Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
okanomalo

#19226 Re: Telemach BH

Post by okanomalo »

auspuhc wrote: 22/09/2023 08:14
Hakiz wrote: 22/09/2023 01:56

Sitra će biti slično za kanal koji ti gledaš.

A neće biti nikoga da te razumije i podrži.
Nece. Postoje kvalitetni kanali i oni koji to nisu. Samo budale ce placati BN i Telemach je donio razumnu odluku da prekine saradnju.
radije cu gledati BN nego informer, happy ili pink jutarnji. ko je nas pitao zelimo li to sranje od kanala? svima je jasno da seru po nama. niko da kaze "e, sad je dosta",serete po nama a mi vam jos placamo za to". RTS i TV BLIC prodali su svoja prava za mnoge serije i filmove nekim tv kucama u bih i sad je vecina programa kodirana. naravno i njih placamo a oni nas levate i duplo zaradjuju.niko u ovoj drzavi da stane na nasu stranu a mi sve to finansiramo.
Telemach

#19227 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dragonz wrote: 12/09/2023 13:19 Za preseljenje priključka idite odmah na prodajno mjesto/salon i tamo dogovorite jer ako pošaljete mail sa upitom dobit ćete odgovor tek nakon 6 dana jer sam poslao mail u četvrtak a odgovor dobio u utorak.
Ja sam otišao na prodajno mjesto u BBI/ARIA centar u petak i dogovorio preseljenje sa ljubaznim djevojkama i već u subotu monter došao i završio čitav posao a staru opremu vratio u ponedjeljak radi različitog područja ranijih kupljenih kabl.operatera.
Pozdrav @dragonz,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Iznimno nam je drago jer ste zadovoljni radom kolega. Vaše pohvale ćemo proslijediti kolegama. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
MTV

#19228 Re: Telemach BH

Post by MTV »

Da nisi fulila temu?! Ovdje nema ni blica ni rts ni happy ni informera.
Telemach

#19229 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

heat wrote: 12/09/2023 22:03 Pozdrav svima.
Ima li negdje vidljiv cjenovnik, za ovu akciju sa laptopima ?
Pozdrav @heat,
Cijena laptop uređaja HP 255 G8 (7J036AA) iznosi: 1.015,20 KM, a mjesečna rata iznosi: 42,30 KM. Cijena laptop uređaja ASUS Vivobook GO 15 iznosi: 1.327,20 KM, a mjesečna rata iznosi: 55,30 KM. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19230 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

joyjoy wrote: 13/09/2023 00:50 Zamjenjen je EON box sa novijim , jer je koaksijalni kabal zaribao i nemože se zamjeniti (i zabetoniran u fasadi) , bez koaksijalnog kabla samo ethernet (wi fi nisam ni probao) vezom. Primjetio sam da Eurosport nema orginalnih komentatora (samo naši) to je jedini nedostatak po meni ako zanemarim da HBO 1 i 2 nemaju više Dolby već samo stereo. Da li slučajno ima neka "kvaka" da se Eurosport naštima na engleske komentatore ?
Probam sliku postavit!!!!

ovako je bilo sa starim EON (nije se pokvario nego je koaksijalni kabal ne zamjenjiv)
Pozdrav @joyjoy,
EON OTT box uređaji trenutno ne posjeduju mogućnost promjene jezika zvuka i titla na TV kanalima. Ukoliko navedena mogućnost bude bila dostupna, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19231 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 13/09/2023 08:03
crnivrag wrote: 12/09/2023 23:32 TV kanali koji se emituju u HD rezoluciji, a u Telemach ponudi su u SD, a moglo bi se doći do HD verzija jer ih imaju drugi operateri su (27 kanala):
Spoiler
Show
Hayat Plus HD
RTV TK HD
NTV IC Kakanj HD
Alternativna TV HD
Alfa TV HD
Hema TV HD
Kanal 6 HD
HIT TV HD
RTV 7 Tuzla HD
TV Lukavac HD
Maria Vision Međugorje HD
Z1 HD
Laudato TV HD
Pink Family HD
Pink Action HD
Sport Klub Fight HD
E! Entertainment HD
Hayatovci HD
Cartoonito HD
Hayat Music HD
Hayat Folk HD
Izvorna TV HD
Elita Live 1 HD
Elita Live 2 HD
Elita Live 3 HD
Elita Live 4 HD
Private TV HD
Trebalo bi to uskoro biti uradjeno jer se ima sada prostora od ukinutih analognih kanala, a da se komplet analogija ukine onda bi prodisala mreze telemacha i moglo bi sta god hoces i dizanje brzina interneta i svi kanali koji se emituju u HD-u da budu u HD-u. I jos ubaciti nove kanale koje nema u ponudi a imaju prava emitovanja u BiH.
Pozdrav @crnivrag i @kakaljin,
Hvala vam na dostavljenim prijedlozima. Iste ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za uređivanje programske ponude. Ukoliko dođe do promjena, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19232 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

