IRAN

Post Reply
славянин

#19151 Re: IRAN

Post by славянин »

Image

Rep. Crenshaw chides 'echo chamber' Obama aide for doubting US intel linking Iran to tanker attack
https://www.foxnews.com/politics/crensh ... -community
salik79

#19152 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:Image

Rep. Crenshaw chides 'echo chamber' Obama aide for doubting US intel linking Iran to tanker attack
https://www.foxnews.com/politics/crensh ... -community
“So, do or don’t believe the Intel community? And you’re not really a trusted source to weigh in on Iran,” Crenshaw wrote in a tweet."
Upitani njemu hitan odgovor dade:
славянин

#19153 Re: IRAN

Post by славянин »

UAE: Evidence shows tanker attacks 'state-sponsored'

https://www.foxnews.com/world/uae-evide ... -sponsored
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19154 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

Image
ova slika i da je tačna šta dokazuje

dokazuje da je amerika tata mata a iran kita od ovce
iran se kurči bez pokrića i najebaće narod bezveze zato što ajatolasi kontaju da su jaki i opasni
eltroxin

#19155 Re: IRAN

Post by eltroxin »

Ovaj opet Rasima Delica citira kao neki dokaz :D :-)
славянин

#19156 Re: IRAN

Post by славянин »

eltroxin wrote:Ovaj opet Rasima Delica citira kao neki dokaz :D :-)
Ja cekam sliku onog camca sa zarobljenim amerikancima , dugo nije :D
salik79

#19157 Re: IRAN

Post by salik79 »

Jok, tebe cu citirati :lol: :-) :roll:
jeza u ledja

#19158 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:Ovako Ameri karakterisu cica Drazinu "malu klaonicu" :

1. Prije sudjenja:
Image
Image
“The American forces in Europe and Africa send greetings to their comrades in arms, the resourceful and gallant Yugoslav military units under your splendid leadership. These brave men banded together on their native soil to drive the invader from their country are serving with full devotion the cause of the United Nations. May the New Year bring them full success.” - General Dwight Eisenhower, January 1, 1943
Nakon presude:
Image
Image
Image

Itd, itd, itd... Toliko o "najboljem narodu na svijetu".

Samo dokle je interes i najveci zlocinci su heroji i saveznici...
Nejasno sta s ovim zelis da pokazes?
Ameri su podrzavali sve i svakoga ko je bio protivnik nacista i komunista, i mnogo gore mrake od Draze.
A zlocini cetnika u WWII su nazalost bile modus operandi raznoraznih vojski i paravojski, kojekakvih gerila i boraca za boga pitaj sta. I onda su se neki zlocini zataskali, neki amplificirali, u ovisnosti od toga ko je bio pobjednik, gdje i kada. Naravno, cetnici su kao i ustase na tipicno balkanski nacin te zlocine doveli na poseban nivo :roll:

U tom pismu kojeg je neki Radenkovich pisao (garant neki cetalj u izbjeglistvu) na jednom mjestu fino kaze da je Mihailovic “napusten” od strane SAD radi politike. Naravno misli se na odnos prema Titu i odvlacenju od uticaja SSSR-a.

I kazem podrzavali su mnogo gore mrake, bilo kog ko je bio kontra protivnika kapitalizma.
jeza u ledja

#19159 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Dino34 wrote:Baš je pogan taj iran. Samo hodaju po dunjaluku i unose nered. Učestvovali su u toliko sabotaža, toliko terorističkih aktivnosti, toliko sbrgavanja i pokušaja svrgavanja legitimnih vlasti da čovjeku ne ostaje ni sekundica sumnje da su upravo oni napali te tenkere.
Pogani iranci :twisted:

Image
IRAN:
Sirija
Liban
Izrael
Palestina
Irak
Jemen
Bahrein
Petljanje i u samim zemljama Zaliva s kojim vode proxy rat.
Takodje petljanje u jos siri region bliskoistocnog i islamskog svijeta, od Afganistana, Pakistana pa sve do desavanja u Africi.
salik79

#19160 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:Ovako Ameri karakterisu cica Drazinu "malu klaonicu" :

1. Prije sudjenja:
Image
Image
“The American forces in Europe and Africa send greetings to their comrades in arms, the resourceful and gallant Yugoslav military units under your splendid leadership. These brave men banded together on their native soil to drive the invader from their country are serving with full devotion the cause of the United Nations. May the New Year bring them full success.” - General Dwight Eisenhower, January 1, 1943
Nakon presude:
Image
Image
Image

Itd, itd, itd... Toliko o "najboljem narodu na svijetu".

