Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
daddy-kool
#19201 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... orld-order
Coronavirus: who will be winners and losers in new world order?
Are state responses to the virus shifting the balance of power between China and the west?
Coronavirus: who will be winners and losers in new world order?
Are state responses to the virus shifting the balance of power between China and the west?
-
r_faruk
#19202 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajte vise u qrac sa sljedece dvije presudne sedmice, ovo je cetvrta presudna sedmica....armin071 wrote: ↑11/04/2020 22:15Sljedeće dvije sedmice su presudne....Cherry-Cherry wrote: ↑11/04/2020 22:08 Ovo više nije normalno. Ne misle nas valjda vječno držati zatvorene... Moramo nekad izaći, jebo im virus mater da im jebo više.
- TDK-90
#19203 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Markus Söder rechnet mittlerweile mit längeren Einschränkungen - möglicherweise bis in den Juli hinein
- Dozer
#19204 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala na ovom clanku. Jos ako imas link, bilo bi super.
Elem, kao ekonomista i neko ko pomalo i prati kretanja na berzama, itd., odavno znam i za REPO (sta je i cemu sluzi), i FED (sta je i ciji je, i sta rade), i nacine odrzavanja likvidnosti finansijskog trzista. Ono sto nisam upratio jesu ove informacije o drami na REPO trzistu...
Ako je ovo istina, a sve mi se cini da jeste, onda se, forumasi moji dragi, pripremite na opsti haos.
Ja sam vec ranije, tj. maltene od samog pocetka "pandemije", tvrdio da je ovo s virusom jedna velika prevara. U to sam ubijedjen i to tvrdim i sad, i to na bazi raznih stvari koje sam vec navodio, a koje su navedene i u ovom clanku.
Nazalost, ovaj clanak ne razumije 99% forumskog pucanstva, a sigurno ni bar 80% ljudi generalno.
Ali, siguran sam da svi mogu razumjeti sljedece, prilicno jednostavne stvari:
- Stopa smrtnosti nije ni priblizna ovoj koja nam se pumpa kroz medije, niti je ovaj virus sam po sebi toliko zajeban koliko ga se predstavlja (trenutna stopa zarazeni/umrli je 6%. Strucnjaci pretpostavljaju da je bar 10x vise ljudi zarazeno, ali zbog blagih ili nikakvih simptoma nisu registrovani (cudno za jedan tako zajeban virus, zar ne?), tako da je smtnost zapravo 0,6%, ako ne i manja).
- Od obicne gripe svake godine umre cca. 650.000 ljudi sirom svijeta. Da podebljam, da ne promakne - 650.000. I to iste kategorije kao i sad, i na isti nacin, a sve bez ikakvih karantina, ogranicenja, panike, medijske histerije i ostalih pizdi materina kojima nas sad pumpaju.
- Kako je i u clanku navedeno - jos niko nije izolovao virus. Kako je to moguce? Ili, jos bolje pitanje - kako znaju o kojem se i kakvom virusu radi kad ga jos nisu ni vidjeli? Kako ce napraviti vakcinu za nesto sto ne znaju ni kako izgleda?
Ovo je isto kao da vam neko kaze - pucaj u onaj auto tamo! A pokazuje vam otvorenu pucinu okeana na kojoj nema nista osim vode..
- Od pocetka govorim i da je sve ovo samo maskiranje necega drugog sto se sigurno desava u pozadini (zna li se ista o onim ober vojnim vjezbama? Vratise li se Ameri ikad kuci?). REPO i imaginarne hiljade upumpanih milijardi su vise nego vjerovatno upravo ta pozadina.
Ovo ukidanje svih sloboda koje se sada sprovodi, pri cemu 90% svijeta i dalje ne konta da to ima svoju pozadinu (sto ukljucuje i politicare koji sve to sprovode), vrlo lako se moze pretvoriti u stalno stanje, a koje ce vlastorsci koristiti po vlastitom nahodjenju i u skladu s vlastitim potrebama (citaj: za zastitu svojih goozica kada krene globalni finansijki krah, za koji ce se optuziti fantomski COVID-19, a ne Ameri i FED).
