Ukrajina

Crvene_brigade

#191876 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

JMGuti wrote: 10/01/2024 15:34
drndalo wrote: 10/01/2024 10:34
JMGuti wrote: 10/01/2024 07:43

Pojavila se na NYTimes. Ne znam kako su im tačno rekli.
Aha, New Orc Times... Onda mora da je istina... :zzzz:
Mozete li nam ovdje ostaviti spisak medija kojima bubić ekipa vjeruje, kako bismo ubuduće prenosili samo te provjerene informacije. Evo NY Times ćemo izbaciti kako bi drndalo iz zaseoka kod Tešnja bio zadovoljan što ne širimo te neprovjerene informacije iz zlog Timesa.
To što ruskom agresoru “ne ide” kako bi ti želio, nije razlog da vrijeđaš i prozivaš forumaše.
sumirprimus

#191877 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

JMGuti wrote: 10/01/2024 15:41
sumirprimus wrote: 10/01/2024 15:38 samo ti na al dzaziru kurir i slicne ovisno kome vise vjerujes, posto se i ne izjasnjavas o izvoru svog antiukrizma. ista mraka kako god okrenes i obrnes.
Ja sam medijski izuzetno pismen, a kad to kažem, onda mislim da lako prepoznajem kako vjerodostojnu informaciju, tako i vjerodostojan medij. To znači da Kurir ne čitam.
vauuuuu, dakle al dzazirra ili rts isto samo druhgo pakovanje, svaka cast za medijski pismenog itekako
ovako je govorio cheli :lol:
JMGuti

#191878 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

Crvene_brigade wrote: 10/01/2024 15:46
drndalo wrote: 10/01/2024 10:34

Aha, New Orc Times... Onda mora da je istina... :zzzz:
Mozete li nam ovdje ostaviti spisak medija kojima bubić ekipa vjeruje, kako bismo ubuduće prenosili samo te provjerene informacije. Evo NY Times ćemo izbaciti kako bi drndalo iz zaseoka kod Tešnja bio zadovoljan što ne širimo te neprovjerene informacije iz zlog Timesa.
To što ruskom agresoru “ne ide” kako bi ti želio, nije razlog da vrijeđaš i prozivaš forumaše.
Mislim da me stavljatw u pogrešan koš. Ali pošto smo to već prošli više puta, manje je i bitno. Ne znam kako ga vrijeđam, ali ukazujem na činjenicu da je ovdje nekima Times izvor dezinformacija, dok neki istovremeno postavljaju tvitove anonimnih twitter naloga o raznoraznim napredovanjima, gubicima, dobicima... Valjda je to valjana informacija na ovoj temi.
sumirprimus

#191879 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Slabo ti ide ta prorusko perzijaska propaganda. Ne dopire, who cares, sa agersorske i teroristicke strane nije bitno sta se kaze. Ne uvazava se.
JMGuti

#191880 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

sumirprimus wrote: 10/01/2024 15:51 Slabo ti ide ta prorusko perzijaska propaganda. Ne dopire, who cares, sa agersorske i teroristicke strane nije bitno sta se kaze. Ne uvazava se.
Čekaj, zar ja već dva puta kod tebe nisam na foe?
Druga stvar, o kakvoj ti propagandi pričaš? Znaš li ti definiciju propagande? Idi dečko gledaj bubiće ili stavljaj smajliće nakon tih niskobudžetnih fora na temu Izraela i Palestine.
Ironmen

#191881 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

DaysleepeR wrote: 10/01/2024 12:06 Strana rata u Ukrajini o kojoj se ne smije šutati

Ukrajinka kupila četiri hotela u Splitu. Optužuju je za kriminal s hranom za vojsku

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... zdvojeno_d
Ukrajinu su zadesile dvije najgore stvari sto jednu drzavu moze zadesiti i to u isto vrijeme, najveca stopa korupcije u Evropi plus ruska agresija.
Čitalac

