Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kako je pravnici? sta mai?
- drug_profi
#19177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Istina, ja sam ostavio auto na cesti fakticki, ali nisam blokirao prolaz. Da je dosla policija, vjerovatno bi bilo nekog naduravanja, ali po dosadasnjem iskustvu uvijek nadrlja onaj koji se bavi pravom, jer ovdje vrijedi propis da se sklanja onaj kojem je lakse. Ja sam se sklonio onako kako je najoptimalnije i u svojoj sam traci. Omogucen je prolaz u svim smjerovima. Nisam parkiran jer nisam stigao do odredista, a ne mogu dalje jer mi pravnik blokira put. Moram kući jer mi se piša. Doći ću dok se olakšam i operem ruke.un1ted wrote:Pa da je policija stigla, da li bi morao pomjeriti auto? Koliko ja vidim ne bi mogao stati i ugasiti automobil na tom dijelu ceste, jer ne vjerujem da si na parking mjestu.
Nije ovo prvi slucaj. Dodju tako svako vece neke kabadahije, pravnici, galamdzije... i popuse foru. Ostanu 15 minuta duze. Nije problem sto mi uzurpiras ulicu i vozas djecu autima. Razumijem ja novu modu. Nije problem i sto kad parkiras uzmes dva mjesta jer ces samo 5 minuta pa ja kad dodjem moram cekati tih tvojih 5. tj 15-20 minuta da bih se parkirao i isao kuci da serem, pisam, jedem, placem...nije problem.
Problem je sto si dosao meni pod prozor, sve mi to radis i jos se pravis mangup i pored svog mog razumjevanja i tolerancije.
Ukratko, zaboli me q. sta bi policija rekla. To je moj stav, i stav svih stanara koji svako vece imaju neki eksces sa nekim vozacem pravnikom.
-
kakaljin
#19178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali ako je tvoja traka a u traci iz suprotnog pravca parkirana vozila onda je tvoja dobra volja hoces li se skloniti ili ne jer ti vozis svojom trakom i imas prednost jer oni moraju obilaziti auta koja su nepropisno parkirana i prelaze u tvoju traku. Znaci oni moraju cekati dok ti prodjes ili tvojom voljom pustis njih da prodju tvojom trakomdrug_profi wrote: Ali ako cemo mak na konac, ja jesam u svojoj traci, a lijeva je puna parkiranih automobila... samo pravnik nije bas dobacio dotle, valjda mu je trebao dron ili satelitski snimak da bi vizualizirao...
- drug_profi
#19179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa defakto je to dvosmjerna ulica sa jednom trakom. Parking je legalan jer nema znaka zabrane. Pošto je slijepa ulica, logično je da se sačeka izvan da se izađe i ovo je najbolje mjesto za to da svi mogu na sve strane voziti bez suvisnih manevara. Da se ulica sto prije isprazni.kakaljin wrote:Ali ako je tvoja traka a u traci iz suprotnog pravca parkirana vozila onda je tvoja dobra volja hoces li se skloniti ili ne jer ti vozis svojom trakom i imas prednost jer oni moraju obilaziti auta koja su nepropisno parkirana i prelaze u tvoju traku. Znaci oni moraju cekati dok ti prodjes ili tvojom voljom pustis njih da prodju tvojom trakomdrug_profi wrote: Ali ako cemo mak na konac, ja jesam u svojoj traci, a lijeva je puna parkiranih automobila... samo pravnik nije bas dobacio dotle, valjda mu je trebao dron ili satelitski snimak da bi vizualizirao...
Ima i drugih slučajeva , kada ja pođem da izađem iz ulice a naiđe neko u ulicu i onda on traži od mene da se ja vratim u rikverc 50-60 metara i da se ponovo parkiram, da bi on došao do škole. A njemu treba možda 10-20 metara do ovog mjesta, da ja lijepo izađem.
Tu uvijek znaš ko ne dolazi često. Svi stari već znaju pravila ponašanja. Uglavnom, uvijek se trudim da budem fer, ako imam pored parking mjesto uvući ću se ili ću se vratiti da se on uvuče, ali da se vračam duž cijele ulice da bi se gospodin zadovoljio, neće da može.
