Evo samo jedna za početak. Nisu pobjedili pa SDA uveli u vlast. Al haj nek se nabija broj postova. Ko da je bitno ima li smisla to što se piše.VjecitiStudent wrote:I opet, ima li išta što je DF uradio različito od SDP-a prije četiri godine.
Osim "pet politika" ...
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#19176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#19177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Može li sad koja lijepa i o Bakiru, potpuno se uklapa u tvoje kriterije.lerdi wrote:Ako se narod odlučuje da mu od izbora do izbora daje sve veću podršku onda valjda postoji razlog što je to tako.
- PapakizSarajeva
#19178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haj' nam malo obrazlozi svrhu ovog pitanja. Odnosno, u cemu je poAnta ...VjecitiStudent wrote:I opet, ima li išta što je DF uradio različito od SDP-a prije četiri godine.
Osim "pet politika" ...
- lerdi
#19179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, čitaš osim što lupaš ko Maksim po diviziji i šuškaš po kuloarima, našao bi šta sam napisao o uzimanju kriterija pri izboru načelnika i pri izboru člana predsjedištva. Neuporedivo je jedno sa drugim ali shvatam da je tebi to teško za shvatiti.VjecitiStudent wrote:Može li sad koja lijepa i o Bakiru, potpuno se uklapa u tvoje kriterije.lerdi wrote:Ako se narod odlučuje da mu od izbora do izbora daje sve veću podršku onda valjda postoji razlog što je to tako.
- O'zone
- Globalni moderator
#19180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo još dvije uvrijeđene mlade koje nisu dobile zasluženu pažnju.Osipa se SDP
Kurteš i Mesihović novi članovi Demokratske fronte!
Front25.12.14, 15:18h
Kurteš i Mesihović novi članovi Demokratske fronte!
Kako saznaje Patria, nakon Dževada Bećirevića, dugogodišnjeg načelnika Općine Centar u DF su prešla i dva, još uvijek aktuelna, SDP-ova ministra iz Vlade FBiH.
Naime, Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova te Rusmir Mesihović, ministar zdravstva FBiH novi su članovi DF-a. Damir Bećirović, član Predsjedništva DF-a u izjavi za Patriju kazao je da na ovu informaciju nema komentar.
- U ovom trenutku samo mogu reći da nemam komentar – kazao je Bećirović kazavši da niti povtrđuje niti demantira ovu vijest.
Na ovakav potez Kurteš i Mesihović su se odlučili nakon što prije desetak dana nisu izabrani u Glavni odbor SDP-a.
(Nap.ba, ** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)
DF počinje da liči na SBB kad se je u njega učlanjivalo sve što je moglo da stoji na dvije noge.
- zunazu
#19181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sav šljam iz SDP-a ode Komšiću.
Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova te Rusmir Mesihović, ministar zdravstva FBiH novi su članovi DF-a.
Na ovakav potez Kurteš i Mesihović su se odlučili nakon što prije desetak dana nisu izabrani u Glavni odbor SDP-a.
-
Rizvan
#19182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Slikoviti opis DF-a.
- zunazu
#19183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rizvan wrote:
Slikoviti opis DF-a.
- PapakizSarajeva
#19184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kurtes i Mesihovic novi clanovi DF-a ???!!! Prethodni post postaje stvarno odraz stanja u DF-u ... Sav socijaldemokratski sljam se polako na mala vrata uvlaci u Df.
Definitivno, ja cu se nakon ovoga ponovo vratiti korjenima socijaldemokratije i u SDP ...
Definitivno, ja cu se nakon ovoga ponovo vratiti korjenima socijaldemokratije i u SDP ...
-
VjecitiStudent
#19185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sa'će Lerdi sa litanijom "šta fali, dva izuzetno uspješna ministra, uspješni doktor, uspješni policajac ..."
DF sad ima čak i u pjesmi opjevanog člana u svojim redovima, istinskog ljevičara, borca protiv korupcije od ranih školskih dana
DF sad ima čak i u pjesmi opjevanog člana u svojim redovima, istinskog ljevičara, borca protiv korupcije od ranih školskih dana
- zunazu
#19186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo kao da je sve skupa namješteno da se pročisti SDP.PapakizSarajeva wrote:Kurtes i Mesihovic novi clanovi DF-a ???!!! Prethodni post postaje stvarno odraz stanja u DF-u ... Sav socijaldemokratski sljam se polako na mala vrata uvlaci u Df.
- JThomas
#19187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma boli me kurac u kojem je dresu ako mi isti šljam vedri i oblači i ostaje na funkcijama. u tome je sva poenta. a ostavljaju ga da vedri i oblači oni koji su kampanju bazirali na obećanju promjena.
- GaizkaMendieta
#19188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daj mi Fotelju Željko Komšiću! 