chakany wrote: 13/09/2023 10:01 Kod nas na D3 je još gora situacija. Mi neke kanale imamo u SD, dok se isti ti kanali putem EON-a emituju u HD formatu :roll:
Pozdrav @chakany,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Isti ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za kreiranje programske ponude na D3 platformi. Ukoliko dođe do promjena, o istim ćemo Vas obavijestiti na ovaj način. Hvala Vam na javljanju i saradnji.
Telemach

#19233 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

hitman777 wrote: 13/09/2023 10:21 EON aplikacija je katastrofalna, bezbroj puta slika zaštopa, pa se ton vrati par sekundi unazad, onda opet sve zajedno (sinhronizovano) progura nakon tih par sekundi. Ovo cesto rezultira i nesinhronizaciijom pa kad gledate neki sadrzaj ton kasni za slikom.
TV podrzan na Telemach stranici, brzina interneta 250 Mbps u paketu, YT, Netflix sve radi bez problema na 4K rezoluciji.
Mora se malo poraditi na ovoj aplikaciji definitivno, jer ovako je neupotrebljiva.
Pozdrav @hitman777,
Zamolit ćemo Vas da Vaš TV uređaj spojite mrežnim kablom sa modemom, a zatim provjerite rad EON Smart TV aplikacije. Ukoliko se poteškoća i dalje nastavi, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bi kolege iz sektora napredne tehničke podrške izvršile detaljne provjere rada Vaše EON Smart TV aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19234 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dulekrele wrote: 13/09/2023 13:00 Kod mene se cesto desava da imam samo ton ekran zacrnjen tj. nema slike. Moram sve zivo da poiskljucujem i resetujem da bi se slika vratila. U zadnje vrijeme se desava maltene svakodneno. Slazem se da je EON najobicnije sranje. Sto bi se reklo izvana gladac a iznutra jadac.
Pozdrav @dulekrele,
Zamolit ćemo Vas promijenite HDMI kabal i provjerite rad EON box uređaja. Ukoliko se poteškoća i dalje nastavi, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19235 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Brzina1921 wrote: 13/09/2023 14:59 Na kojem principu radi dodjeljivanje nove IP adrese s obzirom da kažu da je po defaultu dinamička IP adresa. Da li mora proći određeni period nakon dodjeljivanja trenutne IP adrese i da to ide automatski ili ruter mora biti offline određeni period ili je ruter potrebno vratiti na fabričke postavke jer sa soft resetom se ne postiže ništa.
Pozdrav @Brzina1921,
Dinamička IP adresa se mijenja povremeno, i ovom trenutku ne postoji mogućnost da korisnik izvrši promjenu javne IP adrese. Ukoliko Vam je potrebna promjena javne dinamičke IP adrese, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi kolege iz sektora napredne tehničke podrške izvršile promjenu Vaše IP adrese. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19236 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

hipija wrote: 15/09/2023 10:35 Šta je bilo sa onom najavom dodavanja FilmBox video kataloga uz dva filmska kanala u programskoj šemi?
Pozdrav @hipija,
FilmBox VOD Video Klub katalog je dostupan svim Telemach korisnicima putem EON platforme od utorka 19.09.2023. godine. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19237 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

