SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#19226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

uglavnomja wrote: pjesak nije uslov na cesti :)

tebi zeleni val, vozis ispod ogranicenja, trijezan, bez mobitela, sunce sija ... i hop padobranac pravo iz granapa pred auto i to izmedju 2 semafora, nidje pjesackog
Ne bih da se ubjedjujem ili trazim clanove zakona. Komsija vozio izmedju 40 i 50km/h gdje je ogranicenje 60km/h. Biciklista izletio sa sporednog puta, ovaj ga zakaci i mrtva glava. Komsija dobio 10 godina iako je zdrav, prav, vozio unutar ogranicenja, nije napravio prekrsaj. Kako je osudjen? Jer je vozac eto kako.

Udari bilo koga na glavnoj saobracajnici u Sarajevu, pa i 20km/h, u ocima javnosti, a i zakona, ti ces snositi određenu krivicu i vrlo vjerovatno te ceka zatvor.
drug_profi

#19227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Jel taj komsija imao advokata? 10 godina je maksimalna kazna za ubistvo iz nehata.
uglavnomja

#19228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

un1ted wrote:Komsija vozio izmedju 40 i 50km/h gdje je ogranicenje 60km/h. Biciklista izletio sa sporednog puta, ovaj ga zakaci i mrtva glava. Komsija dobio 10 godina iako je zdrav, prav, vozio unutar ogranicenja, nije napravio prekrsaj. Kako je osudjen? Jer je vozac eto kako.

r.

:shock:
emigrazione

#19229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

To moze ako je komsija Muhamed Gasi pa mu sve sastavili zajedno sa tim biciklistom
drug_profi

#19230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ma mislim cak da se i ne moze dobiti 10 godina ako nisi bio pijan ili vozio bez dozvole ili mnogo brze od dozvoljenog. Znaci sa nekim vecim prekrsajem vezanim uz nesrecu gdje je smrtna posljedica.
Znaci nema sanse da je komsija bio cist, nego da je bio debelo kriv bez dileme.
JThomas

#19231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

12 je koliko se sjećam dobio onaj mali što je na skenderiji ubio čovjeka sa svim mogućim prekršajima i otežavajućim okolnostima - 120 na sat, pijan, nije bio položio (nikad), i čini mi se i sa neregistrovanim autom... :mrgreen:

tako to da je komšo bio, hajmo reći, životno regularan a dobio cenera...teško. baš teško.
salik79

#19232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

JThomas wrote:12 je koliko se sjećam dobio onaj mali što je na skenderiji ubio čovjeka sa svim mogućim prekršajima i otežavajućim okolnostima - 120 na sat, pijan, nije bio položio (nikad), i čini mi se i sa neregistrovanim autom... :mrgreen:

tako to da je komšo bio, hajmo reći, životno regularan a dobio cenera...teško. baš teško.

I bjezao od policije....

Ovaj nema koji prekrsaj, sa smrtnim ishodom, nije napravio (nije jedino pucao na nadolazeca vozila, ali to vec ne bi bio prekrsaj) i dobio nepravomocno 6 godina. Cini mi se da je kasnije cak i smanjena kazna:
Kantonalni sud u Sarajevu juče je nepravomoćno osudio Enesa Smajića (46) na šest godina zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće, u kojoj je poginula Lejla Sirčo (24).

Vijeće, kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, proglasilo je Smajića krivim da je u alkoholiziranom stanju vozeći kombi zabranjenom trakom iz pravca Ilijaša prema Vogošći 27. novembra 2006. godine uzrokovao nesreću u kojoj je na licu mjesta poginula Lejla Sirčo.

Sudija Ružić je obrazložio da će u kaznu biti uračunato i vrijeme koje je Smajić proveo u pritvoru od 28. novembra 2006. godine, te mu produžilo pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Sud je Smajiću izrekao i zabranu upravljanjem motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri godine. Ova zabrana se odnosi na period nakon odsluženja kazne.

Sud je prilikom izricanja kazne uvažio i olakšavajuće okolnosti da Smajić nije osuđivan, da je otac dvoje maloljetne djece, te da je tokom suđenja izrazio žaljenje.
uglavnomja

#19233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:12 je koliko se sjećam dobio onaj mali što je na skenderiji ubio čovjeka sa svim mogućim prekršajima i otežavajućim okolnostima - 120 na sat, pijan, nije bio položio (nikad), i čini mi se i sa neregistrovanim autom... :mrgreen:

zlatan handzic, profa engleskog, rijetko pozitivan lik u svakom pogledu :(

i jos tesko ranjena spanjolka cini mi se

mozda je bilo 13 godina?

evo: Mirsad Subašić osuđen na 12 godina i 4 mjeseca
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#19234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Ako se dobro sjećam, bio je u pitanju Audi A6 , službeni od oca ubice.
Udario u Zlatanovog 206 brzinom od preko 120 km/h, bježeći od policije iz pravca Kovačića. Zlatanovo auto zalijepio u gepek četvorke karavana, taksiste.

