Rep. Crenshaw chides 'echo chamber' Obama aide for doubting US intel linking Iran to tanker attack
https://www.foxnews.com/politics/crensh ... -community

славянин wrote:
Rep. Crenshaw chides 'echo chamber' Obama aide for doubting US intel linking Iran to tanker attack
https://www.foxnews.com/politics/crensh ... -community
Upitani njemu hitan odgovor dade:“So, do or don’t believe the Intel community? And you’re not really a trusted source to weigh in on Iran,” Crenshaw wrote in a tweet."
ova slika i da je tačna šta dokazuje
Ja cekam sliku onog camca sa zarobljenim amerikancima , dugo nijeeltroxin wrote:Ovaj opet Rasima Delica citira kao neki dokaz![]()
Jok, tebe cu citiratieltroxin wrote:Ovaj opet Rasima Delica citira kao neki dokaz![]()
Nejasno sta s ovim zelis da pokazes?salik79 wrote:Ovako Ameri karakterisu cica Drazinu "malu klaonicu" :
1. Prije sudjenja:
Nakon presude:“The American forces in Europe and Africa send greetings to their comrades in arms, the resourceful and gallant Yugoslav military units under your splendid leadership. These brave men banded together on their native soil to drive the invader from their country are serving with full devotion the cause of the United Nations. May the New Year bring them full success.” - General Dwight Eisenhower, January 1, 1943
Itd, itd, itd... Toliko o "najboljem narodu na svijetu".
Samo dokle je interes i najveci zlocinci su heroji i saveznici...
IRAN:
Sve sto sam rekao (i zelio reci) si i sam konstatirao. Samo bih dodao da je Draza i dan danas nosilac ovih priznanja. Zbog toga cetnici vrlo lahko u svijetu bivaju prihvaceni kao antifasisti.jeza u ledja wrote:Nejasno sta s ovim zelis da pokazes?salik79 wrote:Ovako Ameri karakterisu cica Drazinu "malu klaonicu" :
1. Prije sudjenja:
Nakon presude:“The American forces in Europe and Africa send greetings to their comrades in arms, the resourceful and gallant Yugoslav military units under your splendid leadership. These brave men banded together on their native soil to drive the invader from their country are serving with full devotion the cause of the United Nations. May the New Year bring them full success.” - General Dwight Eisenhower, January 1, 1943
Itd, itd, itd... Toliko o "najboljem narodu na svijetu".
Samo dokle je interes i najveci zlocinci su heroji i saveznici...
Ameri su podrzavali sve i svakoga ko je bio protivnik nacista i komunista, i mnogo gore mrake od Draze.
A zlocini cetnika u WWII su nazalost bile modus operandi raznoraznih vojski i paravojski, kojekakvih gerila i boraca za boga pitaj sta. I onda su se neki zlocini zataskali, neki amplificirali, u ovisnosti od toga ko je bio pobjednik, gdje i kada. Naravno, cetnici su kao i ustase na tipicno balkanski nacin te zlocine doveli na poseban nivo![]()
U tom pismu kojeg je neki Radenkovich pisao (garant neki cetalj u izbjeglistvu) na jednom mjestu fino kaze da je Mihailovic “napusten” od strane SAD radi politike. Naravno misli se na odnos prema Titu i odvlacenju od uticaja SSSR-a.
I kazem podrzavali su mnogo gore mrake, bilo kog ko je bio kontra protivnika kapitalizma.
Mozes komotno. Ofrlje su nam dokazi isti nivo..salik79 wrote:Jok, tebe cu citiratieltroxin wrote:Ovaj opet Rasima Delica citira kao neki dokaz![]()
![]()
![]()
Aha, zato si ti bio gdje u ratu?eltroxin wrote:Mozes komotno. Ofrlje su nam dokazi isti nivo..salik79 wrote:Jok, tebe cu citiratieltroxin wrote:Ovaj opet Rasima Delica citira kao neki dokaz![]()
![]()
![]()
Nisi zaboravio, nego ne znas. Bio si mali.славянин wrote:Koliko je ono aviona sa hranom slijetalo u sarajevo na dan ? Nesto sam zaboravio ? Iranski naravno avioni hranili grad a iranska garda cuvala aerodrom
Znaci, ubi lik sa pricama iz '42 i onda kada ga pitas nesto iz zadnjeg, relevantnog rata, on pita kakve to veze ima s bilo cimsalik79 wrote:Nisi zaboravio, nego ne znas. Bio si mali.славянин wrote:Koliko je ono aviona sa hranom slijetalo u sarajevo na dan ? Nesto sam zaboravio ? Iranski naravno avioni hranili grad a iranska garda cuvala aerodrom
Kakve ovo veze ima s bilo cim?
