Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#19176 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

90minut wrote:Nije nedovršena priča tacnije priča nikako ne moze biti gotova takva je serija mogu je širiti jedno 10 sezona kad bi htjeli..

Uglavnom 2 sezone sasvim ok.

Kakav je cliffhanger bio ako mi nije ostao u pamcenju?
E jebiga ne znam onda šta si ti gledao, ali otvaranje nove dimenzije slične nama i na neki način probijanje četvrtog zida kao i
multiversi povezani sudbinskim vezama su fenomenalno otvorili vrata mogućnosti treće sezone. Da, može se širiti na 10 sezona
kada bi htjeli, ali su kreatori rekli da su imali u vidu 4 eventualno 5 sezona da ispričaju svoju priču. Čak im je bila i dato obećanje
da će dobiti tu priliku.
90minut

#19177 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

dale cooper wrote:
90minut wrote:Nije nedovršena priča tacnije priča nikako ne moze biti gotova takva je serija mogu je širiti jedno 10 sezona kad bi htjeli..

Uglavnom 2 sezone sasvim ok.

Kakav je cliffhanger bio ako mi nije ostao u pamcenju?
E jebiga ne znam onda šta si ti gledao, ali otvaranje nove dimenzije slične nama i na neki način probijanje četvrtog zida kao i
multiversi povezani sudbinskim vezama su fenomenalno otvorili vrata mogućnosti treće sezone. Da, može se širiti na 10 sezona
kada bi htjeli, ali su kreatori rekli da su imali u vidu 4 eventualno 5 sezona da ispričaju svoju priču. Čak im je bila i dato obećanje
da će dobiti tu priliku.
Ja znam da su kao uletili u našu " dimenziju " onu u kojoj ja pišem komentar na forumu :lol: ? To mi se nije svidjelo sekunde kao da je komedija i sprdnja s cijelom filmskom industrijom.Da li na to misliš?
dale cooper

#19178 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

90minut wrote:
Ja znam da su kao uletili u našu " dimenziju " onu u kojoj ja pišem komentar na forumu
:lol: ? To mi se nije svidjelo sekunde kao da je komedija i sprdnja s cijelom filmskom industrijom.Da li na to misliš?
Pa blizu nama, ali ne baš u svim detaljima. Recimo The OA u ovoj dimenziji se zove Brit Marling baš kao i glumica koja tumači lik kao i
Jason Isaacs koji glumi Hepa. Ali ne žive i snimaju u Americi nego se sezona završava negdje na setu u Engleskoj i njih dvoje se referiraju
kao muž i žena što u RL nisu. Znači slično ali ne u potpunosti. Ne gledam na to kao sprdnju nego još jedan dokaz povezanosti između
likova. Ono što je interesantno je da postoji dimenzija u kojoj su The OA i Hep u ljubavnoj vezi. Barem dok ne dođu The OA i Hep iz
ove dimenzije koji će im zauzeti mjesta i koji se mrze. :mrgreen: Ali čini se da se na kraju The OA ne sjeća ničega. Što bi opet stvorilo zanimljivu
dinamiku i prostora za Hepove daljnje manipulacije.
karanana

#19179 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

90minut wrote:
karanana wrote:
Velkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je... :mrgreen:
100%.
mogli su barem glavni lobi zgrade makar malo promijenit.
meni nije bila ni zanimljiva koliko prva. dosta sam premotavo. nekako mi i losa gluma dosla do izrazaja zbog lose radnje.
prva je imala mastovitost. ova sve nesto na silu.

Zašto pokušavaš vec 3 post da ljudima ubaciš u glavu da je 3 sezona loša?

Niti 1 jedini komentar osim tvog nisam vidio. :D

Evo čak si dodao još jednu recenicu ispod zadnju stvarno se trudiš previše. :lol:
hos i 4. put? evo: serija copy/paste prve sezone, dosadna, 5 nivoa ispod prve sezone. eto, ako ti se ne citaju moje recenzije ti fino produzi dalje. niko te ne tjera da citas moje postove, imas foe button, kliknes i zavrsio si. ako iko ista pokusava da nametne i provocira i ponovi po 5 puta provokacije radi, onda si to ti. na vise tema. arogantno i provokatorski.
90minut

