Android OS
Moderator: Benq
- Dr Kova
#19151 Re: Android OS
ko hoće kineza nek ga kupi, nema potrebe da nas ti ubjeđuješ i trolaš. Svako će kupiti ono što želi i što mu treba
- ja sam amoniman
#19152 Re: Android OS
ja nit ubjeđujem nit želim jer imam dovoljno godina za koje sam skonto da je to sizifov posao i gubljenje vremena ubjeđivat zaluđene ljude
jednostavno reagujem na prdenje pojedinih jer oni ŽELE da ubjeđuju o tome kako je prodavanje muda pod bubrege ispravno a kao oni su nesto pametni jer eto pokupili su tu pamet, a ustvari nisu ni svjesni svoje nesvjesti
ne tako davno nokia je bila neprikosnovena a sprdalo se samsungom kao sa kunezima danas
vidim istu situaciju za par godina gdje ce se pokrit ušima svi ovi koji pljuju po kinezima koji ce drzat 80% tržišta, a huawei biti no.1 jer ljudi nude kvalitet po niskoj cijeni formula koja uvjek uspjeva
da vidimo ko od razvikanih brendova moze ponuditi ovakav mobitel za 140 KM
http://m.ebay.de/itm/OUKITEL-U7-PRO-5-5 ... nav=SEARCH
jednostavno reagujem na prdenje pojedinih jer oni ŽELE da ubjeđuju o tome kako je prodavanje muda pod bubrege ispravno a kao oni su nesto pametni jer eto pokupili su tu pamet, a ustvari nisu ni svjesni svoje nesvjesti
ne tako davno nokia je bila neprikosnovena a sprdalo se samsungom kao sa kunezima danas
vidim istu situaciju za par godina gdje ce se pokrit ušima svi ovi koji pljuju po kinezima koji ce drzat 80% tržišta, a huawei biti no.1 jer ljudi nude kvalitet po niskoj cijeni formula koja uvjek uspjeva
Last edited by ja sam amoniman on 14/12/2015 14:16, edited 2 times in total.
- Dr Kova
#19153 Re: Android OS
ok, sve u redu 
- krakatoa
#19154 Re: Android OS
Sumnjiva kvaliteta kamere, sumnjiv brand (nikad čuo), sumnjiva baterija, sumnjiv kvalitet punjača, pitanje da li je GSM čip optimizovan za euro mreže, sumnjiva tačnost specifikacija. Kad se sve zbroji ovo je preskup uređaj Cijena oko 300KM sa porezom, carinom itd.ja sam amoniman wrote:ja nit ubjeđujem nit želim jer imam dovoljno godina za koje sam skonto da je to sizifov posao i gubljenje vremena ubjeđivat zaluđene ljude
- ja sam amoniman
#19155 Re: Android OS
nemas ti pojma
lijepo sam napiso ko ima nekig u Njemačkoj donese mu po toj cijeni
plus u tehnomagu donja slika
pa vidi s njima oko ostalih nebuloza što si napiso

