IRAN

Post Reply
salik79

#19176 Re: IRAN

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
Nisam, ali sam dobio i probao ono smedjepakovano smece. Probao i ispljunuo.

Jah, Ameri su nas spasili :lol: :skoljka:
U kakvim ti paralelnim svijetovima zivis, to je nevidjeno. Jok ba, Rusija i Iran (sada i Kina) su nas spasili.

Irancima hvala za oruzje, ali da Ameri nisu dizali avione, pala bi i Bjelasnica i Igman jos ‘93, i to bi ti bio game over.

Ali hajde, ne mogu ti ja pomoci...
Ne mozes. Zato me zaobidji, jer ocito smo zivjeli i zivimo u paralelnim svjetovima. Ti si danas tamo, ja sam i dalje ovdje. ;-)
salik79

#19177 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
славянин wrote:20+ na dan je slijetalo osim kada su bili onemoguceni zbog otvaranja vatre po istim.Aerodrom je preuzeo UN nakon miteranove i isti je bio jedina komunikacija sa svijetom i bez pomoci sa istog bi Sarajevo bukvalno ostalo bez hrane - ne samo civili nego i vojska koja je jela tu istu hranu. Dalje ispod tog aerodroma je provucen i tunel jel ? Mislis da nisu ga mogli zatrpati da su stvarno htjeli ??

I hvala na svakom lanc paketu sto su poslali kao i brasnom koje je dopremano za velepekaru itd .. i avionima koji su bombardovali , i pritisku na hrvate i jos mnogo drugih stvari - hvala i Iranu na pomoci ! I to pomoci koju su poslali a Amerika uz protivljenje vecine zapada,Rusije,Kine itd pritiskom osigurala da se dopremi ;-)
Avioni su bili UNovi. Humanitarna pomoc, koliko mi je poznato, uglavnom od UNHCR-a.

Za ostalo cu se djelomicno sloziti. Uglavnom se slazem s onim sto je napisao Mark Danner.
http://www.markdanner.com/articles/print/65
Pogledaj malo bolje ciji su to avioni bili u 80% slucajeva - i onda pogledaj odakle finansije unhcru,pa onda pogledaj i direktnu pomoc (mozes pogledati i usaid za koje si i rekao da si radio posle rata)

Ono kako si ispljuvljivao hranu - samo govori o tebi kao covjeku tj. Necovjeku - jer bilo je dosta onih koji nisu bas imali ni taj lanc paket da pojedu a kamoli sta drugo / vidim tebi je bilo pravo tesko pa si pljuvao hranu iz lanc paketa ... sramota je tvoja sta pises.
Ciji avioni su bili? Znam proizvodjace - Hercules i Iljusin. Sada me uputi ko ih je ustupio, ako jeste, UNPROFORU.

Smece iz pedesetih, sezdesetih i sedamdesetih za mene vise bije bila hrana, nego otpad/otrov. Sto i jeste.
славянин

#19178 Re: IRAN

Post by славянин »

Ma Irananski i Ruski avioni bili a ameri te trovali lanc paletima - vidis to im treba biti lekcija da ne pomisle tako da pomazu - nego u liniju sa rusima i kinezima.Dosta od mene necu vise da se raspravljam onom ko bi prodao vlastitu zemlju radi mule nekog i njegove propagande.
salik79

#19179 Re: IRAN

Post by salik79 »

Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.

A, da jos dodam, da li vi znate koliko je lijekova sa davno isteklim rokom uslo u BiH tokom rata?! Moja rahmetli nana, kao magistra farmacije (u penziji) je pozvana u strucnu komisiju koja je utvrdjivala sta se moze od toga "probrati", a sta mora biti unisteno. Sve je to spaljivano u TE Tuzla. Znate li sta to znaci za nas, a sta za njih (one koji su nam to slali kao "humanitarnu pomoc")?!
Fudo387

#19180 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.

A, da jos dodam, da li vi znate koliko je lijekova sa davno isteklim rokom uslo u BiH tokom rata?! Moja rahmetli nana, kao magistra farmacije (u penziji) je pozvana u strucnu komisiju koja je utvrdjivala sta se moze od toga "probrati", a sta mora biti unisteno. Sve je to spaljivano u TE Tuzla. Znate li sta to znaci za nas, a sta za njih (one koji su nam to slali kao "humanitarnu pomoc")?!
A, sta si jeo?
salik79

#19181 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:Da li je neko pokusao dati mackama one riblje konzerve? Da li su ih macke u Sarajevu htjele jesti? Ozbiljno pitam.

A, sta si jeo?
Sve sto se moglo kupiti i uzgojiti. Jedino je brasno bilo ok.
Fudo387

#19182 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
A sta se moglo kupiti?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#19183 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

asurbanipal wrote: Kada smo kod "fantomske izuzetnosti" ni Rusi nisu pošteđeni te "mesijanske uloge".
Mit o Moskvi kao trećem Rimu
O tome sam pisao na forumu kada niko nije ni čuo ni znao za taj fenomen.