Pitam vas sve ovdje - da li cete pristati da ostanete u kucama i nakon sto vise ne budemo imali nijednog novog zarazenog, ili cete i po cijenu sukoba s policijom ipak izaci napolje i traziti ukidanje ovih ogranicavajucih zakona i mjera?
Da li ste svjesni da je ovom "pandemijom" i visemjesecnim pumpanjem straha i panike otvoren put za stalno ponavljanje istog?
I ranije rekoh, ali nije lose ponoviti - svi eksperti koji ukazuju na lazi i nelogicnosti u svemu ovome, naprosto nemaju medijski prostor da se izjasne. I, kao sto je i u clanku navedeno (a ja sam to govorio i ranije), ostaju im samo neki "lijevi" mediji, YouTube i sl., tako da zapravo ostaju marginalizirani, i obrisani gdje je to moguce.
Na sve ovo imamo armiju botova, kao i onih koji ne kontaju ni dubinu ni sirinu svega ovoga, i koji (mnogi i na ovom forumu, ali i sirom svih ostalih internet portala), kroz segu, ad hominem, paniku i strah zapravo daju legitimitet svoj ovoj saradi.
Ja bih najiskrenije volio da grijesim. Ali...sta cemo ako ne grijesim...?
Last edited by Dozer on 11/04/2020 23:35, edited 1 time in total.
- Vela666
#19205 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Virus je tu
i propaganda je tu
da li je velika opasnost, ili ne, vrlo upitno
vidim da ako postaviš linkove da nije strašno, banaju te i
ako skičiš i dižeš paniku, banaju te,
Zanima me kako na ovoj temi pisati a da te ne označe zavjerašem ili paničarem i blokiraju te
i propaganda je tu
da li je velika opasnost, ili ne, vrlo upitno
vidim da ako postaviš linkove da nije strašno, banaju te i
ako skičiš i dižeš paniku, banaju te,
Zanima me kako na ovoj temi pisati a da te ne označe zavjerašem ili paničarem i blokiraju te
- CikCikCikPogodi
#19206 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I ja mislim da su sve mjere za stalno. Vec su formirali novi oblik ekonomija, tkz "zatvorena ekonomija", kako kazu ekonomija bez fizickih radnih mjesta.Dozer wrote: ↑11/04/2020 23:27 Ovo ukidanje svih sloboda koje se sada sprovodi, pri cemu 90% svijeta i dalje ne konta da to ima svoju pozadinu (sto ukljucuje i politicare koji sve to sprovode), vrlo lako se moze pretvoriti u stalno stanje, a koje ce vlastorsci koristiti po vlastitom nahodjenju i u skladu s vlastitim potrebama (citaj: za zastitu svojih goozica kada krene globalni finansijki krah, za koji ce se optuziti fantomski COVID-19, a ne Ameri i FED).
- skafiskafsnjak
#19207 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
svaka cast ta Talijanose. Ocekujemo jos zarazenih .. koji iidioti ...
I onda se svijet pita, kako u Italiji tooliko ...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ital ... /200411131
I onda se svijet pita, kako u Italiji tooliko ...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ital ... /200411131
-
r_faruk
#19208 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa moze li se proci sutra kroz RS?
-
Nivelacija
#19209 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva zatvorena ekonomija i bakraci jos 15 tak dana mogu drzati ovako narod u zatvoru a onda ce Solak i retardirana druzina ili morati svakoj kuci i nezaposlenom uplatiti 500 KM ili ce im narod ove mjere za 15 dana nabit na neku stvar
- CikCikCikPogodi
#19210 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam vec spomenuo Solaka. On ti uziva u ovome. Jedva ceka sigurno da mu zatraze i vojsku da posalje na ulice. On ce produzivati mjere zajedno sa Cerkezom. Boli njega briga za ekonomiju, plata ce redovno leci, bilo kroz prikupljeni PDV od kupovine brasna, ili kroz kredite.Nivelacija wrote: ↑11/04/2020 23:41 Kakva zatvorena ekonomija i bakraci jos 15 tak dana mogu drzati ovako narod u zatvoru a onda ce Solak i retardirana druzina ili morati svakoj kuci i nezaposlenom uplatiti 500 KM ili ce im narod ove mjere za 15 dana nabit na neku stvar
-
omar little
#19211 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
samo se poluobrazovani mahalas mora samobusati "razumijevanjem" stvari i konstantno naglasavati vlastitu "strucnosti". obrazovana i strucna osoba svoje znanje i strucnost demonstrira pisanjem o temi i sadrzajnim postovima. mahalas drukcije nego mahalski ne zna.