- zateznistub
#19156 Re: Android OS
Ako si ovo slikao tim "aparatom" Onda sve jasno...ja sam amoniman wrote:nemas ti pojma
- krakatoa
#19157 Re: Android OS
Interpolacijazateznistub wrote:Ako si ovo slikao tim "aparatom" Onda sve jasno...ja sam amoniman wrote:nemas ti pojma
- zateznistub
#19158 Re: Android OS
interpolacija je čudo 
- ja sam amoniman
#19159 Re: Android OS
gluposti, ja postavim 2 mpx jer ne vidim potrebu za većim slikama, jer vecina ide na viber u whatsapp a oni svakako reduciraju format
slikano na brzinu bez ikakve ozbiljne namjere da slika bude kvalitetna jer je nebitna
osim toga kamera ne mora imat veze sa tim da je dovoljno da malo mrdneš rukom (sto je ovdje i bio slučaj)i da slika ispadne lošija
inače su slike sasvim dobre i na nivou iphone 4 kojeg sam ranije imao
slikano na brzinu bez ikakve ozbiljne namjere da slika bude kvalitetna jer je nebitna
osim toga kamera ne mora imat veze sa tim da je dovoljno da malo mrdneš rukom (sto je ovdje i bio slučaj)i da slika ispadne lošija
- zateznistub
#19160 Re: Android OS
i ti onda izvalis da je g2 plastikanerja sam amoniman wrote:gluposti, ja postavim 2 mpx jer ne vidim potrebu za većim slikama, jer vecina ide na viber u whatsapp a oni svakako reduciraju format
- Sarajevski-Seljak
- Maharadza
#19162 Re: Android OS
A G2 ima i optičku stabilizaciju slike pa 'mrdanje rukom' nije problem.zateznistub wrote:i ti onda izvalis da je g2 plastikanerja sam amoniman wrote:gluposti, ja postavim 2 mpx jer ne vidim potrebu za većim slikama, jer vecina ide na viber u whatsapp a oni svakako reduciraju format
A ovaj gore oukitel...720p reza na 5,5 inča ekranu... to oči da ti ispadnu nakon što pređeš sa iole kvalitetnijeg ekrana... na s3 koji ima 720p ekran ali na 4,7 inča se mogu pixeli vidjeti... e sad zamisli kako je to očajno na tolikom ekranu kod oukitela...
Da se razumijemo, nisam protiv kinezera, štaviše ima tu pristojnih uređaja za relativno male pare, samo me oči zabole čim pomislim na 720p rezu i to na 5,5 inča ekranu.
Last edited by Maharadza on 14/12/2015 17:36, edited 1 time in total.
- zateznistub
#19163 Re: Android OS
Zato sam mu i boldirao onaj dio teksta oko drmanja rukeMaharadza wrote: A G2 ima i optičku stabilizaciju slike pa 'mrdanje rukom' nije problem.![]()
A ovaj gore oukitel...720p reza na 5,5 inča ekranu... to oči da ti ispadnu nakon što pređeš sa iole kvalitetnijeg ekrana... na s3 koji ima 720p ekran ali na 4,7 inča se mogu pixeli vidjeti... e sad zamisli kako je to očajno na tolikom ekranu kod oukitela...
- ja sam amoniman
#19164 Re: Android OS
za samo 100 eura
k6000
http://m.ebay.de/itm/5-5-OUKITEL-K6000- ... nav=SEARCH
i 110 eura
k4000
http://m.ebay.de/itm/5-0-Zoll-4G-Smartp ... nav=SEARCH

k6000
http://m.ebay.de/itm/5-5-OUKITEL-K6000- ... nav=SEARCH
i 110 eura
k4000
http://m.ebay.de/itm/5-0-Zoll-4G-Smartp ... nav=SEARCH

Last edited by ja sam amoniman on 14/12/2015 20:26, edited 3 times in total.
- ja sam amoniman
#19165 Re: Android OS
OUKITEL K4000 Pro, K4000 and iPhone 5 Hammer Test
- KB9
#19166 Re: Android OS
koja je najbolja aplikacija il sta vec za pregled i editovanje ofisovih fajlova, tacnije vorda? 
-
Ali_G
#19167 Re: Android OS
O tom kineskom vladanju slusam godinama. Huawei je jedini napravio neki iskorak, al evo i kod njih cijene rastu. Sve je to biznis i nema firme koja ce ici u korist kupaca. Mozda na pocetku, al kasnije sigurno ne.
- ja sam amoniman
#19168 Re: Android OS
nemas pojma i ne pratis trendove
u top 5 vec su tri kineza, istjerali su skoro LG
predviđam uskoro novu promjenu, pad apple i dolazak huawei na 2.mjesto a za koju godinu i No.1
kinezi su jebeni igrači

predviđam uskoro novu promjenu, pad apple i dolazak huawei na 2.mjesto a za koju godinu i No.1
kinezi su jebeni igrači

