Hajmo sto prije i te kanalcice Prve TVMTV wrote:Na m:sat (satelitska platforma mtela/mts-a) dolazi BK TK.
A na blicnet dolazi
PRVA FILES, PRVA KICK, PRVA LIFE, TV PRIMA, AMARI, RTL LIVING, AGRO TV, ŽENSKA TV, KITCHEN TV.
Izgleda pocelo zesce izjednacavanje shema medju operaterima Telekom Srbija grupe. Sljedeci nam ne ginu kanalcici Prve TV.
Logosoft
Moderator: Benq
- Kockasti
#19176 Re: Logosoft ALL ABOUT
- chakany
#19177 Re: Logosoft ALL ABOUT
Negdje sam čitao da uvode na M:Sat i kanal TV Vijesti iz Crne Gore.
-
SHTEVELEC
#19179 Re: Logosoft ALL ABOUT
Trebam uvesti internet u stan, u haustoru imam Telemach i LOL, pa da pitam zna li neko koji bi se trebao STB dobiti za DUO+ paket, jel' dobar, radi ok? Kako ste zadovoljni stabilnoscu neta? Brzina im nije nesto, na ovom paketu je 25/2, poslao sam upit moze li se doplatiti veca i koje bi bile cijene za koje brzine, pa cemo vidjeti
- beni-bu-man
#19180 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sace 2 godine kako koristim taj DUO+ paket, prije toga bio kod TM-a sa brzinom 80/4 i mogu ti reci da sam puno zadovoljniji sa LoL-om nego sa TM-om sto se tice interneta ( ne brzine ) STB sam dobio MAG 254 i nikakvih problema sto se samog uredjaja ticeSHTEVELEC wrote:Trebam uvesti internet u stan, u haustoru imam Telemach i LOL, pa da pitam zna li neko koji bi se trebao STB dobiti za DUO+ paket, jel' dobar, radi ok? Kako ste zadovoljni stabilnoscu neta? Brzina im nije nesto, na ovom paketu je 25/2, poslao sam upit moze li se doplatiti veca i koje bi bile cijene za koje brzine, pa cemo vidjeti
- MTV
#19181 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uzmi slagalicu Net 1 50/3 i Osnovni Tv paket za 35-36 KM.SHTEVELEC wrote:Trebam uvesti internet u stan, u haustoru imam Telemach i LOL, pa da pitam zna li neko koji bi se trebao STB dobiti za DUO+ paket, jel' dobar, radi ok? Kako ste zadovoljni stabilnoscu neta? Brzina im nije nesto, na ovom paketu je 25/2, poslao sam upit moze li se doplatiti veca i koje bi bile cijene za koje brzine, pa cemo vidjeti
U Duo+ paketu ti je 25/2 MBps.
Za te pakete ide neki od HD resivera. Ako ti budu dali Amino 139 (ili tako nesto) on ti ide sa novom platformom. Snimalica na nekih 65 kanala. Ako ti daju Mag 250/254 ili AirTiest HD oni su na staroj platformi, snimaloca na 35 kanala.
-
SHTEVELEC
#19182 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bas ne gledam, nisam ni skont'o ovu slagalicu, opcija tv+net 2 za 50km mi je odlicna. Jos jedno pitanje, da ne znas mozda ima li neki od ovih receivera opciju da daljinski radi bez opticke vidljivosti (da je recimo BT daljinski) ili da se moze kontrlisati nekom aplkacijom preko telefona? Pokusavam da sklonim sve stvari oko tv-a, ovdje u stanu mi je Telemach i koristim CAM modul, na lol-u to nece da mozeMTV wrote:Uzmi slagalicu Net 1 50/3 i Osnovni Tv paket za 35-36 KM.SHTEVELEC wrote:Trebam uvesti internet u stan, u haustoru imam Telemach i LOL, pa da pitam zna li neko koji bi se trebao STB dobiti za DUO+ paket, jel' dobar, radi ok? Kako ste zadovoljni stabilnoscu neta? Brzina im nije nesto, na ovom paketu je 25/2, poslao sam upit moze li se doplatiti veca i koje bi bile cijene za koje brzine, pa cemo vidjeti
Za te pakete ide neki od HD resivera. Ako ti budu dali Amino 139 (ili tako nesto) on ti ide sa novom platformom. Snimalica na nekih 65 kanala. Ako ti daju Mag 250/254 ili AirTiest HD oni su na staroj platformi, snimaloca na 35 kanala.
