SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
O'zone
Globalni moderator

#19176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Evo nekome je smetala muzika iz Kluba Slovenaca a pošto policija nije htjela da reaguje reagovao on sam :mrgreen:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150527052
O'zone
Globalni moderator

#19177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Deda izgleda slavio rodjenje unuka (to je inače popularno u zadnje vrijeme istresti šanžer za rodjenje :mrgreen: )

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150527049

A i Audi zaplatio

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150527047
muha_sa

#19178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

supercali

#19179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Jedino sipa nesto radi konkretno protiv velikih riba
Troll_Happens

#19180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

jel ovo neki novi trend dosao.. da kad se skola zavrsi da maturanti svuda podivljaju ?? bacaju baklje itd..
alphonse kauders

#19181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by alphonse kauders »

Privatizacija, dugovi i sudovi: Firma Centrotrans DC razapeta između kupca i direktora

U srijedu navečer u prostorijama firme Centrotrans DC u Sarajevu došlo je do incidenta između novih vlasnika i trenutnog v.d. direktora.

Obje strane se međusobno optužuju za nezakonite radnje, a da ne bi došlo do neželjenih posljedica sinoć su mir čuvali pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Privatizacija, dugovi i sudovi: Firma Centrotrans DC razapeta između kupca i direktora
U srijedu navečer u prostorijama firme Centrotrans DC u Sarajevu došlo je do incidenta između novih vlasnika i trenutnog v.d. direktora.o je grupa uličara predvođena Hajrudinom Mulićem koja je upala u kancelariju sekretara firme. Radi se 13-godišnjoj pljački firme koju sprovodi Mulić pod krinkom privatizacije. Aktuelni izvod iz sudskog registra od 25. maja 2015. godine kaže da je vlasnik firme Kanton Sarajevo. Neko ga štiti i to je neshvatljivo. Predsjednik sindikata je zvao ljude iz Vlade KS, a odazvao se samo ministar pravde koji je rekao kako nema utjecaja u Ministarstvu saobraćaja, jer su jedni SDA, a drugi DF. Policija je dežurala cijelu noć, radnici su u prostorijama, a niko od nadležnih se ne odaziva. Samo onda kada neko donese napismeno iz sudskog registra da je vlasnik onda ćemo radnici i ja predati rukovođenje firme", ispričao je trenutni v. d. direktora Centrotrans DC Mustafa Ruvić za Klix.ba.

Spomenuti Mulić je zapravo direktor kompanije Centrotrans-transport robe koji je pobijedio na tenderu za privatizaciju prije 13 godina.

"Privatizacija je bila 2002. godine, gdje smo mi pobijedili, a nakon mnogih žalbi to je napokon došlo do Ustavnog suda. Mustafa Ruvić je bio član grupe koja je također učestvovala na tenderu i iskoristio je svaki redovni i vanredni pravni lijek kako bi se žalio i podnosio zahtjeve za reviziju koji su odbačeni. Na Ustavnom sudu tražili su apelaciju, a i ona je odbijena. Agencija za privatizaciju je 2006. odobrila upis u registar izvršene privatizacije Centrotransa DC, a oni su se opet žalili bezuspješno. Posljednja tužba je bila pred kantonalnim sudom koji je 18. marta odbio tužbu, a rješenje o upisu u Sudski registar postalo je pravosnažno 20. marta. 2015. godine", ispričao je Mulić za Klix.ba.

Na osnovu toga, tvrdi Mulić, oni su u skladu sa zakonom objavili u Oslobođenju poziv za održavanje Skupštine koja je održana jučer, gdje je firma preuzeta i gdje je imenovan Nadzorni odbor.

"Trenutni direktor se buni jer je izgubio spor o postupku privatizacije, a pošto sam ja sada predsjednik Nadzornog odbora donijet ćemo odluku da ga smijenimo. On posljednjih šest godina izbjegava plaćanje bilo kakvih obaveza prema državi od oko četiri miliona KM. To što on tvrdi da je Kanton Sarajevo vlasnik Centrotrans DC-a je potpuna laž. Trenutno je na sudu procedura zahtjeva da se u sudskom registru promijeni vlasnički kapital", objasnio je Mulić.

Direktor Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo Sead Kamarašević je u razgovoru za Klix.ba objasnio stav tog nadležnog tijela.

"Kupac treba sudskim putem upisati sebe kao vlasnika, imenovati organe upravljanja i nakon toga počinje da teče naša ugovorna obaveza. Ako se to ne učini mi idemo na raskid ugovora. Ukratko, privatizacija se desila, ali ona nije sudski registrovana", zaključio je Kamarašević.
Sad se ovako firme osvajaju, upadneš sa rajom i kažeš "moje".
VjecitiStudent

#19182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Odlična šala, "neko ih štiti" :-)

http://www.centar.ba/stranica/sda
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

karanana

#19184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

ok kazna.