Sasvim irelevatno za temu jer, niti im je to državna ideologija, niti se tim rukovode u međunarodnim odnosima. Za razliku od izraelskih i američkih debila kojima je to i ideologija i praksa sa kojom svijet dovode na rub svjetskog rata.
Challenger_

#19184 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Masu toga (ribe, "Ikar") niti pomirisati.
Challenger_

#19185 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Komšinica rahmetli nam je govorila da je jela "što joj mačka nije htjela ni pomirisati".
славянин

#19186 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Komšinica rahmetli nam je govorila da je jela "što joj mačka nije htjela ni pomirisati".
Sto nije jela sta drugo kao ti?

Neka samo neka se vidi kakvi ljudi zive ovdje.
salik79

#19187 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
A sta se moglo kupiti?
U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna bilo :thumbup:
salik79

#19188 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:

Masu toga (ribe, "Ikar") niti pomirisati.
Znaci ni u Sarajevu. Ja mislio samo nase macke razmazene :mrgreen:
salik79

#19189 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:Komšinica rahmetli nam je govorila da je jela "što joj mačka nije htjela ni pomirisati".
Da joj se dragi Bog smiluje (mislim na bolesti).
Fudo387

#19190 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
A sta se moglo kupiti?
U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna bilo :thumbup:
I tako ti proizvodi?
salik79

#19191 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
A sta se moglo kupiti?
I tako ti proizvodi?
Ali, to su bili kalvinisticki paketi, od gospode sa sjevera. Dok su oni smedji, americki, "NATO paketi" bilo cisto smece i zivi otrov.
Fudo387

#19192 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote: Ali, to su bili kalvinisticki paketi, od gospode sa sjevera. Dok su oni smedji, americki, "NATO paketi" bilo cisto smece i zivi otrov.
Strasno.
nosara

#19193 Re: IRAN

Post by nosara »

Da ne bi cemerike rat bi trajao tri i po godine, a BiH bi bila etnicki podijeljena.
salik79

#19194 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote: Ali, to su bili kalvinisticki paketi, od gospode sa sjevera. Dok su oni smedji, americki, "NATO paketi" bilo cisto smece i zivi otrov.
Strasno.
Dobro, vama u Americi je to bilo strasno slusati, a vidim i danas je tako. Mi smo to prezivljali.
Fudo387

#19195 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
Strasno.
Dobro, vama u Americi je to bilo strasno slusati, a vidim i danas je tako. Mi smo to prezivljali.
Ti prezivljavao, a mesa k’o drva?
Kakvo je to prezivljavanje?
славянин

#19196 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
A sta se moglo kupiti?
Heh, samo mi je krivo sto sam rodjen u istom gradu kao ti ako ne lazes da si iz Tuzle. Kada je poceo rat sa HVOom u Tuzli se nije imalo sta jesti konvoji sa pomoci prekinuti a ti jeo meso jel. Mesa bilo... jedino brasno makarone i tako ti proizvodi... ..... uh ne smijem se nervirati djaba... 8)
Last edited by славянин on 15/06/2019 18:54, edited 1 time in total.
Challenger_

#19197 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

nosara wrote:Da ne bi cemerike rat bi trajao tri i po godine, a BiH bi bila etnicki podijeljena.
:pisnuo:
славянин

#19198 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
nosara wrote:Da ne bi cemerike rat bi trajao tri i po godine, a BiH bi bila etnicki podijeljena.
:pisnuo:
Sta se ti ceheris, da su se tvoji pitali mnogo krace bi to trajalo -
Evo i sada kukaju :
salik79

#19199 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
A sta se moglo kupiti?
Heh, samo mi je krivo sto sam rodjen u istom gradu kao ti ako ne lazes da si iz Tuzle. Kada je poceo rat sa HVOom u Tuzli se nije imalo sta jesti konvoji sa pomoci prekinuti a ti jeo meso jel. Mesa bilo... jedino brasno makarone i tako ti proizvodi... ..... uh ne smijem se nervirati djaba... 8)
Pitaj nekog starijeg, ako si fakat iz Tuzle. U selima oko Tuzle se uzgajala stoka, znas!? Bilo puno vise mesa, jaja i mlijecnih proizvoda, nego brasna. Brasno jeste bilo problem u tom periodu.
Challenger_

#19200 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Dobro. Hoćemo li konačno na temu, Iran?
Američki ministar obrane Patrick Shanahan (na slici gore, u centru) poručio je kako SAD radi na okupljanju "globalnog konsenzusa" nakon napada na tankere u Omanskom zaljevu - napada za koje je SAD već optužio Iran. "Glavni fokus za mene, savjetnika Boltona i tajnika Pompea je izgradnja globalnog konsenzusa po pitanju ovog međunarodnog problema", rekao je Shanahan jučer u razgovoru za medije pred Pentagonom.

Hoće globalnu, antiiransku koaliciiju.
Post Reply