Kako bi ti onda postavio odbranu? Koga i na koju poziciju?Bosanski_kralj wrote: Pa u pitanju su dvije zato što je Atletiko u pitanju, ne smijem ni da zamislim šta bi Barca ili Real radili na ovakvu bayernovu odbranu
FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#19201 Re: FC Bayern Munchen
- Bosanski_kralj
#19202 Re: FC Bayern Munchen
Lahm - martinez- benatia-alaba
I naravno igrao bi mi Miler umjesto onog skakavca Alkantare.
I naravno igrao bi mi Miler umjesto onog skakavca Alkantare.
- sprej
#19203 Re: FC Bayern Munchen
ahh taj Pep i gostovanja...

-
Dr Baltazar
#19204 Re: FC Bayern Munchen
Trebao bi. Lahm, on, Martinez, Alaba pozadi i nema problema. Svakako neće imati mnogo loptu u revanšu gosti. Thiago nam je nepotreban u ovakvoj utakmici i mislim da bi se Goetze bolje snašao. Ostalo je klasika. Lewa, Mueller, Costa, Ribery i Alonso ispred zadnje linije ili čak Martinez tu, a Alonso kao stoper jer Martinez na toj poziciji u 90% slučajeva neće ni dozvoliti da naša odbrana ima nekih problema._BataZiv_0809 wrote:Hoce li biti spreman Boa za uzvrat?
Alaba na stoperu i Bernat na beku stvarno losa solucijaMedjutim nema se sta drugo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19205 Re: FC Bayern Munchen
Pa i ja bih Benatiju stavio, to sam i pisao danas, ali valjda lik nije 100% fit
Baltazar zaboravio si Vidala
Kad igramo to finale kupa ?
Baltazar zaboravio si Vidala
-
Dr Baltazar
#19206 Re: FC Bayern Munchen
Zaboravih ga vidiš. Ma Goetze klupa._BataZiv_0809 wrote:Pa i ja bih Benatiju stavio, to sam i pisao danas, ali valjda lik nije 100% fit![]()
Baltazar zaboravio si Vidala![]()
Lahm, Benatia, Boateng, Alaba - Martinez, Vidal, Costa, Mueller, Ribery - Lewandowski. Na golu kupit Weidenfellera do revanša
21.maj finale.
U slučaju da Benatia nije spreman, onda samo izmjene vršiti na mjestu zadnji vezni i stoper. Budu li bekovi igrali stopere, nije problem odbrana već gubimo jednog u napadu.
-
klopan
#19207 Re: FC Bayern Munchen
Evo i njemački BUILD I KICKER osuli po Pepu. Kao u smislu ako je računao da će natrpati tim s Špancima,
i tako na Madridjane-grdno se prevario.
Svi započinju analize, kako je neshvatljivo izostavio Mullera, njegova deviza je bila da ima lijevonogog (COSTA)na lijevom, desnonogog na desnom krilu(COMAN), i extra jakog midfieldera(ALCANTARA)
.
Hay što je Lewu, bez Mullera otupio, ali krenuti u ovakvu tekmu bez Ribbery-a, i staviti na bok Bernata, koji mu u pola sezone ne da nije
igrao, nego nije bio ni na klupi.
Nekad mislim da je njegova osnovna filozofija- ne da iznenadi protivnika ili nas što nešto očekujemo sastavom i pozicijama, nego
da najprije iznenadi sebe. Sinoć je to definitivno uspio.
Kad vidiš da se u utakmicu kreće s Alonsom i Alcantarom- kao osnovnim pokretačima napada-šta reći za ono sinoć nego citirati samog Pepa:
"Zadovoljan sam".
i tako na Madridjane-grdno se prevario.
Svi započinju analize, kako je neshvatljivo izostavio Mullera, njegova deviza je bila da ima lijevonogog (COSTA)na lijevom, desnonogog na desnom krilu(COMAN), i extra jakog midfieldera(ALCANTARA)
Hay što je Lewu, bez Mullera otupio, ali krenuti u ovakvu tekmu bez Ribbery-a, i staviti na bok Bernata, koji mu u pola sezone ne da nije
igrao, nego nije bio ni na klupi.
Nekad mislim da je njegova osnovna filozofija- ne da iznenadi protivnika ili nas što nešto očekujemo sastavom i pozicijama, nego
da najprije iznenadi sebe. Sinoć je to definitivno uspio.
