HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq
Moderator

#19226 Re: HS kablovska

Post by Benq »

laik1981 wrote:Ja nista hs-ovo nisam imao.. Kada sam prikljucio kablovsku dobio sam onaj neki stari hema resiver koji nije podrzavao hd.. Kada su uveli hd programe morao sam kupiti hd resiver koji je kostao 100KM uz povratak starog resivera. Ako se zelio zadrzati i stari resiver onda je ovaj hd kostao 160KM cini mi se.. Tada se mogao taj stari resiver zamijeniti za ci modul ali tv koji sam tada koristio nije podrzavao module pa sam bio primoran na ovu prvu opciju.. Posle sam uzeo jos dva tv-a i kupio module za njih.. Kada je pusten novi signal njihov serviser je dosao da zamijeni resiver ali kada sam mu rekao da je resiver koji sam koristio u mom vlasnistvu on mi ga nije uzeo vec mi je samo dao onaj njihov mali resiver.. I modem sam kupio.. Bio, cini mi se, nekih 70KM.. Posle i ruter..

Zapetljali su to sa opremom.. Sada ako hocu novu uslugu ovo sve mogu baciti.. Imalo bi to logike da se hs ugasio i da kao novi korisnik placam sve iz pocetka.. Ovako je nidje veze..
Ja sam koristio KID22 paket , 30.04. sam presao na Trio Grande Extra i samim tim su mi zamijenili i kompletnu opremu (modem , modul , resiver), stari modem Cisco EPC3208 i dva modula stoje na ormaru ne mogu ih iskoristit ni u sta :) , doduse ovaj novi modem je daleko bolji od mog starog modema jer ima ugradjen wifi (2,4 i 5GHz) , usb za sharing itd..

I mene su isto tako pitali za opremu kad su dosli prikljucit novi paket , rekoh modem i jedan modul sam kupio a ovaj drugi modul je dat na koristenje , kaze nema veze ne treba to nama nista , pa rekoh sta da radim s ovim modulom , kaze nista on svakako ne podrzava novi sistem. Hajd rekoh ok :)
laik1981

#19227 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Kod mene moduli podrzavaju novi signal sad za sad, dok resiver ne podrzava..
Benq
Moderator

#19228 Re: HS kablovska

Post by Benq »

laik1981 wrote:Kod mene moduli podrzavaju novi signal sad za sad, dok resiver ne podrzava..
Hajde dok gledas neki kanal izvuci modul i vidi hoce li se automatski kodirat ili ces moci i dalje gledati, to jos nisam mogao ni kod koga da testiram a bas me zanima.

Mada mislim da ces moci gledati i bez modula jer su start i hd paket otkljucani preko DVB-C mreze.
laik1981

#19229 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Benq wrote:
laik1981 wrote:Kod mene moduli podrzavaju novi signal sad za sad, dok resiver ne podrzava..
Hajde dok gledas neki kanal izvuci modul i vidi hoce li se automatski kodirat ili ces moci i dalje gledati, to jos nisam mogao ni kod koga da testiram a bas me zanima.

Mada mislim da ces moci gledati i bez modula jer su start i hd paket otkljucani preko DVB-C mreze.
U pravu si.. Modul nema nikakvu svrhu.. Radi i bez njega isto..

Ne znam sta mislis pod start i hd paket ali ja trenutno imam 207 digitalnih kanala (HBO i cinestar jedino zakljucani) i nekih 70 radio stanica..
Last edited by laik1981 on 09/11/2016 15:48, edited 1 time in total.
Benq
Moderator

#19230 Re: HS kablovska

Post by Benq »

laik1981 wrote: U pravu si.. Modul nema nikakvu svrhu.. Radi i bez njega isto..
O tome pricam , zato i kazem da se jos nista ne zna sta ce dalje biti i kako ce se situacija razvijat jer se sad radi na potpuno drugacijem sistemu nego sto je to bilo kod HS-a, pocev od raspona frekvencija pa dalje.

