SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#19201 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2016 12:50, edited 1 time in total.
[Emma]

#19202 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Meni je to posljednja nada za nokte, jer kako sam čitala ima istu molekularnu strukturu kao naš sebum i puno bolje hidrira nokat.
esmasaric

#19203 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Image

Meni je ovo pomoglo za nokte. Inače su mi se listali užasno.
Moja topla preporuka ako neko ima problema sa noktima :)
MissD

#19204 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

esmasaric wrote:Image

Meni je ovo pomoglo za nokte. Inače su mi se listali užasno.
Moja topla preporuka ako neko ima problema sa noktima :)
Slazem se. Ali imam problem da me bole prsti ispod noktiju ako ga namazem u debljem sloju, samo ultra tanki sloj prolazi. Plus, jako pazljivo mazanje da ne prelazi slucajno nokat jer isusi kozicu oko noktiju. Barem meni. Ali ako niste ovako osjetljivi onda je odlican :)
[Emma]

#19205 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Ja sam koristila njihov diamond hard davno i nije mi pomogao :( i prije par dana odlučim opet da dam Evelinu šansu i kupim 8u1, toliko su me nokti pekli da su prsti počeli da mi trne, pa sam skinula i sad pojma nemam šta ću s njim. Ali znam da je puno djevojaka s njima zadovoljno, meni nažalost nisu pomogli.
maida95

#19206 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

meni je 8in1 odličan. Ako njega ne meljam ne mogu mi ni narasti nokti :(
esmasaric

#19207 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Samo pratiti upustva i trebalo bi sve biti ok.
Prvi dan - 1 sloj
Drugi dan - Staviti sloj preko prvog
Treći skinuti. Pa ponoviti.
MissD

#19208 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

[Emma] wrote:Ja sam koristila njihov diamond hard davno i nije mi pomogao :( i prije par dana odlučim opet da dam Evelinu šansu i kupim 8u1, toliko su me nokti pekli da su prsti počeli da mi trne, pa sam skinula i sad pojma nemam šta ću s njim. Ali znam da je puno djevojaka s njima zadovoljno, meni nažalost nisu pomogli.
Isto to se i meni dogodilo. Kao i prijateljici mojoj. Ja sam mislila da umisljam. Probaj jaaaako tanak sloj stavit. Al bas tanko namazi, ako ni tako ne pomaze ne pokusavaj vise, ocigledno da ti ne odgovara.
[Emma]

#19209 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Sinoć sam mu dala šansu s jako tankim slojem, samo me jedan nokat počeo peći pa sam s njega skinula i namazala lak u boji bez te eveline baze. Jedva čekam da ga potrošim. Tražila sam jojobino ulje u konzumu u importaneu nisu imali, to valjda ima samo u većim konzumima. Potraga se nastavlja. :D Pitala sam i u apoteci u imp, 50ml 30 i nešto KM :-)
Michun

#19210 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

[Emma] wrote:Sinoć sam mu dala šansu s jako tankim slojem, samo me jedan nokat počeo peći pa sam s njega skinula i namazala lak u boji bez te eveline baze. Jedva čekam da ga potrošim. Tražila sam jojobino ulje u konzumu u importaneu nisu imali, to valjda ima samo u većim konzumima. Potraga se nastavlja. :D Pitala sam i u apoteci u imp, 50ml 30 i nešto KM :-)
Pogledaj ovdje :)
Ne znam cijene ali znam da je sve kvalitetno.
http://www.makrovita.ba/bs/maloprodaja/ ... -iz-ponude
avaOshea

#19211 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by avaOshea »

Sa koje stranice je najbolje naruciti a i da je dostupno za nase podrucje... NARS sheer glow puder?
soraya93

#19212 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

strawberrynet jedino dostavlja nars kod nas ja mislim.
BJB

#19213 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zene, sta kazete na novi trend? :D :lol: Da neko ne bi pomislio da je ovo stvarno novi trend, AprilFools joke sa sigma stranice..nude besplatnu dostavu worldwide preko 75$
Image
Last edited by BJB on 02/04/2016 01:28, edited 1 time in total.
BJB

#19214 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

avaOshea wrote:Sa koje stranice je najbolje naruciti a i da je dostupno za nase podrucje... NARS sheer glow puder?
I sa hqhair.com i do prije mjesec ili dva i sa feelunique, sa feelunique vise ne moze..
semmy

#19215 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by semmy »

[Emma] wrote:Sinoć sam mu dala šansu s jako tankim slojem, samo me jedan nokat počeo peći pa sam s njega skinula i namazala lak u boji bez te eveline baze. Jedva čekam da ga potrošim. Tražila sam jojobino ulje u konzumu u importaneu nisu imali, to valjda ima samo u većim konzumima. Potraga se nastavlja. :D Pitala sam i u apoteci u imp, 50ml 30 i nešto KM :-)
Ja sam sa ''sarafom'' i mango serumom rjesila problem tankih noktica i listanja.
Image
Image
Zoya

#19216 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Žene, je li se neka od vas countura? :-D Mislila sam da probam ali niti znam koje su cetke najbolje za to niti koje čudo da odaberem? Može li mi iko uputiti u to :? :-D
didzej1602

#19217 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by didzej1602 »

Zoya wrote:Žene, je li se neka od vas countura? :-D Mislila sam da probam ali niti znam koje su cetke najbolje za to niti koje čudo da odaberem? Može li mi iko uputiti u to :? :-D
Ja najcesce radim sa beauty blenderom, i to onaj iz dm-a, odlican je :-D
avaOshea

#19218 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by avaOshea »

BJB wrote:
avaOshea wrote:Sa koje stranice je najbolje naruciti a i da je dostupno za nase podrucje... NARS sheer glow puder?
I sa hqhair.com i do prije mjesec ili dva i sa feelunique, sa feelunique vise ne moze..
Koliko je pouzdan hqhair? Shipping, povrat novca itd?

