
dječak sa šibicama

#19237 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Ja eto.

Ja ne dajem 10, niti ocjenjujem na IMDB.

Od mene solidna 6 ili 5. Ako bi vec morao.
90minut

#19238 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Jesi li upravo napisala zbog toga što mu je propao plan je trebao biti pošteđen ili nisam dobro procitao?
Jesi li svjesna šta pišeš? :-D
Coconut

#19239 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

90minut wrote:Jesi li upravo napisala zbog toga što mu je propao plan je trebao biti pošteđen ili nisam dobro procitao?
A odakle mi znamo da mu je propao plan?

Meni se vise cini kao ogromni propust u scenariju i prosto nisu ga mogli raspetljati da valja.
90minut

#19240 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Coconut wrote:
90minut wrote:Jesi li upravo napisala zbog toga što mu je propao plan je trebao biti pošteđen ili nisam dobro procitao?
A odakle mi znamo da mu je propao plan?

Meni se vise cini kao ogromni propust u scenariju i prosto nisu ga mogli raspetljati da valja.
Varys je petljao protiv kraljice i apsolutno tu ništa ne zamjeram piscima niti bi bilo ko trebao doduše nisam ni vidio pljuvanje.

Ti kao da ne gledaš seriju..
Propao mu je plan cim ga je odbio Jon.
Coconut

#19241 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

Jon je na prvu odbio i da bude Kralj na Sjeveru i da klekne i da ubije Deneris, i svasta jos nesto. Prelivoda je taj.

Ali najvise mislim na ona pisma, kako je to propalo? Ispalo je da niko u biti nije dobio pismo jer na onom vijecu Jona niko nije spomenuo u tom smislu. Ali nije valjda fazon da se nagada.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19242 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: karananice vidzaj nam sanse fHetisH :izet:
90minut

#19243 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Coconut wrote:Jon je na prvu odbio i da bude Kralj na Sjeveru i da klekne i da ubije Deneris, i svasta jos nesto. Prelivoda je taj.

Ali najvise mislim na ona pisma, kako je to propalo? Ispalo je da niko u biti nije dobio pismo jer na onom vijecu Jona niko nije spomenuo u tom smislu. Ali nije valjda fazon da se nagada.
Ma nije odbio za kralja na sjeveru to je ono sramezljivo prihvatanje, za Deneris nikad nije ni bilo pitanje potrebna je bila vojska.

Uglavnom svi znaju ko je Jon i to je bila najveca prijetnja njoj.
alibegoa

#19244 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibegoa »

AleksoMKD wrote:Razlika je sto su pre toga osvojeni, ovaj put knezovi samio biraju kralja i pokusavaju elektoratski sistem.

Ako nista smanjce se broj ratova za osvajanje vlasti. Plus im je sada kralj maltene carobnjak, ako odrzi stabilnost 30 - 50 godina mozda nesto krene na bolje.
Ko sta bira? Sansa otcjepljena. Iron islands i Dorne zakleti Deneris dok se u njih vrate njihovi vladari Yara i onaj novi princ proglasice nezavisnost. Gendri sve duguje Deneris dok se konsoliduje proglasava nezavisnost. Bronn ce isto dok vidi da mu KL izvlaci novac koji moze njemu ostati. Bogalj nicim ne zasluzuje da bude kralj razvod 100% od logike. I za jednu generaciju krecu medjusobni ratovi za ujedinjenje.
zilog

#19245 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zilog »

Ne mogu da vjerujem. :roll:
Pljujete scenariste, a hvalite reziju... :lol: :lol: :lol: :lol:
A rezija, sa izuzetkom Sapocnika, ukakila sezonu. Kao da su rezirali okrenuti ledjima...

Pa, jesu li scenaristi ostavljali Starbucks case i plasticne boce po setu?
Sto mi ne smeta, ali navodim za primjer...
bunk

#19246 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
Naravno da treba.
Kakvo je to pitanje :D
banjaluka078
Moderator

#19247 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

dale cooper wrote: Zar nam stvarno treba još LOTR-a? :|
LOTR-a i cipela nikad dosta! :)

Na stranu moje nezadovoljstvo propustima i nelogičnostima posljednjom sezonom, GoT će i dalje ostati među mojim omiljenim serijama i vraćaću joj se. Dragi su mi glumci, ovi kojima je ovo bio prvi posao u životu, ali i legende, muškarci sjajnih i upečatljivih glasova (Charles Dance i Richard Dormer posebno), prelijepe žene, lokacije, kostimi, specijalni efekti, djeca koju sam pratila do odrastanja, vukovi i zmajevi, muzika, kakva muzika!...
Ne mogu da je ne volim.
AleksoMKD

#19248 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

https://www.independent.co.uk/voices/ga ... 23371.html

Slavoj Zizek o GoT :D

Uglavnom, u GoT su pobedili beli muski rasisti :lol:
AleksoMKD

#19249 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

alibegoa wrote:
AleksoMKD wrote:Razlika je sto su pre toga osvojeni, ovaj put knezovi samio biraju kralja i pokusavaju elektoratski sistem.

Ako nista smanjce se broj ratova za osvajanje vlasti. Plus im je sada kralj maltene carobnjak, ako odrzi stabilnost 30 - 50 godina mozda nesto krene na bolje.
Ko sta bira? Sansa otcjepljena. Iron islands i Dorne zakleti Deneris dok se u njih vrate njihovi vladari Yara i onaj novi princ proglasice nezavisnost. Gendri sve duguje Deneris dok se konsoliduje proglasava nezavisnost. Bronn ce isto dok vidi da mu KL izvlaci novac koji moze njemu ostati. Bogalj nicim ne zasluzuje da bude kralj razvod 100% od logike. I za jednu generaciju krecu medjusobni ratovi za ujedinjenje.
Za jednu generaciju.
Generaciju mira i razvoja sa carobnjakom koji sve vidi i sve zna.

Zeljezna flota je spaljena sa vecinom vojnika, nece brzo Zeljezni proglasoti nezavisnost.
Dorne je pod novim princom, sigurno mora da konsoliduje vlast, nece odma da talasa valjda.
Gendri voli Starkove.
Vale, Recne zemlje i Zapad nece talasati.
Bronn mora da igra oprezno, sigurno ga nece drugi knezovi zavoleti tek tako, zato je tu Tirion i Sam.
TheWatcher

#19250 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by TheWatcher »

Pseto je King :D trebao je on za kralja :thumbup:
Post Reply