Ukrajina
-
Bernardinac
#191701 Re: Ukrajina
Ako iko ima podanički mentalitet to su srpski, ruski, bjeloruski itd narod.
Pa ti od tih naroda možeš napraviti stoku sitnog zuba sa 2 tv kanala. Možeš ih karat stoljeće oni neće skontat da su samo brojevi i totalno nebitni za one koji odlučuju o njihovim sudbinama.
Narod tih "svetova" je kolektivni plastelin.
Oni nemaju ništa poznato zapadnom čovjeku.
Njihov zadatak je poći u rat i na tzv. izborima glasati za istog feudalca po zna koji put.
Pa ti od tih naroda možeš napraviti stoku sitnog zuba sa 2 tv kanala. Možeš ih karat stoljeće oni neće skontat da su samo brojevi i totalno nebitni za one koji odlučuju o njihovim sudbinama.
Narod tih "svetova" je kolektivni plastelin.
Oni nemaju ništa poznato zapadnom čovjeku.
Njihov zadatak je poći u rat i na tzv. izborima glasati za istog feudalca po zna koji put.
- drug_profi
#191702 Re: Ukrajina
Da si koga drugog nasao sa mu se divis, pa hajde.AliceInChains wrote: ↑07/01/2024 18:38
Znate šta mi imponira najviše kod Srba, a što nama fali: Nemaju podanički mentalitet. Pa vi blebetajte…..samo da se Rusija slomi, pa će teći med i mlijeko.
Srbi odvajkada rusima iz guzice vire i sva oholost i arogancija im dolazi iz ubjedjenja da su rusi sa njima.
A za drzvotvornost, obrati paznju na stanje drzave i teritorije kojom upravljaju...
Jaovdje vidim da ti imaš kompleks koji prebacujes na narod.
-
Bossona
#191703 Re: Ukrajina
Slava Ukrajini i podrška u oslobađanju svoje domovine u ovoj godini od okupatora koji uzalud ginu i svoje živote daju za Putlerovu i Duginovu bolesnu hegemonističku ideologiju krvi i tla.
-
sajber87
#191704 Re: Ukrajina
On je jedan od klasicnih mrzitelja zapada, masta i sniva o ruskim tenkovima u vasingtonu i berlinu ali to nikad nece priznati javno, na tu samu pomisao svrsava, a ovamo prodaje suplju o podanickom mentalitetu. Fasisti rasitsi i ostali ekstremni desnicari sa svih paralela i meridijana traze da se prema njima razvija podanicki mentalitet da ih se plasi i da im se divi, bas onakav kakav kolega opisuje i ciji je prikriveni zbog kukavicluka da javno prizna veliki pristalica. Uglavnom za svakoga sa gramom razuma je procitana knjigadrug_profi wrote: ↑07/01/2024 19:42Da si koga drugog nasao sa mu se divis, pa hajde.AliceInChains wrote: ↑07/01/2024 18:38
Znate šta mi imponira najviše kod Srba, a što nama fali: Nemaju podanički mentalitet. Pa vi blebetajte…..samo da se Rusija slomi, pa će teći med i mlijeko.
Srbi odvajkada rusima iz guzice vire i sva oholost i arogancija im dolazi iz ubjedjenja da su rusi sa njima.
A za drzvotvornost, obrati paznju na stanje drzave i teritorije kojom upravljaju...
Jaovdje vidim da ti imaš kompleks koji prebacujes na narod.
- studeni76
#191705 Re: Ukrajina
Bitno je biti protiv Ukrajine i podržavati Palestinu. Danas protesti za Palestinu a qrac te Bošnjake boli sto im se puca po zemljacima u istočnoj Bosni! Da nas nema trebalo bi nas izmislit.
Samo mrzit zapad i čekat da putko pobijedi pa će nam biti bolje. Al na ahiretu
Samo mrzit zapad i čekat da putko pobijedi pa će nam biti bolje. Al na ahiretu
-
El_comadante
#191706 Re: Ukrajina
Bune se za proteste za Palestince, a guzicom neće da mrdnu i organizuju proteste za povratnike ili ostale stvari koje su im bitne. Interesantno.
