IRAN

Post Reply
славянин

#19226 Re: IRAN

Post by славянин »

Fudo387 wrote:
Baki19 wrote:Amerika i Izrael ne smiju napasti Iran jer iza Irana stoji Rusija koja ce pomoci Iranu da se oduprije svakom napadu. Iran je velika zemlja i pjesadijski je Amerikanci ne mmogu okupirati jer smjene rezima u Iranu nema i na to narod nece pristati. Iran je vjerska zemlja i u njoj ima raznih naroda koji su ujedinjeni u Islamu i smatram da ce Iran moci da pobjedi u eventualnom ratu.
Neka mole olmajtija da do toga ne dodje, za dvije hefte ne bi imali ni vojske, ni privrede, ni buducnosti.
Vidis da trola :D
Fudo387

#19227 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:da je krojila tvoja uzdanica Rusija bas me interesuje kako bi izgledala.
Za*ebi sa imputiranjem. Moja uzdanica su moji ljudi, ljudi ove zemlje, koji su sami krojili svoju sudbinu a ne koji su se oslanjali na tuđina, bio on Mađar, Turčin, Švabo ili Amerikanac.
Koji tvoji ljudi?
Imenuj bar jednog.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#19228 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:Koji tvoji ljudi?
Imenuj bar jednog.
Kulin ban, Stefan Tvrtko, Mehmed Spaho i Gligorije Jeftanović, Sead Kapetanović.
salik79

#19229 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:Zato sto nisam balvan da zivim u ovakvoj drzavi i da mi komsija bude salik - ukratko :D :lol:
Tu "državu" ti je skrojila Amerika koju hvališ.

Salik. Bog mi je svjedok da je on jedan od posljednjih razloga što još uvijek pišem na forumu. Da nisi zadrt, zapazio bi ljepotu njegovog karaktera i učio od njega, što sam radim.
Isti sam ti :-D :kiss:
salik79

#19230 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:...
Da se učiš od njega strpljenju, da kao on po sto puta objasniš ljudima, da ljude ne mrziš nego voliš, da si zadovoljan sobom, da si u miru sa Bogom i svijetom oko sebe. Da ne voliš nepravdu, kako ovdje tako u svijetu, da braniš svoje stavove kao on, pa bio u pravu ili u krivu, a uvijek, kao on, otvoren za drugačije mišljenje.

Salik, "nomen est omen".
Nece te skontati :D
eltroxin

#19231 Re: IRAN

Post by eltroxin »

salik79 wrote:
eltroxin wrote:
salik79 wrote:Aha, zato si ti bio gdje u ratu? :lol:
U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..
Ja sam bio u Tuzli :mrgreen: A Rasim?

Gdje si derao muda? U Lukavici? Vogosci? Rajlovcu?
I prema Lukavici i prema Vogosci, izmedu ostalog. A bio sam ti u Tuzli 94. I na Igmanu, i u srednjoj Bosni i na Kladnju.
I vrlo dobro znam koliko su Iranci valjali ali isto tako da ni jedan metak nebi dosao da im Amerikanci nisu dali.
Fudo387

#19232 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:
Imenuj bar jednog.
Kulin ban, Stefan Tvrtko, Mehmed Spaho i Gligorije Jeftanović, Sead Kapetanović.
Al’ si ih izmikso, halal ti qrac.
Ko ti umlati tog Spahu?
Ameri?

Sta Titi fali?
salik79

#19233 Re: IRAN

Post by salik79 »

eltroxin wrote:
salik79 wrote:
eltroxin wrote: U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..
Ja sam bio u Tuzli :mrgreen: A Rasim?

Gdje si derao muda? U Lukavici? Vogosci? Rajlovcu?
I prema Lukavici i prema Vogosci, izmedu ostalog. A bio sam ti u Tuzli 94. I na Igmanu, i u srednjoj Bosni i na Kladnju.
I vrlo dobro znam koliko su Iranci valjali ali isto tako da ni jedan metak nebi dosao da im Amerikanci nisu dali.
A, to ti bio u ARBiH?! E cuuuuj!

