Vidis da trolaFudo387 wrote:Neka mole olmajtija da do toga ne dodje, za dvije hefte ne bi imali ni vojske, ni privrede, ni buducnosti.Baki19 wrote:Amerika i Izrael ne smiju napasti Iran jer iza Irana stoji Rusija koja ce pomoci Iranu da se oduprije svakom napadu. Iran je velika zemlja i pjesadijski je Amerikanci ne mmogu okupirati jer smjene rezima u Iranu nema i na to narod nece pristati. Iran je vjerska zemlja i u njoj ima raznih naroda koji su ujedinjeni u Islamu i smatram da ce Iran moci da pobjedi u eventualnom ratu.
IRAN
- славянин
#19226 Re: IRAN
-
Fudo387
#19227 Re: IRAN
Koji tvoji ljudi?Challenger_ wrote:Za*ebi sa imputiranjem. Moja uzdanica su moji ljudi, ljudi ove zemlje, koji su sami krojili svoju sudbinu a ne koji su se oslanjali na tuđina, bio on Mađar, Turčin, Švabo ili Amerikanac.славянин wrote:da je krojila tvoja uzdanica Rusija bas me interesuje kako bi izgledala.
Imenuj bar jednog.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19228 Re: IRAN
Kulin ban, Stefan Tvrtko, Mehmed Spaho i Gligorije Jeftanović, Sead Kapetanović.Fudo387 wrote:Koji tvoji ljudi?
Imenuj bar jednog.
- salik79
#19229 Re: IRAN
Isti sam tiChallenger_ wrote:Tu "državu" ti je skrojila Amerika koju hvališ.славянин wrote:Zato sto nisam balvan da zivim u ovakvoj drzavi i da mi komsija bude salik - ukratko![]()
Salik. Bog mi je svjedok da je on jedan od posljednjih razloga što još uvijek pišem na forumu. Da nisi zadrt, zapazio bi ljepotu njegovog karaktera i učio od njega, što sam radim.
- salik79
#19230 Re: IRAN
Nece te skontatiChallenger_ wrote:Da se učiš od njega strpljenju, da kao on po sto puta objasniš ljudima, da ljude ne mrziš nego voliš, da si zadovoljan sobom, da si u miru sa Bogom i svijetom oko sebe. Da ne voliš nepravdu, kako ovdje tako u svijetu, da braniš svoje stavove kao on, pa bio u pravu ili u krivu, a uvijek, kao on, otvoren za drugačije mišljenje.славянин wrote:...
Salik, "nomen est omen".
- eltroxin
#19231 Re: IRAN
I prema Lukavici i prema Vogosci, izmedu ostalog. A bio sam ti u Tuzli 94. I na Igmanu, i u srednjoj Bosni i na Kladnju.salik79 wrote:Ja sam bio u Tuzlieltroxin wrote:U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..salik79 wrote:Aha, zato si ti bio gdje u ratu?A Rasim?
Gdje si derao muda? U Lukavici? Vogosci? Rajlovcu?
I vrlo dobro znam koliko su Iranci valjali ali isto tako da ni jedan metak nebi dosao da im Amerikanci nisu dali.
-
Fudo387
#19232 Re: IRAN
Al’ si ih izmikso, halal ti qrac.Challenger_ wrote:Kulin ban, Stefan Tvrtko, Mehmed Spaho i Gligorije Jeftanović, Sead Kapetanović.Fudo387 wrote:Koji tvoji ljudi?
Imenuj bar jednog.
Ko ti umlati tog Spahu?
Ameri?
Sta Titi fali?
- salik79
#19233 Re: IRAN
A, to ti bio u ARBiH?! E cuuuuj!eltroxin wrote:I prema Lukavici i prema Vogosci, izmedu ostalog. A bio sam ti u Tuzli 94. I na Igmanu, i u srednjoj Bosni i na Kladnju.salik79 wrote:Ja sam bio u Tuzlieltroxin wrote: U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..A Rasim?
Gdje si derao muda? U Lukavici? Vogosci? Rajlovcu?
I vrlo dobro znam koliko su Iranci valjali ali isto tako da ni jedan metak nebi dosao da im Amerikanci nisu dali.
A, gdje je bio Rasim?
- Sanjarko
#19234 Re: IRAN
A sto to Americi treba. Agresore niko nevoli. Samo veci problem mogu da stvore itd. Zapalili bi citav SI i sire mozda.Fudo387 wrote:
Neka mole olmajtija da do toga ne dodje, za dvije hefte ne bi imali ni vojske, ni privrede, ni buducnosti.
-
Fudo387
#19235 Re: IRAN
Pa treba zbog kontrole planetarnih resursa.Vizionar 1985 wrote:A sto to Americi treba. Agresore niko nevoli. Samo veci problem mogu da stvore itd. Zapalili bi citav SI i sire mozda.Fudo387 wrote:
Neka mole olmajtija da do toga ne dodje, za dvije hefte ne bi imali ni vojske, ni privrede, ni buducnosti.