#19180 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

dale cooper wrote:
90minut wrote:
Ja znam da su kao uletili u našu " dimenziju " onu u kojoj ja pišem komentar na forumu
:lol: ? To mi se nije svidjelo sekunde kao da je komedija i sprdnja s cijelom filmskom industrijom.Da li na to misliš?
Pa blizu nama, ali ne baš u svim detaljima. Recimo The OA u ovoj dimenziji se zove Brit Marling baš kao i glumica koja tumači lik kao i
Jason Isaacs koji glumi Hepa. Ali ne žive i snimaju u Americi nego se sezona završava negdje na setu u Engleskoj i njih dvoje se referiraju
kao muž i žena što u RL nisu. Znači slično ali ne u potpunosti. Ne gledam na to kao sprdnju nego još jedan dokaz povezanosti između
likova. Ono što je interesantno je da postoji dimenzija u kojoj su The OA i Hep u ljubavnoj vezi. Barem dok ne dođu The OA i Hep iz
ove dimenzije koji će im zauzeti mjesta i koji se mrze. :mrgreen: Ali čini se da se na kraju The OA ne sjeća ničega. Što bi opet stvorilo zanimljivu
Da tanka je linija između genijalnosti i totalne sprdnje cijelog žanra zavisi sve kako ko gleda meni licno totalna sprdnja i cinjenica da nisu znali sta ce pa hajmo ovako.

Da u suštini moja poenta je da nema tu cliffhangera sve se resetovalo i pocinjemo ispočetka to su vrlo vjerovatno i vidjeli oni koji daju zeleno svjetlo i otkazali je.A nije nemoguce da se posvađao neko od producenata s tim što daju zeleno svjetlo i serija cao.
Dakle ja licno ne gubim ništa baš kao što ne gubim ništa jer su otkazali counterpart fino su priveli kraju kako god okreneš ima tu mnoogo serija gdje kraj na vidiku ne vidiš dok su je kreteni otkazali najpoznatija takva je https://www.imdb.com/title/tt0805661/

Savršenstvo od serije bukvalno što su otkazali.
90minut

#19181 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Ma karanana gdje god sam procitao vidio sam pozitivne stvari, i zbog toga što si i ti vidio pozitivne stvari pokušavaš konstantno nekom da pokušaš ne znam kako bi objasnio pokvarit gledanje ili nešto deseto poput samog sebe uvjeriti da je loša?

Ok je jednom napisati nego 5 puta na istoj temi.. :D

Koliko se sjecam govorio si cak iza prvu sezonu da ti nije ništa posebno prosjek ili se varam?
biggrin

#19182 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

treća tj.druga sezona jeste malo lošija, al s obzirom da je bilo predvidjeno da samo ona prva koja je podjeljena na dvije sezone i tako je i koncipirana serija, pravi je uspjeh napraviti novu sezonu koja neće sve zasrati...a oni su to uspjeli...čak je vrlo solidna
dale cooper

#19183 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

90minut wrote:
dale cooper wrote:
90minut wrote:
Da tanka je linija između genijalnosti i totalne sprdnje cijelog žanra zavisi sve kako ko gleda meni licno totalna sprdnja i cinjenica da nisu znali sta ce pa hajmo ovako.

Da u suštini moja poenta je da nema tu cliffhangera sve se resetovalo i pocinjemo ispočetka to su vrlo vjerovatno i vidjeli oni koji daju zeleno svjetlo i otkazali je.A nije nemoguce da se posvađao neko od producenata s tim što daju zeleno svjetlo i serija cao.
Dakle ja licno ne gubim ništa baš kao što ne gubim ništa jer su otkazali counterpart fino su priveli kraju kako god okreneš ima tu mnoogo serija gdje kraj na vidiku ne vidiš dok su je kreteni otkazali najpoznatija takva je https://www.imdb.com/title/tt0805661/

Savršenstvo od serije bukvalno što su otkazali.
Žao mi je i Counterparta koji je baš došao na svoje i pretvorio se iz vrlo dobre u sjajnu seriju. Ali su producenti manje više tu
zaokružili stvar i napravili neki closure koji je prihvatljiv. Kod The OA je jasno da ima još mnogo priče i potencijala da se pretvori
u nešto zaista fenomenalno. Na neki način su Marlingova (koja je osim glumice i co-kreator serije) i Zal Batmanglij jedni od onih
koji su preuzeli izazov koji je David Lynch postavio pred sve sa trećom sezonom Twin Peaksa u smislu pravljenja svježeg, nekonvencionalnog
i otkačenog serijskog programa. Hawleyev Legion je isto na tome tragu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#19184 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ja ne kažem da je loša, štaviše zanimljiva je, nije mi bilo dosadno sekunde, valjda zato jer i ima samo osam epizoda, međutim ne mogu se oteti dojmu da je kompletan plot isti kao u sezoni 1, samo su nijanse drugačije :D I dalje me najviše iznervirao cliffhanger kako god. Treba sada čekati godinu :-?
90minut

#19185 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Ne znam baš gdje više moze otici serija?

