kako se zove?weredsf wrote:Hajvan wrote:GLASAJ ili TRPI wrote:
Pa eto vam onda SDA pravite sa njim koalicije, moze i Radeljas.
zašto takav maliciozni ton?
Radeljas ne ulazi, ulazi drugi covjek sa te liste
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- p206
#19176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- Maystor
#19177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znaš šta je tužno? Za stranku su lavovski posao odradili volonteri na terenu, a samo krema stranke će profitirati. Znam momka koji je radio za njih, završio fakultet prije 10 godina i od tada ne može da dobije adekvatan posao, a stvarno je pristojna osoba. Dijelio plakate, bio na ulici, bio posmatrač. Fakat bih volio da mu pomognu na neki način (npr. da iskoriste te svoje kontakte i povežu ga s nekim u privredi). Na kraju će vjerovatno dobiti Sabinin poster za uspomenu (možda i sa autogramom, ako mu se posreći).romeomoraprezivjeti wrote:Znaci, uhljebili ste elitu naredne 4 godine.
- pike
#19178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Joj patetikeMaystor wrote:Znaš šta je tužno? Za stranku su lavovski posao odradili volonteri na terenu, a samo krema stranke će profitirati. Znam momka koji je radio za njih, završio fakultet prije 10 godina i od tada ne može da dobije adekvatan posao, a stvarno je pristojna osoba. Dijelio plakate, bio na ulici, bio posmatrač. Fakat bih volio da mu pomognu na neki način (npr. da iskoriste te svoje kontakte i povežu ga s nekim u privredi). Na kraju će vjerovatno dobiti Sabinin poster za uspomenu (možda i sa autogramom, ako mu se posreći).romeomoraprezivjeti wrote:Znaci, uhljebili ste elitu naredne 4 godine.
- ultima_palabra
#19179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Haveriću za ono razvaljivanje Tunje treba dati doživotni mandat i penziju pride 
-
weredsf
#19180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slazem se, ja bi mu spomenik digaoultima_palabra wrote:Haveriću za ono razvaljivanje Tunje treba dati doživotni mandat i penziju pride
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa to je nacin izbora parlamentarne demokratije. U svim drzavama, i strankama, ovog sistema je tako. Ne kontam sta je to razlicito ovdje, u slucaju NS.
Citam jucer Pedja tvoju izjavu, kazes da mozda, cak se i nadate, budu i 4 poslanicka mjesta. Kako? Matematicki mi ne djeluje realno.
Citam jucer Pedja tvoju izjavu, kazes da mozda, cak se i nadate, budu i 4 poslanicka mjesta. Kako? Matematicki mi ne djeluje realno.
-
weredsf
#19182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-LIBERO- wrote:Pa to je nacin izbora parlamentarne demokratije. U svim drzavama, i strankama, ovog sistema je tako. Ne kontam sta je to razlicito ovdje, u slucaju NS.
U svakom slucaju cestitke i od mene, nisam glasao za vas ali mi je drago zbog vaseg uspjeha.
Imali ste kulturnu i konkretnu kampanju prilagodjenu vasim mogucnostima, kada bi svi koristili taj model bilo bi svima bolje.
-
VjecitiStudent
#19183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To im je bezbeli Valida računala-LIBERO- wrote:Pa to je nacin izbora parlamentarne demokratije. U svim drzavama, i strankama, ovog sistema je tako. Ne kontam sta je to razlicito ovdje, u slucaju NS.
-
VjecitiStudent
#19184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bitni dio je što glavni dio kadra NS-a nije u karijeri upravljao ni sa sa dvije mačke, kamoli sa nečim drugim.Ricken wrote:Da upravu si, to je potpuno nebitno.VjecitiStudent wrote:LDS je zbilja daleko dobacio sa svojim međunarodnim vezama.
Što se jasno vidi iz njihove posvemašnje (ne)organizovanosti, koja traje li traje, šest godina nakon osnivanja.
- Qler
#19185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vildana je dobila moj glas na ovim izborima...
