Ne mozes. Zato me zaobidji, jer ocito smo zivjeli i zivimo u paralelnim svjetovima. Ti si danas tamo, ja sam i dalje ovdje.GandalfSivi wrote:U kakvim ti paralelnim svijetovima zivis, to je nevidjeno. Jok ba, Rusija i Iran (sada i Kina) su nas spasili.salik79 wrote:
Nisam, ali sam dobio i probao ono smedjepakovano smece. Probao i ispljunuo.
Jah, Ameri su nas spasili![]()
Irancima hvala za oruzje, ali da Ameri nisu dizali avione, pala bi i Bjelasnica i Igman jos ‘93, i to bi ti bio game over.
Ali hajde, ne mogu ti ja pomoci...
IRAN
- salik79
#19176 Re: IRAN
- salik79
#19177 Re: IRAN
Ciji avioni su bili? Znam proizvodjace - Hercules i Iljusin. Sada me uputi ko ih je ustupio, ako jeste, UNPROFORU.славянин wrote:Pogledaj malo bolje ciji su to avioni bili u 80% slucajeva - i onda pogledaj odakle finansije unhcru,pa onda pogledaj i direktnu pomoc (mozes pogledati i usaid za koje si i rekao da si radio posle rata)salik79 wrote:Avioni su bili UNovi. Humanitarna pomoc, koliko mi je poznato, uglavnom od UNHCR-a.славянин wrote:20+ na dan je slijetalo osim kada su bili onemoguceni zbog otvaranja vatre po istim.Aerodrom je preuzeo UN nakon miteranove i isti je bio jedina komunikacija sa svijetom i bez pomoci sa istog bi Sarajevo bukvalno ostalo bez hrane - ne samo civili nego i vojska koja je jela tu istu hranu. Dalje ispod tog aerodroma je provucen i tunel jel ? Mislis da nisu ga mogli zatrpati da su stvarno htjeli ??
I hvala na svakom lanc paketu sto su poslali kao i brasnom koje je dopremano za velepekaru itd .. i avionima koji su bombardovali , i pritisku na hrvate i jos mnogo drugih stvari - hvala i Iranu na pomoci ! I to pomoci koju su poslali a Amerika uz protivljenje vecine zapada,Rusije,Kine itd pritiskom osigurala da se dopremi
Za ostalo cu se djelomicno sloziti. Uglavnom se slazem s onim sto je napisao Mark Danner.
http://www.markdanner.com/articles/print/65
Ono kako si ispljuvljivao hranu - samo govori o tebi kao covjeku tj. Necovjeku - jer bilo je dosta onih koji nisu bas imali ni taj lanc paket da pojedu a kamoli sta drugo / vidim tebi je bilo pravo tesko pa si pljuvao hranu iz lanc paketa ... sramota je tvoja sta pises.
Smece iz pedesetih, sezdesetih i sedamdesetih za mene vise bije bila hrana, nego otpad/otrov. Sto i jeste.
- славянин
#19178 Re: IRAN
Ma Irananski i Ruski avioni bili a ameri te trovali lanc paletima - vidis to im treba biti lekcija da ne pomisle tako da pomazu - nego u liniju sa rusima i kinezima.Dosta od mene necu vise da se raspravljam onom ko bi prodao vlastitu zemlju radi mule nekog i njegove propagande.
- salik79
#19179 Re: IRAN
Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.
A, da jos dodam, da li vi znate koliko je lijekova sa davno isteklim rokom uslo u BiH tokom rata?! Moja rahmetli nana, kao magistra farmacije (u penziji) je pozvana u strucnu komisiju koja je utvrdjivala sta se moze od toga "probrati", a sta mora biti unisteno. Sve je to spaljivano u TE Tuzla. Znate li sta to znaci za nas, a sta za njih (one koji su nam to slali kao "humanitarnu pomoc")?!
A, da jos dodam, da li vi znate koliko je lijekova sa davno isteklim rokom uslo u BiH tokom rata?! Moja rahmetli nana, kao magistra farmacije (u penziji) je pozvana u strucnu komisiju koja je utvrdjivala sta se moze od toga "probrati", a sta mora biti unisteno. Sve je to spaljivano u TE Tuzla. Znate li sta to znaci za nas, a sta za njih (one koji su nam to slali kao "humanitarnu pomoc")?!
-
Fudo387
#19180 Re: IRAN
A, sta si jeo?salik79 wrote:Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.
- salik79
#19181 Re: IRAN
Sve sto se moglo kupiti i uzgojiti. Jedino je brasno bilo ok.Fudo387 wrote:A, sta si jeo?salik79 wrote:Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.
-
Fudo387
#19182 Re: IRAN
A sta se moglo kupiti?salik79 wrote:
Sve sto se moglo kupiti i uzgojiti. Jedino je brasno bilo ok.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19183 Re: IRAN
O tome sam pisao na forumu kada niko nije ni čuo ni znao za taj fenomen.asurbanipal wrote: Kada smo kod "fantomske izuzetnosti" ni Rusi nisu pošteđeni te "mesijanske uloge".
Mit o Moskvi kao trećem Rimu
Sasvim irelevatno za temu jer, niti im je to državna ideologija, niti se tim rukovode u međunarodnim odnosima. Za razliku od izraelskih i američkih debila kojima je to i ideologija i praksa sa kojom svijet dovode na rub svjetskog rata.
- Challenger_
#19184 Re: IRAN
salik79 wrote:Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.
Masu toga (ribe, "Ikar") niti pomirisati.
