...ipak si progovorio...Challenger__ wrote:Kaligula I wrote:...zar ostavljam dojam da nisam?...![]()
Pa vjerovatno jesi, ali se nisi unio u štivo, izgleda. Sjećaš li se kako počinje roman? Odakle dolazi Ahmed Šabo?
Ukrajina
-
Kaligula I
#19176 Re: Ukrajina
-
Martinez_
#19177 Re: Ukrajina
Opet tišina, eventualno cvokotanje zuba u strahu od sledećeg ruskog poteza. ATO zaustavljena, stvar se polagano preokreće. Gde li će prorusi, na Mariupolj, nazad na Slavjansk ili pak Harkov, niko ne zna. Ili, hoće li se mrdnuti uopšte
A kako i da bude drugačije kad je neko rešio da - krene na Rusiju
Muk.
Muk.
- General War
#19178 Re: Ukrajina
To sto ti smatras da jesi, ne znaci da te tako drugi vide...vremena se mjenjaju ali je ludilo manje vise isto.Kaligula I wrote:...eto ti zdrave logike, velikosrpsku politiku vezuješ za rusofilstvo...a o uzajamnoj mrznji hrvatsko-srpskih fašista pjevaju i ptice na grani...ja ne spadam u tu 'elitu'...i ponosan sam na tu činjenicu...ja sam zakleti antifšista...znam da ovo nije moje vrijeme, ali što da činim...nisam duh da ga biram...ako ništa drugo bitno je ostat čovjek...ne stidjeti se svojih postupaka...znas li koja je razlika između čovjeka i životinje?...Dakle osnovna razlika između čovjeka i životinje je u tome što čovjeko ima želju i potrebu da spozna apsolutnu istinu, dok životinja nema... a osnovna razlika između čovjeka i nečovjeka?...e tu je razlika u tome što čovjek ima želju i potrebu da iza sebe ostavi trag ljudskosti kojim će savladati niskost govečeta, dok nečovjek nema...njemu je Odesa radost i ponos...čovjeku stid i tuga...General War wrote:Jebena je zdrava logika kod onih sto su popusili velikosrpsku poitiku...Kaligula I wrote: ...da malo produbim...uzrok svih njihovih nevolja jeste mrznja prema Srbima, a koja se, po liniji pravoslavlja, prenosi i na Ruse...oni samo gledaju gdje su Srbi...i tu je za njih kraj priče...a onda zauzimaju stav, naravno kontra Srba...jebeš zdravu logiku...važno je bit protiv Srba, pa makar Srbi bili sto posto u pravu...
![]()
nemas iza cega se sakrivati...pa nasao mrznju protiv srbacudi me kad Te ovako ide na frontu...
- Kikibombona
#19179 Re: Ukrajina
Italija nije nikakav faktor na globalnom nivou.Challenger__ wrote:Nema više "zapada" moj Kiki. Postoje SAD, njihov satelit GB i različite kalkulacije Njemačke, Francuske, Italije... Nema više stare slike ("zapad"-"istok") svijeta, to je potpuni arhaizam.
Njemacka vuce kompleks iz 2SR, inace bi davno odjebali Jenkije.
Francuska je ranjiva, pa radi toga ne talasa previse.
SAD i engleske sluge su ipak dominantan faktor i namecu pravila na zapadnoj strani. Mozda se to promijeni u narednom periodu.... postoje odredjeni nagovjestaji.
I Merkelica trubi o sankcijama, iako ocigledno prizeljkuje da do njih ne dodje. Strana sa Amerikom na celu je ipak dominantna. Zna to i Putin pa ne zamjeri Nijemcima previse.
Cheli
Daleko je zapad od propasti. I sada su daleko najjaci na globalnom nivou. Rusija im nije ni do koljena.
Kina je ta koja ima kapacitet vratiti dominaciju na istok. Vidjet cemo kakve prljave igre za njih spremaju.
- Challenger__
#19180 Re: Ukrajina
Hajmo utvrditi gradivo: Hazarski kaganat, krstaši tevtonci, Mongoli. Poljsko-litvanska Unija, Tatari, Osmalije. Napoleon, Hitler... ________________.Martinez_ wrote:A kako i da bude drugačije kad je neko rešio da - krene na Rusiju
Muk.