sjo nepismenosti.
Ammaar

#19185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ammaar »

homega wrote:
O'zone wrote:Prije dvije godine bio sam polusvjedok još jedne nesreće Famus-Gradnje kad im je zid koji je zidan u prozorskom otvoru a nije pričvršćen ni u podnožju niti na vrhu znači redani blokovi jedan na drugi sa malterom između pao sa drugog sprata na prometnu ulicu. Radnik skidao šalungu sa ploče trznuo je izgubio ravnotežu i udario leđima o taj zid koji je sa drugog sprata pao na ulicu srećom samo dva vozila oštećena i razbijeno par stakala na zgradi preko puta. Zvanična verzija po dolasku policije je bila da je jedan od radnika pretrpao korpu sa blokovima na dizalici i da je sajla pukla.
To samo u BiH moze da se desi, cuj pretrpao korpu??? haha pa kao da je dizao metalnu konstrukciju od 150 tona, dok je kapacitet sajle datom momentu bio 80 tona. Dizali su korpu nije bitno koliko su je pretrpali to je ipak korpa, svaki kran ima kapacitet zbog safety factora pravilo je da se uvjek dadne manji kapacitet nego sto u biti i jeste tako da bi se izbijegle nesrece. Ta sajla mora da je dobro ostecena i pitanje vremena je bilo kada ce puci.
Ammaar

#19186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ammaar »

alphonse kauders wrote:

U srijedu navečer u prostorijama firme Centrotrans DC u Sarajevu došlo je do incidenta između novih vlasnika i trenutnog v.d. direktora.

Obje strane se međusobno optužuju za nezakonite radnje, a da ne bi došlo do neželjenih posljedica sinoć su mir čuvali pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U srijedu navečer u prostorijama firme Centrotrans DC u Sarajevu došlo je do incidenta između novih vlasnika i trenutnog v.d. direktora.o je grupa uličara predvođena Hajrudinom Mulićem koja je upala u kancelariju sekretara firme. Radi se 13-godišnjoj pljački firme koju sprovodi Mulić pod krinkom privatizacije. Aktuelni izvod iz sudskog registra od 25. maja 2015. godine kaže da je vlasnik firme Kanton Sarajevo. Neko ga štiti i to je neshvatljivo. Predsjednik sindikata je zvao ljude iz Vlade KS, a odazvao se samo ministar pravde koji je rekao kako nema utjecaja u Ministarstvu saobraćaja, jer su jedni SDA, a drugi DF. Policija je dežurala cijelu noć, radnici su u prostorijama, a niko od nadležnih se ne odaziva. Samo onda kada neko donese napismeno iz sudskog registra da je vlasnik onda ćemo radnici i ja predati rukovođenje firme", ispričao je trenutni v. d. direktora Centrotrans DC Mustafa Ruvić za Klix.ba.

Spomenuti Mulić je zapravo direktor kompanije Centrotrans-transport robe koji je pobijedio na tenderu za privatizaciju prije 13 godina.

"Privatizacija je bila 2002. godine, gdje smo mi pobijedili, a nakon mnogih žalbi to je napokon došlo do Ustavnog suda. Mustafa Ruvić je bio član grupe koja je također učestvovala na tenderu i iskoristio je svaki redovni i vanredni pravni lijek kako bi se žalio i podnosio zahtjeve za reviziju koji su odbačeni. Na Ustavnom sudu tražili su apelaciju, a i ona je odbijena. Agencija za privatizaciju je 2006. odobrila upis u registar izvršene privatizacije Centrotransa DC, a oni su se opet žalili bezuspješno. Posljednja tužba je bila pred kantonalnim sudom koji je 18. marta odbio tužbu, a rješenje o upisu u Sudski registar postalo je pravosnažno 20. marta. 2015. godine", ispričao je Mulić za Klix.ba.

Na osnovu toga, tvrdi Mulić, oni su u skladu sa zakonom objavili u Oslobođenju poziv za održavanje Skupštine koja je održana jučer, gdje je firma preuzeta i gdje je imenovan Nadzorni odbor.

"Trenutni direktor se buni jer je izgubio spor o postupku privatizacije, a pošto sam ja sada predsjednik Nadzornog odbora donijet ćemo odluku da ga smijenimo. On posljednjih šest godina izbjegava plaćanje bilo kakvih obaveza prema državi od oko četiri miliona KM. To što on tvrdi da je Kanton Sarajevo vlasnik Centrotrans DC-a je potpuna laž. Trenutno je na sudu procedura zahtjeva da se u sudskom registru promijeni vlasnički kapital", objasnio je Mulić.

Direktor Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo Sead Kamarašević je u razgovoru za Klix.ba objasnio stav tog nadležnog tijela.

