HS kablovska
Moderator: anex
- biggrin
#19201 Re: HS kablovska
da li je jos nekome nestalo kanala,a korisnik je kid8? nema mi hayatovaca, nick jr. ... (ovi djeciji su mi najbitniji (: )
- Benq
#19202 Re: HS kablovska
Nema veze koji je KID paket u pitanju jer se KID paketi razlikuju samo u brzini interneta a programska shema im je ista.biggrin wrote:da li je jos nekome nestalo kanala,a korisnik je kid8? nema mi hayatovaca, nick jr. ... (ovi djeciji su mi najbitniji (: )
Sto se tice kanala , hayatovce imam , a nick jr. je zakljucan , on se inace nalazi u Osnovnom paketu po novoj digitalnoj ponudi (Start-Osnovni-Prosireni paket) , s tim da je kod mene otkljucan i Nick Jr. jer imam paket u kojem su otkljucani svi kanali.
- biggrin
#19203 Re: HS kablovska
kid podrazumjeva sva tri ta paketa...mozda su se frekvencije promijenile, pa cu probati da preskeniram ponovo
- Benq
#19204 Re: HS kablovska
KID paketi ne podrazumjevaju ova tri paketa (start-osnovni-prosireni) , ta tri paketa se odnose iskljucivo na digitalnu po novoj ponudi ili u okviru nekog od Duo i Trio Grande paketa. Frekvencije se nisu mijenjale , kod mene rade svi kanali na svojim starim frekvencijama, samo su neki kanali zakljucani, posto nemas ni Hayatovce a trebao bi imati , preskeniraj kanale jer isti radi preko DVB-C mreze bez modula.biggrin wrote:kid podrazumjeva sva tri ta paketa...mozda su se frekvencije promijenile, pa cu probati da preskeniram ponovo
-
artuditu
#19205 Re: HS kablovska
Prešla sam sa kid 22 na tg family.
Ranije sam imala samo karticu kojas e ušteka u tv i to tako radi. Imala sam mali razvodnik i tako vodila signal u sobu na mali stari tv, analogno.
Sad imam onaj neki modul d3 u koji ne može onaj kabl (antenski).
Kako sad da vodim signal do sobe?
Imali iko da je to riješio?
Ranije sam imala samo karticu kojas e ušteka u tv i to tako radi. Imala sam mali razvodnik i tako vodila signal u sobu na mali stari tv, analogno.
- Benq
#19206 Re: HS kablovska
Tebi je nakon prelaska sa KID22 na TGF paket promijenjen modem i kartica koja se ubaci u tv. Sad ti je stavljena nova kartica i sve bi trebalo da je kao prije, u jednom tv-u cam modul , a na drugom tv-u normalno analogni signal koji je i do sada radio.artuditu wrote:Prešla sam sa kid 22 na tg family.
Ako moze , pojasni sta si tacno dobila , da li su prilikom prikljucenja novog paketa donijeli resiver i spojili ga na tv ili su samo izvadili staru karticu i ubacili novu ?
-
artuditu
#19207 Re: HS kablovska
Izvadili karticu, prikačili tv na resiver (d3).
Novu karticu nicam dobila.
Benq wrote:Tebi je nakon prelaska sa KID22 na TGF paket promijenjen modem i kartica koja se ubaci u tv. Sad ti je stavljena nova kartica i sve bi trebalo da je kao prije, u jednom tv-u cam modul , a na drugom tv-u normalno analogni signal koji je i do sada radio.artuditu wrote:Prešla sam sa kid 22 na tg family.
Ako moze , pojasni sta si tacno dobila , da li su prilikom prikljucenja novog paketa donijeli resiver i spojili ga na tv ili su samo izvadili staru karticu i ubacili novu ?
- Benq
#19208 Re: HS kablovska
Sada si bolje objasnilaartuditu wrote:Izvadili karticu, prikačili tv na resiver (d3).
Tebi su umjesto modula stavili D3 resiver i sada umjesto u tv , coax kabal ide u resiver a iz resivera ide HDMI kabal u tvoj tv i ti sada mijenjas kanale sa daljinskim od resivera. Dakle nije se nista puno promijenilo , prije si imala karticu u tv-u i antenski kabal je isao u tv , a sad taj isti antenski kabal ide u resiver.
-
artuditu
#19209 Re: HS kablovska
HvalaBenq wrote:Sada si bolje objasnilaartuditu wrote:Izvadili karticu, prikačili tv na resiver (d3).
Tebi su umjesto modula stavili D3 resiver i sada umjesto u tv , coax kabal ide u resiver a iz resivera ide HDMI kabal u tvoj tv i ti sada mijenjas kanale sa daljinskim od resivera. Dakle nije se nista puno promijenilo , prije si imala karticu u tv-u i antenski kabal je isao u tv , a sad taj isti antenski kabal ide u resiver.