#191882 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski kaže da mu zapadni partneri (još) nisu sugerisali da pristane na „zamrznuti sukob“.
Predsjednik Volodimir Zelenski smatra da partneri Ukrajine još nisu spremni zahtijevati da Kijev zamrzne rat s Rusijom te da svi trebaju obratiti pozornost na činjenicu da ruski diktator Vladimir Putin neće stati na tome.
"Nema pritiska naših partnera po pitanju naše obrane...Nema pritiska za zamrznuti sukob. Ne još. Postoje različiti glasovi, čuo sam ih u medijima, čitao i znam da postoje različiti glasovi i različite rasprave. Mislim da partneri još nisu službeno spremni dati nam odgovarajuće signale. Barem ih ja osobno nisam čuo. Čini mi se da moramo obratiti pozornost na Putinovu retoriku. Oni neće stati. Žele nas potpuno okupirati. A ponekad neodlučnost partnera u pogledu financijske i vojne pomoći Ukrajini, samo dodaje snagu Ruskoj Federaciji...Putin neće stati dok ne uništi Ukrajinu. Litva, Latvija, Estonija, Moldavija mogu biti sljedeće ako Ukrajina ne uspije“, rekao je Zelenski nakon razgovora s predsjednikom Republike Litve Gitanasom Nausėdom u Vilniusu.
Ironmen

#191883 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

@sumirprimus

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sad ... _d_vijesti

Mozeli komentar na ovo ?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#191884 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

evo jedna ruska ekipa ... sto posto su rusi nije cgi
Spoiler
Show
zigzag

#191885 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

japin_mutapi wrote: 10/01/2024 16:17 evo jedna ruska ekipa ... sto posto su rusi nije cgi
Spoiler
Show

Šta vele, sad ni snimci nisu relevantni .

četnik se koprca na livadi al ni to nije dokaz :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#191886 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 10/01/2024 16:06 @sumirprimus

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sad ... _d_vijesti

Mozeli komentar na ovo ?
Skup sport realno, hvala im i na ovome, borba se nastavlja, naci ce se nacin suprostaviti rusima i dalje, dok god suncokrete orci nije to lose
drndalo

#191887 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

JMGuti wrote: 10/01/2024 15:49
Crvene_brigade wrote: 10/01/2024 15:46

Mislim da me stavljatw u pogrešan koš. Ali pošto smo to već prošli više puta, manje je i bitno. Ne znam kako ga vrijeđam, ali ukazujem na činjenicu da je ovdje nekima Times izvor dezinformacija, dok neki istovremeno postavljaju tvitove anonimnih twitter naloga o raznoraznim napredovanjima, gubicima, dobicima... Valjda je to valjana informacija na ovoj temi.
Ne znam zasto i kako, slucajno ili po zadatku (opet, i to moze biti zadatak za jednu ili drugu stranu) ali NY Times vec dugi niz mjeseci pise/prenosi "zabrinute" podatke o propasti Ukrajine i neophodnosti predaje/pregovora itd... Dakle imali su vec toliko fula da u svakom slucaju nisu relevantan faktor, osim za plasiranje nekih stvari po necijem interesu. Slucajno ili namjerno, nevazno.

Odatle i zjbncja sa New Orc Timesom, ranije postavljena. Koja je naravno malo pretjerivanje kao i ova moja pisanja o "zadacima", ali slucajno nije. Slucajno moze biti 1-2-3 dezinformacije ili lose procjene u 2 godine. 27 kom. ozbiljnom mediju ne moze biti slucajno. Zasto, ne znam.

A nije ni vazno.
karanana

#191888 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ma dobri su snimci, samo na zalost ima ih i sa druge strane.

negdje sam procitao da je godisnja proizvodnja raketa, ili kako se to vec zove, za patriot oko 550 komada.
sumirprimus

#191889 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bjezi ba dezurni ruski bot ne obracaj paznju.
drndalo

#191890 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

R2D2

drndalo

#191891 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Kad je Dresden-lija zadnji put bio u Vilnius-u...?
Crvene_brigade

#191892 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ponovo najezda putinovsko-ajatolaskih trolova. Izgleda da su malo nervozni jer “zimska specijalna vojna operacija u tri dana” ponovo ne ide po planu. Odavno su provaljeni i razotkriveni.
sumirprimus

#191893 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Dobri duh ZSU..
Fina atmosfera medju njima :thumbup:
sumirprimus

#191894 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Jel ko za primirje? Kazu zima ubi, smrznut ce se , al ruajni :lol:
Čitalac