-
Naturel29
#19212 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pozdrav
Novi sam ovdje pa da vam dam par savjeta iz prve ruke:
30.marta mi je utvrdjeno ovo sranje od virusa iako ni sam jebeno ne znam kako i od kud sam ga mogao dobiti jer od kako ne radim u kaficu i ne igram fudbal nisam nigdje hodao ali sam zivio do tada sa kolegom u istom stanu pa je moguce da je i on donio ili sam u kaficu pokupio dok sam radio pa se tek tada aktiviralo. Elem imao sam temperaturu 37-38 tek neka 2 dana,blagu groznicu ii par dana nekako cudan osjecaj u misicima. Kao i svi kontao sam da je prehlada od mokre kose vani,hladni napitaka i tako ali kasnije sam pred kraj mjeseca osjetio bol u prsima,otezano disanje,dijagnosticirana mi je upala pluca nakon pregleda,uzet mi je uzorak poslan sam kuci u izolaciju i onda su mi javili da sam pozitivan. Kolega je otisao kuci iako sam rekao da zivim s njim njega nisu ni testirali( Najveci neprijatelj nam je nedostatak testova i zbog toga i imamo relativno mali ,lazni broj zarazeni)
Iako sam sportas i zivim citav zivot zdravo,hranim se zdravo,simtomi su uzasni i osjecate kao da vam je vatra nalozena u prsima,sta god da stavite u usta kao da ste zemlju stavili,okusa i mirisa nikakvog. Trenutno sam dobro ali misici su mi na 2% rada,umorim se dok zube operem. Jedino mi je eto drago sto nisam nikog zarazio pa da se zavrsi na meni,a s mislima sam i u molitvama sa svim ljudima koji boluju od ovog,pogotovo stariji koji nezz kako se i uspiju izboriti jer uzas je sve ovo.
Cuvajte se,cuvajte svoje najmilije pogotovo starije.
30.marta mi je utvrdjeno ovo sranje od virusa iako ni sam jebeno ne znam kako i od kud sam ga mogao dobiti jer od kako ne radim u kaficu i ne igram fudbal nisam nigdje hodao ali sam zivio do tada sa kolegom u istom stanu pa je moguce da je i on donio ili sam u kaficu pokupio dok sam radio pa se tek tada aktiviralo. Elem imao sam temperaturu 37-38 tek neka 2 dana,blagu groznicu ii par dana nekako cudan osjecaj u misicima. Kao i svi kontao sam da je prehlada od mokre kose vani,hladni napitaka i tako ali kasnije sam pred kraj mjeseca osjetio bol u prsima,otezano disanje,dijagnosticirana mi je upala pluca nakon pregleda,uzet mi je uzorak poslan sam kuci u izolaciju i onda su mi javili da sam pozitivan. Kolega je otisao kuci iako sam rekao da zivim s njim njega nisu ni testirali( Najveci neprijatelj nam je nedostatak testova i zbog toga i imamo relativno mali ,lazni broj zarazeni)
Iako sam sportas i zivim citav zivot zdravo,hranim se zdravo,simtomi su uzasni i osjecate kao da vam je vatra nalozena u prsima,sta god da stavite u usta kao da ste zemlju stavili,okusa i mirisa nikakvog. Trenutno sam dobro ali misici su mi na 2% rada,umorim se dok zube operem. Jedino mi je eto drago sto nisam nikog zarazio pa da se zavrsi na meni,a s mislima sam i u molitvama sa svim ljudima koji boluju od ovog,pogotovo stariji koji nezz kako se i uspiju izboriti jer uzas je sve ovo.