Samo dokle je interes i najveci zlocinci su heroji i saveznici...
Nejasno sta s ovim zelis da pokazes?
Ameri su podrzavali sve i svakoga ko je bio protivnik nacista i komunista, i mnogo gore mrake od Draze.
A zlocini cetnika u WWII su nazalost bile modus operandi raznoraznih vojski i paravojski, kojekakvih gerila i boraca za boga pitaj sta. I onda su se neki zlocini zataskali, neki amplificirali, u ovisnosti od toga ko je bio pobjednik, gdje i kada. Naravno, cetnici su kao i ustase na tipicno balkanski nacin te zlocine doveli na poseban nivo :roll:

U tom pismu kojeg je neki Radenkovich pisao (garant neki cetalj u izbjeglistvu) na jednom mjestu fino kaze da je Mihailovic “napusten” od strane SAD radi politike. Naravno misli se na odnos prema Titu i odvlacenju od uticaja SSSR-a.

I kazem podrzavali su mnogo gore mrake, bilo kog ko je bio kontra protivnika kapitalizma.
Sve sto sam rekao (i zelio reci) si i sam konstatirao. Samo bih dodao da je Draza i dan danas nosilac ovih priznanja. Zbog toga cetnici vrlo lahko u svijetu bivaju prihvaceni kao antifasisti.

Pokusaj mu ga (orden) "oduzeti" :D
eltroxin

#19161 Re: IRAN

Post by eltroxin »

salik79 wrote:
Mozes komotno. Ofrlje su nam dokazi isti nivo.. :lol:
salik79

#19162 Re: IRAN

Post by salik79 »

eltroxin wrote:
salik79 wrote:
Mozes komotno. Ofrlje su nam dokazi isti nivo.. :lol:
Aha, zato si ti bio gdje u ratu? :lol:
славянин

#19163 Re: IRAN

Post by славянин »

Koliko je ono aviona sa hranom slijetalo u sarajevo na dan ? Nesto sam zaboravio ? Iranski naravno avioni hranili grad a iranska garda cuvala aerodrom :lol:
salik79

#19164 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:Koliko je ono aviona sa hranom slijetalo u sarajevo na dan ? Nesto sam zaboravio ? Iranski naravno avioni hranili grad a iranska garda cuvala aerodrom :lol:
Nisi zaboravio, nego ne znas. Bio si mali. :lol:

Kakve ovo veze ima s bilo cim?
GandalfSivi

#19165 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
славянин wrote:Koliko je ono aviona sa hranom slijetalo u sarajevo na dan ? Nesto sam zaboravio ? Iranski naravno avioni hranili grad a iranska garda cuvala aerodrom :lol:

Znaci, ubi lik sa pricama iz '42 i onda kada ga pitas nesto iz zadnjeg, relevantnog rata, on pita kakve to veze ima s bilo cim :lol: :lol: :lol: :lol:
salik79

#19166 Re: IRAN

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:

Znaci, ubi lik sa pricama iz '42 i onda kada ga pitas nesto iz zadnjeg, relevantnog rata, on pita kakve to veze ima s bilo cim :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta, i ti si misljenja da su eltroxin i rahmetli delic na istom nivou informiranosti? :lol:

Hajde da vidimo, koliko aviona je sletilo, ciji su bili, ciju su humanitarnu prevpzili, ko je osiguravao aerodrom i koliko ste onih ruznih smedjih lanc paketa iz vijetnamskog i korejskog rata pojeli?
славянин

#19167 Re: IRAN

Post by славянин »

20+ na dan je slijetalo osim kada su bili onemoguceni zbog otvaranja vatre po istim.Aerodrom je preuzeo UN nakon miteranove i isti je bio jedina komunikacija sa svijetom i bez pomoci sa istog bi Sarajevo bukvalno ostalo bez hrane - ne samo civili nego i vojska koja je jela tu istu hranu. Dalje ispod tog aerodroma je provucen i tunel jel ? Mislis da nisu ga mogli zatrpati da su stvarno htjeli ??

I hvala na svakom lanc paketu sto su poslali kao i brasnom koje je dopremano za velepekaru itd .. i avionima koji su bombardovali , i pritisku na hrvate i jos mnogo drugih stvari - hvala i Iranu na pomoci ! I to pomoci koju su poslali a Amerika uz protivljenje vecine zapada,Rusije,Kine itd pritiskom osigurala da se dopremi ;-)
GandalfSivi

#19168 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: Sta, i ti si misljenja da su eltroxin i rahmetli delic na istom nivou informiranosti? :lol:

Hajde da vidimo, koliko aviona je sletilo, ciji su bili, ciju su humanitarnu prevpzili, ko je osiguravao aerodrom i koliko ste onih ruznih smedjih lanc paketa iz vijetnamskog i korejskog rata pojeli?
Da si bio u Sarajevu u ratu, na noge bi se digao svaki put kada spomenes taj "ruzni" lunch paket, ili one kekse sto su nam slali. Sve to ba nastranu, da nije Amerike bilo, ono malo sto bi nas ostalo u BiH bi se cirilicom potpisivalo...
eltroxin