Dopisati slobodno.
-
jastuk1
#19181 Re: Ukrajina
Pa super bi bilo da ti budeš u pravu i da se ispostavi da je moje viđenje daljeg razvoja događaja bilo pogrešno.Kikibombona wrote:
Ode ti predaleko. Mislim da do toga nece doci.
Zapad je prejak da bi dozvolio totalni krah. Ako bi Rusi imali takva nastojanja, zapad bi znacajno naoruzavao prozapadne Ukrajince i motivisao ih na rat do istrebljenja. To bi imalo katastrofalne posljedice za evorpsku i posebno rusku ekonomiju.
Federalizacija Ukrajine bi bio remi. Niko se ne bi osjecao pobjedjenim osim Ukrajinaca. Al oni i onako nisu bitni za globalno odmjeravanje snaga.
Mislim da ce rat biti gotov za sest mjeseci do godinu dana. Ovo je klasicno mrcvarenje od kojeg niko nema koristi. Bice relativno brzo okoncano.
Makar ja tako mislim
Nažalost, nekako od samog početka Majdana, sve što se dešavalo i što sam očekivao da se dešava - desilo se. Nažalost.
Federalizacija bi bila najbolje, najkompromisnije rješenje ali mislim da Rusija više neće biti za to rješenje. Pazi, Rusija je itekako bila za to rješenje na početku krize, pa i na početku sukoba, sada - federalizacija bi značila poraz Rusije.
Ustvari, nažalost problem Ukrajine ne bi ni bio rješen federalizacijom - samo zamrznut. Zato to nije rješenje. NažALOST.
Rusija i rusi generalno nisu ni sanjali da ih Ukrajinci toliko, toliko, toliko, toliko, toliko mrze i ne podnose. HTJELA NE HTJELA, RUSIJA MORA USPOSTAVITI NOVORUSIJU KAO TAMPON ZONU.
Rusija je dovedena pred svršen čin.
A Galicija neće patisati dok ne postane dio NATA. Veći katolici od Poljaka...Sve sami kompleksaši.
- Challenger__
#19182 Re: Ukrajina
Opet ti. "Zapad" je spao na dva do tri slova.Cheli
Daleko je zapad od propasti.
- General War
#19183 Re: Ukrajina
Martinez_ wrote:Opet tišina, eventualno cvokotanje zuba u strahu od sledećeg ruskog poteza. ATO zaustavljena, stvar se polagano preokreće. Gde li će prorusi, na Mariupolj, nazad na Slavjansk ili pak Harkov, niko ne zna. Ili, hoće li se mrdnuti uopšte
Muk.
E jesu se usrali...daj ba.
-
cindrlimindrli
#19184 Re: Ukrajina
Malo prije prodjoh pored vazduhoplovne baze, poredani oni f-22, otvorene kabine...tri crnca i jedan redneck nestaMartinez_ wrote:Opet tišina, eventualno cvokotanje zuba u strahu od sledećeg ruskog poteza. ATO zaustavljena, stvar se polagano preokreće. Gde li će prorusi, na Mariupolj, nazad na Slavjansk ili pak Harkov, niko ne zna. Ili, hoće li se mrdnuti uopšte
Muk.
zagledaju na njima...svi zivi sasrani od ovog youtube snimka.
-
jastuk1
#19185 Re: Ukrajina
Hvala na savjetima generale.General War wrote:
Tako je jastuce...od sada kad nesto pocnes raditi u svojoj kuci, obavezno obavjesti komsiju da ne pomisli da si arogantan pa da ti ogradu isjece i eventually kucu srusi![]()
- Renta
#19186 Re: Odg: Ukrajina
Točno, slažem se.. no, s izuzetkom Krima. Krim Rusiji treba upravo iz teritorijalnih razloga, preciznije, vojno strateških razloga (vojna luka i baza ruske mornarice i samog položaja Krima u Crnom moru) a i da spriječe bilo kakvu mogućnost dolaska am. mornarice na Krim (Sevastopolj) u budućnosti.tandmand wrote:Ruska prikrivena invazija i podrska separatistima nije u cilju otimanja istoka Ukrajine. Teritorije imaju i previse. Ono sto njima treba je tampon zona prema NATO. Tu zonu ce osigurati tako sto ce gurati federalizaciju Ukrajine u kojoj ce rusofonska manjina biti garant da Ukrajina nikada nece uci u sastav NATO.