- studeni76
#191707 Re: Ukrajina
Oni koji organizuju proteste bi trebali imati prioritete za šta se protestuje. Apsurdno je da ti je bitnija država koja je podržavala tvoje krvnike od tvojih zemljaka koji trpe torturu 100km dalje. Al u apsurdistanu je sve moguće i ocekivanoEl_comadante wrote: ↑07/01/2024 20:51 Bune se za proteste za Palestince, a guzicom neće da mrdnu i organizuju proteste za povratnike ili ostale stvari koje su im bitne. Interesantno.
-
mishic
#191708 Re: Ukrajina
Ponekada treba uključiti i malo logike kada se nekome dijele lekcije.
Jer i oni koji imaju (ili znaju) prioritete mogli bi organizovati proteste a ne onima koji organizuju proteste pokušavati komandovati ili nametati svoje prioritete. A zapravo bilo bi daleko pametnije sa teme Ukrajina otići na primjerenije teme a ne spamati na ovoj.
-
El_comadante
#191709 Re: Ukrajina
Ali tebi je lakše kritikovati organizatore protesta nego sam organizirati proteste. Zemlja apsurda samo priča, pisanje po forumu dijela to ništa.studeni76 wrote: ↑07/01/2024 20:58Oni koji organizuju proteste bi trebali imati prioritete za šta se protestuje. Apsurdno je da ti je bitnija država koja je podržavala tvoje krvnike od tvojih zemljaka koji trpe torturu 100km dalje. Al u apsurdistanu je sve moguće i ocekivanoEl_comadante wrote: ↑07/01/2024 20:51 Bune se za proteste za Palestince, a guzicom neće da mrdnu i organizuju proteste za povratnike ili ostale stvari koje su im bitne. Interesantno.
- studeni76
#191710 Re: Ukrajina
Samo ukazujem na apsurdno razmišljanje kod Bošnjaka. Sve im je bitnije od samih sebeEl_comadante wrote: ↑07/01/2024 21:58Ali tebi je lakše kritikovati organizatore protesta nego sam organizirati proteste. Zemlja apsurda samo priča, pisanje po forumu dijela to ništa.studeni76 wrote: ↑07/01/2024 20:58Oni koji organizuju proteste bi trebali imati prioritete za šta se protestuje. Apsurdno je da ti je bitnija država koja je podržavala tvoje krvnike od tvojih zemljaka koji trpe torturu 100km dalje. Al u apsurdistanu je sve moguće i ocekivanoEl_comadante wrote: ↑07/01/2024 20:51 Bune se za proteste za Palestince, a guzicom neće da mrdnu i organizuju proteste za povratnike ili ostale stvari koje su im bitne. Interesantno.
- drug_profi
#191711 Re: Ukrajina
Kakve ba proteste? Ovdje uspješno okupljaju ljude samo vjerske organizacije i uvijek samo za svoje ciljeve.
Kakve koristi BiH ima od protesta za Palestinu?
Hoće li makar Palestini biti lakše?
A na bilo kakav protest koji je u interesu BiH ili sitne buranije dođe 30-50 ljudi.
Kakve koristi BiH ima od protesta za Palestinu?
Hoće li makar Palestini biti lakše?
A na bilo kakav protest koji je u interesu BiH ili sitne buranije dođe 30-50 ljudi.
- armin071
- Grean
#191713 Re: Ukrajina
Bosnjaci su cinici.studeni76 wrote: ↑07/01/2024 22:03Samo ukazujem na apsurdno razmišljanje kod Bošnjaka. Sve im je bitnije od samih sebeSpoilerShowEl_comadante wrote: ↑07/01/2024 21:58Ali tebi je lakše kritikovati organizatore protesta nego sam organizirati proteste. Zemlja apsurda samo priča, pisanje po forumu dijela to ništa.
Kad se organizuju protesti protiv pro HDZ odluka Shmita, forum gori od ovih poput ovog Sajber kako nas SDA botovi zavadjaju sa strancima, onoga iz Antidejton pokreta redovno ismijavaju.
I ovo nije nista novo za Bosnjake, 92' su Aliju, njihovog predsjednika (kakav god on bio) na pragu rata izvizdali pred Skupstinom jer je nacionalista i zavadja ih sa Srbima.
