SDA-All about

Post Reply
Gojeni H

#19176 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

Sad cemo vidjeti reakcije puka.
Narod ce se, kao izronio iz pepela, preko noci promijeniti i prestati prihvatati drzavnu imovinu kao svaciju prciju, prestacemo govoriti za bandite sa bijelim okovratnikom da su se "snasli", ljudi na ulicama posebno banovicki glasaci SDA ce izaci na ulice i traziti odgovore jer zaboga nisu glasali za bolje Kukicu & Co., vec za bolje svih nas i nase djece ... preporod samo sto nije poceo.
VjecitiStudent

#19177 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Gojeni H wrote:
Sad cemo vidjeti reakcije puka.
Narod ce se, kao izronio iz pepela, preko noci promijeniti i prestati prihvatati drzavnu imovinu kao svaciju prciju, prestacemo govoriti za bandite sa bijelim okovratnikom da su se "snasli", ljudi na ulicama posebno banovicki glasaci SDA ce izaci na ulice i traziti odgovore jer zaboga nisu glasali za bolje Kukicu & Co., vec za bolje svih nas i nase djece ... preporod samo sto nije poceo.
Naše "nezavisno sudstvo" je izvuklo i presudilo slučaj za djelo počinjeno 2001. godine tek kad se Kukić osilio i postao smetnja vrhu SDA.
Mister Yes

#19178 Re: SDA-All about

Post by Mister Yes »

Ovo je zaista strašno. Kukić je pravi pravcati mafijaš i psihopata.

Ja na forumu često branim SDA ne zato što ih volim već zato što su neki napadi zaista pretjerani i besmisleni. Ali ovo sa Kukićem se ne može pravdati ničim. Katastrofa.
Better Man

#19179 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Cirkus sinoć kod Duške Jurišić. Irfan Ajanović najavio da će SDA na idućim izborima ubjedljivo pobjediti i pomesti političke protivnike, jer će pokrenuti velike ekonomske reforme i zaposliti ljude i na to doda samo da profunkcionira Federalna vlada :lol: Koje ublehe i bajke priča ovaj idiot.
JThomas

#19180 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

to prvo je najvjerovatnije istina. samo su razlozi malo drukčiji.
StupskaBitanga

#19181 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Better Man wrote:Cirkus sinoć kod Duške Jurišić. Irfan Ajanović najavio da će SDA na idućim izborima ubjedljivo pobjediti i pomesti političke protivnike, jer će pokrenuti velike ekonomske reforme i zaposliti ljude i na to doda samo da profunkcionira Federalna vlada :lol: Koje ublehe i bajke priča ovaj idiot.
a ti kao misliš da neće
Ljevice i alternative NEMA tako da će na izbore isključivo izaci RADIKALNO krilo društva i oni koji zbog zadržavanja posla MORAJU glasati za SDA
JThomas

#19182 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

kako nema, pa biće ujedinjena ljevica, ponovo željko, nerko, zlatko i šanko...

:| :lol:
StupskaBitanga

#19183 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

to vala i nije za šalu kamo li ozbiljno shvatanje
JThomas

#19184 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

mislim smijem se, a nije za smijeha, realno nije...
StupskaBitanga

#19185 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Dodajte ovome da je dosadašnja SDA bila hajmo reći liberalna ono europska mislim iole normalna naspram one koju će nam Bakir ponuditi
Memić-Efendić tako te persone na nacionalnom nivou
Pliva patka biće ovo opet zemlja Turska ----nivo------
ili ono na Otoci što me je lično sramota što su one bilborde okačili ne znam zlo i naopako
JThomas

#19186 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

poželićemo mi sulju. sve ide u tom smjeru, bosanski ejalet i bakir kao paša, milošću sultanovom.
StupskaBitanga

#19187 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

evet
Dzematlija

#19188 Re: SDA-All about

Post by Dzematlija »

HM 2011 wrote:Ovaj je barem osuđen za aktivnosti - ukupno mu dokazano da oštetio društvo u iznosu od 50.000 KM......
Čovjek naučio lekciju i ne bi trebao više to da radi jer bi mu kazna ubuduće bila veća....
Na ovom primjeru je jasno vidljivo zašto ja potenciram na činjenici da svi trebamo podržati SDA na svim nivoima - pokazati odgovornost prema društvu tako što ćemo svi podržati SDA - ali i onda tražiti odgovornost za našu budućnost od samo jedne stranke......