Evo sad su u " našem " univerzumu " opet se tu nekako bore ono možeš je odvesti u milijardu razlicitih puteva napraviti akciju od nje ili horror ili šta ti ja znam zato kazem da moze biti 10 sezona mozes je otkazati sutra i ne bi ništa izgubio.

Naravno volio bi ja da se nastavi što više materijala to bolje, al' sad da je bio neki cliffhanger zbog kojeg cemo plakati u narednom periodu to definitivno nije barem meni eto tebi jeste a stvarno ne bi trebao biti ne vidim da moze bolje od ove 2 sezone barem po kvalitetu.

Hajde eto uleti u razmišljanje ti i reci mi šta bi volio ukratko da se desi u toj potencijalnoj 3 sezoni?
dale cooper

#19186 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Vidi...za ove dvije sezone su kod mene dobili dovoljno kredita da im povjerim svoju pažnju za još makar jednu sezonu. Što se tiče
onoga što bih volio vidjeti u trećoj, nemam ništa posebno na umu osim da me prijatno iznenade kao što su uradili sa drugom gdje su
jednu malu, neobičnu priču o malim ali posebnim ljudima prevorili u nešto mnogo veće i ljepše. Uvijek volim kad me serija iznenadi
i nadmaši moja očekivanja i odvede me na mjesto o kojem nisam ni sanjao. A malo je takvih serija. Možda ne gledamo seriju istim
očima i to je u redu. Ali ja sam sanjar i ova serija mi direktno govori i emotivno dodiruje.
90minut

#19187 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

dale cooper wrote:Vidi...za ove dvije sezone su kod mene dobili dovoljno kredita da im povjerim svoju pažnju za još makar jednu sezonu. Što se tiče
onoga što bih volio vidjeti u trećoj, nemam ništa posebno na umu osim da me prijatno iznenade kao što su uradili sa drugom gdje su
jednu malu, neobičnu priču o malim ali posebnim ljudima prevorili u nešto mnogo veće i ljepše. Uvijek volim kad me serija iznenadi
i nadmaši moja očekivanja i odvede me na mjesto o kojem nisam ni sanjao. A malo je takvih serija. Možda ne gledamo seriju istim
očima i to je u redu. Ali ja sam sanjar i ova serija mi direktno govori i emotivno dodiruje.
Meni su stvarno vrh ove dvije sezone zagolicalo je maštu to stoji, al' opet idem u tom pravcu da ne treba pretjerivati da je mozda najbolje završiti kad si na vrhuncu.

Koliko smo vidjeli serija koje su na vrhuncu i onda nastave s snimanjem i useru sve koliko je takvih da i dalje drže kvalitet to je pitanje..

Mada u suštini nema potrebe za raspravom dijelimo isto misljenje da je treba nastaviti nego moja poenta je da najvjerovatnije prave pravu odluku i završavaju s ove dvije.

A možda nije uopšte slucaj ovo o cemu ja pricam mozda je razlog neki skroz drugi...
dale cooper

#19188 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

90minut wrote:
dale cooper wrote:Vidi...za ove dvije sezone su kod mene dobili dovoljno kredita da im povjerim svoju pažnju za još makar jednu sezonu. Što se tiče
Meni su stvarno vrh ove dvije sezone zagolicalo je maštu to stoji, al' opet idem u tom pravcu da ne treba pretjerivati da je mozda najbolje završiti kad si na vrhuncu.

Koliko smo vidjeli serija koje su na vrhuncu i onda nastave s snimanjem i useru sve koliko je takvih da i dalje drže kvalitet to je pitanje..

Mada u suštini nema potrebe za raspravom dijelimo isto misljenje da je treba nastaviti nego moja poenta je da najvjerovatnije prave pravu odluku i završavaju s ove dvije.