Sa druge strane kad smo protestvovali pred komandom je li ono bi 2 vojna oblast, u februaru 92' jer su uhapsili vodnika koji je davao Bosnjacima oruzje nije nas se skupilo 500 u parku pod Bistrikom.
Palestina je jedna od rijetkih stvari gdje svi mislimo isto pa nema nekih prozivki sem ovih nekih anomalija sa foruma koji se kriju iza nickova a u stvarnom zivotu ne bi imali muda reci da naginju za Izrael.
- Novi_Nick
#191714 Re: Ukrajina
Nije to, neko kaze da se Bosnjaci ne smiju okupiti na masovne proteste za spas njihove drzave, jer se boje nekog imaginarnog hapsenja policije i slicno. Kada protestuju za druge drzave ili pune koncertne sale od nekoliko hiljada ljudi, onda se ne boje da ce ih neko danas sutra uhapsiti. Jedan dio i zele frku da bi mogli da zbrisu na zapad.JoseMujica wrote: ↑07/01/2024 16:30nema se šta pričati na ovu temu kada se u Sarajevu više skupi ljudi na protestima podrške Palestini nego kada se ruši ustavno-pravni poredak naše zemlje ili kada se napadaju povratnici u Šumskoj. Islamski identitet je još uvijek puno jači od nacionalnog i tačka. Sve dalje što kažemo od toga je šupljiranje.Excel2 wrote: ↑07/01/2024 10:14Odrastao si na zlu i nepravdi prema Palestincima, zasto ne prema Kurdima ili mozda Koptima, sam pogodi.Grean wrote: ↑07/01/2024 02:30
To su tvoje neke percepcije koje stvaras u glavi. Koliko mi je vjerski identitet bitniji govori to da sam bio jedan od malog broja onih koji su se na popisu 91' izjasnili kao Bosnjaci, dok vecina na zalost nije ni cula za Bosnjake ili im je vjersko opredjeljenje bilo bitnije.
Bosna ili Islam, besmisleno pitanje, kao da ti kaze koji ti je prst drazi. Palestina ili Ukrajina, ne moze se mjeriti. Suosjecam sa Ukrajincima (onim koji nisu za Izrael i nisu zatrovani islamofobijom kao ovi tipa #Visegrad) ali na zlu i nepravdi koje se cini u Palestini smo odrasli. To sto su muslimani igra ulogu samim tim jer su cilj zbog toga sto su muslimani kao sto sam i sam bio cilj iz istog razloga. To sa Ukrajincima ne dijelim, ocigledno na njihovu srecu.
I da, osvrni se oko sebe i vidjet ces da nas 90% razmislja ovako. Eh sad sto je vama malobrojnim tesko svariti sto je pravda za Palestinu bitna vecini Bosnjaka je druga prica.
I vidis da ti je sentiment religije kljucan, i samo ako to imas mozes se poistovijetiti sa patnjom u tom nivou da sebe i svoje interese zanemaris. Onda se stalno pitas sto svijet ne gleda isto na Palestinu kao i ti. Pa jednostavno, njima to sto su muslimani nije bitno, dapace, mozda im je kljucno da ih ne zanima.
Meni je to ponasanje vecine sasvim jasno. Ukrajina napadnuta od dokazanog neprijatelja Bosne, nije se tri covjeka udostojilo da protestvuje. U Palestini pokolj nakon teroristickih napada i visegodisnje represije, na ulici Tekbir. Sasvim jasno sta je Bosnjacima bitno. Mrzis USA, a oni prema tebi sasvim korektni bili kroz historiju.
mislim možemo samo govoriti o posljedicama ovoga
Sto se tice religije Islama od svih Bosnjaka nema ni 10% pravih vjernika koji redovno ispunjavaju sve religiozne obaveze. Vjerovatno je isto i u katolickoj i pravoslavnoj religiji.
-
sajber87
#191715 Re: Ukrajina
Prvo malobrojne proteste protiv smitovih odluka su organizovali isti oni(SDA DF) koju su deceniju a neki i preko dvije decenije u koaliciji sa tim istim hdz om.Grean wrote: ↑07/01/2024 22:20Bosnjaci su cinici.studeni76 wrote: ↑07/01/2024 22:03Samo ukazujem na apsurdno razmišljanje kod Bošnjaka. Sve im je bitnije od samih sebeSpoilerShowEl_comadante wrote: ↑07/01/2024 21:58
Ali tebi je lakše kritikovati organizatore protesta nego sam organizirati proteste. Zemlja apsurda samo priča, pisanje po forumu dijela to ništa.