I spreman sam i na više od svađe.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#19180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gdje si ti do sadabitanga_sa_otesa wrote:kako je pravnici? sta mai?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#19181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo prezvakali smo Hamurabijev zakonik, a trenutno smo na Zakonu 12 ploca i napredujemo!bitanga_sa_otesa wrote:kako je pravnici? sta mai?
Ma sta ce biti, naprdjivanje sve od 16. Forumska krema puca moralne sljage nama seljacima sto dodjeljujemo samare dobitnicima Kviska
Nastavlja se...
- bitanga_sa_otesa
#19182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pravio paremali_milojica wrote:Gdje si ti do sadabitanga_sa_otesa wrote:kako je pravnici? sta mai?
- bitanga_sa_otesa
#19183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidim ''redovni'' pravnici su tu ,fale jos dvojica i da kljucamoRomeo 80 wrote:
Nastavlja se...
-
BadBoy
#19184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stigao je prvi volan Kantona Sarajevo, nema više priče
Iznenadili su me drug_profi i Travnički, za njih sam držao da su malo zreliji, pametniji i normalniji građani ove države... Nikad nije kasno za prevariti se izgleda.
Iznenadili su me drug_profi i Travnički, za njih sam držao da su malo zreliji, pametniji i normalniji građani ove države... Nikad nije kasno za prevariti se izgleda.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#19185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neko mora i raditibitanga_sa_otesa wrote:pravio paremali_milojica wrote:Gdje si ti do sadabitanga_sa_otesa wrote:kako je pravnici? sta mai?
- bitanga_sa_otesa
#19186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
o dje bedboju,sta ima? opet pogresne info siris?BadBoy wrote:Stigao je prvi volan Kantona Sarajevo, nema više priče![]()
nisam ja volan kantona sarajevo,javio se on vec tu,a javice ti se opet budes li ga spominjao...mozda te i nastoca
- Bakir1
#19187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima pravo!!!!

Najbolje je pacifista biti
Najbolje je pacifista biti
- kloniran
#19188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zaboravila si duga+maglenke ili damo maglenke, sad bi osovo al nećukiki-miki wrote:Kakav je fazon, sta je u glavi nekog da pali duga dok vozi iza? U gradskoj voznji. Koji je klinac ovim vozacima?
p***********
- kloniran
#19189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa zuri covjek negdje a ti mu smetaskiki-miki wrote:Ma ovo je bilo blicnu bas, prepade me. Kontam vozim bez svjetala. Vidim sve upaljeno. Vozilicu ne prepoznajem cija je, zuta bora, skrenu prema Otoci.kloniran wrote:zaboravila si duga+maglenke ili damo maglenke, sad bi osovo al nećukiki-miki wrote:Kakav je fazon, sta je u glavi nekog da pali duga dok vozi iza? U gradskoj voznji. Koji je klinac ovim vozacima?
p***********
Budala more na cestama
- nepass1
#19190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa svak ima tacku gdje eksplodira, ja sebe smatram osobom koja se kloni belaja, gledam da nikog ne zajebajem na bilo koji nacin, osoba sam ako mi ides u susret uvjek cu se ja skloniti da prodjes.BadBoy wrote:Stigao je prvi volan Kantona Sarajevo, nema više priče![]()
ali prije par mjeseci kad je frajer brzom trakom vozio ispod 60, ja morao napraviti prekrsaj i zaobici ga sa desne strane i posle sto sam to uradio poce mi blicati, zakocio sam, on zakocio iza mene i nije da sam izasao da mu opsujem vec sam potrcao da ga pojedem. mogu reci sreca pa on nije izasao, nije htio otvoriti vrata jer bih ja sebi belaj navukao. mozda bi i on ubio boga u meni (ne smatram sebe nekim maderfakerom i opasnim likom), ali ja sam u tom trenutku mogao zivot da mu uzmem, znaci nista samar vec bukvalno da mu presudim.