I to je jedan od razloga zašto govorim - Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....
gospodina Kuka trebamo svi zajedno podržati jerbo on je čovijek sa dokturskom titulom i on je naša budučnost
vjerujte mi na rijeć da smo mi iz Bonovića svi presretni što imamo takog sposobnog menađera kakvgo nejma ni Lukavac sa širom okolinom i mi znamo da ste vi gore u Centrali samo ljubomorni na našega Kuku
i ja sam pisao da čovijek sigurno neče više raditi te stvari jer se dosad nakupijo para i ne treba mu više
treba se paziti ovih što nisu ništa uzeli
zato trebamo svi podržati Kuka i gospodina Bakira jer su vizionari i znani su mnogo
ultima_palabra

#19189 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:poželićemo mi sulju. sve ide u tom smjeru, bosanski ejalet i bakir kao paša, milošću sultanovom.
U pet je to deka... biće više kiča i nacionalne šuplje, ali što se tiče kadroviranja i upravljanja resursima, isti qrac.
ultima_palabra

#19190 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Nego hajmo svi SDA-ovci u glas:
Danas nam je divan dan, divan dan
Dolazi nam Erdogan, Erdogan
eifel

#19191 Re: SDA-All about

Post by eifel »

Objavljeno: 15.05.2015
Kongres SDA: Bakir Izetbegović protiv Šemsudina Mehmedovića
„Neće se glasati za Mehmedovića, koliko će se glasati protiv Bakira”

Krajem mjeseca maja na Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) će se birati novi predsjednik ove stranke, a iako je bilo najava da će Bakir Izetbegović biti jedini kandidat za predsjednika stranke, u posljednji trenutak svoju kandidaturu je predao Šemsudin Mehmedović.

Nakon Alije Izetbegovića, osnivača Stranke demokratske, i Sulejmana Tihića njegovog nasljednika (prva dva predsjednika SDA više nisu među živima), stranka će sada dobiti trećeg po redu predsjednika, a najviše šanse ima Bakir Izetbegović, sin osnivača i prvog predsjednika SDA, Alije Izetbegovića.

Upravo smo danas pokušali kontaktirati Šemsudina Mehmedovića koji je protukandidat Bakiru Izetbegoviću na predstojećem Kongresu, ali nam se on kratko javio i poručio da se nalazi na bitnoj konferenciji u Maroku, te da nije u stanju da razgovara s nama dok se ne vrati u BiH tokom vikenda. Podsjećanja radi, Mehmedović predvodi bh. parlamentarce u Maroku na Međunarodnom seminaru pod nazivom "Zaštita svjetske kulturne baštine kojoj prijeti uništenje", a koja se održava u Rabatu.

Ipak, Mehmedović se danas oglasio na svom Facebook profilu i napisao je sljedeće:

"Čekao sam zadnji tren ne bi li se neko pojavio da ga podržim. Obzirom na ambijent koji vlada u predkongresno vrijeme u SDA, mnogi su vidjeli svoju šansu i pogodbama isposlovali određenu poziciju. To je neodrživo, jer SDA vuče na dno. Ionako tešku poziciju Bošnjaka u BiH još više otežava. SDA ne postoji zbog određenih samodopadnih kadrova već, naprotiv, treba nam jaka SDA radi BiH, radi ravnopravnosti Bošnjaka sa svim narodima koji žive u BiH. Zato sam dopustio da me kandidiraju", napisao je Mehmedović na svom Facebook profilu.

Nakon toga, Mehmedović je napisao sve ono što je potrebno da se promijeni u sadašnjem stanju Stranke demokratske akcije.