-
romeomoraprezivjeti
#19186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma najvise je profitirala Sabina,sad je postala elita.Maystor wrote:Znaš šta je tužno? Za stranku su lavovski posao odradili volonteri na terenu, a samo krema stranke će profitirati. Znam momka koji je radio za njih, završio fakultet prije 10 godina i od tada ne može da dobije adekvatan posao, a stvarno je pristojna osoba. Dijelio plakate, bio na ulici, bio posmatrač. Fakat bih volio da mu pomognu na neki način (npr. da iskoriste te svoje kontakte i povežu ga s nekim u privredi). Na kraju će vjerovatno dobiti Sabinin poster za uspomenu (možda i sa autogramom, ako mu se posreći).romeomoraprezivjeti wrote:Znaci, uhljebili ste elitu naredne 4 godine.
- madner
#19187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne treba zaviditi.
Sabina je nasla posao u skladu sa svojim mogucnostima bez da je ikog prevarila. Glasaci su odlucili. No malo je cudno da je ona problem a ne Esso.
Sabina je nasla posao u skladu sa svojim mogucnostima bez da je ikog prevarila. Glasaci su odlucili. No malo je cudno da je ona problem a ne Esso.
- JThomas
#19188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
doduše u kojoj stranci je to drukčije? svaka ima mnogo više članova, volontera i simpatizera nego što može podijeliti funkcija i poslova.Maystor wrote:Znaš šta je tužno? Za stranku su lavovski posao odradili volonteri na terenu, a samo krema stranke će profitirati. Znam momka koji je radio za njih, završio fakultet prije 10 godina i od tada ne može da dobije adekvatan posao, a stvarno je pristojna osoba. Dijelio plakate, bio na ulici, bio posmatrač. Fakat bih volio da mu pomognu na neki način (npr. da iskoriste te svoje kontakte i povežu ga s nekim u privredi). Na kraju će vjerovatno dobiti Sabinin poster za uspomenu (možda i sa autogramom, ako mu se posreći).romeomoraprezivjeti wrote:Znaci, uhljebili ste elitu naredne 4 godine.
- joint union
#19189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zato je zaradio iskustva.Maystor wrote:Znaš šta je tužno? Za stranku su lavovski posao odradili volonteri na terenu, a samo krema stranke će profitirati. Znam momka koji je radio za njih, završio fakultet prije 10 godina i od tada ne može da dobije adekvatan posao, a stvarno je pristojna osoba. Dijelio plakate, bio na ulici, bio posmatrač. Fakat bih volio da mu pomognu na neki način (npr. da iskoriste te svoje kontakte i povežu ga s nekim u privredi). Na kraju će vjerovatno dobiti Sabinin poster za uspomenu (možda i sa autogramom, ako mu se posreći).romeomoraprezivjeti wrote:Znaci, uhljebili ste elitu naredne 4 godine.
No ovo podvuceno je interesantno, potpada li ovo pod nepotizam?
-
susc_ovjek
#19190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne mislim baš, ali nešto slično tome vjerovatno... ali je to kod nas normalno.joint union wrote:Zato je zaradio iskustva.Maystor wrote:Znaš šta je tužno? Za stranku su lavovski posao odradili volonteri na terenu, a samo krema stranke će profitirati. Znam momka koji je radio za njih, završio fakultet prije 10 godina i od tada ne može da dobije adekvatan posao, a stvarno je pristojna osoba. Dijelio plakate, bio na ulici, bio posmatrač. Fakat bih volio da mu pomognu na neki način (npr. da iskoriste te svoje kontakte i povežu ga s nekim u privredi). Na kraju će vjerovatno dobiti Sabinin poster za uspomenu (možda i sa autogramom, ako mu se posreći).romeomoraprezivjeti wrote:Znaci, uhljebili ste elitu naredne 4 godine.
No ovo podvuceno je interesantno, potpada li ovo pod nepotizam?