Kad vec pravimo paralele, isto tako su za EU/USA, Srbi (RS) i Hrvati (Federacija) garant u dejtonskoj BiH da se drzava nece pretvoriti u nacionalnu drzavu Bosnjaka (muslimana) ili neku islamsku drzavu.
To što su time okupirali pa anektirali teritorij suverene države koga briga, važnije su ambicije Putina i geopolitičke igrice.
Last edited by Renta on 28/08/2014 01:15, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#19187 Re: Odg: Ukrajina
Najbitnije je da vas zaštitnike demokratije boli kuki za demokratiju,podržali ste prvi antidemokratski puč u Evropi nakon WW2 pa se sad igrate poštianja međunarodnog pravaRenta wrote:Točno, slažem se.. no, s izuzetkom Krima. Krim Rusiji treba upravo iz teritorijalnih razloga, preciznije, vojno strateških razloga (vojna luka i baza ruske mornarice i samog položaja Krima u Crnom moru) a i da spriječe bilo kakvu mogućnost dolaska am. mornarice na Krim u budućnosti.tandmand wrote:Ruska prikrivena invazija i podrska separatistima nije u cilju otimanja istoka Ukrajine. Teritorije imaju i previse. Ono sto njima treba je tampon zona prema NATO. Tu zonu ce osigurati tako sto ce gurati federalizaciju Ukrajine u kojoj ce rusofonska manjina biti garant da Ukrajina nikada nece uci u sastav NATO.
Kad vec pravimo paralele, isto tako su za EU/USA, Srbi (RS) i Hrvati (Federacija) garant u dejtonskoj BiH da se drzava nece pretvoriti u nacionalnu drzavu Bosnjaka (muslimana) ili neku islamsku drzavu.
To što su time okupirali pa anektirali teritorij suverene države koga briga, važnije su ambicije Putina i geopolitičke igrice.
- Renta
#19188 Re: Ukrajina
Koji je to bio antidemokratski? Da nije ovaj zadnji Majdanski? 
Ako je, jesi li podržavao proteste i rušenje demokratski izabranog predsjednika - Miloševića?
Ako je, jesi li podržavao proteste i rušenje demokratski izabranog predsjednika - Miloševića?
- Challenger__
#19189 Re: Odg: Ukrajina
ON "zaštitnik demokratije"??Martinez_ wrote:Najbitnije je da vas zaštitnike demokratije boli kuki za demokratiju,podržali ste prvi antidemokratski puč u Evropi nakon WW2 pa se sad igrate poštianja međunarodnog prava
Lik je opsjednut Rusijom i želi njeno teritorijalno "svođenje na razumnu mjeru" kao izvjesni ugljenisani majmuni.
- General War
#19190 Re: Odg: Ukrajina
-Sta ce americkoj mornarici krim? ko kontrlolise bosfor...kontrolise i crno more.Renta wrote:Točno, slažem se.. no, s izuzetkom Krima. Krim Rusiji treba upravo iz teritorijalnih razloga, preciznije, vojno strateških razloga (vojna luka i baza ruske mornarice i samog položaja Krima u Crnom moru) a i da spriječe bilo kakvu mogućnost dolaska am. mornarice na Krim (Sevastopolj) u budućnosti.tandmand wrote:Ruska prikrivena invazija i podrska separatistima nije u cilju otimanja istoka Ukrajine. Teritorije imaju i previse. Ono sto njima treba je tampon zona prema NATO. Tu zonu ce osigurati tako sto ce gurati federalizaciju Ukrajine u kojoj ce rusofonska manjina biti garant da Ukrajina nikada nece uci u sastav NATO.