Ne mislis valjda da bi oni trosili trilione nako, sto im se ne svidja kako se oni budalasi tamo oblace i sl?
Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19236 Re: IRAN
Fudo387 wrote:Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.
Opkolio si ti samog sebe i nema ti izlaza.
- Sanjarko
#19237 Re: IRAN
Ali ode u PM planeta radi svega toga. Znas li da je sjetva u Americi podbacila i da sljedece godine vam bude mozda skuplja hrana u Americi a pogotovo nama u Bosni jer nemamo nikakvog skoro nacina da intervenisemo u vezi toga. Eno u Maju oboren rekord u Americi u vezi oluja, tornada i poplava.Fudo387 wrote:
Pa treba zbog kontrole planetarnih resursa.
Ne mislis valjda da bi oni trosili trilione nako, sto im se ne svidja kako se oni budalasi tamo oblace i sl?
Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.
Sjb-smo planetu Fudo tako. Imam ja i radova u vezi toga kako, zasto itd., objasnio u tim radovima itd. Sad ne znam koliko je to tacno sve u tim radovima.
Glupo Fudo sve to. A isprijeciti ce se Americi. Nece se predati tako lako i bez borbe.
Ima i drugih nacina kako ciljeve mnoge ostvariti. Americke i ciljeve covjecanstva cijelog.
Ovako kazem sjb-smo planetu itd.
Last edited by Sanjarko on 15/06/2019 20:15, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#19238 Re: IRAN
Jucer u Berlinu, danas u Donjecku...tako to hoda kad nemas kila a hos se qrcit.Challenger_ wrote:Fudo387 wrote:Plus, opkoljavamo rusiju sa svih strana, da je mozemo lakse namarat kad se ukaze potreba.![]()
Opkolio si ti samog sebe i nema ti izlaza.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ha Ha Ha.
-
Fudo387
#19239 Re: IRAN
Jbg druze, nije Amerika drustvo za zastitu okolisa.Vizionar 1985 wrote:Ali ode u PM planeta radi svega toga. Znas li da je sjetva u Americi podbacila i da sljedece godine vam bude mozda skuplja hrana u Americi a pogotovo nama u Bosni jer nemamo nikakvog skoro nacina da intervenisemo u vezi toga. Eno u Maju oboren rekord u Americi u vezi oluja, tornada i poplava.Fudo387 wrote:
Pa treba zbog kontrole planetarnih resursa.
Sjb-smo planetu Fudo tako. Imam ja i radova u vezi toga kako, zasto itd., objasnio u tim radovima itd. Sad ne znam koliko je to tacno sve u tim radovima.
Glupo Fudo sve to. A isprijeciti ce se Americi. Nece se predati tako lako i bez borbe.
Ima i drugih nacina kako ciljeve mnoge ostvariti. Americke i ciljeve covjecanstva cijelog.
Ovako kazem sjb-smo planetu itd.
- Sanjarko
#19240 Re: IRAN
Znam da nije. Ali End Game je upitanju Fudo i za Ameriku i sve nas sve. Recimo problem sa imigracijom u Ameriku iz Meksika i problem sa Meksikom, sam ja recimo smislio rjesenje davno u vezi toga. Tesko bi se to ostvarilo vjerovatno ali imali bi manji problem mozda nego sad da je se nesto slicno ostvarilo.Fudo387 wrote:
Jbg druze, nije Amerika drustvo za zastitu okolisa.
Sad vam Tramp dodze na vlast i samo krsi sporazume itd. Cini mi se da se radikalizira Amerika prilicno u svemu, i cini mi se da nas sve ceka kao u Snake Plisken i sl., filmovima nesto tako.
- славянин
#19241 Re: IRAN
Endgame traje vec od kad se zna za ljude, stalno svi ocekuju kraj. The end is nearVizionar 1985 wrote:Znam da nije. Ali End Game je upitanju Fudo i za Ameriku i sve nas sve. Recimo problem sa imigracijom u Ameriku iz Meksika i problem sa Meksikom, sam ja recimo smislio rjesenje davno u vezi toga. Tesko bi se to ostvarilo vjerovatno ali imali bi manji problem mozda nego sad da je se nesto slicno ostvarilo.Fudo387 wrote:
Sad vam Tramp dodze na vlast i samo krsi sporazume itd. Cini mi se da se radikalizira Amerika prilicno u svemu, i cini mi se da nas sve ceka kao u Snake Plisken i sl., filmovima nesto tako.
