Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#19151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izazov jedan post nadjes gdje ja kazem to sto ti tvrdis ja odoh sam.
Cak sta vise rekao sam ti ako ti se ne svidja mijenjaj okolinu.
I nema to veze sa macho ne macho to ima veze s mudima i koliko ces pustiti da budes jeban nista vise ni manje.
A ti sto pustaju jako proizvode sve one koji misle da su centar svijeta i koji samaraju za malo sta.
I nema to veze sa macho ne macho to ima veze s mudima i koliko ces pustiti da budes jeban nista vise ni manje.
A ti sto pustaju jako proizvode sve one koji misle da su centar svijeta i koji samaraju za malo sta.
- drug_profi
#19152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Evo situacija kad sam ja htio udijeliti šljagu.
Vozilo A sam ja. Iz ulice u koju ulazim izlazi kolona automobila. neki u rikverc neki unaprijed. kraj nastave u školi i roditelji došli po djecu.
Ja dolazim s posla i stanem kao što je na slici da ne zagradim prolaz ni za jedan pravac, kako bi se svi, i oni koji voze u rikverc i oni koji idu u naprijed mogli lako izvuci i nastaviti. Isprobano odavno i to je jedini nacin da ne smetas.
I to sve ok funkcionise, dok se jedan dan ne pojavi pravnik u vozilu B. U novijoj premium marki vozila, bradica, 20-tak i nesto.
Stoji i mase mi da se sklonim. Ja mu pokazujem da me moze fino zaobici sa desne strane kao i svi ostali. Sad je on zaustavio kolonu iza i uporan je.
Ja izadjem i kazem sta je problem. On otvori prozor 2 cm. Kaze u lijevoj si traci, skloni se u svoju traku da prođem.
Boba je falila da mi izvuce zivac.
Rekoh samo: necu! i vratim se u auto, ugasim i zakljucam. I lagano sa kesama prema haustoru. Sviraju, ljudi reko zao mi je. Evo vam pravnika naprijed pa nek pise zalbu. U to se malo i balavac uhaviza i zaobidje me i ode.
Sa bezobraznicima samo mozes bezobrazlukom. Hoces da budes fin i da sto manje smetas i onda se nadje mali supak koji zna da ima nekakva prava.
I ja sam jos dobar sta sve moj komsiluk dozivljava od vozaca roditelja koji dolaze po djecu.
- drug_profi
#19153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel tebi to isto?BadBoy wrote:Treba li šamarati nekoga što je spor na kasi i razvlači pakovanje?drug_profi wrote:Ma jebo ba tu pricu. Šupak je isko i dobio je.
Nikako nije isto kad neko na kasi spor pakuje kese ili kad kamatar prijeti zbog duga.
Nikako jebote.
Ovdje je šupak bezobrazan jebavo sve iza sebe jer mu je kurcu ceif i misli da ima pravo.
Eto dobio je šljagu i nek koristi i dalje pravne lijekove za tu šljagu.
Ja bih uradio isto ko i bakir. Upravo radi osjecaja pravde.
Pravda nije u članovima zakona, već je to osjećaj koji imaš u sebi, a koje ti članovi zakona treba da obezbjede.
Znam ja da na ovakvim temama uvijek ima pro et contra, ali shvatite da se ne slazemo oko ovog i da ustuknuti necemo...
Hocete se pobit?
Ako jeste onda imas problem sa razumijevanjem. Tezak problem.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#19154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da bi nekog samarali, morate biti zahebaniji, a to podrazumijeva nošenje štoljpia i podrazumijeva se, morate biti krupnije gradje.. 
-
BadBoy
#19155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znači oni što ne šamaraju proizvode ove koji šamaraju? Znači šamaranje liječi ove što bi da šamaraju?Bakir1 wrote:Izazov jedan post nadjes gdje ja kazem to sto ti tvrdis ja odoh sam.
Kakva logika jbt.
Svaka dalja diskusija na ovu temu je suvišna, imamo različita mišljenja, jedno objektivno u krivu ali daje osjećaj zadovoljštine, drugi ispravan ali nezadovoljavajući. To je to.
Prihvatite da je supacki, što rekao United i ja bi ga istukao ali ne znači da je to uredu i opravdano.
- drug_profi
#19156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa šupačko je ponašanje ošamarenog.
Jel opravdano nasrnuti na nekog? - Nije. Slažem se. Protiv sam svake agresije, ali i protiv saginjanja pred bezobrazlukom, pa i po cijenu da se agresivno postaviš.