I još jedan savjet bih trebala.... Tražim puder za kombinovanu masnu kožu, sa vremena na vrijeme nešto i iskoci, pa mi treba i sa srednjim do jacim prekrivanjem ali da izgleda prirodno na licu, i da ne spadne nakon par sati, obzirom da polovinu dana sam na poslu, nešto mi treba da je izdržljivo... Probala sam sve pudere drogerijskog ranga, jednostavno mi ne leže, svaki put se vratim na Revlon za kombinovanu kožu (IVORY), jer sam blijeda kao duh ali u zadnje vrijeme imam osjecaj kao masku da imam na licu kad njega stavim, i strano mi izgleda lice kao da je suho, a nasuprot imam jako masnu kožu... Narucivala sam i korejske bb kreme (Mishha, 79 Green i Peri pera ink) i super mi pašu, ali u danima kad mi se upali lice treba mi nešto sa jačim prekrivanjem, pa bih sada voljela preporuke, koliko god da je para neka je, jer vise ne znam šta bih kupila.... Razmišljala sam o Nars - u ili Estee Lauder DW..... Znači blijeda kao duh :D trebaju mi najsvejtlije nijanse, a da je prekrivanje jače i da izgleda prirodno na licu, za masnu kožu :)

Izvinjavam se na eseju :D Hvala unaprijed :))
BJB

#19219 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Estee Lauder DW Light, trenutno koristim uz povremeno cijedjenje Nars sheer glowa.
ELDW Light je bas postojan, ono na kraju dana nakon nekih 7-8 sati kad skidas bilo cime, u mom slucaju Biodermom, trebas bas temeljito skinuti i ope se umiti necim da ga skines do kraja. Lijepo izjednaci, imam kombinovanu kozu, osjetljivu-ne osipa mi se lice od njega.
HQhair nije nepouzdan, ali ne prelazi 30 funti ako ne zelis platiti carinu/taksu, itd. Drugi problem je sto kad im se rasprodaju nijanse, bas im treba vremena da obnove zalihe, sto je totalno glupo. Trenutno imaju samo 3 nijanse( Santa fe, stromboli i barcelona)
Kad potrosim EL double wear light mislila sam uzeti http://www.hqhair.com/nars-cosmetics-lu ... 70097.html cisto zato sto je shearer, ali me recenzije zbunjuju a i nemaju nijansi.
Mislim da ne vracaju carinu i ostalo, ali to mozes provjeriti na njihovom websiteu.
brown.sugar

#19220 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Provjereno ima u Konzumu u Shoppingu na Grbavici. Nalazi se u zakljucanom stalku, kod ulaza u njihov ured. U tim stalcima sam ga vidjala i u BBI i Importanne-u pa ti je zato mozda promaklo. :thumbup:
Zoya

#19221 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

didzej1602 wrote:
Zoya wrote:Žene, je li se neka od vas countura? :-D Mislila sam da probam ali niti znam koje su cetke najbolje za to niti koje čudo da odaberem? Može li mi iko uputiti u to :? :-D
A šta koristiš za to?
esmasaric

#19222 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Evo nešto što me već dugo vremena muči.
Da li neko zna metodu, ili tuš, da se nanese na oči koje su "hooded" tj. zaklopljene gornjim dijelom.

Uvijek kad stavim tuš ispadne kao da sam stavila crnu sjenku na oči.
BJB

#19223 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Utipkaj u google winged eyeliner for hooded eyes i dobices milion rezultata, naci sliku gdje oci lice na tvoje i pokusaj ponoviti.
Image
didzej1602

#19224 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by didzej1602 »

Zoya wrote:
didzej1602 wrote:
A šta koristiš za to?
Koristila sam maybelline age rewind concealer, dok se mogao kupiti u BiH, sad ga navodno vise nema, ako uspijes negdje da nadjes ili narucis on je odlican. a sada koristim essence stay all day c., ne drzi bas 16h koliko pise na ambalazi, ali je meni sasvim ok, i cijena je smijesna, mislim oko 5,6 km. a za tamne konture imam isto maybelline fit me conc., mada nekad koristim i onu paletu za konturisanje od catrice, mislim da je prime and fine, ili tako nesto nemam je sad kod sebe :-D
esmasaric

#19225 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Hvala BJB. Ali možete li mi preporučiti tuš koji bi mi olakšao crtanje, da daje tanke linije?
Ili je bolje da koristim kreon, jer sam totalni početnik... :zoka:
Post Reply