#191895 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

I slovački premijer Fico traži sigurnosne garancije - ali za Rusiju. U kolumni za slovačku Pravdu, Fico zaključuje da je „zapadna strategija propala“ te da je Ukrajina „nesposobna za bilo kakvu smislenu kontraofanzivu“. U odnosu na stavove premijera Slovačke, Orban je smilje i bosilje.
...Zapad nije dopustio Ukrajincima sklapanje primirja uz poštene uvjete jer je bolno pogrešna odluka već donesena. Zapad je htio iskoristiti rusko kršenje međunarodnog prava, opskrbljujući Ukrajinu hrpama oružja i milijardama dolara, opterećujući Rusiju masivnim sankcijama, napadajući glavne ruske prihode od mineralnih bogatstava i očekujući da će mu ukrajinski vojnik, do posljednjeg, donijeti glavu ruskog medvjeda na pladnju, u obliku vojno iscrpljene, ekonomski razorene, međunarodno izolirane i iznutra potkopane Rusije. To je bila, i nažalost još uvijek jest, zapadna strategija za koju otvoreno kažem da ne funkcionira, da je propala…
Doslovno je šokantno vidjeti kako je Zapad više puta pogriješio u procjeni situacije u Rusiji. Činjenice su neumoljive: Rusija ima totalnu vojnu kontrolu nad okupiranim područjima, a pokušaji da se međunarodna zajednica demagogijom uvjeri u demoraliziranost ruskih vojnika i ogromne ljudske gubitke sve se više pokazuju kao puste želje. Nesposobna za bilo kakvu smislenu vojnu protuofenzivu, Ukrajina je postala potpuno ovisna o financijskoj pomoći Zapada, s nesagledivim posljedicama za Ukrajince u godinama koje dolaze...Ni rusko gospodarstvo ni ruska valuta nisu doživjeli kolaps, antiruske sankcije povećavaju unutarnju samodostatnost ove goleme zemlje, a ruski energetski divovi prijavljuju rekordne isporuke Kini i Indiji. S druge strane, ljudi bliski ukrajinskom predsjedniku govore za prestižne, ponavljam prestižne strane medije, da se u Ukrajini krade kao da sutra ne postoji. Naravno, ne usuđujem se reći da Rusija ne osjeća negativne posljedice svoje odluke iz veljače 2022. da upotrijebi vojnu silu u Ukrajini. Ali ni slučajno u tolikoj mjeri da bi bila uništena, kako su zapadni planeri pretpostavljali…
Kakve su, dakle, mogućnosti daljnjeg razvoja? Po svemu sudeći, oružje i novac će se još neko vrijeme slijevati u Ukrajinu, ali uzalud. Politički je nemoguće da autori otvoreno priznaju neispravnost usvojene strategije. Za dvije-tri godine bit ćemo tu gdje smo sada. Samo ćemo u EU imati nekih 50 milijardi eura manje, a u Ukrajini će biti punija groblja mrtvim vojnicima. Nažalost, zdrav razum neće pobijediti, iako svima nama nalaže da odmah proglasimo prekid vatre i sjednemo za pregovarački stol. Očito je da uzaludno rasipanje ljudskih resursa i novca te protok vremena neće pogoršati rusku pregovaračku poziciju; naprotiv, ojačat će, jer će i međunarodna zajednica za nekoliko godina krenuti u rikverc, gledajući realnost.
Pitam što je defetističko u realnim i na činjenicama utemeljenim promišljanjima o nužnosti prekida vatre u Ukrajini, kada je apsolutno svima jasno da vojnog rješenja krize u Ukrajini nema...I dalje sam uvjeren da se trebamo vratiti na europsku retoriku o tome kako su EU i Rusija u određenoj mjeri spojene posude i kako trebaju jedna drugu. Kao premijer Slovačke neću širiti neprijateljstvo ni prema jednoj zemlji na svijetu. Želim i postupno uspostavljanje odnosa između država članica EU i Rusije. I apsolutno neću podleći glupoj liberalnoj demagogiji koja vrijeđa elementarnu ljudsku inteligenciju i koja će u konačnici prouzročiti golemu štetu.
sumirprimus

#191896 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nista sto nismo znali, fićo je prqvi prorujan transverzala, putler orban fićo vucic dodik
zigzag

#191897 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Milanović, Janša, Berluskoni.... svi su oni na velikočetničkoj strani bili. Bilo bi nam veselo sa "transdrinistrijom".
mishic

#191898 Re: Ukrajina

Post by mishic »

zigzag wrote: 10/01/2024 16:18 Šta vele, sad ni snimci nisu relevantni .

četnik se koprca na livadi al ni to nije dokaz
Pa u pravu je. Dok se koprca može, nedao Bog, ostati živ. A zna se da je dobar četnik samo mrtav četnik.
zigzag

#191899 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ona trojica što smo ih danas gledali u rupi nisu ostali živi sigurno.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#191900 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

strašan snimak, gotovo filmski
ovo ko bude gledao psihopata je ...

Spoiler
Show
Post Reply