-NATO nikad do sada nije niti pominjao mogucnost postvljanja antiraketnog sistema u ukrajini niti je clanica, niti su zemlje poput poljske, bugarske, rumunije...bile nesto zagrijane za to...sada je situacija drugacija zahvaljujuci rusima a ne NATO-u, ispostavilo se da je bio u pravu.
-NATO nema nikakve veze sa Ukrajinom, vec ruska kontrola gasovoda, naftovoda i ujedno cijele ukrajine kako ekonomski tako i politicki.
- General War
#19191 Re: Odg: Ukrajina
U nekom paralelnom svijetu izgleda se desava nesto slicno sto se desava u Ukrajini danasChallenger__ wrote:ON "zaštitnik demokratije"??Martinez_ wrote:Najbitnije je da vas zaštitnike demokratije boli kuki za demokratiju,podržali ste prvi antidemokratski puč u Evropi nakon WW2 pa se sad igrate poštianja međunarodnog prava
![]()
![]()
![]()
![]()
Lik je opsjednut Rusijom i želi njeno teritorijalno "svođenje na razumnu mjeru" kao izvjesni ugljenisani majmuni
-
Kaligula I
#19192 Re: Ukrajina
http://www.jutarnji.hr/bivsi-zapovjedni ... -/1215946/
LONDON - Britanski general Sir Richard Shirreff, koji je ranije ove godine odstupio s pozicije zamjenika vrhovnog zapovjednika NATO-a, izjavio je za medije kako NATO ne bi bio u stanju zaustaviti moguću rusku invaziju istočne Europe.
- Stvarnost je takva da bi NATO bio strahovito pritisnut, i bilo bi mu teško postaviti potrebna sretstva za zaustavljanje ‘ruskog avanturizma,’ izjavio je Shirreff.
Posebno bi bilo teško, vjeruje Shirreff, suprotstaviti se ruskim snagama na kopnu.
...
...ali su zato tu kijevski nacisti...oni će namirit svu nemoć NATO-pakta...

LONDON - Britanski general Sir Richard Shirreff, koji je ranije ove godine odstupio s pozicije zamjenika vrhovnog zapovjednika NATO-a, izjavio je za medije kako NATO ne bi bio u stanju zaustaviti moguću rusku invaziju istočne Europe.
- Stvarnost je takva da bi NATO bio strahovito pritisnut, i bilo bi mu teško postaviti potrebna sretstva za zaustavljanje ‘ruskog avanturizma,’ izjavio je Shirreff.
Posebno bi bilo teško, vjeruje Shirreff, suprotstaviti se ruskim snagama na kopnu.
...
- Renta
#19193 Re: Ukrajina
Haha.. već si pokušao ovu manipulaciju dva puta (računaš da forumaši ne pamte odgovore) i svaki put ti je objašnjeno...ali si uporan u lažiranju i izvrtanju. Samo radi novih forumaša citirati ću u vezi "Rusije u razumnoj mjeri" moj odgovor tebi još iz svibnja:
"Ja ne želim Rusiji zlo kao niti jednom drugom narodu i to je tvoja jeftina insinuacija. Ti voliš manipulirati jer nisi glup ali si bezobrazan.
No, kad već spominješ Rusiju, da, smatram da je Rusija i danas CARSTVO koje drži desetke malih naroda pod svojom čizmom i ne dopušta im samoopredjeljenje. Tu da je pravde i prava Rusija bi se svakako trebala svesti na razumnu mjeru i dopustiti potlačenim narodima da izaberu svoj samostalni put. Ako je on i izvan Ruske federacije, zašto ne, to je njihovo pravo. U tom kontekstu su bile moje riječi "u razumnu mjeru". Ali ti si to ionako znao, samo pokušavaš manipulirati mišljenjima drugih diskutanata...nadam se bezuspješno.
Smiješno je da se ti pokušavaš pozivati na činjenice. Jesi li svjedočio, baš kao i ja i drugi, ruskom zauzimanju Krima??
Nisi? Ili imaš dobrih razloga za njega?
Sorry, ali onda nisi vrijedan da se obraća pažnja na tebe...za slijepe i gluhe diskutante pored zdravih očiju i ušiju postoje posebne ustanove.