Kad se organizuju protesti protiv pro HDZ odluka Shmita, forum gori od ovih poput ovog Sajber kako nas SDA botovi zavadjaju sa strancima, onoga iz Antidejton pokreta redovno ismijavaju.
I ovo nije nista novo za Bosnjake, 92' su Aliju, njihovog predsjednika (kakav god on bio) na pragu rata izvizdali pred Skupstinom jer je nacionalista i zavadja ih sa Srbima.
Sa druge strane kad smo protestvovali pred komandom je li ono bi 2 vojna oblast, u februaru 92' jer su uhapsili vodnika koji je davao Bosnjacima oruzje nije nas se skupilo 500 u parku pod Bistrikom.
Palestina je jedna od rijetkih stvari gdje svi mislimo isto pa nema nekih prozivki sem ovih nekih anomalija sa foruma koji se kriju iza nickova a u stvarnom zivotu ne bi imali muda reci da naginju za Izrael.
Drugo smitove odluke su dobre za drzavu jer su sprijecile blokade smanjile ovlasti doma naroda i bile kljucne da bi se desilo ovo sto ce biti u buducnosti i nista se ne bi dogodilo, ne bi sda df jurisnici kmecali ovoliko niti bi se ti sada bunio da su u vlasti opet sda df hdz sto su bakir i zeljko molili covica.
Trece palestinsko pitanje ne gledamo svi isto, ti podrzavas hamas koji je jednako kao i zlocinacki natanjahuov rezim odgovoran za patnje palestinskog naroda. Napisao sam ovdje odmah nakon napada da su i hamas i natanjahu dio problema i da nece ni jedni ni drugi biti dio rjesenja jedni ce otici prije drugi kasnije sto ce rezultirati stvaranjem dvije drzave izraela i palestine sto je jedino rjesenje.
Cetvrto ovaj rat najvise odgovara putinu iranu natanjahuovom rezimu i hamasu a najmanje zapadu samo sto to jedan dio ljudi neshvata jer su mu proputinovski proiranski i procetnicki botovski youtube kanali botovski nalozi po drustvenim mrezama, mediji i portali placeni od strane putinovske manipulatorsko lazljive masinerije usadili u glavu mrznju prema zapadu koja je veca od bilo cega drugog sto oni koji su podlegli osjecaju prema bilo kome i bilo cemu.
Na kraju neduznim palestincima jedini ko zeli dobro su zapadna demokratska drustva dok ih putin natanjahu iran hamas i slicni gledaju samo kao topovsko meso zbog svojih zlocinackih ciljeva
- studeni76
#191716 Re: Ukrajina
Ne bih se složio da svi Bošnjaci misle isto. Suosjećanje sa patnjom tog naroda stoje al bezrezervna podrška bas i ne. Mnogi od nas imaju dovoljno godina da se sjećaju na čijoj je strani Palestina bila kad smo mi bili na rubu opstanka, koga su spašavali od Nato bombi i sa kakvim zločincima su se grlili i ogrtali svojim šalovima.Grean wrote: ↑07/01/2024 22:20Bosnjaci su cinici.studeni76 wrote: ↑07/01/2024 22:03Samo ukazujem na apsurdno razmišljanje kod Bošnjaka. Sve im je bitnije od samih sebeSpoilerShowEl_comadante wrote: ↑07/01/2024 21:58
Ali tebi je lakše kritikovati organizatore protesta nego sam organizirati proteste. Zemlja apsurda samo priča, pisanje po forumu dijela to ništa.
A na stranu to sto je Hamas zlo.
Ovo je zadnji upis, ubismo temu
- ljubicasti limun
#191717 Re: Ukrajina
Jel se ovdje jos uzvikuje Slava Ukrajini i vazi o Ukrajincima kao svetom narodu, bedemu zastite od sta ja znam cega?