Kad vidiš da se u utakmicu kreće s Alonsom i Alcantarom- kao osnovnim pokretačima napada-šta reći za ono sinoć nego citirati samog Pepa:
"Zadovoljan sam".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19208 Re: FC Bayern Munchen
Evo sad koliko toliko hladne glave analiziram situaciju i napisat cu par stavki, nesto kao generalni utisak i naravno par hipotetickih pitanja:
a) Atletiko je ekipa sa jednom od najboljih odbrana u Evropi, mozda i najboljom. Jbga ljudi su se kalili u borbi sa Mesijem, Ronaldom, Nejmarom, Suarezom, Bejlom... Svaka cast Costi i Comanu, obojica su se svojski trudili sinoc, ali ovi su navikli igrati odbranu protiv igraca koji su bar pola klase-klasu iznad onoga sto Bajern ima.
Ko je realan ocekivao masu sansi? Svi smo znali da se protiv Atletika nece imati puno gol prilika. Stvorile su se 3 i 4 uz onaj projektil Alabe, jbga nije uslo, odbranio je Oblak
b) Sta god da se stavilo u odbranu, postojao je jeben rizik. Ko je to mogao igrati umjesto Bernata? Rafinja
? Ili da Kimić igra stopera?
Benatija nije bio spreman za cijelu utakmicu. Gol se primio iz situacije u kojoj se u najgorem slucaju moglo proci sa zutim kartonom. I to ide na dusu odbrane.
c) Ono sto ide na dusu treneru i taktickoj postavci je izostanak Muelera.
I ne bih se slozio da je to neko hemijanje, eksperimentisanje, vec izraz zelje da se zgusne sredina poznavajuci kako protivnik grize i tuce u istoj.
Sta je bilo alternativa? Mozda Lahm u sredinu? A da Vidal cuva ledja Mueleru i Levandovskom? Koliko bi to tek bilo kockanje?
Igra iz drugog poluvremena je karta za prolazak u finale. Od prve minute ih pritisnuti, napasti bez kalkulacija, natjerati ih da se onako povuku i proci ce jedna, mora proci, pa makar neka frljoka.
Ako se Boateng vrati to bi moglo valjati, mada je pitanje koliko je covjek spreman za igru i koliko moze izdrzati.
a) Atletiko je ekipa sa jednom od najboljih odbrana u Evropi, mozda i najboljom. Jbga ljudi su se kalili u borbi sa Mesijem, Ronaldom, Nejmarom, Suarezom, Bejlom... Svaka cast Costi i Comanu, obojica su se svojski trudili sinoc, ali ovi su navikli igrati odbranu protiv igraca koji su bar pola klase-klasu iznad onoga sto Bajern ima.
Ko je realan ocekivao masu sansi? Svi smo znali da se protiv Atletika nece imati puno gol prilika. Stvorile su se 3 i 4 uz onaj projektil Alabe, jbga nije uslo, odbranio je Oblak
b) Sta god da se stavilo u odbranu, postojao je jeben rizik. Ko je to mogao igrati umjesto Bernata? Rafinja
Benatija nije bio spreman za cijelu utakmicu. Gol se primio iz situacije u kojoj se u najgorem slucaju moglo proci sa zutim kartonom. I to ide na dusu odbrane.
I ne bih se slozio da je to neko hemijanje, eksperimentisanje, vec izraz zelje da se zgusne sredina poznavajuci kako protivnik grize i tuce u istoj.
Sta je bilo alternativa? Mozda Lahm u sredinu? A da Vidal cuva ledja Mueleru i Levandovskom? Koliko bi to tek bilo kockanje?
Igra iz drugog poluvremena je karta za prolazak u finale. Od prve minute ih pritisnuti, napasti bez kalkulacija, natjerati ih da se onako povuku i proci ce jedna, mora proci, pa makar neka frljoka.
Ako se Boateng vrati to bi moglo valjati, mada je pitanje koliko je covjek spreman za igru i koliko moze izdrzati.
-
Ci-Nick
#19209 Re: FC Bayern Munchen
https://de.sports.yahoo.com/news/bundes ... 00023.html
Navodno hoće Pjanića,....
Navodno hoće Pjanića,....
-
missko
#19210 Re: FC Bayern Munchen
Koje sanse je imao Bayern? Ja se samo sjecam one Martinezove glavom i nistaa vise da je ozbiljno bilo._BataZiv_0809 wrote:Evo sad koliko toliko hladne glave analiziram situaciju i napisat cu par stavki, nesto kao generalni utisak i naravno par hipotetickih pitanja:
Ko je realan ocekivao masu sansi? Svi smo znali da se protiv Atletika nece imati puno gol prilika. Stvorile su se 3 i 4 uz onaj projektil Alabe, jbga nije uslo, odbranio je Oblak![]()
b) Sta god da se stavilo u odbranu, postojao je jeben rizik. Ko je to mogao igrati umjesto Bernata? Rafinja? Ili da Kimić igra stopera?