- Agron P
#19189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nadaju se nekoj funkciji u novoj vlasti, nadam se uzaludno. Komsic me pozitivno iznenadio kadroviranjem od kad je formirao DF, i valjda ostane na tom putu i nedopusti raznim oportunistima da mu ulaze u organe stranke.
Sto rece drug Lenjin "kljuc svake politike je kadrovska politika" i Komsic se toga i drzao, barem dosad.
Sto rece drug Lenjin "kljuc svake politike je kadrovska politika" i Komsic se toga i drzao, barem dosad.
- Oligarh
#19190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E moji naranđasti... Nećete se vi leba najesti izgleda od politike... 4 godine vam je vrh, ako vas ranije ne pomete kakav novi 07/02.
Sada svi vide da ste samo jedna od mnogih uhljebaških stranaka, ni prva ni posljednja.
Sada svi vide da ste samo jedna od mnogih uhljebaških stranaka, ni prva ni posljednja.
- Objektivitet
#19191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=647%2C4
U povodu netačnih navoda objavljenih u pojedinim medijima o navodnom prelasku dva ministra Vlade FBiH u Demokratsku frontu, imamo obavezu obavijestiti sve članove i simpatizere DF-a da se radi o netačnim informacijama.
U povodu netačnih navoda objavljenih u pojedinim medijima o navodnom prelasku dva ministra Vlade FBiH u Demokratsku frontu, imamo obavezu obavijestiti sve članove i simpatizere DF-a da se radi o netačnim informacijama.
- Agron P
#19192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pametno, ogradivanje od stetocina.Objektivitet wrote:http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=647%2C4
-
Hafis
#19193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I ja koristim prigodu da izvijestim svekoliku javnost da su stanovite natuknice o mom prijelasku u DF prijetvorna himba i u potpunosti su netočne.
- zunazu
#19194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haha što se piččkice pravdaju pred članstvom i glasačima. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rusmir Mesihović Šanko bi trebao imati nadimak nešto kao u Srbiji "Toma Diploma", ali umjesto toga postoji kletva "Da Bog da te Šanko liječio". Za ove koji nisu iz Sarajeva , kao i za mlađe generacije da kažem da se radi o sinu prijeratnog komunističkog kadra, od onih kadrova koji klimaju na partijskim sastancima. Otac mu je pred rat radi afere Neum, dakle gradnje kuće narodnim parama razješen. Šanko je bio slab učenik,ali su roditelji željeli da upiše medicinu, pa je cijela jedna generacija radila prijemni ispit običnom olovkom da bi Šankin mogli prepraviti i tako on postati student medicine. Kažu da je na sličan način i završio. Ni jednom se profesoru u onom sistemu nije išlo na partijska saslušanja pa je Šanko i diplomirao. Kako .. najbolje govori poslovica-kletva "Da Bog da te Šanko liječio", koja je nas bukvalno stigla, jer radi se o SDP-ovom ministru zdravlja i novom kadru DF-a. Početkom rata, Šanko je dezertirao, u Sloveniji je nekih ratnih godina dok su njegovi vršnjaci ostavljali dijelove tijela za ovu zemlju (bez patetike, tako je bilo) specijalizirao i kao ratni heroj se vratio poslije rata, zaposlio, otvorio privatnu kliniku (koja je , gle čuda, mahom prazna ili zaluta netko ko ne zna ništa o svemu), u SDP-u se probio, a onda kad je SDP pao onako junački ga je iscipelario i ostavio kao i BIH 1992. Željko, Željko, da ti kao zlatni ljiljan objeručke dočekaš ovakve bubašvabe, gnjide i vaške, jedva mi uđe u glavu. Utoliko DF, zbogom 4 ever, bar što se mene smatra. Taman da sutra sve pozlatite, za mene ste završili sa Bećirevićem, načelnikom koji je štitio Gašija i Šankom, liječnikom i dezerterom bez kompetencija.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto ti demanta gore od strane DFa. 
- shibonja
#19197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ponovim,glasao za DF na svim nivoima,sad cekam rezultate:...
Ako ih nebude ,nece vise imati moj glas i tacka.
Ako ih nebude ,nece vise imati moj glas i tacka.
- lerdi
#19198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet se šuška po kuloarima?
Od pojedinaca me uopšte ne čudi ovo zalijetanje jer im je to krajnji domet, ali ovi za koje sam smatrao da su malo razboritiji me pravo iznenađuju. Hoćete li ovako skakati na svaki izmišljeni tekst i informacije iz "izvora poznatih redakciji"?
