Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#19201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

BadBoy wrote:Uostalom kao što i viđam svaki dan, brat diler kruza lagano kroz grad, a svi lagano iza njega voze ne smiju svirati, granati, prijetiti itd.

Zašto tad ne šamarate?
I dalje fakat ne kontaš da ovdje nije priča o sporoj vožnji ?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Travnički Noćni Šetač wrote:
BadBoy wrote:Uostalom kao što i viđam svaki dan, brat diler kruza lagano kroz grad, a svi lagano iza njega voze ne smiju svirati, granati, prijetiti itd.

Zašto tad ne šamarate?
Nebitno, stiskanje papucice gasa do poda kad ga neko pretice, a ovaj u crnom range roveru, glava ko planina, hocete li i njega samarati?! :wink:
BadBoy

#19203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

konektovan wrote:

Zašto tad ne šamarate?
Nebitno, stiskanje papucice gasa do poda kad ga neko pretice, a ovaj u crnom range roveru, glava ko planina, hocete li i njega samarati?! :wink:
:thumbup: :thumbup:

Normalno da neće. Probat će prestići jednom, vidjeti da ne mogu, usutiti se i vratiti iza i lagano voziti za njim. Doći na forum i ovdje se ispuhati.
Travnički Noćni Šetač

#19204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Za stav koji sam ja iznio vrlo je bitno da se ne radi o sporoj vožnji već o ugrožavanju tuđih života... Razvlačite temu kao žvaku da bi nešto dokazali u čemu se rasplinjavamo... šta hoćeš kao odgovor... Da neću udariti na jačeg od sebe ? ... Što se mene tiče bio sam sasvim jasan... kad mi neko ugrozi namjerno život iz svoje obijesti imam pravo na samoodbranu i u tom momentu kada razum prepusti mjesto andrenalinu, ptsp-u ili nekim drugim emocijama onda tu nema odgovora koji tražite... i opet ponavljam... nakon svega imaju organi reda i ja sam na raspolaganju za sve što učinim ovako ili onako...
Nemojte hipotetički mijenjati osnovnu priču da bi dokazivali da ste u pravu... ovde niko i nije zastupao tezu da je šamar zasnovan na zakonu...

EDIT: Nisam uopšte neki kabadahija ni fizički ni mentalno... više sam debeo...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ja, a ako si debeo i imaš 10 m2 u sebi, misliš da ce neko naletiti na tebe?! :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#19206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Uopšte nisam na taj način spomenuo debljinu.... više sam želio reći da uopšte nisam opasan lik ... nego hajd nisam ovde ja tema nego određena situacija koju karikirate do iznemoglosti...
Nećete promijeniti moje mišljenje a uskoro će i u zakonu biti predloženi amandmani da se vozilo smatra oružjem kod udesa sa smrtnim posljedicama čime će biti jasno da je nečije ugrožavanje života obijesnom vožnjom puno ozbiljnija stvar nego što mislite...
...
Hajte dalje moje mišljenje je izrečeno...
drug_profi

#19207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

BadBoy wrote:
konektovan wrote:
:thumbup: :thumbup:

Normalno da neće. Probat će prestići jednom, vidjeti da ne mogu, usutiti se i vratiti iza i lagano voziti za njim. Doći na forum i ovdje se ispuhati.
Ne, naravno da ce u takvoj situaciji prevladati nagon za prezivljavanjem pa cemo ustuknuti i pojesti govno.
Ali sta ti time zelis dokazati? Da treba jesti govna za svakim kome je qurcu ceif da sere po meni? Ako cemo se igrati pravnika, evo da malo koristimo pravo jaceg, pa nek on pise zalbe i prijave.
Namjerno se pravite da ne shvatate da je ovdje rijec o namjernom bezobrazluku, a ne o nekoj sporoj voznji. Sporaca ima stalno, usaburaj se i prodji ga kad mognes. Ali nasilnika, a lik koji prca 1000 ljudi iza sebe bezobraznom voznjom jeste nasilnik jer misli da ga zakon stiti, mozes samo silom spustiti na zemlju.
E sad kad naletis na vecu silu od vlastite, jbg. nisi dorastao problemu... poklopi se i trpi.
Bakir1

#19208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

:D
Travnički Noćni Šetač

#19209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ih... kad je taj film izišao ja glumca Denisa Vivera znao kao Šerif Meklaud i uvijek bi čudno bilo kao djetetu što je odjednom toliko smotan... :lol:
hopi

#19210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

hmmm, kasno se uključujem ali eto da dam sud
jasno mi je sve, moram reći da je taj zasluženo dobio batine, i valjda je nadam se barem nešto naučio iz toga, i vjerujem da je fakat bilo s razlogom, ali opet ne mogu opravdati udaranje, razbijanje prozora ili izvlačenje nekoga ili ulazak u tuđi auto.
Throttle

#19211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Joj filma, duel, eeeeee
:thumbup:
drug_profi