"Treba nam jasno definisana politika SDA, i unutrašnja i vanjska. Treba nam zaštita svakog čovjeka, treba nam politika SDA koja će obezbijediti da Bošnjaci ne budu proganjani nigdje na zemaljskoj kugli. Treba nam potpuna sloboda, u kojoj će svi imati šansu za posao, za društveno dokazivanje sloboda u svakom smislu. Treba nam pravedno društvo. To posebno treba da promoviše SDA, jer čovjeka najviše ubija nepravda. Zato ću u narednim danima ponuditi novi koncept članovima SDA, jer građani BiH, članovi SDA i svi ljudi zaslužuju bolje", napisao je danas na svom Facebook profilu Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH i kandidat za predsjednika SDA na Kongresu ove stranke 26. maja ove godine.

Za Source.ba portal je govorio analitičar Žarko Papić, koji se dotakao trenutnog stanja u SDA i Kongresa ove stranke koji nam dolazi za nekoliko sedmica.

"SDA je nakon smrti Sulejmana Tihića počela da skreće u desno, uslovno rečeno. Najodgovornija osoba za to je Bakir Izetbegović i grupa ljudi u SDA koja je njega podržala. Jako je dobro što se u posljednji trenutak pojavio protukandidat, ne samo zbog demokratičnosti ovih izbora i pozorišne predstave, nego što bi to moglo pokazati da postoje ljudi koji su drugačijeg mišljenja od Bakira Izetbegovića. Mislim da je to dobro, iako mislim da će za novog predsjednika biti izabran Izetbegović, a onda bi se mogao nastaviti pojačani tempo loše tendencije SDA za čitavu BiH", tvrdi Papić za Source.ba.

Našeg sagovornika smo upitali, iako je u jednu ruku već to spomenuo, kakve su realne šanse Šemsudina Mehmedovića na predstojećim izborima za predsjednika SDA.

"Mislim da teritorijalni kriterij nije najvažniji za podršku ljudi koji će biti na Kongresu. Vjerujem da će Izetbegović biti izabran za predsjednika, ali je Mehmedovićeva ozbiljna šansa kriza Vlade FBiH, pošto SDA na čelu sa Izetbegovićem nije u stanju da organizuje Vladu FBiH. Mehmedović može uzeti određeni broj glasova i to bi bilo važno da se pokaže koliko ljudi je protiv vladajućih ljudi u SDA. Neće se glasati za Mehmedovića koliko će se glasati protiv Bakira Izetbegovića", završio je za Source.ba portal politički analitičar Žarko Papić.

Za Source.ba portal je govorio i analitičar Vehid Šehić, koji se također dotakao aktuelne situacije u Stranci demokratske akcije.

"Postoje brojna razmimoilaženja unutar SDA, baš kao kada je slučaj i sa drugim političkim strankama u BiH. Postoje različita gledanja na budućnost same stranke. To sve ukazuje da nemamo demokratski kapacitet u samim strankama. Borba unutar političkih stranaka je jednaka borbi između stranaka. Ovdje se radi o interesnim grupama, a ne ideološkim", tvrdi Šehić.

"Dosadašnji predsjednici stranaka imaju najviše šansi na kongresima, iako SDA zvanično nema predsjednika, ali je Izetbegović potpredsjednik stranke i član Predsjedništva BiH. Po meni je sve to improvizacija demokratskih procesa unutar Stranke demokratske akcije, ali i svih drugih političkih stranaka", završio je za Source.ba analitičar Vehid Šehić.

Amir Zukić, sekretar SDA, je također govorio za Source.ba portal o predstojećem Kongresu stranke i odnosima između dvojice kandidata.

"Naš statut precizira strožije kriterije kada su u pitanju kandidati za predsjednika. Mi smo poznati po demokratiji u izborima i mislim da se po tome razlikujemo od drugih političkih partija. Sami broj nominacija određuje i favorite. Poznajem jako dobro obojicu, obojica su opredijeljeni za SDA, ali u harizmi i funkcionalnosti ima jako mnogo razlika. Njihov karakter se jako mnogo razlikuje, pa se to ogleda i u shvatanju funkcionisanje SDA", ističe Zukić.

Iako se u proteklom periodu mnogo govorilo o strujama unutar same stranke o tome se ništa konkretno nije moglo čuti od samih čelnika SDA. Zukića smo za kraj upitali ko je po njemu favorit na Kongresu za novog predsjednika SDA, te u kakvim su odnosima trenutno dva kandidata.