Sta, i ti si misljenja da su eltroxin i rahmetli delic na istom nivou informiranosti?GandalfSivi wrote:Znaci, ubi lik sa pricama iz '42 i onda kada ga pitas nesto iz zadnjeg, relevantnog rata, on pita kakve to veze ima s bilo cimsalik79 wrote:Nisi zaboravio, nego ne znas. Bio si mali.славянин wrote:Koliko je ono aviona sa hranom slijetalo u sarajevo na dan ? Nesto sam zaboravio ? Iranski naravno avioni hranili grad a iranska garda cuvala aerodrom
Kakve ovo veze ima s bilo cim?![]()
![]()
![]()
Da si bio u Sarajevu u ratu, na noge bi se digao svaki put kada spomenes taj "ruzni" lunch paket, ili one kekse sto su nam slali. Sve to ba nastranu, da nije Amerike bilo, ono malo sto bi nas ostalo u BiH bi se cirilicom potpisivalo...salik79 wrote: Sta, i ti si misljenja da su eltroxin i rahmetli delic na istom nivou informiranosti?
Hajde da vidimo, koliko aviona je sletilo, ciji su bili, ciju su humanitarnu prevpzili, ko je osiguravao aerodrom i koliko ste onih ruznih smedjih lanc paketa iz vijetnamskog i korejskog rata pojeli?
U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..salik79 wrote:Aha, zato si ti bio gdje u ratu?
Ja sam bio u Tuzlieltroxin wrote:U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..salik79 wrote:Aha, zato si ti bio gdje u ratu?
Nisam, ali sam dobio i probao ono smedjepakovano smece. Probao i ispljunuo.GandalfSivi wrote:Da si bio u Sarajevu u ratu, na noge bi se digao svaki put kada spomenes taj "ruzni" lunch paket, ili one kekse sto su nam slali. Sve to ba nastranu, da nije Amerike bilo, ono malo sto bi nas ostalo u BiH bi se cirilicom potpisivalo...salik79 wrote: Sta, i ti si misljenja da su eltroxin i rahmetli delic na istom nivou informiranosti?
Hajde da vidimo, koliko aviona je sletilo, ciji su bili, ciju su humanitarnu prevpzili, ko je osiguravao aerodrom i koliko ste onih ruznih smedjih lanc paketa iz vijetnamskog i korejskog rata pojeli?
Avioni su bili UNovi. Humanitarna pomoc, koliko mi je poznato, uglavnom od UNHCR-a.славянин wrote:20+ na dan je slijetalo osim kada su bili onemoguceni zbog otvaranja vatre po istim.Aerodrom je preuzeo UN nakon miteranove i isti je bio jedina komunikacija sa svijetom i bez pomoci sa istog bi Sarajevo bukvalno ostalo bez hrane - ne samo civili nego i vojska koja je jela tu istu hranu. Dalje ispod tog aerodroma je provucen i tunel jel ? Mislis da nisu ga mogli zatrpati da su stvarno htjeli ??
I hvala na svakom lanc paketu sto su poslali kao i brasnom koje je dopremano za velepekaru itd .. i avionima koji su bombardovali , i pritisku na hrvate i jos mnogo drugih stvari - hvala i Iranu na pomoci ! I to pomoci koju su poslali a Amerika uz protivljenje vecine zapada,Rusije,Kine itd pritiskom osigurala da se dopremi
U kakvim ti paralelnim svijetovima zivis, to je nevidjeno. Jok ba, Rusija i Iran (sada i Kina) su nas spasili.salik79 wrote:
Nisam, ali sam dobio i probao ono smedjepakovano smece. Probao i ispljunuo.
Jah, Ameri su nas spasili![]()
Pogledaj malo bolje ciji su to avioni bili u 80% slucajeva - i onda pogledaj odakle finansije unhcru,pa onda pogledaj i direktnu pomoc (mozes pogledati i usaid za koje si i rekao da si radio posle rata)salik79 wrote:Avioni su bili UNovi. Humanitarna pomoc, koliko mi je poznato, uglavnom od UNHCR-a.славянин wrote:20+ na dan je slijetalo osim kada su bili onemoguceni zbog otvaranja vatre po istim.Aerodrom je preuzeo UN nakon miteranove i isti je bio jedina komunikacija sa svijetom i bez pomoci sa istog bi Sarajevo bukvalno ostalo bez hrane - ne samo civili nego i vojska koja je jela tu istu hranu. Dalje ispod tog aerodroma je provucen i tunel jel ? Mislis da nisu ga mogli zatrpati da su stvarno htjeli ??
I hvala na svakom lanc paketu sto su poslali kao i brasnom koje je dopremano za velepekaru itd .. i avionima koji su bombardovali , i pritisku na hrvate i jos mnogo drugih stvari - hvala i Iranu na pomoci ! I to pomoci koju su poslali a Amerika uz protivljenje vecine zapada,Rusije,Kine itd pritiskom osigurala da se dopremi
Za ostalo cu se djelomicno sloziti. Uglavnom se slazem s onim sto je napisao Mark Danner.
http://www.markdanner.com/articles/print/65