EDIT:
U novoj ponudi sto se tice digitalne , imas kanale po paketima : start - osnovni - prosireni - hd , trenutno su start i hd paket otkljucani.
HD paket ti pocinje od broja 300 , a sto se tice kanala iz start paketa , mozes vidjeti spisak na ovom linku : http://telemach.ba/Televizija/TV-Paketi , tu gdje pise "Start paket" klikni na "Lista tv kanala".
Last edited by Benq on 09/11/2016 15:51, edited 1 time in total.
laik1981

#19231 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Benq wrote:
EDIT:
U novoj ponudi sto se tice digitalne , imas kanale po paketima : start - osnovni - prosireni - hd , trenutno su start i hd paket otkljucani.
HD paket ti pocinje od broja 300 , a sto se tice kanala iz start paketa , mozes vidjeti spisak na ovom linku : http://telemach.ba/Televizija/TV-Paketi , tu gdje pise "Start paket" klikni na "Lista tv kanala".
Ja trenutno imam 207 instaliranih digitalnih kanala (HBO i cinestar jedino zakljucani) i nekih 70 radio stanica..
Last edited by laik1981 on 09/11/2016 15:54, edited 1 time in total.
Benq
Moderator

#19232 Re: HS kablovska

Post by Benq »

laik1981 wrote: Ne znam sta mislis pod start i hd paket ali ja trenutno imam 207 instaliranih digitalnih kanala (HBO i cinestar jedino zakljucani) i nekih 70 radio stanica..
Da , tv je skenirao sve dostupne kanale iz ponude , editovao sam prethodni post sa objasnjenjem vezano za pakete kanala.
laik1981

#19233 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Benq wrote:
laik1981 wrote: Ne znam sta mislis pod start i hd paket ali ja trenutno imam 207 instaliranih digitalnih kanala (HBO i cinestar jedino zakljucani) i nekih 70 radio stanica..
Da , tv je skenirao sve dostupne kanale iz ponude , editovao sam prethodni post sa objasnjenjem vezano za pakete kanala.
Od svih HD kanala na ovoj listi kodirani su samo HBO hd, cinemax hd, cinestar hd i hustler hd.. Od 41 koji su instalirani 8 ih je kodirano a ostalih 33 su dostupni.. Pored toga imam jos 166 digitalnih kanala od kojih su zakljucani hbo i cinemax.. Cak su i SK4 ,SK5,SK6 otkljucani i plus tih nekih 70 radio stanica.. Cini mi se da je otkljucano vise od start i HD paketa.. Izgleda da je sve otkljucano osim ovih koje sam pobrojao..
Benq
Moderator

#19234 Re: HS kablovska

Post by Benq »

laik1981 wrote: Od svih HD kanala na ovoj listi kodirani su samo HBO hd, cinemax hd, cinestar hd i hustler hd.. Od 41 koji su instalirani 8 ih je kodirano a ostalih 33 su dostupni.. Pored toga imam jos 166 digitalnih kanala od kojih su zakljucani hbo i cinemax.. Cak su i SK4 ,SK5,SK6 otkljucani i plus tih nekih 70 radio stanica.. Cini mi se da je otkljucano vise od start i HD paketa.. Izgleda da je sve otkljucano osim ovih koje sam pobrojao..
HBO i Cinemax nisu dio HD paketa zato nisu otkljucani. Za SK4,5 i 6 nisam bio siguran posto su oni u prosirenom paketu ali isto tako i Hustler je u prosirenom paketu pa je zakljucan znaci samo je jedan dio prosirenog paketa otkljucan.
kakaljin

#19235 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
laik1981 wrote: Od svih HD kanala na ovoj listi kodirani su samo HBO hd, cinemax hd, cinestar hd i hustler hd.. Od 41 koji su instalirani 8 ih je kodirano a ostalih 33 su dostupni.. Pored toga imam jos 166 digitalnih kanala od kojih su zakljucani hbo i cinemax.. Cak su i SK4 ,SK5,SK6 otkljucani i plus tih nekih 70 radio stanica.. Cini mi se da je otkljucano vise od start i HD paketa.. Izgleda da je sve otkljucano osim ovih koje sam pobrojao..
HBO i Cinemax nisu dio HD paketa zato nisu otkljucani. Za SK4,5 i 6 nisam bio siguran posto su oni u prosirenom paketu ali isto tako i Hustler je u prosirenom paketu pa je zakljucan znaci samo je jedan dio prosirenog paketa otkljucan.
Kod mene kada izvadim stari modul od HS-a, zakljucani postanu Scifi, axn spin, amc, balkanika, sk4, sk5, sk6.