- CikCikCikPogodi
#19213 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mene je strah ovog virusa bas zbog toga, meni je strucni kadar doktora kad sam bio mladi dva puta kasno dijagnosticirao upalu pluca, ne zelim opet sve da prolazim jer 90% sam siguran da bi isto uradili. Zato je mene strah pa opominjem ljude, mene je strah doktora u BiH. A sad sam zagalvio u BiH. Stvarno mi je muka kad mi padne na pamet upala pluca, doktori su meni bas u Sarajevu to pogrijesili dva puta, hajde jednom, nego dva puta. To mi je mozda ostetilo pluca zbog nesposobnosti odredenih kadrova.Naturel29 wrote: ↑11/04/2020 23:57 Pozdrav
- Dozer
#19214 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tesko je nekome polupismenom napisati sadrzajan post, jer ga takav naprosto nece razumjeti. Onda je najbolje spustiti se na nivo koji je razumljiv i polupismenima.
Mada, cini se da ni tad ne kontaju...
Mada, cini se da ni tad ne kontaju...
-
neko_sa_strane
#19216 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da su ti mišići na 2% rada ne bi mogao ustati iz kreveta a ne još otići do kupatila i zube oprati. Vjerovatno još jedan trol. Pismenost katastrofalna!
Last edited by neko_sa_strane on 12/04/2020 00:21, edited 2 times in total.
- CPT
#19217 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo ti mozes reciklirati 1000x prezvakanu pricu... Debunk citave tvoje priceu u dobroj minuti. Pogledaj i pokusaj skontati gdje i kako si zahebao u prici.
btw, vojnici za koje ne znas jesu li otisli nisu ni dosli (al ti to sigurno znas jer si "strucan" i "pratis stvari").
Last edited by CPT on 12/04/2020 00:18, edited 2 times in total.
-
MrShadow
#19218 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste li vi svjesni sta pisete? Znate li koliko ekonomija i drzave gube be turizma i sporta samo, da ne spominjem ostaloCikCikCikPogodi wrote: ↑11/04/2020 23:33I ja mislim da su sve mjere za stalno. Vec su formirali novi oblik ekonomija, tkz "zatvorena ekonomija", kako kazu ekonomija bez fizickih radnih mjesta.Dozer wrote: ↑11/04/2020 23:27 Ovo ukidanje svih sloboda koje se sada sprovodi, pri cemu 90% svijeta i dalje ne konta da to ima svoju pozadinu (sto ukljucuje i politicare koji sve to sprovode), vrlo lako se moze pretvoriti u stalno stanje, a koje ce vlastorsci koristiti po vlastitom nahodjenju i u skladu s vlastitim potrebama (citaj: za zastitu svojih goozica kada krene globalni finansijki krah, za koji ce se optuziti fantomski COVID-19, a ne Ameri i FED).
-
ime_kojeg_nema
#19219 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zao mi je sto te tako gadno pogodilo. Ja sam isto odbolovao ovo ali sam imao blaze simptome. Par dana temperature, slabost u misicima, grlobolja, kasalj nekih desetak dana i neki osjecaj kao da te zari u plucima. Vjerujem da je bitan faktor, osim godina i stanja organizma, i kolicina virusa koju je neko pokupio. Zelim ti brzo ozdravljenje.Naturel29 wrote: ↑11/04/2020 23:57 Pozdrav
-
Naturel29
#19220 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa dobro nemam aparat da mjerim koliko posto mi rade misici vise sam htio da vam opisem slikovito koliko se trenutno osjecam nemocno valjda je to razumljivo...neko_sa_strane wrote: ↑12/04/2020 00:15 Da su ti mišići na 2% rada ne bi mogao ustati iz kreveta a ne još otići do kupatila i zube oprati.