#19169 Re: IRAN

Post by eltroxin »

salik79 wrote:Aha, zato si ti bio gdje u ratu? :lol:
U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..
geralt

#19170 Re: IRAN

Post by geralt »

Bez lunch paketa bi i ja i moja porodica, kao i vecina stanovnika Sarajeva, umrli od gladi najkasnije u zimu 92/93.
salik79

#19171 Re: IRAN

Post by salik79 »

eltroxin wrote:
salik79 wrote:Aha, zato si ti bio gdje u ratu? :lol:
U ratu sam poderao muda i izgubio zdravlje, bio cijelo vrijeme u Sarajevu. Za razliku od tebe a i Rasima..
Ja sam bio u Tuzli :mrgreen: A Rasim?

Gdje si derao muda? U Lukavici? Vogosci? Rajlovcu?
salik79

#19172 Re: IRAN

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote: Sta, i ti si misljenja da su eltroxin i rahmetli delic na istom nivou informiranosti? :lol:

Da si bio u Sarajevu u ratu, na noge bi se digao svaki put kada spomenes taj "ruzni" lunch paket, ili one kekse sto su nam slali. Sve to ba nastranu, da nije Amerike bilo, ono malo sto bi nas ostalo u BiH bi se cirilicom potpisivalo...
Nisam, ali sam dobio i probao ono smedjepakovano smece. Probao i ispljunuo.

Jah, Ameri su nas spasili :lol: :skoljka:
salik79

#19173 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:20+ na dan je slijetalo osim kada su bili onemoguceni zbog otvaranja vatre po istim.Aerodrom je preuzeo UN nakon miteranove i isti je bio jedina komunikacija sa svijetom i bez pomoci sa istog bi Sarajevo bukvalno ostalo bez hrane - ne samo civili nego i vojska koja je jela tu istu hranu. Dalje ispod tog aerodroma je provucen i tunel jel ? Mislis da nisu ga mogli zatrpati da su stvarno htjeli ??

I hvala na svakom lanc paketu sto su poslali kao i brasnom koje je dopremano za velepekaru itd .. i avionima koji su bombardovali , i pritisku na hrvate i jos mnogo drugih stvari - hvala i Iranu na pomoci ! I to pomoci koju su poslali a Amerika uz protivljenje vecine zapada,Rusije,Kine itd pritiskom osigurala da se dopremi ;-)
Avioni su bili UNovi. Humanitarna pomoc, koliko mi je poznato, uglavnom od UNHCR-a.

Za ostalo cu se djelomicno sloziti. Uglavnom se slazem s onim sto je napisao Mark Danner.
http://www.markdanner.com/articles/print/65
GandalfSivi

#19174 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
Nisam, ali sam dobio i probao ono smedjepakovano smece. Probao i ispljunuo.

Jah, Ameri su nas spasili :lol: :skoljka:
U kakvim ti paralelnim svijetovima zivis, to je nevidjeno. Jok ba, Rusija i Iran (sada i Kina) su nas spasili.

Irancima hvala za oruzje, ali da Ameri nisu dizali avione, pala bi i Bjelasnica i Igman jos ‘93, i to bi ti bio game over.

Ali hajde, ne mogu ti ja pomoci...
славянин

#19175 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:20+ na dan je slijetalo osim kada su bili onemoguceni zbog otvaranja vatre po istim.Aerodrom je preuzeo UN nakon miteranove i isti je bio jedina komunikacija sa svijetom i bez pomoci sa istog bi Sarajevo bukvalno ostalo bez hrane - ne samo civili nego i vojska koja je jela tu istu hranu. Dalje ispod tog aerodroma je provucen i tunel jel ? Mislis da nisu ga mogli zatrpati da su stvarno htjeli ??

Avioni su bili UNovi. Humanitarna pomoc, koliko mi je poznato, uglavnom od UNHCR-a.

Za ostalo cu se djelomicno sloziti. Uglavnom se slazem s onim sto je napisao Mark Danner.
http://www.markdanner.com/articles/print/65
Pogledaj malo bolje ciji su to avioni bili u 80% slucajeva - i onda pogledaj odakle finansije unhcru,pa onda pogledaj i direktnu pomoc (mozes pogledati i usaid za koje si i rekao da si radio posle rata)

Ono kako si ispljuvljivao hranu - samo govori o tebi kao covjeku tj. Necovjeku - jer bilo je dosta onih koji nisu bas imali ni taj lanc paket da pojedu a kamoli sta drugo / vidim tebi je bilo pravo tesko pa si pljuvao hranu iz lanc paketa ... sramota je tvoja sta pises.
Post Reply