chakany wrote: 15/09/2023 12:21 Statistika pokazala da su od početka godine uveli svega tri tv kanala: Una TV, FilmBox Extra i FilmBox Premium.
Jesen dolazi, ljudi su više ispred tv ekrana, bilo bi lijepo da bude kakvih noviteta. :mrgreen:
Prije se uvodilo više, puno, puno više na godišnjem nivou.
Ima se šta uvesti. Od domaćih, regionalnih, filmskih, serijskih do dokumentarnih kanala. Samo očito nemaju ni volje ni želje da uvedu nešto.
Baš su utanjili po tom pitanju.
2016., 2017. godine na godišnjem nivou se uvodilo oko 30-tak kanala. Skoro svaki mjesec su nešto ubacivali.
Pozdrav @chakany,
Hvala Vam na dostavljenim prijedlozima. Kompanija Telemach konstantno radi na unaprijeđenju ponude TV i radio kanala dostupnih putem EON i D3 platformi. Predlažemo Vam da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika kako biste blagovremeno saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19238 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Naslovnica wrote: 15/09/2023 13:02 Prošle sedmice u ponedjeljak/utorak, zvao me ljubazni čiko iz Telemacha, u vezi obnove ugovora kod mame, neki novi paketi, popustiti, ovo-ono.
Hajde reko nazovite u petak pa ću vam odgovoriti, ako vam nije problem? Može, nazvaće, sve 5.
I naravno, taj poziv nikada nije stigao.
Najgora stvar u svemu je da sam istovjetan razgovor imao i prije mjesec dana, i opet obećali da će nazvati, i opet slagali.
Baš me počeli podsjećati na smarače iz Mladinske knjige i RF banke.
Pozdrav @Naslovnica,
Dostavili smo Vam odgovor u inbox, nažalost bez dostavljenih korisničkih podataka ne možemo izvršiti provjeru na osnovu 3 znamenke telefonskog broja koje ste nam dostavili. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19239 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

goodye wrote: 15/09/2023 17:35 Moram opet pohvaliti, sinoć krepo modem i ja prijavim oko 10, nije bilo suvišnih pitanja, ne radi i gotovo. Danas oko 11 dolazi tehničar, mijenja modem i još pored toga malo glanca signal, kaže dobar je, ali još ćemo malo to srediti da ne dođe do zastajkivanja.

Da nemaju mana, imaju, normalno, ali što se tiče korisničke podrške stvarno 5.
Pozdrav @goodye,
Hvala vam na dostavljenim povratnim informacijama. Drago nam je da ste zadovoljni pruženom podrškom od strane tehničke ekipe na adresi, kao i podrškom kolega iz kotakt centra.
Telemach

#19240 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mc-twin wrote: 15/09/2023 17:55 Alaj saltate formulu po kanalima. Jos samo da bude na SK Golf. Dajte vise taj izbor jezika ili ustalite na SK1. :angry:
Pozdrav @mc-twin,
Kompanija Telemach je isključivo distributer TV kanala, a ne emiter istih i nažalost nemamo mogućnost da uređujemo programsku shemu na TV kanalima koje reemitujemo u našoj ponudi. Predlažemo da Vaš prijedlog dostavite TV kući Sport Klub. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19241 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

heat wrote: 15/09/2023 19:23 Raja, razmisljam preci na “trio”, pa zna li se, kakve su ponude za prelazak sa Duo Premium na Eon Premium ?
Pozdrav @heat,
Ukoliko ste zainteresovani za prelazak na Trio paket usluga, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora za brigu o korisnicima pozvale i za Vas prezentovale najbolje benefite i pogodnosti uz prelazak sa Duo na Trio paket usluga. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19242 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dembele wrote: 17/09/2023 16:52 Štošta se ne zatamnjuje na drugim platformama. Zatamnjivanje se u najvećoj mjeri uglavnom odnosi na Telemach i BHT.
Pozdrav @dembele,
Zatamnjenje programskih sadržaja na TV kanalima je regulisano strogim Zakonima o zaštiti autorskih i srodnih prava koja su otkupljena isključivo za reemitovanje na području matične države. Kompanija Telemach je dužna da ispoštuje sve Zahtjeve za zatamnjenje koji pristignu od TV kuća koje su vlasnici TV sadržaja. Molimo za razumijevanje.
okanomalo

#19243 Re: Telemach BH

Post by okanomalo »

dok te mami i secerom te hrani. :D vidim akcije sve po 1KM, gdje mogu vidjeti vasu ponudu sa cijenama kad isteknu akcije. uskoro mi istice ugovor sa drugom kucom pa me interesuje sta nudite i za koliko para?
Telemach

#19244 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 18/09/2023 09:50 Je li moguće da se na TOTAL TV zatamnjuju i filmovi koje tv kuće izvan BiH prikazuju na svojim kanalima?