- JohnnyS
#19199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
KatarinaKosaca wrote:Rusmir Mesihović Šanko bi trebao imati nadimak nešto kao u Srbiji "Toma Diploma", ali umjesto toga postoji kletva "Da Bog da te Šanko liječio". Za ove koji nisu iz Sarajeva , kao i za mlađe generacije da kažem da se radi o sinu prijeratnog komunističkog kadra, od onih kadrova koji klimaju na partijskim sastancima. Otac mu je pred rat radi afere Neum, dakle gradnje kuće narodnim parama razješen. Šanko je bio slab učenik,ali su roditelji željeli da upiše medicinu, pa je cijela jedna generacija radila prijemni ispit običnom olovkom da bi Šankin mogli prepraviti i tako on postati student medicine. Kažu da je na sličan način i završio. Ni jednom se profesoru u onom sistemu nije išlo na partijska saslušanja pa je Šanko i diplomirao. Kako .. najbolje govori poslovica-kletva "Da Bog da te Šanko liječio", koja je nas bukvalno stigla, jer radi se o SDP-ovom ministru zdravlja i novom kadru DF-a. Početkom rata, Šanko je dezertirao, u Sloveniji je nekih ratnih godina dok su njegovi vršnjaci ostavljali dijelove tijela za ovu zemlju (bez patetike, tako je bilo) specijalizirao i kao ratni heroj se vratio poslije rata, zaposlio, otvorio privatnu kliniku (koja je , gle čuda, mahom prazna ili zaluta netko ko ne zna ništa o svemu), u SDP-u se probio, a onda kad je SDP pao onako junački ga je iscipelario i ostavio kao i BIH 1992. Željko, Željko, da ti kao zlatni ljiljan objeručke dočekaš ovakve bubašvabe, gnjide i vaške, jedva mi uđe u glavu. Utoliko DF, zbogom 4 ever, bar što se mene smatra. Taman da sutra sve pozlatite, za mene ste završili sa Bećirevićem, načelnikom koji je štitio Gašija i Šankom, liječnikom i dezerterom bez kompetencija.
Treba ipak reći da se radi o jednoj veličini kojoj je Pušenje posvetilo pjesmu. Dakle, spada u sam bosanskohercegovački Olimp, zajedno s AFH, Alijom Sirotanovićem, Murgom...
- Helena2014
#19200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Počela raspodjela
DF traži pet pozicija u Vladi Federacije BiH
DF traži pet pozicija u Vladi Federacije BiH
U toku je usaglašavanje dokumenta o preraspodjeli ministarskih pozicija u Vladi Federacije između koalicionih partnera HDZ BiH, DF-a i SDA. SDA traži devet pozicija. DF pet. HDZ BiH traži pet pozicija, od čega jedno srpsko mjesto u Vladi. Čini se, želja mnogo, a ministarstava malo.
Od 16 ministara u vladi Federacije, SDA je DF-u predložila slijedeću raspodjelu mandata: u kojoj bi SDA-u, osim premijerske, pripalo i osam ministarskih pozicija. U dokumentu kojeg je SDA uputila DF-u koalicionim partnerima iz HDZ-a bi pripalo svih pet hrvatskih ministarskih pozicija, dok bi DF-u pripale preostale, tri srpske. Praktično bi svaka stranka u vladi Federacije predstavljala jedan narod.
Ovakav prijedlog revidirali su u DF-u i vratili ga nazad u centralu SDA.
Naime, iz DF-a traže isti broj ministarstava kao i HDZ. Arugmentiraju to činjenicom da su na izborima dobili više glasova od HDZ-a. Iz SDA kažu da su im iz DF-a poručili da ne žele da snose zajedničku odgovornost za naredne četiri godine, ukoliko u vlasti ne budu ravnopravno učestvovali.
Po svemu sudeći, HDZ-u neće pristati na manje od pet ministarstava. Tako da bi se SDA, ukoliko uvaži prijedlog DF-a, a sve su prilike da će to morati, u Vladi FBIH morala zadovoljiti sa 6 ministara i premijerom.
Od ranije je poznato da će HDZ BiH u raspodjeli pozicija tražiti i jedno srpsko mjesto. To mjesto bi moglo pripasti SNSD-u, u zamjenu za ministarsku poziciju Davora Čordaša u Vladi RS.
Ukoliko bi se ostvarile namjere DF-a i HDZ-a. U Vladi Federacije bi mogao biti sljedeći ministarski raspored.
SDA bi imao 6 ministara i premijera, DF bi imao 5 ministarstava, među kojima bi bilo dva srpska, moguće, jedno hrvatsko i dva bošnjačka. HDZ-u BiH bi pripalo pomnjanih pet ministarskih pozicija 4 hrvatske i jedna srpska,
Također, kada je u pitanju Vijeće ministara, doznajemo da će DF u ovom tijelu tražiti jednu ministarsku poziciju i tri pozicije zamjenika ministara.