A možda nije uopšte slucaj ovo o cemu ja pricam mozda je razlog neki skroz drugi...
Netflix završava zato što im gledanost ne opravdava novac koji troše na produkciju ne zbog toga što misle da je priča ispričana.
Tvorci serije nisu imali namjeru da ovo završe sa drugom sezonom i ova odluka Netflixa ih je sjebala. Samo su novci u pitanju, ništa
više. Mislim nije jedina serija koja je zbog toga naprasno prekinuta, ali je to uvijek žalosno posebno gdje su materijal i priča stvarno
dobri i imaju potencijala za nešto još bolje.
90minut

#19189 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

dale cooper wrote:
90minut wrote:

Netflix završava zato što im gledanost ne opravdava novac koji troše na produkciju ne zbog toga što misle da je priča ispričana.
Tvorci serije nisu imali namjeru da ovo završe sa drugom sezonom i ova odluka Netflixa ih je sjebala. Samo su novci u pitanju, ništa
više. Mislim nije jedina serija koja je zbog toga naprasno prekinuta, ali je to uvijek žalosno posebno gdje su materijal i priča stvarno
dobri i imaju potencijala za nešto još bolje.
Da, u pravu si 100 posto ne znam šta mi bi pa napisa ovo..

Recimo zadnje što su otkazali da ja volim je Punisher i Daredevil mada je Daredevil gotov i Punisher treca sezona je poprilicno katastrofa bila tako da ne gubim nešto.Sve onako što pratim baš kako treba je i dalje tu poput the last kingdom, Ozark, mindhunter, narcos, altered carbon tako da dobri su još nemam zamjerki.

OA je prva onako da me iznenadila vijest jer je pozitiva bila od raje u cijelom svijetu oko ove 2 sezone, al' eto ocigledno smo mi sanjari u manjini gledanost ocigledno nedovoljno dobra.
ultima_palabra

#19190 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

OA valjala jedno tri epizode, dok nisu poceli sa andjelima i onim nekim plesovima. Mrs u kurac.
iceman ze

#19191 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by iceman ze »

Ja sam the OA gledao iznedju ponoci i 3 ujutro, tako da mi je legla, nekako su ep isle jos da vidim sta ce dalje biti. Volim misterije, i freak likove, nadam se da ce nastaviti pricu.
The 51st State

#19192 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

Oa je prekucala. Casa je casa.
Artest

#19193 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Artest »

Nakon odgledane cetvrte sezone, sipam nove hvalospjevke za ovaj tonbić :shock:

https://www.imdb.com/title/tt4063800/

Homeland i The Americans su crtani za ovo :zoka:
kakavdanakneiskustvu

#19194 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

pođoh gledati,pa da preporucim

iceman ze

#19195 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by iceman ze »

Counterpart, glumi J. K. Simmons, spijunski, o taj. agentima iz dvije dimenzije, tek na pocetku, zasada drzi, mada bih volio da je Simmons malo ludji lik, ima on kapaciteta za kompleksnije karaktere.
thekupus

#19196 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by thekupus »

iceman ze wrote:Counterpart, glumi J. K. Simmons, spijunski, o taj. agentima iz dvije dimenzije, tek na pocetku, zasada drzi, mada bih volio da je Simmons malo ludji lik, ima on kapaciteta za kompleksnije karaktere.
Ja je gledao još prošle godine, i nisam izdržao duže od nekoliko epizoda. Super gluma, ali su usporili radnju maksimalno u jednom trenu.
Point.

#19197 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

thekupus wrote:
iceman ze wrote:Counterpart, glumi J. K. Simmons, spijunski, o taj. agentima iz dvije dimenzije, tek na pocetku, zasada drzi, mada bih volio da je Simmons malo ludji lik, ima on kapaciteta za kompleksnije karaktere.
Ja je gledao još prošle godine, i nisam izdržao duže od nekoliko epizoda. Super gluma, ali su usporili radnju maksimalno u jednom trenu.
Ja odustao nakon prve sezone, volim ove tematike ali mi je presporo bilo. Ne znam isplati li se nastaviti.
90minut

#19198 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Point. wrote:
thekupus wrote:
Ja odustao nakon prve sezone, volim ove tematike ali mi je presporo bilo. Ne znam isplati li se nastaviti.
Ne isplati ako nisi nastavio nakon prve.
friskyoreo

#19199 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by friskyoreo »

Gleda li ko Queen of the south?
Davno je pominjana.. Meni sasvim ok i gledljiva serija..

https://www.imdb.com/title/tt1064899/
dzejkej

#19200 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dzejkej »

Killing Eve - sez 1 i 2 - Extraa..

Juce odgledah True detective - sez. 3 - predobra je. Jesu li 1 i 2 jednako dobre da i njih pregledam?
Post Reply