Imam onaj nabezvezniji/najjeftiniji paket i ok na nekim kanalima piše "niste pretplaćeni na ovaj kanal" ali na dosta kanala vidim ide neki film i piše "nema prava za prikaz na teritoriji BiH" ili tako nekako
Pozdrav @tap3ah75,
Kompanija Telemach je dužna da zatamni sve TV sadržaje u okviru Total TV platformi koji pristignu od strane TV kuća koji su vlasnici TV sadržaja. Navedeni Zahtjevi su regulisani strogim Zakonima o zaštiti autorskih i srodnih prava. Molimo za razumijevanje.
Telemach

#19245 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

acer5101 wrote: 19/09/2023 12:43 @Telemach
Možda je već neko pitao, al hajd i ja. Kakva je akcija ovo sa laptopom na 24mj.?
Pozdrav @acer5101,
Akcija je dostupna za nove korisnike EON Full paketa koji do sada nisu koristili Telemach usluge, a odluče se za priključenje EON Full paketa do 25.09.2023. godine, te uz odabrani EON Full paket odaberu jedan od dva dostupna laptop uređaja na rate. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19246 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

barneyy wrote: 19/09/2023 20:44 Prilikom spajanja EON Boxa HDMI kablom sa novim TV-om (HISENSE TV LED 55A6BG) slika prekida, radi u kratkotrajnim prekidima, zacrni se ekran kratko pa se opet javi slika. To se samo dešava kada gledam preko EON Boxa, smart applikacije na TV-u rade bez ikakvih prekida što mi upućuje na problem sa EON Boxom. Pokušao sam podešavanjima na EON Boxu mijenjati rezoluciju od 720 50Hz pa do 1080p 60Hz, ugl najbolju sam sliku imao na 1080i 50Hz ove ostale rezolucije većinom su bile negledljive zbog dugotrajnih prekida. Još uvijek imam problem sa kratkotrajnim prekidima koje ne mogu da riješim. Je li neko imao sličnog iskustva? kako podesiti pravilno EON Box sa TV-om.
Pozdrav @barneyy,
Zamolit ćemo Vas da izvršite promjenu HDMI kabla i podesite rezoluciju na EON box uređaju na 1080p 50 Hz ili 2160p 50 Hz u zavisnosti od maksimalne rezolucije koju Vaš TV uređaj podržava. Čekamo na Vaše povratne informacije.
okanomalo

#19247 Re: Telemach BH

Post by okanomalo »

Telemach wrote: 22/09/2023 12:15
dembele wrote: 17/09/2023 16:52 Štošta se ne zatamnjuje na drugim platformama. Zatamnjivanje se u najvećoj mjeri uglavnom odnosi na Telemach i BHT.
Pozdrav @dembele,
Zatamnjenje programskih sadržaja na TV kanalima je regulisano strogim Zakonima o zaštiti autorskih i srodnih prava koja su otkupljena isključivo za reemitovanje na području matične države. Kompanija Telemach je dužna da ispoštuje sve Zahtjeve za zatamnjenje koji pristignu od TV kuća koje su vlasnici TV sadržaja. Molimo za razumijevanje.
slazem se kad su u pitanju sportski dogadjaji, sve ostalo ide na nasu stetu. da li je ta tv kuca duzna da nas obavjesti kome je prodala prava i kad ce neki sadrzaj biti emitovan? zasto smo mi kao korisnici uvijek donji i da li iko stiti nasa prava?
Telemach

#19248 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

chakany wrote: 20/09/2023 20:23 A gdje se stalo sa onim EON Dongle uređajem?
Pričalo se o tome i na kraju ništa. A ono bi bilo odlično. Za one koji nisu čitali kada se pisalo o tome, riječ je o uređaju na principu kao nekog USB sticka. Ono je baš bilo super, ali eto nikad se nije realizovalo.
Pozdrav @chakany,
Trenutno ne raspolažemo informacijama o dostupnosti EON dongle uređaja. Ukoliko isti postane dio Telemach ponude, o tome će Vas blagovremeno obavijestiti.
Telemach

#19249 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

EKSER1337 wrote: 21/09/2023 11:17 Pozdrav,
zanima me je li moguće prijaviti novi ruter na drugu adresu a postojeći vratiti.
Na adresi gdje su bili podstanari koristio se neki ruter ne pise naziv jedino stoji da ima dual band podrsku.
Sad je li njega moguce prijaviti na postojecu adresu a Cisco EPC 3928S vratiti?
Pozdrav @EKSER1337,
Na adresi je moguće koristiti isključivo opremu koja je vezana za Vaš Ugovor, te nije moguće priključivati opremu koju su koristili drugi korisnici. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#19250 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dzemox wrote: 21/09/2023 15:44 Kakve su šanse da nam se vrati Discovery Science HD? BH Telecom ga ima u ponudi.
Pozdrav @dzemox,
Navdeni TV kanal će biti ugašen za područje jugoistočne Europe od 01.01.2024. godine. Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu.
Post Reply