- Challenger_
#19185 Re: IRAN
Komšinica rahmetli nam je govorila da je jela "što joj mačka nije htjela ni pomirisati".
- славянин
#19186 Re: IRAN
Sto nije jela sta drugo kao ti?Challenger_ wrote:Komšinica rahmetli nam je govorila da je jela "što joj mačka nije htjela ni pomirisati".
Neka samo neka se vidi kakvi ljudi zive ovdje.
- salik79
#19187 Re: IRAN
U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna biloFudo387 wrote:A sta se moglo kupiti?salik79 wrote:
- salik79
#19188 Re: IRAN
Znaci ni u Sarajevu. Ja mislio samo nase macke razmazeneChallenger_ wrote:salik79 wrote:Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.
Masu toga (ribe, "Ikar") niti pomirisati.
- salik79
#19189 Re: IRAN
Da joj se dragi Bog smiluje (mislim na bolesti).Challenger_ wrote:Komšinica rahmetli nam je govorila da je jela "što joj mačka nije htjela ni pomirisati".
-
Fudo387
#19190 Re: IRAN
I tako ti proizvodi?salik79 wrote:U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna biloFudo387 wrote:A sta se moglo kupiti?salik79 wrote:
- salik79
#19191 Re: IRAN
Ali, to su bili kalvinisticki paketi, od gospode sa sjevera. Dok su oni smedji, americki, "NATO paketi" bilo cisto smece i zivi otrov.Fudo387 wrote:I tako ti proizvodi?salik79 wrote:U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna biloFudo387 wrote:
A sta se moglo kupiti?
-
Fudo387
#19192 Re: IRAN
Strasno.salik79 wrote: Ali, to su bili kalvinisticki paketi, od gospode sa sjevera. Dok su oni smedji, americki, "NATO paketi" bilo cisto smece i zivi otrov.
- nosara
#19193 Re: IRAN
Da ne bi cemerike rat bi trajao tri i po godine, a BiH bi bila etnicki podijeljena.
- salik79
#19194 Re: IRAN
Dobro, vama u Americi je to bilo strasno slusati, a vidim i danas je tako. Mi smo to prezivljali.Fudo387 wrote:Strasno.salik79 wrote: Ali, to su bili kalvinisticki paketi, od gospode sa sjevera. Dok su oni smedji, americki, "NATO paketi" bilo cisto smece i zivi otrov.
-
Fudo387
#19195 Re: IRAN
Ti prezivljavao, a mesa k’o drva?salik79 wrote:Dobro, vama u Americi je to bilo strasno slusati, a vidim i danas je tako. Mi smo to prezivljali.Fudo387 wrote:Strasno.salik79 wrote: Ali, to su bili kalvinisticki paketi, od gospode sa sjevera. Dok su oni smedji, americki, "NATO paketi" bilo cisto smece i zivi otrov.
Kakvo je to prezivljavanje?
- славянин
#19196 Re: IRAN
Heh, samo mi je krivo sto sam rodjen u istom gradu kao ti ako ne lazes da si iz Tuzle. Kada je poceo rat sa HVOom u Tuzli se nije imalo sta jesti konvoji sa pomoci prekinuti a ti jeo meso jel. Mesa bilo... jedino brasno makarone i tako ti proizvodi... ..... uh ne smijem se nervirati djaba...salik79 wrote:U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna biloFudo387 wrote:A sta se moglo kupiti?salik79 wrote:
Last edited by славянин on 15/06/2019 18:54, edited 1 time in total.
- Challenger_
#19197 Re: IRAN
nosara wrote:Da ne bi cemerike rat bi trajao tri i po godine, a BiH bi bila etnicki podijeljena.
- славянин
#19198 Re: IRAN
Sta se ti ceheris, da su se tvoji pitali mnogo krace bi to trajalo -Challenger_ wrote:nosara wrote:Da ne bi cemerike rat bi trajao tri i po godine, a BiH bi bila etnicki podijeljena.
Evo i sada kukaju :
- salik79
#19199 Re: IRAN
Pitaj nekog starijeg, ako si fakat iz Tuzle. U selima oko Tuzle se uzgajala stoka, znas!? Bilo puno vise mesa, jaja i mlijecnih proizvoda, nego brasna. Brasno jeste bilo problem u tom periodu.славянин wrote:Heh, samo mi je krivo sto sam rodjen u istom gradu kao ti ako ne lazes da si iz Tuzle. Kada je poceo rat sa HVOom u Tuzli se nije imalo sta jesti konvoji sa pomoci prekinuti a ti jeo meso jel. Mesa bilo... jedino brasno makarone i tako ti proizvodi... ..... uh ne smijem se nervirati djaba...salik79 wrote:U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna biloFudo387 wrote:
A sta se moglo kupiti?
- Challenger_
#19200 Re: IRAN
Dobro. Hoćemo li konačno na temu, Iran?
Hoće globalnu, antiiransku koaliciiju.
Američki ministar obrane Patrick Shanahan (na slici gore, u centru) poručio je kako SAD radi na okupljanju "globalnog konsenzusa" nakon napada na tankere u Omanskom zaljevu - napada za koje je SAD već optužio Iran. "Glavni fokus za mene, savjetnika Boltona i tajnika Pompea je izgradnja globalnog konsenzusa po pitanju ovog međunarodnog problema", rekao je Shanahan jučer u razgovoru za medije pred Pentagonom.
Hoće globalnu, antiiransku koaliciiju.