Linija se mora povući jer bez nje bezobrazluk prevlada.
Jel opravdano nasrnuti na nekog? - Nije. Slažem se. Protiv sam svake agresije, ali i protiv saginjanja pred bezobrazlukom, pa i po cijenu da se agresivno postaviš.
Linija se mora povući jer bez nje bezobrazluk prevlada.
- Bakir1
#19157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je moja logika.
Kakav debil trebas biti da provociras vozaca kamiona i ne das mu da te prestigne i time se igras sa svojim zivotom zivotom vozaca kamiona i zivotom onoga ko se nadje nasuprot kamiona?
Mene ne tangira tvoje razmišljanje i to sta si ti apsolutno, tako da nemoj da te tangira moje razmišljanje i ono sto sam ja uradio i sto bih svaki put uradio.
Argumentovano ili ne svako od nas na svoj način ima pravo sta ce biti.
Kakav debil trebas biti da provociras vozaca kamiona i ne das mu da te prestigne i time se igras sa svojim zivotom zivotom vozaca kamiona i zivotom onoga ko se nadje nasuprot kamiona?
Mene ne tangira tvoje razmišljanje i to sta si ti apsolutno, tako da nemoj da te tangira moje razmišljanje i ono sto sam ja uradio i sto bih svaki put uradio.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#19158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti parkirao na saobracajnici i jos se cudis? Ne bih te ni ja zaobilazio.drug_profi wrote:
Evo situacija kad sam ja htio udijeliti šljagu.
-
BadBoy
#19159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Apsolutno, i tu se slažem. Ti imaš mogućnost davanja lažnog iskaza, moje pravo je da kažem da je to loše.Bakir1 wrote:To je moja logika.
Vozač kamiona, kao profesionalac, se trebao smiriti i što je rekao neko ili zvati policiju (nebitno da li misli da to ima efekta) ili stati sa strane, zapaliti cigaru i smiriti se.
U toj situaciji niko nije ispao uredu, koliko god se vama to ne sviđalo da čujete.
- basicm
#19160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nista smiriti, neka ga je osamario, samo takav jezik stoka razumije.
-
Throttle
#19161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da vas hoce tako tarzan neki zezat da vidimo sto ste merhametli 
- kloniran
#19162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene veceras zamalo murija da satare

- Sodom1
#19163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pendrecimakloniran wrote:Mene veceras zamalo murija da satare![]()
- amar1994
#19164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tuzi ih za dusevnu bol,imas pravokloniran wrote:Mene veceras zamalo murija da satare![]()
- He1972
#19165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BadBoy wrote:Apsolutno, i tu se slažem. Ti imaš mogućnost davanja lažnog iskaza, moje pravo je da kažem da je to loše.Bakir1 wrote:To je moja logika.
Vozač kamiona, kao profesionalac, se trebao smiriti i što je rekao neko ili zvati policiju (nebitno da li misli da to ima efekta) ili stati sa strane, zapaliti cigaru i smiriti se.
U toj situaciji niko nije ispao uredu, koliko god se vama to ne sviđalo da čujete.
A šta ako čovjek ne puši, kako da se smiri?
- Bakir1
#19166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Komšija, kud ces gore kletveThrottle wrote:Da vas hoce tako tarzan neki zezat da vidimo sto ste merhametli
- kloniran
#19167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vazno je da sam ja ispravan bio, bolje da oni mene sataru nego da ja pokupim osobu na pjesackom koja je ko iz pastete iskocilaamar1994 wrote:tuzi ih za dusevnu bol,imas pravokloniran wrote:Mene veceras zamalo murija da satare![]()
-
zudda
#19168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma treba biti realista i prilagoditi se stanju u drzavi. Za ove sto govore bil osamario na kasi sporaca. Ako razvlaci namjerno gleda me u oči i smije se a ja zurim ili nisam raspolozen opalio bi ga nogom u usta a ne ošamario (Naravno podrazumijeva se da je lik ko ja ili manje zajeban
). Sve je stvar dojma. Nije isto kad pocetnik vozi 50 km/h i ugasi mu se auto na semaforu i kad neko blokira saobracaj. Licno jaran mi je imao ruznu naviku da se sveti za ometanje u voznji tako sto uspori 20 km/h i neda drugima da ga zaobidju dok nije naletio na zajebanijeg baju. Pouka svega je ako sistem ne radi improvizuj. Mogu ja sjediti i plakati godinu dana sto milion stvari nisu kako treba ali nema tu pomoci. Prilagodi se situaciji u skladu sa okolicom i vlastitim moralnim nacelima i to je to.