Da, sada kanale mijenjam preko resivera (što je btw pain in the ass, ali ako hoću da imam 72 h unazad, mora tako).
A kako bih mogla priključiti tv u drugoj sobi koji sam prije kačila preko antenskog kabla?
- Benq
#19210 Re: HS kablovska
Sada bi ih trebala pozvati da dodju i da stave spliter sa 3 izlaza i da provuku kabal do tv-a u drugoj sobi. To je besplatno.artuditu wrote: Hvala
Da, sada kanale mijenjam preko resivera (što je btw pain in the ass, ali ako hoću da imam 72 h unazad, mora tako).
A kako bih mogla priključiti tv u drugoj sobi koji sam prije kačila preko antenskog kabla?
Spliter je onaj metalni dio u koji dolazi glavni coax kabal u stan i odatle idu dva kabla , jedan prema modemu a drugi prema resiveru, izgleda ovako :
http://image.allekabels.nl/image/392-0/ ... -16-db.jpg
-
artuditu
#19211 Re: HS kablovska
Benq wrote:Sada bi ih trebala pozvati da dodju i da stave spliter sa 3 izlaza i da provuku kabal do tv-a u drugoj sobi. To je besplatno.artuditu wrote: Hvala
Spliter je onaj metalni dio u koji dolazi glavni coax kabal u stan i odatle idu dva kabla , jedan prema modemu a drugi prema resiveru, izgleda ovako :
http://image.allekabels.nl/image/392-0/ ... -16-db.jpg
Probaću ja da uradim, imam neki spliter već.
Hvala!
- Benq
#19212 Re: HS kablovska
Samo pazi ako budes sama mijenjala spliter da ne pokvaris signal prema resiveru i modemu, cesto se zna desiti da spliter i spojevi nisu kako treba pa se na tv-u pocnu javljati kockice, prekida internet i td. Ovo je samo za napomenu , mada isto tako moze sve biti u savrsenom redu nakon sto promijenis spliter i dodas jos jedan kabal za drugi tv.artuditu wrote:![]()
Probaću ja da uradim, imam neki spliter već.
Hvala!
Sretno
-
laik1981
#19213 Re: HS kablovska
Pozz.. Planiram preci na ovaj neki trio grande paket.. E sad interesuje me koliko se placa za dodatne uredjaje ako zelim digitalu na ukupno tri tv-a? Da napomenem da imam na jednom tv-u telemahov reciver a na ostala dva one ci module koje sam kupio u hs-u i koji su moje vlasnistvo.. Trenutno sam na onom kid8 paketu i ne placam nista dodatno..
- Benq
#19214 Re: HS kablovska
Ako predjes na neki od Trio Grande paketa , zamijenit ce ti postojece module za nove , ako hoces da imas sve iste kanale na svim televizorima onda placas 3,5KM mjesecnu rentu po modulu , dakle u tvom slucaju to je 7KM mjesecno za rentu + cijena Trio Grande paketa.laik1981 wrote:Pozz.. Planiram preci na ovaj neki trio grande paket.. E sad interesuje me koliko se placa za dodatne uredjaje ako zelim digitalu na ukupno tri tv-a? Da napomenem da imam na jednom tv-u telemahov reciver a na ostala dva one ci module koje sam kupio u hs-u i koji su moje vlasnistvo.. Trenutno sam na onom kid8 paketu i ne placam nista dodatno..
-
laik1981
#19215 Re: HS kablovska
A ako ne zamijenim ove module hocu li ih i dalje moci koristiti.. Sada koristim te module bez problema i ne vidim logiku da mi te, koji su u mom vlasnistvu, zamijene svojim i da mi pocnu naplacivati rentu za njih?Benq wrote:Ako predjes na neki od Trio Grande paketa , zamijenit ce ti postojece module za nove , ako hoces da imas sve iste kanale na svim televizorima onda placas 3,5KM mjesecnu rentu po modulu , dakle u tvom slucaju to je 7KM mjesecno za rentu + cijena Trio Grande paketa.laik1981 wrote:Pozz.. Planiram preci na ovaj neki trio grande paket.. E sad interesuje me koliko se placa za dodatne uredjaje ako zelim digitalu na ukupno tri tv-a? Da napomenem da imam na jednom tv-u telemahov reciver a na ostala dva one ci module koje sam kupio u hs-u i koji su moje vlasnistvo.. Trenutno sam na onom kid8 paketu i ne placam nista dodatno..
I imam jos jedno pitanje.. Imam i neki hema hd reciver.. Od kako je pusten novi telemahov signal ne ispisuje mi nazive kanala.. Mogu sve gledati ali na listi kanala nema naziva vec su samo poredani po brojevima.. Moze li se to kako srediti? Ovako izgleda

Last edited by laik1981 on 09/11/2016 14:43, edited 1 time in total.