-
Fudo387
#19242 Re: IRAN
Ma kakav end game, ovako je kako se zna za ljudsku vrstu.Vizionar 1985 wrote:Znam da nije. Ali End Game je upitanju Fudo i za Ameriku i sve nas sve. Recimo problem sa imigracijom u Ameriku iz Meksika i problem sa Meksikom, sam ja recimo smislio rjesenje davno u vezi toga. Tesko bi se to ostvarilo vjerovatno ali imali bi manji problem mozda nego sad da je se nesto slicno ostvarilo.Fudo387 wrote:
Jaci tabaci.
Amerika je jos i fina ako pogledas kakve se mrake namecu kao alternativa.
Sto se tice emigracije iz meksika, smijesan problem.
- Nadzornik
#19244 Re: IRAN
Gdje samo pronalaze ove epruvetice...

-
zilog
#19245 Re: IRAN
Memorandumom protiv Bosanskog jezika...Challenger_ wrote:Kulin ban, Stefan Tvrtko, Mehmed Spaho i Gligorije Jeftanović, Sead Kapetanović.Fudo387 wrote:Koji tvoji ljudi?
Imenuj bar jednog.
- Sanjarko
#19246 Re: IRAN
Pa relevantni naucnici govore o tome ili su govorili o tome. Hawking, Soko kako ga ja zovem je govorio da imamo oko 1.000 godina jos na ovoj planeti. Nisam ja bitan niti sta ja govorim. A znam da odkako je vijeka ljudi to govore.славянин wrote: Endgame traje vec od kad se zna za ljude, stalno svi ocekuju kraj. The end is near
Last edited by Sanjarko on 15/06/2019 21:23, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#19247 Re: IRAN
Hasan Rohani dao rok Evropskoj uniji od dvije sedmice da pomognu ili ce obnoviti program za proizvodnju atomske bombe.
Dvije stvari su jasne iz ove poruke:
- Iran trpi zestoke gubitke usljed sankcija i na rubu su propasti
- iranski rezim ce radije zapoceti rat nego se suociti sa vlastitim gladnim narodom
...
Dakle, sasvim je jasno da je Iran napao naftne tankere. Zele maksimalno zaostriti situaciju kako bi skrenuli paznju sa propadajuce ekonomije i usljed zestokih tenzija radikalizirali narod.
...
Ako Iran ispuni obecanje i nastavi sa nuklearnim programom, to je zvanicna objava rata.
...
Mulanski rezim je egzistencionalna prijetnja za iranski narod. Zarad ostanka na vlasti spremni su milione Iranaca odvesti u totalnu katastrofu. Ajatolah Ali Hamnei je gluplji od Slobodana Milosevica.
Dvije stvari su jasne iz ove poruke:
- Iran trpi zestoke gubitke usljed sankcija i na rubu su propasti
- iranski rezim ce radije zapoceti rat nego se suociti sa vlastitim gladnim narodom
...
Dakle, sasvim je jasno da je Iran napao naftne tankere. Zele maksimalno zaostriti situaciju kako bi skrenuli paznju sa propadajuce ekonomije i usljed zestokih tenzija radikalizirali narod.
...
Ako Iran ispuni obecanje i nastavi sa nuklearnim programom, to je zvanicna objava rata.
...
Mulanski rezim je egzistencionalna prijetnja za iranski narod. Zarad ostanka na vlasti spremni su milione Iranaca odvesti u totalnu katastrofu. Ajatolah Ali Hamnei je gluplji od Slobodana Milosevica.
- Nadzornik
#19248 Re: IRAN
Vizionar 1985 wrote:Pa relevantni naucnici govore o tome ili su govorili o tome. Hawking, Soko kako ga ja zovem je govorio da imamo oko 1.000 godina jos na ovoj planeti. Nisam ja u bitan niti sta ja govorim. A znam da odkako je vijeka ljudi to govore.славянин wrote: Endgame traje vec od kad se zna za ljude, stalno svi ocekuju kraj. The end is near
I poslije mene...JA...
- Nadzornik
#19249 Re: IRAN
Trebali su se ugledati na Berzanija...Kikibombona wrote:Ajatolah Ali Hamnei je gluplji od Slobodana Milosevica.
- Sanjarko
#19250 Re: IRAN
Ne znam bas. Guglaj sta kazu mnogi naucnici u vezi ovoga. Slazem se da jaci tabaci, ali ima i mudrijih rjesenja od tabacenja. Ne kazem da je Amerika grozna i znam kakvih ima da je ona jos i dobra. A za imigraciju iz Meksika nisi skontao. Nisam bas na to samo mislio. Na siru malo sliku, i imam rad u vezi toga negdje. Vec imate nesto slicno sa Meksikom i Kanadom samo u manjem obimu a ja sam malo to vise prosirio u tom radu.Fudo387 wrote: Ma kakav end game, ovako je kako se zna za ljudsku vrstu.
Jaci tabaci.
Amerika je jos i fina ako pogledas kakve se mrake namecu kao alternativa.
Sto se tice emigracije iz meksika, smijesan problem.