Da,nestrucan kadar,podobni . Nadrkani . Nesposobni . Neopremljeni... Sve to veze jedno uz drugo i zato smo tu gdje smo.CikCikCikPogodi wrote: ↑12/04/2020 00:07Mene je strah ovog virusa bas zbog toga, meni je strucni kadar doktora kad sam bio mladi dva puta kasno dijagnosticirao upalu pluca, ne zelim opet sve da prolazim jer 90% sam siguran da bi isto uradili. Zato je mene strah pa opominjem ljude, mene je strah doktora u BiH. A sad sam zagalvio u BiH. Stvarno mi je muka kad mi padne na pamet upala pluca, doktori su meni bas u Sarajevu to pogrijesili dva puta, hajde jednom, nego dva puta. To mi je mozda ostetilo pluca zbog nesposobnosti odredenih kadrova.Naturel29 wrote: ↑11/04/2020 23:57 Pozdrav
Kod nas ako kazes da ne pusis i ako ne patis od pretilosti a bolestan si njima si ubio odmah sve kontraargumente zasto si bolestan. To su im jedina opravdanja a i ja ne bi nikad ni bio testiran da nisam zvao 200x i rekao da imam sve simptome i da dolazim u taj njihov dom ako oni ne misle doci.
U susjednom mjestu gde imam puno prijatelja danas 6-7 pozitivnih i uopste nisu ispitani kontakti sa tim zarazenim iako 2 zarazena rade u firmi od 500 ljudi naravno da nije nikom uzet uzorak nego su samo poslati u izolaciju pa do pojave simptoma unutar 14 dana. Stvarno radimo nakaradno sve umjesto da ciljano trazimo i sprecavamo mi guramo pod tepih. Jos nismo vjerujem ni blizu maksimuma sto je najzalosnije.
- Better Man
#19221 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja redovno idem u brda i šumu, radi kondicije i čistog zraka i relaksacije od posla. Idem 4 puta sedmično. Solak i sliči nepismeni idioti mi ne mogu reči kako se trebam ponašati, jer to znam bolje od njih. Ovo stanje ovdje neće moći trajati dugo, jer onda građani trebaju izaći na ulice i smaknuti i Solaka i ostalu nepismenu kriminalnu bandu. I kad je zdravstveni sitem u pitanju, Sebija pod hitno mora dati ostavku, kao i direktor Vojne bolnice i drugi i da se zdravstvo vrati pravim stručnjacima i profesionalcima.Cherry-Cherry wrote: ↑11/04/2020 22:16 Morat ćemo da naučimo, da živimo sa ovim virusom, jer od infekcija ne možeš da se čuvaš vječno. One su tu, uvijek su tu, rizik uvijek postoji kao i za sve u životu. Nećemo sad da iskuliramo život i da sjedimo zatvoreni u četiri zida u ime života koji nije život. Iz staklenog zvona će jednog dana morati da se izađe i šta onda bez ikakvog imuniteta na ovu bolest i generalno oslabljenim imunim sistemom od dugotrajnog karantina.
- CPT
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#19223 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
dođem da vidim imal kakva normalna diskusija oko korone, vidim post omara odjavim se samo 
-
last mohicans
#19224 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mene interesuje kako se registrova za dan. Neki forumaši mjesecima čekali potvrdu.neko_sa_strane wrote: ↑12/04/2020 00:15 Da su ti mišići na 2% rada ne bi mogao ustati iz kreveta a ne još otići do kupatila i zube oprati. Vjerovatno još jedan trol. Pismenost katastrofalna!
-
MUNAFIK
#19225 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
E ako je istina ovo, eto uzmimo da je brojka 10% raje koja je odbolovala coronu onda je zaista pitanje zašo sva ova panika???
Prema ovome corona je vec 2 do 3 mjeseca tu medju nama, odbolovali je mnogi u januaru i februaru bez ikakve panike i ikakvih mjere... A svi znamo da je puno bolesnih bili januar i februar, a i mart...
I mi sad ko fol pratimo neke klastere... Puno veci broj od testiranih je vec odbolovao, a mi tek prije 20 dana uveli policijski sat...

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/test ... /200411123
Prema ovome corona je vec 2 do 3 mjeseca tu medju nama, odbolovali je mnogi u januaru i februaru bez ikakve panike i ikakvih mjere... A svi znamo da je puno bolesnih bili januar i februar, a i mart...
I mi sad ko fol pratimo neke klastere... Puno veci broj od testiranih je vec odbolovao, a mi tek prije 20 dana uveli policijski sat...

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/test ... /200411123
Last edited by MUNAFIK on 12/04/2020 00:36, edited 1 time in total.