"Oni se poznaju jako dobro i zajedno su dugo vremena radili. Nominacije sa terena jasno daju prednost Bakiru Izetbegoviću, iako ne treba sada o tome unaprijed govoriti", završio je za Source.ba portal Amir Zukić, sekretar SDA.

Kada su u pitanju kandidati na mjesto predsjednika Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović je rođen 28. juna 1956. godine u Sarajevu. Sin je prvog predsjednika RBiH i osnivača Stranke demokratske akcije, Alije Izetbegovića. U periodu od 1992. do 2003. bio je član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, a funkciju predsjedavajućeg Kluba poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo obavljao je u periodu od 2000. do 2002. godine. Član Glavnog odbora i Predsjedništva SDA, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH bio je u periodu od 2002. do 2006. Funkciju potpredsjednika SDA obavljao je u periodu od 2003. do 2009, a trenutno je član Predsjedništva SDA.

Na općim izborima u Bosni i Hercegovini, održanim 2006. izabran je u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine gdje je do 2010. bio predsjedavajući Kluba poslanika SDA u PD PSBiH i predsjedavajući delegacije PS BiH u Vijeću Evrope. Na Opći izborima u Bosni i Hercegovini 2010. godine izabran je za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, baš kao i na Općim izborima krajem prošle godine.

Šemsudin Mehmedović je rođen 20. januara 1961. godine u Tešnju. Tokom rata je bio načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe bezbjednosti Doboj sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata postaje ministar unutrašnjih poslova ZDK. Na ovoj funkciji je ostao do 1998. godine, kada je imenovan za ministra prometa i komunikacija u kantonalnoj vladi. Također, od 1996. bio je i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, a 2006. godine je izabran za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Četiri godine kasnije ponovo je izabran u isti parlament. Mehmedović je u oktobru 2014. po treći put izabran za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH.

Podsjećamo, Kongres Stranke demokratske akcije će biti održan 26. maja ove godine. Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović su jedini kandidati za mjesto predsjednika SDA. Prema statutu SDA, predsjednika predlažu niže strukture stranke. Što se tiče funkcije zamjenika predsjednika kandidati su Adil Osmanović, Šefik Džaferović i Dževad Mahmutović. Za pet potpredsjednika kandidovano je oko 20 kandidata.

Novinar: Haris Ahbabović
Indigont

#19192 Re: SDA-All about

Post by Indigont »

ultima_palabra wrote:Nego hajmo svi SDA-ovci u glas:
Danas nam je divan dan, divan dan
Dolazi nam Erdogan, Erdogan
Image
asurbanipal

#19193 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

Saraj'vo srce džamahirije :lol: :lol: :lol:

jazzer

#19194 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Sta si nam donio predsjednice.. :)

Chisum

#19195 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Tanko ovo, bogami.

Barem na ovom videu... prvi saf, gledam labrnje - uglavnom Azija... Dosla Turska studentarija da pozdravi plishano sultanche, a ostalo je tu po partijskoj duznosti - budzetlije dobile slobodan dan i po teglicu vazAlina. A tu su i neizbjezni penzioneri - sta ce jadni, cim primijete komesanje, eto ih, k'o golubovi, kontaju dzabalesku klopa.
Banksy

#19196 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Sjetim se familije onima koji su danas u podne blokirali grad.

Glede posjete, prvo što mi pada na pamet je Šajina skupštinska brojalica, taman negdje pred agresiju ...
asurbanipal

#19197 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

Kažu biće večeras seksa sa Bakirom. Nastavak sapunice... :mrgreen:
Chisum

#19198 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Ulicom Mehmeda Spahe odzvanjace krici: "Taaaaipe, vadi ga, usrah se!"
skupljac_zeljeza

#19199 Re: SDA-All about

Post by skupljac_zeljeza »

asurbanipal wrote:Saraj'vo srce džamahirije :lol: :lol: :lol:

Jel' Saraj'vo i dalje Teheran ili....?
The BEN10

#19200 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

:-)
Kako sebi bagra gradi poziciju pred kongres.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zukic-po ... /150521080
Post Reply