-
BadBoy
#19169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa u tome i jeste suština, što su svi ovi mac mudani manji od makovog zrna kad je sa druge strane veći klošar.
Moj komšija, od ranije poznat policiji, je tako liku razvalio vilicu jer mu je ovaj trubio i psovao mater što usporava. Nije vidio ko je za volanom, dok mu paša nije izašao. Tad je već bilo kasno. Jel to ok?
Moj komšija, od ranije poznat policiji, je tako liku razvalio vilicu jer mu je ovaj trubio i psovao mater što usporava. Nije vidio ko je za volanom, dok mu paša nije izašao. Tad je već bilo kasno. Jel to ok?
-
zudda
#19170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeste znao je za rizik glumio je mangupa i popušio foru. Pošteno da ne može poštenije biti. Isto kao i ovaj moj jaran. Da me neko pogresno ne razumije sasvim sam protiv ugnjetavanja slabijih cak sam se ne mali broj puta zauzimao za takve ali postoji odredjeni tip ljudi koji jednostavno moli da bude ugnjatavan. Testirao, dokazao širem krugu prijatelja i nastavio dalje. Opet cu zavrsiti sa sustinom koju pokusavam reci: U situaciji nedostatka zagonske regulative ponasas se u skladu sa svojim moralom i mogucnostima. Po mojem skromnom misljenju je moralno samar opaliti ovome vozacu ispred kamiona.BadBoy wrote:Pa u tome i jeste suština, što su svi ovi mac mudani manji od makovog zrna kad je sa druge strane veći klošar.
- Travnički Noćni Šetač
#19171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja tu najveci problem vidim u namjernom ugrozavanju drugoga i dovodjenju u opasnost tako da taj samar vidim kao vid samoodbrane i spasavanja slijedecih nevinih od istog idiota...
nije isto kao obicni sporać koji ti ne blokira prolazak, ili spora umorna teta na kasi...
...
i da tacno je sto united kaze ima taj momenat obavjestavanja organa reda o problematicnom ponasanju pojedinca koji razumijem, ali kad zivot dodje u opasnost, andrenalin se probudi ili ptsp aktivira onda jbg....
nije isto kao obicni sporać koji ti ne blokira prolazak, ili spora umorna teta na kasi...
...
i da tacno je sto united kaze ima taj momenat obavjestavanja organa reda o problematicnom ponasanju pojedinca koji razumijem, ali kad zivot dodje u opasnost, andrenalin se probudi ili ptsp aktivira onda jbg....
-
kakaljin
#19172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
un1ted wrote:Ti parkirao na saobracajnici i jos se cudis? Ne bih te ni ja zaobilazio.drug_profi wrote:
Evo situacija kad sam ja htio udijeliti šljagu.![]()
Ali bi onda blokirao one koji idu lijevo, tako da je najbezbolnije rijesenje nasao ali taj pravnik nije skontao kako treba obici auto.
Jeste po pravilu da se sklanas desno ali ovdje desno pravi blokadu ostalima.
- drug_profi
#19173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali ako cemo mak na konac, ja jesam u svojoj traci, a lijeva je puna parkiranih automobila... samo pravnik nije bas dobacio dotle, valjda mu je trebao dron ili satelitski snimak da bi vizualizirao...kakaljin wrote:un1ted wrote:Ti parkirao na saobracajnici i jos se cudis? Ne bih te ni ja zaobilazio.drug_profi wrote:
Evo situacija kad sam ja htio udijeliti šljagu.![]()
Ali bi onda blokirao one koji idu lijevo, tako da je najbezbolnije rijesenje nasao ali taj pravnik nije skontao kako treba obici auto.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#19174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa da je policija stigla, da li bi morao pomjeriti auto? Koliko ja vidim ne bi mogao stati i ugasiti automobil na tom dijelu ceste, jer ne vjerujem da si na parking mjestu.
- un1ted
#19175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakaljin wrote:
Ali to znači da se ni jedan ne trebaju zaustavljati. Napravi krug, vrati se.
Barem ja tako radim, kruzim dok se ne oslobodi mjesto. Nema smisla a ne vjerujem da je po zakonu stati i blokirati saobraćajnicu iako te može zaobići.