#19212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Throttle wrote:Joj filma, duel, eeeeee
:thumbup:
Bio kod nas jedan stari hrdjavi dajc u ulici vise rastavljen nego sastavljen, ali gazda ga stalno nesto popravljao, turirao i sl.
Nas djecu je tog dajca bilo pravo strah.... :lol:
tempuser

#19213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Sad nešto gledam... u mjesečnom ( a i godišnjem ) prosjeku smo dosta blizu... ide to nama... :thumbup:
Svojevremeno za 2 godine natukao preko 270k km, 80% BiH, ostalo uglavnom Sa- St, najdalja destinacija na sjeverozapad Maribor, na jugoistok Tirana. :D
Travnički Noćni Šetač

#19214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Dobro je to.... neka se goni... vise voznje vece iskustvo... nakon odredjenih godina samo shvatis da si osvojio prvi milion.... :thumbup:
tempuser

#19215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Travnički Noćni Šetač wrote:Za stav koji sam ja iznio vrlo je bitno da se ne radi o sporoj vožnji već o ugrožavanju tuđih života... Razvlačite temu kao žvaku da bi nešto dokazali u čemu se rasplinjavamo... šta hoćeš kao odgovor... Da neću udariti na jačeg od sebe ? ... Što se mene tiče bio sam sasvim jasan... kad mi neko ugrozi namjerno život iz svoje obijesti imam pravo na samoodbranu i u tom momentu kada razum prepusti mjesto andrenalinu, ptsp-u ili nekim drugim emocijama onda tu nema odgovora koji tražite... i opet ponavljam... nakon svega imaju organi reda i ja sam na raspolaganju za sve što učinim ovako ili onako...
Nemojte hipotetički mijenjati osnovnu priču da bi dokazivali da ste u pravu... ovde niko i nije zastupao tezu da je šamar zasnovan na zakonu...

EDIT: Nisam uopšte neki kabadahija ni fizički ni mentalno... više sam debeo...
Ja apsolutno razumijem iskusenje u koje vozac upada, medjutim tu postoji dosta "rupa"...
Sta znaci namjerno ugroziti zivot i kakva samoodbrana? Sa vozacem kojeg "uhvatis" u makazicama se sigurno neces obracunavati. Cak i ako onaj ispred tebe ubrza ako ga pokusas preteci moze da te ugrozi samo jednom, svaki sljedeci put sam sebi ugrozavas zivot jer znas kakvog majmuna imas ispred. U gro slucajeva zapravo iritirani i isprovocirani glupostima drugih sami sebe dovodimo u opasnost.
Druga stvari, svi se slazu u licemjerju da ces se pokriti usima ako naletis na veceg i jaceg od sebe, medjutim to i i dalje samo varijanta "ja sam u pravu i sad je samo pitanje hocu li mu dati po nosu ili ne", a sta ako se ti ne pitas, nego taj veci i jaci od tebe odluci je on u pravu i da tebi da po nosu?
Travnički Noćni Šetač

#19216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Kao sto rekoh ja dao samo svoje misljenje nema nikakvog razloga da se oko toga toliko polemise ili pojasnjava sve sto mislim o tome vec sam pojasnio... samo jedno obicno misljenje nista vise...
tempuser

#19217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Naravno, to je tvoje pravo i niko ga ne spori, ali kad vec iznosis misljenje u tom smjeru iz ciste radoznalosti me interesuje tvoje misljenje u kontra smjeru, sta ako neko jaci i veci procjeni da mu ti ugrozavas zivot pa odluci da djeluje vaspitno - pedagoski?
bleee_sa

#19218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

tempuser wrote:Naravno, to je tvoje pravo i niko ga ne spori, ali kad vec iznosis misljenje u tom smjeru iz ciste radoznalosti me interesuje tvoje misljenje u kontra smjeru, sta ako neko jaci i veci procjeni da mu ti ugrozavas zivot pa odluci da djeluje vaspitno - pedagoski?
Nema problema :D

Image
Travnički Noćni Šetač

#19219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote:Naravno, to je tvoje pravo i niko ga ne spori, ali kad vec iznosis misljenje u tom smjeru iz ciste radoznalosti me interesuje tvoje misljenje u kontra smjeru, sta ako neko jaci i veci procjeni da mu ti ugrozavas zivot pa odluci da djeluje vaspitno - pedagoski?
Filozofiras... ja sam dao svoje misljenje o opisanom slucaju koji je uradio neko drugi... nema nikakvog razloga da tebi dalje pojasnjavam sta sam zelio reci kad nisi shvatio ni ono prvo sto sam rekao i imas potpitanja...
moje misljenje nije tema ovog podforuma i ne namjeravam ti pruzati odgovore na hipoteticka pitanja koja izmisljas iz dosade.... ja nikome ne ugrozavam zivot jer ne ubrzavam kad me pretice, ne preticem na punoj liniji i ne ugrozavam vozila iz suprotnog smjera niti radim nista slicno sto bi moglo ugroziti nekoga radi nekakve moje navodne obijesti... a za sve sto uradim spreman sam snositi posljedice sto sam takodje vec napisao....
prema tome tvoja prica sa mnom o ovoj temi nece se nastaviti jer tema nisam ja vec opisani slucaj....
...
Samo se nadam da nikada neces voziti bolesno dijete dok te neki idiot iz svoje licne zajebancije ( sto i jeste osnovni zaplet ove situacije u samom pocetku ) blokira na cesti da ga preteknes dok ti djetetu zivot visi o koncu i sa sva cetiri zmigavca juris doktoru jer hitna pomoc nije na raspolaganju...
....
Zavrsena prica....
tempuser