Bayern sada ne smije napasti kuci i igrati otvoreno kao drugo pol u Madridu jer ih jedan primljen gol izbacuje iz igre. Bayern je trebao tamo rizikovati i bolje bi prosli da su zijanili 3-2 nego ovako
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19211 Re: FC Bayern Munchen
Martinez poslije kornera, Vidalov sut nakon proigravanja sa desnog krila, Costin neuspjesni lob, Vidalova sansa iz 90+ poslije asistencije Mueler/Lewandovski.missko wrote: Koje sanse je imao Bayern? Ja se samo sjecam one Martinezove glavom i nistaa vise da je ozbiljno bilo.
Bayern sada ne smije napasti kuci i igrati otvoreno kao drugo pol u Madridu jer ih jedan primljen gol izbacuje iz igre. Bayern je trebao tamo rizikovati i bolje bi prosli da su zijanili 3-2 nego ovako
-
missko
#19212 Re: FC Bayern Munchen
Jedino ta Martinezova je bila ozbiljna i po golu ovo ostalo sve nista. Ali napast Bajern ne smije svim silama u startu jer ako prime 1 treba im naucna fantastika da ovima 3 utrpaju kad se zatvore. Ali kad je City uspio PSGa izbacit moze bit i da Bayern ove otrese_BataZiv_0809 wrote:Martinez poslije kornera, Vidalov sut nakon proigravanja sa desnog krila, Costin neuspjesni lob, Vidalova sansa iz 90+ poslije asistencije Mueler/Lewandovski.missko wrote: Koje sanse je imao Bayern? Ja se samo sjecam one Martinezove glavom i nistaa vise da je ozbiljno bilo.
-
klopan
#19213 Re: FC Bayern Munchen
Ma koliko missko sarkastičan bio, u pravu je.
Meni je jedina šansa bila ona zadnja Vidala.
Jbte Bato, ako išta može više boliti od onog poraza sinoć, to su onda ove tvoje opširne analize.
Meni je jedina šansa bila ona zadnja Vidala.
Jbte Bato, ako išta može više boliti od onog poraza sinoć, to su onda ove tvoje opširne analize.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19214 Re: FC Bayern Munchen
A Vidalove nisu bile po golumissko wrote: Jedino ta Martinezova je bila ozbiljna i po golu ovo ostalo sve nista. Ali napast Bajern ne smije svim silama u startu jer ako prime 1 treba im naucna fantastika da ovima 3 utrpaju kad se zatvore
Mislim druga nije bila nesto opasna, slozicemo se. Ali prva Vidalova sansa je najopasnija prijetnja poslije Alabinog suta.
Costina sansa je bila takodjer ozbiljna, pukla je Atletikova odbrana i tu se vidjelo kako ih se treba probijati.
Napadati strpljivo i kontinuirano, bez nervoze i nasjedanja na njihove provokacije.
Onaj ciganluk sa satro istezanjem kraj korner zastavice dok Alonso izvodi korner je odvratan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19215 Re: FC Bayern Munchen
Zao mi je ako je tako, mada nikog ne prisiljavam da ih citaklopan wrote: Jbte Bato, ako išta može više boliti od onog poraza sinoć, to su onda ove tvoje opširne analize.
-
missko
#19216 Re: FC Bayern Munchen
Jucer je Atletiko pretrcao 7 km vise mislim da ce Bayern trebati bar 10 vise od njih da ih uzmu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19217 Re: FC Bayern Munchen
Volio bih da cujem neke konkretne prijedloge u pogledu taktike i kadrovskih rjesenja.
- skenderija04
#19218 Re: FC Bayern Munchen
Jebi ga Misko, ko ima manje loptu,vise trci.To je proporcionalno. Uzmi sve tekme gdje je posjed 55-45 ka gore.Vidjeces da je u skoro svim slucajevima vise kilometara na strani ekipe koja ima manji posjed.missko wrote:Jucer je Atletiko pretrcao 7 km vise mislim da ce Bayern trebati bar 10 vise od njih da ih uzmu
-
missko
#19219 Re: FC Bayern Munchen
Sad je zajebano al imali su tekmu s Juventusom i mogli su skontat da ih je spasilo to sto su im u startu u prvoj tekmi uvalili 2 gola tako su trebali i sinoc utrpat bar 1 ili 2 u prvom pa nek prime kolko prime i onda bi mogli kalkulisat kuci gdje su ipak oni majstori tih glupih pravila kao sto je gol u gostima na tu foru je Bayern prolazio milion puta._BataZiv_0809 wrote:Volio bih da cujem neke konkretne prijedloge u pogledu taktike i kadrovskih rjesenja.