Po ovome bez modula se moze gledati samo start paket. Ovaj start paket trebaju ostaviti otkljucan stalno za sve one koji imaju analogiju, a kanale sa analogije ukinu i oslobode frekfencije za digitalu.
Benq
Moderator

#19236 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kakaljin wrote: Kod mene kada izvadim stari modul od HS-a, zakljucani postanu Scifi, axn spin, amc, balkanika, sk4, sk5, sk6.

Po ovome bez modula se moze gledati samo start paket. Ovaj start paket trebaju ostaviti otkljucan stalno za sve one koji imaju analogiju, a kanale sa analogije ukinu i oslobode frekfencije za digitalu.
Provjerio sam i kod sebe , zakljucani su ti navedeni kanali bez modula, uz start paket radi i hd paket.
biggrin

#19237 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

ova nova ponuda se cini zanimljivom, al ne skontah na koliko se treba potpisati ugovor i ne uspjeh nigdje procitati sta je tacno pickbox i na koliko se vremena dobiva cinestar premiere paket? btw.posto sam na hs, ima li iko iskustva jel bolje uzeti telemachovu karticu ili recever...sta traziti tacno?
Benq
Moderator

#19238 Re: HS kablovska

Post by Benq »

biggrin wrote:ova nova ponuda se cini zanimljivom, al ne skontah na koliko se treba potpisati ugovor i ne uspjeh nigdje procitati sta je tacno pickbox i na koliko se vremena dobiva cinestar premiere paket? btw.posto sam na hs, ima li iko iskustva jel bolje uzeti telemachovu karticu ili recever...sta traziti tacno?
Ja sam presao sa KID22 na Trio Grande Extra pa ti mogu dati sve informacije iz prve ruke. Ugovor potpisujes na 12 ili 24 mjeseca , zavisno kako se odlucis. Pickbox ti je videoteka , skoro svakodnevno se dodaju filmovi uglavnom stariji iz '80. i '90. godina a odnedavno su poceli sa ubacivanjem i domacih filmova, naravno tu je i nekih 50 serija, crtanih filmova itd.

Ako potpises ugovor za Trio Grande Family , dobijas i Cinestar Premiere paket i Pickbox na dvije godine besplatno.
Sto se tice dileme izmedju resivera i modula , ako uzmes modul onda neces imati Pickbox jer se isti distribuira iskljucivo putem resivera , takodje u Trio Grande Family paketu je uracunata usluga 72h unazad koja takodje ide samo putem resivera.

Najbolje bi bilo da odes na stranicu www.pickbox.tv , registrujes se besplatno i onda ces imati uvid u kompletan sadrzaj koji oni nude i znat ces sta tacno da ocekujes ako se odlucis na tu uslugu.
biggrin

#19239 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

ok, hvala na informacijama. ne znas slucajno jel ima vise vrsta risivera koje nude i ako ima koji treba traziti?
Benq
Moderator

#19240 Re: HS kablovska

Post by Benq »

biggrin wrote:ok, hvala na informacijama. ne znas slucajno jel ima vise vrsta risivera koje nude i ako ima koji treba traziti?
Uglavnom u ponudi imaju D3 mini , PDS2 , PDS3 i V2.0

D3 mini se daje korisnicima koji nemaju nijednu dodatnu uslugu poput Pickbox-a i 72h unazad
PDS2 se mora fizicki spojiti sa modemom preko ethernet kabla da bi mogao pristupiti dodatnim uslugama.
PDS3 ima svoj modem i nije ga potrebno dodatno spajati sa home gateway (tvoj modem) da bi imao dodatne usluge.
V2.0 ima sve iste karakteristike kao PDS3 s tim sto V2.0 posjeduje dual tuner pa je moguce spojiti dodatni coax kabal koji bi isao iz resivera u tv kako bi mogao pratiti i analogne kanale , takvi resiveri su jako rijetki.