- MTV
#19183 Re: Logosoft ALL ABOUT
Resiveri su sa infrared tako da njihov daljinski infrared. Ne moze se mobitelom upravljat.SHTEVELEC wrote:Bas ne gledam, nisam ni skont'o ovu slagalicu, opcija tv+net 2 za 50km mi je odlicna. Jos jedno pitanje, da ne znas mozda ima li neki od ovih receivera opciju da daljinski radi bez opticke vidljivosti (da je recimo BT daljinski) ili da se moze kontrlisati nekom aplkacijom preko telefona? Pokusavam da sklonim sve stvari oko tv-a, ovdje u stanu mi je Telemach i koristim CAM modul, na lol-u to nece da mozeMTV wrote:Uzmi slagalicu Net 1 50/3 i Osnovni Tv paket za 35-36 KM.SHTEVELEC wrote:Trebam uvesti internet u stan, u haustoru imam Telemach i LOL, pa da pitam zna li neko koji bi se trebao STB dobiti za DUO+ paket, jel' dobar, radi ok? Kako ste zadovoljni stabilnoscu neta? Brzina im nije nesto, na ovom paketu je 25/2, poslao sam upit moze li se doplatiti veca i koje bi bile cijene za koje brzine, pa cemo vidjeti
Nijedan IPTV na svijetu ne moze ici preko CAM modula tako da mora resiver.
- beni-bu-man
#19184 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moze, kad sam imao Honor 8 koji ima u sebi IC upravljao preko njega MAG254, TV, klimu etc....MTV wrote: Resiveri su sa infrared tako da njihov daljinski infrared. Ne moze se mobitelom upravljat.
Nijedan IPTV na svijetu ne moze ici preko CAM modula tako da mora resiver.
- MTV
#19185 Re: Logosoft ALL ABOUT
Odgovor je bio na pitanje moze li se upravljat mobilnom aplikacijom. E to ne moze.
Ok za mobitele sa IR ali njih je sve manje i manje.
Inace na facebooku

Ok za mobitele sa IR ali njih je sve manje i manje.
Inace na facebooku

- Tesla Edison
#19186 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dobićeš STB + VDSL modem/router. Cijene cu od 37 KM sa brzinom od 50Mbit/s pa naviše. Maksimalna brzina interneta je 120Mbit/s.SHTEVELEC wrote:Bas ne gledam, nisam ni skont'o ovu slagalicu, opcija tv+net 2 za 50km mi je odlicna. Jos jedno pitanje, da ne znas mozda ima li neki od ovih receivera opciju da daljinski radi bez opticke vidljivosti (da je recimo BT daljinski) ili da se moze kontrlisati nekom aplkacijom preko telefona? Pokusavam da sklonim sve stvari oko tv-a, ovdje u stanu mi je Telemach i koristim CAM modul, na lol-u to nece da mozeMTV wrote:Uzmi slagalicu Net 1 50/3 i Osnovni Tv paket za 35-36 KM.SHTEVELEC wrote:Trebam uvesti internet u stan, u haustoru imam Telemach i LOL, pa da pitam zna li neko koji bi se trebao STB dobiti za DUO+ paket, jel' dobar, radi ok? Kako ste zadovoljni stabilnoscu neta? Brzina im nije nesto, na ovom paketu je 25/2, poslao sam upit moze li se doplatiti veca i koje bi bile cijene za koje brzine, pa cemo vidjeti
Cam modul nema jer je ovo IPTV ali se dobije jako mali i jako dobar STB tako da nije neki problem.
Što se tiče tehnologije, u pitanju je xDSL i FTTH (zavisno od lokacije) koja je kilometrima ispred Telemach tehnologije što se tiče brzina i stabilnosti.
U vezi SK kanala, zaista ne vidim šta je toliko bitno u tim kanalima da ljudi po 40KM više plaćaju konkurenciji da bi gledali SK? Da je ne znam kakav kanal, radije bih tih 40-tak km ostavio sebi u džepu. Ostala programska šema je debelo na strani Logosofta.
- MTV
#19187 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da se ne mucite u racunanju na stranici su uveli da odaberes sta ti odgovara i da se prijavis na Logo Slagalicu.
http://www.logosoft.ba/logo-slagalica
Neko je to predlozio i uradili su.
Big
I kod opisa Osnovnog paketa jos uvijek pise "Osnovni paket sa preko 200 SD i HD kanala" sto znaci da nije greska.
Uskoro jos 18tak kanalcica.
Big
I kod opisa Osnovnog paketa jos uvijek pise "Osnovni paket sa preko 200 SD i HD kanala" sto znaci da nije greska.