Vozdra."
"Ja ne želim Rusiji zlo kao niti jednom drugom narodu i to je tvoja jeftina insinuacija. Ti voliš manipulirati jer nisi glup ali si bezobrazan.
No, kad već spominješ Rusiju, da, smatram da je Rusija i danas CARSTVO koje drži desetke malih naroda pod svojom čizmom i ne dopušta im samoopredjeljenje. Tu da je pravde i prava Rusija bi se svakako trebala svesti na razumnu mjeru i dopustiti potlačenim narodima da izaberu svoj samostalni put. Ako je on i izvan Ruske federacije, zašto ne, to je njihovo pravo. U tom kontekstu su bile moje riječi "u razumnu mjeru". Ali ti si to ionako znao, samo pokušavaš manipulirati mišljenjima drugih diskutanata...nadam se bezuspješno.
Smiješno je da se ti pokušavaš pozivati na činjenice. Jesi li svjedočio, baš kao i ja i drugi, ruskom zauzimanju Krima??
Nisi? Ili imaš dobrih razloga za njega?
Sorry, ali onda nisi vrijedan da se obraća pažnja na tebe...za slijepe i gluhe diskutante pored zdravih očiju i ušiju postoje posebne ustanove.
Vozdra."
-
belfy
#19194 Re: Ukrajina
ma ja citam i sve razmisljam...nekada je challenger pricao tamo o budizmu i tako to... samo bih da pitam da nije promijenio vjeru ili sta slicno? challenger, sta je u pitanju?
-
budza
#19195 Re: Ukrajina
zapad je slagao cecene, slaga ce i ukrajince.
-
zilog
#19196 Re: Ukrajina
TI, koji se pravis da sve treba uzimati u obzir i drugima solis pamet kako to ne rade, trazis da se nesto ne uzima u obzir.Challenger__ wrote:- Ako su 90-e osnovni kriterij (a ne bi trebalo, jer dovode do krive slike) za analizu stanja u današnjoj Ukrajini...
Ne postoji ni jedan princip, kojim se Putinu moze oprostiti ovo sto radi u Ukrajini.
Ne postoji ni jedan princip, po kojem ces se ti predstaviti kao neutralan.
90-e su UPRAVO model po kojem Rusija djeluje u Ukrajini. To sto nekima, koji zive u 1389., to ne odgovara, sta sada trebamo?
Napraviti temu "Ukrajina, ali bez spominjanja onog sto nekima ne odgovara"?
Vi, nabrijani, spominjete sve - od ameba do Amistada. Samo ne zelite da se spomene najvaznija paralela.
Zasto?
Upravo zato sto smo sve te mitologije i lazi osjetili na vlastitoj kozi. Nama ne mozes staviti LINK. Mi jako dobro znamo sa kakvim smo govnima imali posla. Racunati na to da ce nam dosaditi to govoriti, ne mozes ni da zivis 5000 zivota.
P.S. Nije ovo post za diskvalifikaciju sagovornika, ali mi pun klinac ovih sto ponovljaju: "Ti zivis u 90-im"
90-e jesu dio cijele slike. Ako vam se to ne svidja, sta vam ja mogu.
-
zilog
#19197 Re: Odg: Ukrajina
Malo knjigu u ruke, a Boga mi moze i Wikipedia, pa nadji, ko je ZAISTA napravio prvi antidemokratski puc u Evropi nakon WW2. Vise njih.Martinez_ wrote:Najbitnije je da vas zaštitnike demokratije boli kuki za demokratiju,podržali ste prvi antidemokratski puč u Evropi nakon WW2 pa se sad igrate poštianja međunarodnog prava
Usput potrazi ko je bio Bajazitov vazal i saveznik nakon 1389.
-
dudlov
#19198 Ukrajina
Dodao bi i gruziju. Politika zapada je,narodski rečeno, samo se ti poturi.budza wrote:zapad je slagao cecene, slaga ce i ukrajince.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- nosara
-
dudlov
#19200 Re: Ukrajina
Jel ovaj sa dignutom rukom Oliver Mlakarnosara wrote:
Sent from my iPhone using Tapatalk