"Kupac treba sudskim putem upisati sebe kao vlasnika, imenovati organe upravljanja i nakon toga počinje da teče naša ugovorna obaveza. Ako se to ne učini mi idemo na raskid ugovora. Ukratko, privatizacija se desila, ali ona nije sudski registrovana", zaključio je Kamarašević.
Sad se ovako firme osvajaju, upadneš sa rajom i kažeš "moje".
Da je drzava kao sto nije po kratkom postupku bi uhapsili i nove vlasnike i trenutnog direktora.
Freamon Lester

#19187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

U odnosu na ostale ok. Ali generalno slaba. Ovo je trebalo na 40 godina osudi. Nema on sta vise raditi na slobodi nikada. Ovako ce izaci za 11-13 godina.
Thorgerson

#19188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Ammaar wrote:
homega wrote:
O'zone wrote:Prije dvije godine bio sam polusvjedok još jedne nesreće Famus-Gradnje kad im je zid koji je zidan u prozorskom otvoru a nije pričvršćen ni u podnožju niti na vrhu znači redani blokovi jedan na drugi sa malterom između pao sa drugog sprata na prometnu ulicu. Radnik skidao šalungu sa ploče trznuo je izgubio ravnotežu i udario leđima o taj zid koji je sa drugog sprata pao na ulicu srećom samo dva vozila oštećena i razbijeno par stakala na zgradi preko puta. Zvanična verzija po dolasku policije je bila da je jedan od radnika pretrpao korpu sa blokovima na dizalici i da je sajla pukla.
To samo u BiH moze da se desi, cuj pretrpao korpu??? haha pa kao da je dizao metalnu konstrukciju od 150 tona, dok je kapacitet sajle datom momentu bio 80 tona. Dizali su korpu nije bitno koliko su je pretrpali to je ipak korpa, svaki kran ima kapacitet zbog safety factora pravilo je da se uvjek dadne manji kapacitet nego sto u biti i jeste tako da bi se izbijegle nesrece. Ta sajla mora da je dobro ostecena i pitanje vremena je bilo kada ce puci.
Ljudi, znamo mi ko je dobro kriv za ovo i ovakve stvari.

Kad dodje balvan od direktora i kaze hocu ovo da se zavrsi, nema tu tog inzinjera, radnika, gradjevinca koji ce mu rec, ali ne mozemo to - moze. I onda se desavaju stvari koje se desavaju.

To je privatnik. Sto bi radili 10-orica, radi njih 5. I meni je samo cudno da nema vise smrtnih ishoda.
JThomas

#19189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

to vile nosaju, po svim realnim parametrima bi ih moralo biti puno više.
jao_situacije

#19190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

kako je lijepo kad policija radi svoj posao (zbog pape), pa je crna hronika prazna danima :mrgreen:
uživajte u ovih par dana poslije se vraćamo na staro :mrgreen:
supercali

#19191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Da mi napravimo jednu kapelu i trg svetog petra ispred pa nek papa ostane do daljnjeg ovdje
insomnia78

#19192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Petorica Čačana pretučena u Sarajevu
http://blic.rs/i/563575
Joj razlike, drasticne :lol:
http://m.avaz.ba/clanak/180447/sarajevo ... u-iz-cacka
jao_situacije

#19193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

dobro je da nije u haremu begove džamije :roll: :-)
inače da nisu oni slučajno nosili neke provokatorske natpise majice :-?
klaki

#19194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

insomnia78 wrote:Petorica Čačana pretučena u Sarajevu
Visoki plavi bradati muskarac

Jasta Horde zla sve dzamijska raja ispade tako. Ne mogu da se ni smijem na ovo. Jesu nasli dan kad ce da prolaze kroz sarajevo sa oznakama maticne zemlje... Eto neki nas ne bi dobio po nosu da u majici bosne ode u beograd, i to u sred neke utakmice. Mozda ne bi dobio po nosu ako NP gostuje, pa da ga sandzaklije odbrane :D
Bodkin

#19195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bodkin »

Ne lupaj. 100 puta prije ce najebati neko sa zastavom srbije u sarajevu nego bosne u srbiji. Nisam htio ni da otvaram clanak ai bas me zanima koji je to natpis bio.

Tolerantna sredina pa to ti je
l33t

#19196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by l33t »

sto je jos zalosnije klix prenosi vijesti kao ovi iz RS :/ sve za klik :run:
jao_situacije

#19197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Bodkin wrote:Ne lupaj. 100 puta prije ce najebati neko sa zastavom srbije u sarajevu nego bosne u srbiji. Nisam htio ni da otvaram clanak ai bas me zanima koji je to natpis bio.

Tolerantna sredina pa to ti je
šta bolan pričaš ti ?! :lol: :lol:
pa oni napadaju one žene u crnom pored 2 kordona policajaca
kad god se okupe da obilježe neki ratni zločin pojavi se par stotina četnika i napadnu srpkinje iz srbije
ortodont

#19198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ortodont »

Zadesio sam se danas kod sebilja, ali nakon incidenta pa ne znam detalje. Ono što sam vidio je jedan pretučeni motorista, krvav onako solidno, hitna došla i pružila mu pomoć. Policija bila tu. Načuh kako jedan od motorista govori da ne može da vjeruje šta ih je snašlo i da ih je napalo oko 30 ljudi. Onako, stariji su likovi, ne djeluju kao neki balavci koji su došli praviti probleme, vidio sam neke majice da su imali, Srbija jeste pisalo, a 4S i to nisam vidio.
insomnia78

#19199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

l33t wrote:
sto je jos zalosnije klix prenosi vijesti kao ovi iz RS :/ sve za klik :run:
Klix redovno preuzima vijesti od Blic-a pa tako i ovu
Hajvan

#19200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

prema netolerantnim ne mozes biti tolerantan..
Locked