- Travnički Noćni Šetač
#19191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zreliji jesam... ovo ostalo ne znam... ali mislim da sam jasno razlucio na sta mislim.... ja podrzavam provodjenje zakona ali.... iako neko moze smatrati da se "samo" zafrkava malo po cesti, kada time dovodi nekoga drugog u zivotnu opasnost onda ga mogu smatrati potencijalnim ubicom... nije isto praviti prekrsaj kad rizikujes samo svoju glavu i praviti namjerni prekrsaj da rizikujes tudju glavu... tada ne radi razum neko nesto drugo.... a i rekao sam opet i nakon toga neka policija radi svoj posao, pa ako je po meni u redu je zasluzio sam....BadBoy wrote:Stigao je prvi volan Kantona Sarajevo, nema više priče![]()
....
Zao mi je sto sam te iznenadio ali nije to neki problem... nije mi prvi put...
- Travnički Noćni Šetač
#19192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo đe je problem... nisi shvatio opisanu situaciju... nije zato sto vozi sporo... nego zato sto se zafrkava i krsi zakon ubrzavajuci dok ga neko pretice sa kamionom koji je smanjene manevarske sposobnosti i tako vozaca kamiona izlaze zivotnoj opasnosti a bez ikakvog razloga osim svoje licne obijesti... umjesto da mu solidarno vozacki i ljudski ( a brate i zakonski ) pomogne i po potrebi oduzme gas i pomjeri se u desnu stranu svoje saobracajne trake....BadBoy wrote:Nije isto ni kad ti hipotetički lopov uleti u stan i ti se braniš i kada pucaš šamar nekome jer vozi sporo.
a barem se nadam da je izlijecen od obijesti nakon tretmana... inace je ovo sve sto laprdamo dzaba opet ce on isto...
- bleee_sa
#19193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najmanje on tu ugrožava kamiondžiju, najviše sebe i druge al' haj ti to tokmaku objasni dok jednom ne uleti u makaze između dva šlepera il' dok jedan od dotičnih ne izađe pa mu vaspitnu ne spuca - ruka mu se pozlatila.Travnički Noćni Šetač wrote:Evo đe je problem... nisi shvatio opisanu situaciju... nije zato sto vozi sporo... nego zato sto se zafrkava i krsi zakon ubrzavajuci dok ga neko pretice sa kamionom koji je smanjene manevarske sposobnosti i tako vozaca kamiona izlaze zivotnoj opasnosti a bez ikakvog razloga osim svoje licne obijesti... umjesto da mu solidarno vozacki i ljudski ( a brate i zakonski ) pomogne i po potrebi oduzme gas i pomjeri se u desnu stranu svoje saobracajne trake....BadBoy wrote:Nije isto ni kad ti hipotetički lopov uleti u stan i ti se braniš i kada pucaš šamar nekome jer vozi sporo.
a barem se nadam da je izlijecen od obijesti nakon tretmana... inace je ovo sve sto laprdamo dzaba opet ce on isto...
-
tempuser
#19194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima to smisla i u konkretnom slucaju samar je mozda i zasluzena kazna, medjutim ako to opravdas jednom time se svakome na cesti dajes pravo da sam odlucuje ko zasluzuje samar, sto znaci da ni kriv ni duzan mozes popit samar jer neko ne zna sta je ispravno i to je problem.bleee_sa wrote: Najmanje on tu ugrožava kamiondžiju, najviše sebe i druge al' haj ti to tokmaku objasni dok jednom ne uleti u makaze između dva šlepera il' dok jedan od dotičnih ne izađe pa mu vaspitnu ne spuca - ruka mu se pozlatila.
- Optimist
#19195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dzaba ti to objasnjavas foruskim pravnicima. Sad gledam, zadnja 2 i po mjeseca 11k km sa sluzbenim i 3k km sa privatnim. Cak sam i postavljao sliku naloga ovdje. Ukupno 14k km za 70 dana.Bakir1 wrote:Sve vise sticem dojam da ovi koji moralisu jako malo voze....