Ako uzimas paket sa 72h unazad i Pickbox uslugama , moja preporuka je svakako PDS3 resiver !
biggrin

#19241 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

ok, hvala. zvao sam ih, al bez obzira sto je pisalo da akcija vazi i za produzenje usluga, momak sa kojim sam razgovarao nije smio da daa iste uslove, nego je prosljedio kontakt telefon odjelu za lojalnost (ili kako vec) da sa njima probam dogovoriti?!
Benq
Moderator

#19242 Re: HS kablovska

Post by Benq »

biggrin wrote:ok, hvala. zvao sam ih, al bez obzira sto je pisalo da akcija vazi i za produzenje usluga, momak sa kojim sam razgovarao nije smio da daa iste uslove, nego je prosljedio kontakt telefon odjelu za lojalnost (ili kako vec) da sa njima probam dogovoriti?!
Moja preporuka je da se javis korisniku @Telemach na PP http://forum.klix.ba/memberlist.php?mod ... e&u=175725
Napises u poruci sve sta zelis kao i svoje kontakt podatke i bit ces kontaktiran u najkracem roku, ali posto je petak ne vjerujem da ce te kontaktirati prije ponedjeljka ujutro.
biggrin

#19243 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

ostavio sam im vec svoj broj i trebali su me kontaktirati danas, najkasnije sutra...pa evo da sacekam to sutra (: ... mada mi fkt nije jasno sto lik odmah to nije zavrsio ako na reklami pise da mogu i postojeci korisnici
azurna_obala

#19244 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Sta se desilo sa internetom i kablovskom na Grbavici? Ništa ne radi

Edit: proradilo, ali internet bas spor
biggrin

#19245 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

@benq - izgleda da si ti ipak bio u pravu i da je bolje kontaktirati ih putem foruma. pozvali me, dogovorio se i sada 2 godine nema razgledanja ima li sta bolje/povoljnije (:
Benq
Moderator

#19246 Re: HS kablovska

Post by Benq »

biggrin wrote:@benq - izgleda da si ti ipak bio u pravu i da je bolje kontaktirati ih putem foruma. pozvali me, dogovorio se i sada 2 godine nema razgledanja ima li sta bolje/povoljnije (:
Hehe neka je sa srecom drug i od sad se slobodno aktiviraj na Telemach temi jer su se tamo svi prebacili :), i ja rijetko kad pogledam HS temu :)
kloniran

#19247 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Kakava je ovo navlakusa sa digitalizacijom i letcima sto salju na adresu mimo racuna :lol:
Mantis

#19248 Re: HS kablovska

Post by Mantis »

Kako se ulogirati na ovaj MOJtelemach za nas koji smo prije bili na HS-u?? Poslali su ovaj neki letak HBO kanali pa piše da se preko MOJtelemach može aktivirati ?
crnivrag

#19249 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Mantis wrote:Kako se ulogirati na ovaj MOJtelemach za nas koji smo prije bili na HS-u?? Poslali su ovaj neki letak HBO kanali pa piše da se preko MOJtelemach može aktivirati ?
Ako si prešao na neki od Telemach paketa, onda se registruješ na "Moj Telemach" portal http://www.mojtelemach.ba, a za registraciju su ti potrebni broj ugovora i ID korisnika koji se nalaze na računu lijevo od korisničkih podataka:

Image
Mantis

#19250 Re: HS kablovska

Post by Mantis »

Nisam prešao ni na kakav njihov paket već sam zadržao od ranije ono dok sam bio na HS-u...pa mislio sam da je to sad isto
Locked