Dok bogata ratna profiterka kupuje 4 hotela u Splitu, Ukrajinci kupuju sve sto se ne krece po Europi da bi oprali pare, a ukrajinska omladina (vojnosposobna) hara europskim nocnim klubovima i vlada crvenim cetvrtima - dok im EU salje svaki mjesec 4 milijarde Eura?
Hajte jednom svi pokorno uglas "Slava Ukrajini".
Dok bogata ratna profiterka kupuje 4 hotela u Splitu, Ukrajinci kupuju sve sto se ne krece po Europi da bi oprali pare, a ukrajinska omladina (vojnosposobna) hara europskim nocnim klubovima i vlada crvenim cetvrtima - dok im EU salje svaki mjesec 4 milijarde Eura?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#191718 Re: Ukrajina
evo jednog rusa koji treba da pobjedi nato i pokori evropu
proganja ga dron po rusevinama na frontu u ukrajini
dobar snimak
proganja ga dron po rusevinama na frontu u ukrajini
dobar snimak
Spoiler
Show
- Novi_Nick
#191719 Re: Ukrajina
Ne moze se nista generalizovati. U svakom narodu i u svakoj drzavi ima i jedan dio kukolja, tako isto i u Ukrajini i u Rusiji i drugim drzavama svijeta.ljubicasti limun wrote: ↑07/01/2024 23:09 Jel se ovdje jos uzvikuje Slava Ukrajini i vazi o Ukrajincima kao svetom narodu, bedemu zastite od sta ja znam cega?
Ukrajina je do sada zaduzena kod EU i USA preko 3 000 milijardi eura, gdje sav drugi unisteni Ukrajinski kapital, industrija i ostalo, to je katastrofa iz koje ce se Ukrajina tesko oporaviti.
Last edited by Novi_Nick on 07/01/2024 23:24, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#191720 Re: Ukrajina
provaljen siljubicasti limun wrote: ↑07/01/2024 23:09 Jel se ovdje jos uzvikuje Slava Ukrajini i vazi o Ukrajincima kao svetom narodu, bedemu zastite od sta ja znam cega?
-
sajber87
#191721 Re: Ukrajina
Profiterka kupuje 4 hotela , predajmo ukrajinu putinu tamo nema profitera, trazis savrsenstvo kod ukrajinaca i ako nesto pronadjes predaj ih ruskom okupatoru koji je jedno 140 hiljada puta gori u svakom pogledu. Ovo sto si napisao izgleda samo kao trazenje izgovora da podrzis ruse. Je li zato sto je kod nas bilo ratnih profitera 1992 1995 trebalo predati cetnicima da te pobiju i rasele. Ukrajinci brane svoju zemlju od zlocinackog agresora , nisi svjestan da su odbranili i nas jer je sve bilo spremno ovdje za novo cetnicko orgijanje da su ukrajinci pali za par dana kako su zlocinci planirali. Heroji brane svoju domovinu i zato cu reci naravno.ljubicasti limun wrote: ↑07/01/2024 23:09 Jel se ovdje jos uzvikuje Slava Ukrajini i vazi o Ukrajincima kao svetom narodu, bedemu zastite od sta ja znam cega?
Slava Ukrajini
Last edited by sajber87 on 07/01/2024 23:23, edited 2 times in total.
-
samoTEgledam
#191722 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
ljubicasti limun wrote: ↑07/01/2024 23:09 Jel se ovdje jos uzvikuje Slava Ukrajini i vazi o Ukrajincima kao svetom narodu, bedemu zastite od sta ja znam cega?
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#191723 Re: Ukrajina
Pored toliko problema u BiH...naša omladina ima vremena za Ukrajinu, Rusiju, Izrael, Palestinu....aferim.
-
Bernardinac
#191724 Re: Ukrajina
Moglo bi dobro doći. Prvo na remont u Đuru Đakovića pa pravac Ukrajina?
- ljubicasti limun
#191725 Re: Ukrajina
Niste vi imali posla s Ukrajincima, vidi se.
Bujrum, gradjane Njemacke, Estonije, Poljske, Portugala i sad i Hrvatske sta misle o "izbjeglicama".
Bujrum, gradjane Njemacke, Estonije, Poljske, Portugala i sad i Hrvatske sta misle o "izbjeglicama".