- Sokol31
#19216 Re: HS kablovska
Moze li neko objasniti proceduru raskida ugovora, uskoro selim iz Sa, pa moram raskinuti ugovor koji sam potpisao sa HS prije dvije godine???
-
jasmind
#19217 Re: HS kablovska
Neces, moras uzet telemach module i placat za njih ako hoces potpisati neki telemach paket. Ja sam imao modul koji sam kupio i nije mi mogao on ostat. Trenutno ti stari moduli rade samo zato sto je telemach otkljucao svima sve kanale, do kada ce to tako trajat nece da kazu.laik1981 wrote:A ako ne zamijenim ove module hocu li ih i dalje moci koristiti.. Sada koristim te module bez problema i ne vidim logiku da mi te, koji su u mom vlasnistvu, zamijene svojim i da mi pocnu naplacivati rentu za njih?Benq wrote:Ako predjes na neki od Trio Grande paketa , zamijenit ce ti postojece module za nove , ako hoces da imas sve iste kanale na svim televizorima onda placas 3,5KM mjesecnu rentu po modulu , dakle u tvom slucaju to je 7KM mjesecno za rentu + cijena Trio Grande paketa.laik1981 wrote:Pozz.. Planiram preci na ovaj neki trio grande paket.. E sad interesuje me koliko se placa za dodatne uredjaje ako zelim digitalu na ukupno tri tv-a? Da napomenem da imam na jednom tv-u telemahov reciver a na ostala dva one ci module koje sam kupio u hs-u i koji su moje vlasnistvo.. Trenutno sam na onom kid8 paketu i ne placam nista dodatno..
- Benq
#19218 Re: HS kablovska
Nazalost neces ih moci koristiti , imam i ja dva HS-ova modula koji stoje i skupljaju prasinu, kada sam presao na Trio Grande Extra paket dobio sam i novi modul i samo s njim mogu gledati kodirane kanale , pokusao sam i da stavim HS-ov modul cisto testa radi i nije uspjelo, drugacije kodirano i u bazi iskljucuju tvoje postojece module i aktiviraju nove.laik1981 wrote: A ako ne zamijenim ove module hocu li ih i dalje moci koristiti.. Sada koristim te module bez problema i ne vidim logiku da mi te, koji su u mom vlasnistvu, zamijene svojim i da mi pocnu naplacivati rentu za njih?
I imam jos jedno pitanje.. Imam i neki hema hd reciver.. Od kako je pusten novi telemahov signal ne ispisuje mi nazive kanala.. Mogu sve gledati ali na listi kanala nema naziva vec su samo poredani po brojevima.. Moze li se to kako srediti? Ovako izgleda
Sto se tice resivera , ne podrzava u potpunosti novu mrezu zato su ti dali novi resiver koji je prilagodjen za njihov sistem.
- Benq
#19219 Re: HS kablovska
Ako je ugovor istekao , samo odes u njihovu poslovnicu , poneses opremu koju si dobio na koristenje , platis sve racune ako koji mozda nisi jer mora biti sve na nuli , potpises raskid ugovora i to je to.Sokol31 wrote:Moze li neko objasniti proceduru raskida ugovora, uskoro selim iz Sa, pa moram raskinuti ugovor koji sam potpisao sa HS prije dvije godine???
-
kakaljin
#19220 Re: HS kablovska
To je najveci problem koji je ostao nakon preuzimanja HS-a od strane telemacha, jer smo u HS- kupovali opremu i ona prelazila u nase vlasnistvo i nije se placalo gledanje na dodatnim uredjajima. Tako da telemach sada mora naci neki kompromis u vezi toga, a i korisnici se ne bune, tako da mu se moze da nesto ponovo naplacuje nesto sto je korisnik platio onome koji je kupljen i novi vlasnik je trebao preuzeti i sve obaveze.laik1981 wrote:A ako ne zamijenim ove module hocu li ih i dalje moci koristiti.. Sada koristim te module bez problema i ne vidim logiku da mi te, koji su u mom vlasnistvu, zamijene svojim i da mi pocnu naplacivati rentu za njih?Benq wrote:Ako predjes na neki od Trio Grande paketa , zamijenit ce ti postojece module za nove , ako hoces da imas sve iste kanale na svim televizorima onda placas 3,5KM mjesecnu rentu po modulu , dakle u tvom slucaju to je 7KM mjesecno za rentu + cijena Trio Grande paketa.laik1981 wrote:Pozz.. Planiram preci na ovaj neki trio grande paket.. E sad interesuje me koliko se placa za dodatne uredjaje ako zelim digitalu na ukupno tri tv-a? Da napomenem da imam na jednom tv-u telemahov reciver a na ostala dva one ci module koje sam kupio u hs-u i koji su moje vlasnistvo.. Trenutno sam na onom kid8 paketu i ne placam nista dodatno..