#19220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Malo si mi iskricav u zadnje vrijeme! :D
Tema nisi ti nego opisanu slucaj, ali te to ne sprjecava da das svoje misljenje?! E ako si dao svoje misljenje onda i ono postaje tema svijedlo se to tebi ili ne.
Naravno da mi ne namjeravs odgovoriti jer bi te odgovor odveo u apsurd, bas kao i tvrdnja da ti nikome ne ugrozavas zivot, jer se u suprotnoj situaciji neces o tome pitati ti nego mrmonja koji hoce da te prevaspita i to je poenta cijele price.
Kad udaris glavom u zid najlakse je napisati gotova prica.
drug_profi

#19221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Evo ja da te pitam, ako covjek ne trazi probleme kolike su sanse da ih nadje?
Ili obratno, ako ih trazi, koliko brzo ce ih naci?
Travnički Noćni Šetač

#19222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote:Malo si mi iskricav u zadnje vrijeme! :D
Tema nisi ti nego opisanu slucaj, ali te to ne sprjecava da das svoje misljenje?! E ako si dao svoje misljenje onda i ono postaje tema svijedlo se to tebi ili ne.
Naravno da mi ne namjeravs odgovoriti jer bi te odgovor odveo u apsurd, bas kao i tvrdnja da ti nikome ne ugrozavas zivot, jer se u suprotnoj situaciji neces o tome pitati ti nego mrmonja koji hoce da te prevaspita i to je poenta cijele price.
Kad udaris glavom u zid najlakse je napisati gotova prica.

Da si pazljivo citao prije nasao bi odgovor.... Nisam ja iskricav nego si ti opterecen time da kontriras mome misljenju... nema potrebe za tim... ostavi moje apsurde meni... ne dosadjuj drugim forumasima nismo im zanimljivi ni ti ni ja sa ovom pricom....
tempuser

#19223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Jbga, ne smeta ti da izneses svoje misljenje, ali ti smeta da te ista pitaju u vezi toga?! Ne ide to bas tako.
Je ne kontriram nicemu, ja sam pitam. Ako je tebi iz perpektive nekog ko za sebe smatra da poznaje saobr. propise ok da vozaci po potrebi sami uzimaju pravdu u svoje ruke, da li onda to vazi za sve vozace, pa cak i kad nisu u pravu? Pitanje jednostavno i korektno.
drug_profi

#19224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Mislim da je sasvim jasno rekao. Procitaj i ne peglaj.
Travnički Noćni Šetač

#19225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote:Jbga, ne smeta ti da izneses svoje misljenje, ali ti smeta da te ista pitaju u vezi toga?! Ne ide to bas tako.
Je ne kontriram nicemu, ja sam pitam. Ako je tebi iz perpektive nekog ko za sebe smatra da poznaje saobr. propise ok da vozaci po potrebi sami uzimaju pravdu u svoje ruke, da li onda to vazi za sve vozace, pa cak i kad nisu u pravu? Pitanje jednostavno i korektno.
Ti stvarno ne kontas da ja necu da pricam sa tobom o ovome jer tvoj nacin razgovora nije ok... nisi se dovoljno dokazao da meni mozes reci "ne ide to tako" jer nemam namjere da te poslusam... tvoja pitanja u sebi nose kamaru hipotetickih pretpostavki .... koristis svoja "pitanja" da provuces teze koje nisam rekao ali ih ubacis unutra kao cinjenice...
Kada sam ja rekao da je kamiondzija sa svojim postupkom "uzeo pravdu u svoje ruke" ?
kada sam ja to sebe ubacio u perspektivu za koju ti konstatujes da sam sebe smatram takvim ?...
kada sam ja to generalizovao bilo sta ili naturao svima svoje misljenje pa da imas potrebe da me pitas da li moje misljenje vrijedi za sve vozace?....
Zasto ne prihvatis da sam rekao da sam spreman odgovarati za ono sto ucinim vec to lagano ignorises ?
Zasto ne prihvatis kada sam rekao da su to situacije gdje razum prepusta mjesto drugim emocijama?
Vadis dijelove mog misljenja iz konteksta jer tako mozes inicirati besmislene rasprave?
....
Slaba ti je manipulacija rijecima treba to bolje zamotavati... Ti sam svoja pitanja ocjenjujes korektnim?
....
Znaci necu da pricam sa tobom jer nisi korektan u razgovoru vec podmeces... sada si vec neko ko ne postuje druge i njihove stavove da ne zele takvu komunikaciju sa tobom i postajes dosadan...
Post Reply