Gospodo 7 mjeseci 20.000 km po bih cestama, tastaturisite i dalje
Samo jucerasnji dan 420 km sirom nase lijepe. I sad me neko treba ubjedjivati kako trebam guslati za nekim idiotom koji diktira tempo koloni i nece da se makne? Lijevi zmigavac i gas, cao zurim. Vaspitna mu je lekcija koju ce pamtiti. Da sam bio svjedok kao i ti, vjerujem da bi isto postupio i stao u odbranu covjeku.
- Travnički Noćni Šetač
#19196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad nešto gledam... u mjesečnom ( a i godišnjem ) prosjeku smo dosta blizu... ide to nama...Bakir1 wrote:Sve vise sticem dojam da ovi koji moralisu jako malo voze....
- Bakir1
#19197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne mogu i nece da razumiju, sto ima smisla, jer ih se ne dotice, mene sto se ne dotice ne komentarisem i ne osporavam nicije, ali eto, do mene, tebe, mkultrasa i svih nas kojima to nije normalno, je i biti ce.
- zforumas
#19198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1.12.2016. -24.12.2017. 97450 km...i vratio sluzbeno auto, otisao godinu dana na odmor, cuvao sina. Saobracaj je ziva stvar, nema osobe koja vozi "po crti" ali brate imaju neke granice.Travnički Noćni Šetač wrote:Sad nešto gledam... u mjesečnom ( a i godišnjem ) prosjeku smo dosta blizu... ide to nama...Bakir1 wrote:Sve vise sticem dojam da ovi koji moralisu jako malo voze....
I nije bitno koliko ko vozi, bitno je kakav je u glavi.
-
BadBoy
#19199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da mogu da razumijem i ja i svi mi koji zastupamo suprotnu tezu. Svi smo to i istakli. Nervirao bi sve, dovodio do ludila ali shvatite to već jednom TO NIJE RAZLOG ZA FIZIČKI OBRAČUN. Ne u civiliziranom društvom u kakvom barem nazivno pokušavamo živjeti.
Svoje siledžijstvo pokušavajte pravdati ljepljenjem etiketa "pravnici, moralisti, legalisti, pacifisti" itd. ali u dubini zante da bi to siledžijstvo provodili samo u situacijama u kojima to možete, kad ocijenite da je neko slabiji i manji od vas. Kraj priče. Da je bio kakav bimbo u zatamnjenom Range Roveru šutio bi i guslao za njim. To je poenta cijele priče. Uostalom kao što i viđam svaki dan, brat diler kruza lagano kroz grad, a svi lagano iza njega voze ne smiju svirati, granati, prijetiti itd.
Zašto tad ne šamarate?
Svoje siledžijstvo pokušavajte pravdati ljepljenjem etiketa "pravnici, moralisti, legalisti, pacifisti" itd. ali u dubini zante da bi to siledžijstvo provodili samo u situacijama u kojima to možete, kad ocijenite da je neko slabiji i manji od vas. Kraj priče. Da je bio kakav bimbo u zatamnjenom Range Roveru šutio bi i guslao za njim. To je poenta cijele priče. Uostalom kao što i viđam svaki dan, brat diler kruza lagano kroz grad, a svi lagano iza njega voze ne smiju svirati, granati, prijetiti itd.
Zašto tad ne šamarate?
- Travnički Noćni Šetač
#19200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da saobraćaj je živa stvar... stalno to ponavljam...zforumas wrote:1.12.2016. -24.12.2017. 97450 km...i vratio sluzbeno auto, otisao godinu dana na odmor, cuvao sina. Saobracaj je ziva stvar, nema osobe koja vozi "po crti" ali brate imaju neke granice.Travnički Noćni Šetač wrote:Sad nešto gledam... u mjesečnom ( a i godišnjem ) prosjeku smo dosta blizu... ide to nama...Bakir1 wrote:Sve vise sticem dojam da ovi koji moralisu jako malo voze....
I nije bitno koliko ko vozi, bitno je kakav je u glavi.