Ovako po meni jedino ostaje da probaju posjedom cuvat svoj gol i probat cekat njihovu gresku ili iz prekida pa probat otici u produzetke. Mislim cuda su moguca a cudo je po meni da neka ekipa ovim frajerima uvali 2 gola a da nista ne primi
- lotPi
#19220 Re: FC Bayern Munchen
Pa rjesenje je bilo prilicno jednostavno:_BataZiv_0809 wrote:Evo sad koliko toliko hladne glave analiziram situaciju i napisat cu par stavki, nesto kao generalni utisak i naravno par hipotetickih pitanja:
Ko je realan ocekivao masu sansi? Svi smo znali da se protiv Atletika nece imati puno gol prilika. Stvorile su se 3 i 4 uz onaj projektil Alabe, jbga nije uslo, odbranio je Oblak![]()
b) Sta god da se stavilo u odbranu, postojao je jeben rizik. Ko je to mogao igrati umjesto Bernata? Rafinja? Ili da Kimić igra stopera?
Lijevo: Alaba - Ribery (prirodne pozicije)
Desno: Lahm - Costa (prorodne pozicije)
Stoperi: Benatia (Kimmich, pomalo pomaze Vidalu i Götze-u) - Martinez
Sredina(kako god da postavis): Vidal - Götze (Igrao bi iza Lewandowskog i pomagao Vidalu)
Müller - desno (mijenjao pozicije sa Costom i Lewandowskim)
Napad Lewandowski
Samo je problem sto je Guardiola tvrdolav i voli eksperimentisati u najvaznijim tekmama. Poslije 30 minuta je bilo jasno da je Lewandowski beskoristan u ovoj postavi Thiago ostao na aerodromu a Bernatt je trebao ostati u Berlinu:)
Ali spanski Maestro tjera po svom! Ebes ekipu, njegov ego bitan!
Last edited by lotPi on 28/04/2016 12:03, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19221 Re: FC Bayern Munchen
S tom razlikom sto je Djubrentus prvo poluvrijeme u Torinu igrao kao teska picka, a ovi su grizli ko bijesni psimissko wrote: Sad je zajebano al imali su tekmu s Juventusom i mogli su skontat da ih je spasilo to sto su im u startu u prvoj tekmi uvalili 2 gola tako su trebali i sinoc utrpat bar 1 ili 2 u prvom pa nek prime kolko prime i onda bi mogli kalkulisat kuci gdje su ipak oni majstori tih glupih pravila kao sto je gol u gostima na tu foru je Bayern prolazio milion puta.
Ovako po meni jedino ostaje da probaju posjedom cuvat svoj gol i probat cekat njihovu gresku ili iz prekida pa probat otici u produzetke. Mislim cuda su moguca a cudo je po meni da neka ekipa ovim frajerima uvali 2 gola a da nista ne primi
- lotPi
#19222 Re: FC Bayern Munchen
Odavno nesto ciganskije nisam vidio._BataZiv_0809 wrote: Onaj ciganluk sa satro istezanjem kraj korner zastavice dok Alonso izvodi korner je odvratan.
Vecih cigana nema
Last edited by lotPi on 28/04/2016 12:26, edited 1 time in total.
- lotPi
#19223 Re: FC Bayern Munchen
Bayern:missko wrote: Koje sanse je imao Bayern? Ja se samo sjecam one Martinezove glavom i nistaa vise da je ozbiljno bilo.
Vidal - glavom, sut sredinom drugog poluvremena, sut u zadnjoj minuti.
Martinez - glavom
Benatia - glavom
Alaba - precka
Costa - sut u prvom
Comann - sut u drugom
Jos par polusansi i proigravanja bez dobrog zadnjeg pasa
Atletiko je pored gola imao jos 2 sanse, Griezman u prvom i Torres u drugom.
- veella
#19224 Re: FC Bayern Munchen
Ja bi poceo sa 15 igraca s tim da dovedem Aubu Gundu i Mikija od pocetka_BataZiv_0809 wrote:Volio bih da cujem neke konkretne prijedloge u pogledu taktike i kadrovskih rjesenja.
- lotPi
#19225 Re: FC Bayern Munchen
veella wrote:Ja bi poceo sa 15 igraca s tim da dovedem Aubu Gundu i Mikija od pocetka_BataZiv_0809 wrote:Volio bih da cujem neke konkretne prijedloge u pogledu taktike i kadrovskih rjesenja.
Ako cemo dati par Spanaca zauzvrat