A, gdje je bio Rasim?
Sanjarko

#19234 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
Neka mole olmajtija da do toga ne dodje, za dvije hefte ne bi imali ni vojske, ni privrede, ni buducnosti.
A sto to Americi treba. Agresore niko nevoli. Samo veci problem mogu da stvore itd. Zapalili bi citav SI i sire mozda.
Fudo387

#19235 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:
A sto to Americi treba. Agresore niko nevoli. Samo veci problem mogu da stvore itd. Zapalili bi citav SI i sire mozda.
Pa treba zbog kontrole planetarnih resursa.
Ne mislis valjda da bi oni trosili trilione nako, sto im se ne svidja kako se oni budalasi tamo oblace i sl?
Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#19236 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.
:lol:

Opkolio si ti samog sebe i nema ti izlaza.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sanjarko

#19237 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
Ne mislis valjda da bi oni trosili trilione nako, sto im se ne svidja kako se oni budalasi tamo oblace i sl?
Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.
Ali ode u PM planeta radi svega toga. Znas li da je sjetva u Americi podbacila i da sljedece godine vam bude mozda skuplja hrana u Americi a pogotovo nama u Bosni jer nemamo nikakvog skoro nacina da intervenisemo u vezi toga. Eno u Maju oboren rekord u Americi u vezi oluja, tornada i poplava.

Sjb-smo planetu Fudo tako. Imam ja i radova u vezi toga kako, zasto itd., objasnio u tim radovima itd. Sad ne znam koliko je to tacno sve u tim radovima.

Glupo Fudo sve to. A isprijeciti ce se Americi. Nece se predati tako lako i bez borbe.

Ima i drugih nacina kako ciljeve mnoge ostvariti. Americke i ciljeve covjecanstva cijelog.

Ovako kazem sjb-smo planetu itd.
Last edited by Sanjarko on 15/06/2019 20:15, edited 1 time in total.
Fudo387

#19238 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:
Fudo387 wrote:Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.
:lol:

Opkolio si ti samog sebe i nema ti izlaza.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jucer u Berlinu, danas u Donjecku...tako to hoda kad nemas kila a hos se qrcit.

Ha Ha Ha.
Fudo387

#19239 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:
Ali ode u PM planeta radi svega toga. Znas li da je sjetva u Americi podbacila i da sljedece godine vam bude mozda skuplja hrana u Americi a pogotovo nama u Bosni jer nemamo nikakvog skoro nacina da intervenisemo u vezi toga. Eno u Maju oboren rekord u Americi u vezi oluja, tornada i poplava.

Sjb-smo planetu Fudo tako. Imam ja i radova u vezi toga kako, zasto itd., objasnio u tim radovima itd. Sad ne znam koliko je to tacno sve u tim radovima.

Glupo Fudo sve to. A isprijeciti ce se Americi. Nece se predati tako lako i bez borbe.

Ima i drugih nacina kako ciljeve mnoge ostvariti. Americke i ciljeve covjecanstva cijelog.

Ovako kazem sjb-smo planetu itd.
Jbg druze, nije Amerika drustvo za zastitu okolisa.
Sanjarko

#19240 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
Znam da nije. Ali End Game je upitanju Fudo i za Ameriku i sve nas sve. Recimo problem sa imigracijom u Ameriku iz Meksika i problem sa Meksikom, sam ja recimo smislio rjesenje davno u vezi toga. Tesko bi se to ostvarilo vjerovatno ali imali bi manji problem mozda nego sad da je se nesto slicno ostvarilo.

Sad vam Tramp dodze na vlast i samo krsi sporazume itd. Cini mi se da se radikalizira Amerika prilicno u svemu, i cini mi se da nas sve ceka kao u Snake Plisken i sl., filmovima nesto tako.
славянин

#19241 Re: IRAN

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:
Znam da nije. Ali End Game je upitanju Fudo i za Ameriku i sve nas sve. Recimo problem sa imigracijom u Ameriku iz Meksika i problem sa Meksikom, sam ja recimo smislio rjesenje davno u vezi toga. Tesko bi se to ostvarilo vjerovatno ali imali bi manji problem mozda nego sad da je se nesto slicno ostvarilo.