Uskoro jos 18tak kanalcica.
- Kockasti
#19188 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nestrpljiv sam sto se tice novih kanalcica

- diablobih
#19189 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji vam jos trebaju doci ?Kockasti wrote:Nestrpljiv sam sto se tice novih kanalcica![]()
- MTV
#19190 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovi, da ih ne nabrajam, evo link:diablobih wrote:Koji vam jos trebaju doci ?Kockasti wrote:Nestrpljiv sam sto se tice novih kanalcica![]()
https://mtel.ba/Korisnicka-zona/Vijesti ... -i-O2.html
A imaju i oni MTS, MTS Classic, OK kanal, HiFi, Jeka...
- Tesla Edison
#19191 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma dobar fazon. Nego MTV, složi li ti šta zadnjih dana? Nešto si mi slabo aktivanMTV wrote:Da se ne mucite u racunanju na stranici su uveli da odaberes sta ti odgovara i da se prijavis na Logo Slagalicu.
Big
Eto sad ima i interaktivna slagalica na stranici pa bujrum
- MTV
#19192 Re: Logosoft ALL ABOUT
Slozio sam jedno veliko nistaTESLA_EDISON wrote: Ma dobar fazon. Nego MTV, složi li ti šta zadnjih dana? Nešto si mi slabo aktivan
Eto sad ima i interaktivna slagalica na stranici pa bujrum
-
chemix
#19193 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jučer sam potpisao novi ugovor za slagalicu, kupio i mobitel povoljno..danas došli da mi zamijene STB (dobio Amino sa novom platformom umjesto MAG254) i tu sam se razočarao.
Novi box prvo izgleda da nije nov nego korišten, onako malo izgreban, ali nebitno...problem je u brzni tj sporosti interface-a tog boxa, daljinskog ili možda same te nove platforme.
Ne znam kako ostali koji su dobili te Amino STB-ove imaju iskustvo za sada, meni je ovo očajno.
Prvo sam imao Airthies i on mi je bio vrh...nekako sam se navikao i na MAG-a kada je prvog spržio grom, ali MAG je top u odnosu na ovo malo sra*e.
Nadam se da će se uskoro nešto popraviti na tome, inače će se korisnici žaliti, pogotovo mi koji smo prešli sa stare platforme.
Novi box prvo izgleda da nije nov nego korišten, onako malo izgreban, ali nebitno...problem je u brzni tj sporosti interface-a tog boxa, daljinskog ili možda same te nove platforme.
Ne znam kako ostali koji su dobili te Amino STB-ove imaju iskustvo za sada, meni je ovo očajno.
Prvo sam imao Airthies i on mi je bio vrh...nekako sam se navikao i na MAG-a kada je prvog spržio grom, ali MAG je top u odnosu na ovo malo sra*e.
Nadam se da će se uskoro nešto popraviti na tome, inače će se korisnici žaliti, pogotovo mi koji smo prešli sa stare platforme.
- MTV
#19194 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene su dva AirTies HD 7120 resivera. Dobio sam ih nove neotpakovane 1. oktobra 2012..
Kod njih mi je jedina "falinka" sto nema snimalice na vise kanala. Stara platforma 35 kanala a nova sa tim Amino 65 kanala. I manje vise sto nema mogucnost izlazne rezolucije 1080p vec samo i.
Kod njih mi je jedina "falinka" sto nema snimalice na vise kanala. Stara platforma 35 kanala a nova sa tim Amino 65 kanala. I manje vise sto nema mogucnost izlazne rezolucije 1080p vec samo i.
-
chemix
#19195 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ko još ovdje na forumu ima sa novim Amino STB-om?
Kakva su vaša iskustava?
Kakva su vaša iskustava?
- Tesla Edison
#19196 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nekoliko update-a i biće to ok. Tek startala platforma pa ima tih manjih problema ali riješiće sechemix wrote:Ko još ovdje na forumu ima sa novim Amino STB-om?
Kakva su vaša iskustava?
-
Sakazulu
#19197 Re: Logosoft ALL ABOUT
Huh moram čekati da mi ostane max 6 mjeseci starog ugovora pa da mogu uštekati Slagalicu...
- MTV
#19198 Re: Logosoft ALL ABOUT
crnivrag wrote:Hajde MTV opali nam koju sličicu

- crnivrag
#19199 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bila moja slikarkaMTV wrote:![]()
- MTV
#19200 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam nesto i nasnimano ali to drugi putcrnivrag wrote:Bila moja slikarkaMTV wrote:![]()