- skupljac_zeljeza
#19169 Re: Android OS
Huawei ako i uzme prvo mjesto ponašat će se kao sada Samsung jer slično se i Samsung ponašao nekada kao danas Huawei.
- skafiskafsnjak
#19170 Re: Android OS
Dje nece, koliko je Kineza?ja sam amoniman wrote:nemas pojma i ne pratis trendove
kinezi su jebeni igrači
Jebe se meni za te liste...ne bih nikad uzeo Lenovo mobitel prije Lg.
- shalla
#19171 Re: Android OS
JSA, nedaj da te nerviraju i izbacuju iz takta. Nego, de Bgt još jednom stavi onaj kad ga režu brusilicom (ili motornom pilom, šta li je već u pitanju), ono mi je najjače...ja sam amoniman wrote:OUKITEL K4000 Pro, K4000 and iPhone 5 Hammer Test
- ja sam amoniman
#19172 Re: Android OS
Brusilicom kroz mobitel – Oukitel K6000 opet pod torturom
Koliko smo već mali prilikom gledati Oukitel K6000 pod torturom? Bušilica, čekić, noževi….. lista samo ide dalje. Ako ni do sada niste skontali da je Oukitel K6000 jako izdržljiv smartphone neznamo što vam više treba. Ipak za one koji još nisu skontali Oukitel je odlučio i fleksaricom začiniti svoju video kolekciju pa ako vas zanima kako je završilo svakako bacite pogled na video.
http://www.balkangadgets.com/brusilicom ... -torturom/
Oukitel pokazuje koliko je njihov novi K6000 otporan na vatru
Izgleda da u Oukitelu volu mučiti svoje ali i tuđe uređaje. Do sada su objavili nekoliko video uradaka u kojima kuhaju, sjeku, bruse i na razne druge načine pokušavaju uništiti svoje uređaja. Zadnji video u okršaj sa plamenikom stavlja limenku Pepsi kole, “noname” uređaj sa plastičnim poklopcem, te njihov K6000 . Pogledajte kako se ova trojka ponaša u uzavreloj situaciji!
Koliko smo već mali prilikom gledati Oukitel K6000 pod torturom? Bušilica, čekić, noževi….. lista samo ide dalje. Ako ni do sada niste skontali da je Oukitel K6000 jako izdržljiv smartphone neznamo što vam više treba. Ipak za one koji još nisu skontali Oukitel je odlučio i fleksaricom začiniti svoju video kolekciju pa ako vas zanima kako je završilo svakako bacite pogled na video.
http://www.balkangadgets.com/brusilicom ... -torturom/
Oukitel pokazuje koliko je njihov novi K6000 otporan na vatru
Izgleda da u Oukitelu volu mučiti svoje ali i tuđe uređaje. Do sada su objavili nekoliko video uradaka u kojima kuhaju, sjeku, bruse i na razne druge načine pokušavaju uništiti svoje uređaja. Zadnji video u okršaj sa plamenikom stavlja limenku Pepsi kole, “noname” uređaj sa plastičnim poklopcem, te njihov K6000 . Pogledajte kako se ova trojka ponaša u uzavreloj situaciji!
- KB9
#19173 Re: Android OS
nisam ni gledo sta ima, reko prvo da priupitamKvaziExpert wrote:ja koristim, neces vjerovati, wordKB9 wrote:koja je najbolja aplikacija il sta vec za pregled i editovanje ofisovih fajlova, tacnije vorda?
- agent_zero
#19174 Re: Android OS
Ima već neko vrijeme... čak i ostali iz office paketa (excel, powerpoint, outlook, office mobile).KB9 wrote:nisam ni gledo sta ima, reko prvo da priupitamKvaziExpert wrote:ja koristim, neces vjerovati, wordKB9 wrote:koja je najbolja aplikacija il sta vec za pregled i editovanje ofisovih fajlova, tacnije vorda?znam da prije nije bio vord za android
Bolje M$ pravi aplikacije za android, nego za matičnu platformu
- Dr Kova
#19175 Re: Android OS
agent_zero wrote:
Bolje M$ pravi aplikacije za android, nego za matičnu platformu