Sad vam Tramp dodze na vlast i samo krsi sporazume itd. Cini mi se da se radikalizira Amerika prilicno u svemu, i cini mi se da nas sve ceka kao u Snake Plisken i sl., filmovima nesto tako.
Endgame traje vec od kad se zna za ljude, stalno svi ocekuju kraj. The end is near :lol:
Fudo387

#19242 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:

Ma kakav end game, ovako je kako se zna za ljudsku vrstu.
Jaci tabaci.
Amerika je jos i fina ako pogledas kakve se mrake namecu kao alternativa.
Sto se tice emigracije iz meksika, smijesan problem.
Nadzornik

#19243 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Prijeti li jos ko Perziji...???

Image
Nadzornik

#19244 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Gdje samo pronalaze ove epruvetice... :-)

Image
Image
zilog

#19245 Re: IRAN

Post by zilog »

Challenger_ wrote:
Imenuj bar jednog.
Memorandumom protiv Bosanskog jezika... :roll:
Sanjarko

#19246 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

славянин wrote: Endgame traje vec od kad se zna za ljude, stalno svi ocekuju kraj. The end is near :lol:
Pa relevantni naucnici govore o tome ili su govorili o tome. Hawking, Soko kako ga ja zovem je govorio da imamo oko 1.000 godina jos na ovoj planeti. Nisam ja bitan niti sta ja govorim. A znam da odkako je vijeka ljudi to govore. ;-)
Last edited by Sanjarko on 15/06/2019 21:23, edited 1 time in total.
Kikibombona

#19247 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Hasan Rohani dao rok Evropskoj uniji od dvije sedmice da pomognu ili ce obnoviti program za proizvodnju atomske bombe.

Dvije stvari su jasne iz ove poruke:

- Iran trpi zestoke gubitke usljed sankcija i na rubu su propasti

- iranski rezim ce radije zapoceti rat nego se suociti sa vlastitim gladnim narodom

...

Dakle, sasvim je jasno da je Iran napao naftne tankere. Zele maksimalno zaostriti situaciju kako bi skrenuli paznju sa propadajuce ekonomije i usljed zestokih tenzija radikalizirali narod.

...

Ako Iran ispuni obecanje i nastavi sa nuklearnim programom, to je zvanicna objava rata.

...

Mulanski rezim je egzistencionalna prijetnja za iranski narod. Zarad ostanka na vlasti spremni su milione Iranaca odvesti u totalnu katastrofu. Ajatolah Ali Hamnei je gluplji od Slobodana Milosevica.
Nadzornik

#19248 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Vizionar 1985 wrote:
славянин wrote: Endgame traje vec od kad se zna za ljude, stalno svi ocekuju kraj. The end is near :lol:
Pa relevantni naucnici govore o tome ili su govorili o tome. Hawking, Soko kako ga ja zovem je govorio da imamo oko 1.000 godina jos na ovoj planeti. Nisam ja u bitan niti sta ja govorim. A znam da odkako je vijeka ljudi to govore. ;-)

I poslije mene...JA... :D
Nadzornik

#19249 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:Ajatolah Ali Hamnei je gluplji od Slobodana Milosevica.
Trebali su se ugledati na Berzanija... :-)
Sanjarko

#19250 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote: Ma kakav end game, ovako je kako se zna za ljudsku vrstu.
Jaci tabaci.
Amerika je jos i fina ako pogledas kakve se mrake namecu kao alternativa.
Sto se tice emigracije iz meksika, smijesan problem.
Ne znam bas. Guglaj sta kazu mnogi naucnici u vezi ovoga. Slazem se da jaci tabaci, ali ima i mudrijih rjesenja od tabacenja. Ne kazem da je Amerika grozna i znam kakvih ima da je ona jos i dobra. A za imigraciju iz Meksika nisi skontao. Nisam bas na to samo mislio. Na siru malo sliku, i imam rad u vezi toga negdje. Vec imate nesto slicno sa Meksikom i Kanadom samo u manjem obimu a ja sam malo to vise prosirio u tom radu.
Post Reply