-
laik1981
#19221 Re: HS kablovska
E onda ce se nacekati da im predjem na njihov paket.. Znaci boli ih neka stvar sto sam ja dao par stoja za opremu kompaniji koju su preuzeli.. Nije mi samo jasno kako se raja nije bunila.. Ta oprema nije bila jeftina a sad je mogu baciti ako hocu nove usluge..
- Benq
#19222 Re: HS kablovska
Nisu se bunili jer jedan uredjaj se uvijek dobijao na koristenje a dodatni su se placali , i taj koji se od HS-a dobijao na koristenje oni su i mijenjali besplatno za novi koji je kompatibilan sa mrezom, eh sada sta ce se desavati dalje sa programskom shemom odnosno starim HS modulima koje neki korisnici jos uvijek imaju to niko ne zna.laik1981 wrote:E onda ce se nacekati da im predjem na njihov paket.. Znaci boli ih neka stvar sto sam ja dao par stoja za opremu kompaniji koju su preuzeli.. Nije mi samo jasno kako se raja nije bunila..
-
kakaljin
#19223 Re: HS kablovska
Nije problem taj prvi koji se dobijao na koristenje, vec oni ostali i moduli koji su se kupovali dodatno da bi se gledalo na vise tv-a. Koji su kupovinom postajali vlasnistvo korisnika, da gleda uslugu operatora, a novi vlasnik tog operatora to ne priznaje, vec trazi novo placanje na mjesecnom nivou.Benq wrote:Nisu se bunili jer jedan uredjaj se uvijek dobijao na koristenje a dodatni su se placali , i taj koji se od HS-a dobijao na koristenje oni su i mijenjali besplatno za novi koji je kompatibilan sa mrezom, eh sada sta ce se desavati dalje sa programskom shemom odnosno starim HS modulima koje neki korisnici jos uvijek imaju to niko ne zna.laik1981 wrote:E onda ce se nacekati da im predjem na njihov paket.. Znaci boli ih neka stvar sto sam ja dao par stoja za opremu kompaniji koju su preuzeli.. Nije mi samo jasno kako se raja nije bunila..
- Benq
#19224 Re: HS kablovska
Znam, zato i kazem da se jos nista ne zna sta ce biti sa korisnicima koji imaju stare HS-ove module a nece da predju na nove pakete, sta ce im ostati od programske sheme, da li Osnovni paket ili sta vec, jer da uzmes npr prosireni paket moras potpisati i novi ugovor i u tom slucaju bi morali staviti svoj cam modu jer ovi stari moduli to ne podrzavaju.kakaljin wrote: Nije problem taj prvi koji se dobijao na koristenje, vec oni ostali i moduli koji su se kupovali dodatno da bi se gledalo na vise tv-a. Koji su kupovinom postajali vlasnistvo korisnika, da gleda uslugu operatora, a novi vlasnik tog operatora to ne priznaje, vec trazi novo placanje na mjesecnom nivou.
Novi vlasnik ima pravo da diktira pravila , a na nama je hocemo li pristati na to ili ne.
-
laik1981
#19225 Re: HS kablovska
Ja nista hs-ovo nisam imao.. Kada sam prikljucio kablovsku dobio sam onaj neki stari hema resiver koji nije podrzavao hd.. Kada su uveli hd programe morao sam kupiti hd resiver koji je kostao 100KM uz povratak starog resivera. Ako se zelio zadrzati i stari resiver onda je ovaj hd kostao 160KM cini mi se.. Tada se mogao taj stari resiver zamijeniti za ci modul ali tv koji sam tada koristio nije podrzavao module pa sam bio primoran na ovu prvu opciju.. Posle sam uzeo jos dva tv-a i kupio module za njih.. Kada je pusten novi signal njihov serviser je dosao da zamijeni resiver ali kada sam mu rekao da je resiver koji sam koristio u mom vlasnistvu on mi ga nije uzeo vec mi je samo dao onaj njihov mali resiver.. I modem sam kupio.. Bio, cini mi se, nekih 70KM.. Posle i ruter..
Zapetljali su to sa opremom.. Sada ako hocu novu uslugu ovo sve mogu baciti.. Imalo bi to logike da se hs ugasio i da kao novi korisnik placam sve iz pocetka.. Ovako je nidje veze..
Zapetljali su to sa opremom.. Sada ako hocu novu uslugu ovo sve mogu baciti.. Imalo bi to logike da se hs ugasio i da kao novi korisnik placam sve iz pocetka.. Ovako je nidje veze..