Tako da što kaže dole momak, nema šanse da je komšija bio čist a da je dobio maksimalnu kaznu za ubistvo iz nehata.
vješalica

#19235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

to je okvalifikovano kao tesko krivicno djelo protiv sogurnosti prometa ;)
nema vise tu nikakvog prekrsaja
drug_profi

#19236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Čim dođe do težih povreda ili veće materijalne štete mislim da se kvalifikuje kao KD.
zigson

#19237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

emigrazione wrote:To moze ako je komsija Muhamed Gasi pa mu sve sastavili zajedno sa tim biciklistom
:lol:
jao_situacije

#19238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

sve se to jednostavno riješi kamere i saobraćajci i udari po džepu, nakon par stotina maraka kazni većina stoke se urazumi
ne platiš kaznu, plijeni pokretnu imovinu
ali onda ide priča samo po sirotinji, a bakir a sda a dart vejder...
vješalica

#19239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

pa to je nacin razmisljanja kod naseg noroda.
realno nije problem u malim kaznama
nasem norodu je puno dati 50,25 maraka vjeruj ili 100,a d ane pricam 400
problem je u sistematskom kaznjavanju 'fukarice' a ne sviju odreda
da je to tako,vidjeli bi kako bi bili ko tamburice
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#19240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Mogu oni kaznama promijeniti svijest samo onih koji te prekršaje periodično dobijaju. Pa da možda skonta da je pogriješio.
Nedavno na jednoj FB grupi neko pita kakva je regulativa za zatamljenje stakala, kaže neki momčić iz Viteza :

"moje auto je moja imovina, ja ću ga zatamnit koliko ja hoću i ne mogu se napisat kazni koliko ja neću platit"

I to je stav velike većine što je najtužnije, ljudi nemaju savjesti i briga ih je samo za svoju guzicu.
JThomas

#19241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

to krivično djelo je određeno, opisano prekršajem saobraćajnih propisa. ako nisi prekršio nijedan saobraćajni propis, ako si baš sve uradio kako treba a do nesreće svejedno došlo - nema djela i nisi kriv. rijetkost je, teško je dokazati, ali bude i to.
BadBoy

#19242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

liaar wrote:Mogu oni kaznama promijeniti svijest samo onih koji te prekršaje periodično dobijaju. Pa da možda skonta da je pogriješio.
Nedavno na jednoj FB grupi neko pita kakva je regulativa za zatamljenje stakala, kaže neki momčić iz Viteza :

"moje auto je moja imovina, ja ću ga zatamnit koliko ja hoću i ne mogu se napisat kazni koliko ja neću platit"

I to je stav velike većine što je najtužnije, ljudi nemaju savjesti i briga ih je samo za svoju guzicu.
Zato je lijek samo u oduzimanju vozila.
Naslovnica

#19243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

liaar wrote:Mogu oni kaznama promijeniti svijest samo onih koji te prekršaje periodično dobijaju. Pa da možda skonta da je pogriješio.

Debil može raditi sa svojim autom šta hoće, može ga i zapaliti ako hoće...ali kada izađe iz svoje avlije na cestu (koja je javna a ne privatna imovina), onda se stvari mijenjaju. Ali džaba debilima objašnjavati. Najbolji lijek za te debile je oduzimanje vozila.
vješalica

#19244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

degene je najbolje tuci nalozima u mozak

https://faktor.ba/vijest/policija-uhaps ... kui-284618
vješalica

#19245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

JThomas wrote:to krivično djelo je određeno, opisano prekršajem saobraćajnih propisa. ako nisi prekršio nijedan saobraćajni propis, ako si baš sve uradio kako treba a do nesreće svejedno došlo - nema djela i nisi kriv. rijetkost je, teško je dokazati, ali bude i to.
tacno,ali je cinjenica da okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda su obicno imale sticaj tezih prekrsaja
dakle,pjanstvo,droga,divljacka voznja,nepropisno preticanje itd
vješalica

#19246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

BadBoy wrote:

Zato je lijek samo u oduzimanju vozila.
Presa je zakon,da ne otkupi mu jaran na licitaciji ili nesto slicno
vješalica

#19247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://avaz.ba/vijesti/bih/353627/latic ... aj-ubistva

sanđak,sjenica,novi pazar,doseljenicka mafija itd
O'zone
Globalni moderator

#19248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180221059
MUP KS uputio je poziv građanima da im pomognu u pronalasku vozača koji je 15. februara udario automobilom pješakinju u ulici Bolnička i pobjegao.
Nesreća se dogodila u 8:50 sati, a povrijeđena je O.F. 1937. godište koja je zadobila teške tjelesne povrede.

Nepoznati vozač je pobjegao u nepoznatom pravcu, a službenicima nije poznato koje marke je vozilo ili broj registarskih oznaka.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo Sarajevo.

"Molimo građane koji imaju bilo kakve informacije u vezi sa navedenom saobraćajnom nezgodom da obavijeste Upravu policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona 122, 033/206-666, 033/207-777 ili najbližu policijsku stanicu", saopćeno je iz MUP-a KS.
BadBoy

#19249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

vješalica wrote:
Presa je zakon,da ne otkupi mu jaran na licitaciji ili nesto slicno
Iako je to dobro sa aspekta osvete, a i prizora kako sa suzama u očima gleda uništavanje svog ljubimca, mislim da je oduzimanje vozila i prodaja na dražbi bolja sa dugoročnog aspekta. Pa neka ga jaran i kupi na licitaciji (što znači da mora platiti neki iznos za njega), odmah mu ga oduzeti ponovo ako ne skine folije sa stakala. Pa nek ga opet otkupi, opet ga oduzeti.

Tag line: ne možeš ti ne platiti kazni koliko ti mi možemo puta oduzeti vozilo. Država wins.
O'zone
Globalni moderator

#19250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastava ... /180221074

Jedan dio odugovlačenja dao rezultat :(
Zbog loših vremenskih uvjeta i zdravstvenog stanja, ali i dokaza koji su danas izvođeni (fotografije), očevi stradalih djevojaka nisu prisustvovali današnjem ročištu.
Post Reply