-
susc_ovjek
#19191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma tako nekako, jedini koji su se glasno sukobili sa Essom, ali oni ne znaju upravljat sa dvije macke, ali recimo ovi SDA-ovci znaju sa ovcama.. da ne nabrajam ostale s cim znaju upravljat...madner wrote:Ne treba zaviditi.
-
Novak20
#19192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner wrote:Ne treba zaviditi.
To da par dana nosaš plakate pa dobiješ posao nema ni u SDA.
- madtv
#19193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
je li Sabina na forumu?

- joint union
#19194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim da je bas to i jedan od glavnih problema, to sto je kod nas to "normalno".susc_ovjek wrote:
ne mislim baš, ali nešto slično tome vjerovatno... ali je to kod nas normalno.
Sasvim je normalno da stranka pogura svog aktivistu, bez javnog konkursa, bez ikakvog uvida u sposobnosti tog covjeka (osim mozda da je lojalan), pa se cak smatra i necim losim ako ga ne pogura. Ne bih vidio tu nista lose ako je covjek kvalitetan i prepoznat kao takav od relevantnih ljudi iz stranke, no kvalitet kod nas dolazi tek iza rodbinskih, interesnih, finansijskih i inih veza.
Kod nas su stranke i demokratija shvaceni ne na nacin uvjerenja u nesto ili vjere u bolje sutra, nego iskljucivo kao nacin zarade ili uhljebljenja.
Da ne budem pogresno shvacen, ne mislim da ce NS "pogurati" ovog aktivistu.
-
VjecitiStudent
#19195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko god nam se SDA ne sviđala, oni su posao sa svojom bazom izvanredno odradili, "by the book", uz obavezne lokalne primjesesusc_ovjek wrote:Ma tako nekako, jedini koji su se glasno sukobili sa Essom, ali oni ne znaju upravljat sa dvije macke, ali recimo ovi SDA-ovci znaju sa ovcama.. da ne nabrajam ostale s cim znaju upravljat...madner wrote:Ne treba zaviditi.
-
VjecitiStudent
#19196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Taj film nećemo gledati, jedan je Peđa.madtv wrote:je li Sabina na forumu?![]()
- madtv
-
susc_ovjek
#19198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da ja ne budem pogresno svacen, nit zelim nit mi se svidja to sto je kod nas to normalno.joint union wrote:Mislim da je bas to i jedan od glavnih problema, to sto je kod nas to "normalno".susc_ovjek wrote:
Sasvim je normalno da stranka pogura svog aktivistu, bez javnog konkursa, bez ikakvog uvida u sposobnosti tog covjeka (osim mozda da je lojalan), pa se cak smatra i necim losim ako ga ne pogura. Ne bih vidio tu nista lose ako je covjek kvalitetan i prepoznat kao takav od relevantnih ljudi iz stranke, no kvalitet kod nas dolazi tek iza rodbinskih, interesnih, finansijskih i inih veza.
Kod nas su stranke i demokratija shvaceni ne na nacin uvjerenja u nesto ili vjere u bolje sutra, nego iskljucivo kao nacin zarade ili uhljebljenja.
-
susc_ovjek
#19199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znaci da znaju upravljat sa dvije macke, a bogami ni sa par kerova...VjecitiStudent wrote:Koliko god nam se SDA ne sviđala, oni su posao sa svojom bazom izvanredno odradili, "by the book", uz obavezne lokalne primjesesusc_ovjek wrote:Ma tako nekako, jedini koji su se glasno sukobili sa Essom, ali oni ne znaju upravljat sa dvije macke, ali recimo ovi SDA-ovci znaju sa ovcama.. da ne nabrajam ostale s cim znaju upravljat...madner wrote:Ne treba zaviditi.
- joint union
#19200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
susc_ovjek wrote:Da ja ne budem pogresno svacen, nit zelim nit mi se svidja to sto je kod nas to normalno.joint union wrote:Mislim da je bas to i jedan od glavnih problema, to sto je kod nas to "normalno".susc_ovjek wrote: