benzinci su ok
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#19151 Re: Pitamo Mehanicare ?
vako

benzinci su ok
benzinci su ok
- Bakir1
#19152 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moj pasat kada je krenuo prema meni je otisao u iberturu.NediM17 wrote:Ja sam jednom prisustvovao iberturi na Passatu 5.5 1.9TDI. Dok sam dotrcao do frajera da mu kazem da ga gurne u 5. ili 6. i pusti nogu s kvacila, vec se ugasio sam od sebe. Sivi dim od kojeg se nista nije vidjelo, stipa za oci...
Kasnije sam vidjao taj auto da se vozi, je li promijenjen kompletan motor ili je motor ostao citav a promijenjen samo turbo, ne bih znao.
Sreca ugasen je na vrijeme pa je samo turbo stradao.
Ja sam iz preventive uradio cijeli motor.
Jos iz lonaca nije izaslo svo ulje, a bilo ga je 4 kile u oba auspuha.
Skidao prao jebavao, morati cu auspuh zamjeniti nema mi druge.
-
tempuser
#19153 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni je sluzbeni Opel Monterey 3,1 TDi odletio u iberturu i to 2 x u istom danu na nekih 190k km. Prvi put u nekoj nedodjiji iznad Prace, nema slepe, nema pomoci nego lagano prema civilizaciji. Drugi put na tranzitu 100m od parkinga. Motor je uradio Bevanda na Buni, ne znam sta su mu tacno radili, auto je isao kako treba, samo je malo vie dimio. Kasnije se uspostavilo da su raspadu kumovali lik koji je radio na odrzavanju vozila i lopine iz Bosna auta. Bilo je guranje krpa u kuciste zracnog filtera da auta slabo idu i dime da se naplate dvije generalke na 2 Montereya na cca 150k km. Od "generake" je na svakom uradjen redovni servis i zamjenjen dihtung dekla, a faktura 4 milje! 
- drug_profi
#19154 Re: Pitamo Mehanicare ?
kad je 4 milje onda nije faktura već fraktura...
-
vauvau
#19155 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma lako im je levate izraditi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- commendatore
#19157 Re: Pitamo Mehanicare ?
jos mu smijesno sto su ga namagarcili
-
tempuser
#19158 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma to je bila smijurija... Bilo neko sjelo i lik koji je tad bio sef servisa u Bosna Autu ga mahnuo i poceo se hvaliti kako su to "odradili", a nema pojma da sam ja presao u tu firmu i da mu je pajdo u medjuvremenu dobio nogu (kloc imao kopirnicu i uhvate ga kako iz firme iznosi paket kopir papira vrijedam 40 KM), a da sam ja zaduzen za to. Kapcitet otprilike ko ovaj iznad koji nista ne konta. Krenula pilana nevidjena, pitam ga, sta ste naplatili 4 milje na 2 auta, kaze on, eeee znas li ti da je dihtung dekla 180 KM! Bilo je to jos stvari spremnih za realizaciju, skinutih pumpi za servo volan, klima kompresora...drug_profi wrote:kad je 4 milje onda nije faktura već fraktura...
-
noviclan
#19159 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel munja u pitanju ili
-
tempuser
#19160 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije, ovaj nazalost nije vise medju zivima, ako si znao ekipu iz BA onda znas o kome se radi.noviclan wrote:Jel munja u pitanju ili
-
condy
#19161 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da li je moguce da je kod ovog Touarega doslo do neke da tako kazem blaze iberturaze? Trosio mu je dosta ulja...
- bitanga_sa_otesa
#19162 Re: Pitamo Mehanicare ?
blaza ibertura
to je normalna potrosnja kod tih auta
pogotovo ako ima dosta autoputa i gasanja 
to je normalna potrosnja kod tih auta
-
Throttle
#19163 Re: Pitamo Mehanicare ?
Cuj potrosnja ulja, zar ima neko kome motor trosi ulje 
U nas je ono, ni kapi izmedju servisa
-
condy
#19164 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta se ceris fino pitambitanga_sa_otesa wrote:blaza ibertura![]()
![]()
![]()
![]()
to je normalna potrosnja kod tih autapogotovo ako ima dosta autoputa i gasanja
Nije normalna...ti si prvi mehanicar koji mi to tvrdi a dosta ih znam koji rade samo ova vozila. Moja iskustva nisu takva...nikad nije trebalo dosuti vise od 3 dece ulja ...a znalo je biti po 18 sati autoputa
I da te pitam sto izbjegavas sve citirat i stalno editujes tudje postove...ono da tako kazem nisi vidio ili ???
- bitanga_sa_otesa
#19165 Re: Pitamo Mehanicare ?
sta nisam vidio?condy wrote:
Nije normalna...ti si prvi mehanicar koji mi to tvrdi a dosta ih znam koji rade samo ova vozila. Moja iskustva nisu takva...nikad nije trebalo dosuti vise od 3 dece ulja ...a znalo je biti po 18 sati autoputa
I da te pitam sto izbjegavas sve citirat i stalno editujes tudje postove...ono da tako kazem nisi vidio ili ???
tvoja subjektivna iskustva i tih mehanicara se ne pikaju,samo objektivna...
sve pregazene rage trose ulje,jer je svakom turbina pred krepavanje i dio ulja pojede motor kroz usis.
a cije postove ja editujem? nisam ja admin da mogu editovat tudje postove
ja samo izbacim nebitni dio posta i fokusiram se na bitni da smanjim referate drugim ljudima koji bi procitali bitni dio,a ne citiranje jednog te istog po 15 puta kao sto vi pojedini to radite....
-
preludezalude
#19166 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja bih za pocetak provjerio sta je u rezervoaru.MMM1977 wrote:Auto je presao 178.000, drugi sam vlasnik, kupljen u Kramaru. Dim ima jako oštar miris.NediM17 wrote:Koliko je presao auto i jesi li prvi vlasnik?MMM1977 wrote:Još napominjem da je obrtomjer bio na nuli cijelo vrijeme, bez obzira koliko verglao.
Ovaj dim koji izlazi iz auspuha, je li ima sladunjavi miris, ili ostri miris ulja?
Samo mi je jednom nov auto stao, i to VW.Sodom1 wrote:Ja se takvog scenarija bojim kad gdje krenem , jer ja sam panicar![]()
- bitanga_sa_otesa
#19167 Re: Pitamo Mehanicare ?
i to je jedan od mogucih scenarija,ali dok se vlasnik ne javi ,mozemo nagadjati samo...preludezalude wrote: Ja bih za pocetak provjerio sta je u rezervoaru.
-
condy
#19168 Re: Pitamo Mehanicare ?
@bitanga
Brises dijelove tudjeg posta, brises dijelove recenice, kad kvotas da bi taj post dobio sasvim drugi kontekst...to je suprotno pravilima ovog foruma
Ti si gore napisao da je to normalna potrosnja ulja kod tih auta. Sad pises drugacije da je to potrosnja ulja kod pregazenih auta, sto nije isto.
Kako se nece pikat moja subjektivna iskustva i iskustva mehanicara koja rade ova vozila
Iskustva se uvijek i svagdje pikaju, kao i strucnost ljudi koji rade sa ovim motorima 
Brises dijelove tudjeg posta, brises dijelove recenice, kad kvotas da bi taj post dobio sasvim drugi kontekst...to je suprotno pravilima ovog foruma
Ti si gore napisao da je to normalna potrosnja ulja kod tih auta. Sad pises drugacije da je to potrosnja ulja kod pregazenih auta, sto nije isto.
Kako se nece pikat moja subjektivna iskustva i iskustva mehanicara koja rade ova vozila
-
NediM17
#19169 Re: Pitamo Mehanicare ?
1.6 CRDi je tukao oko pola sipke za servisni interval (tj. pola litra za 15kkm).Throttle wrote:Cuj potrosnja ulja, zar ima neko kome motor trosi ulje
Ovi atmosferci koje sad vozim, nivo ulja se ne mice.
- bitanga_sa_otesa
#19170 Re: Pitamo Mehanicare ?
evo opet sam ti obrisao nebitni dio posta ,prijavi me administraciji odmahcondy wrote:
nije isto jedino za bukvaliste poput tebe.kakav je taj auto? nov? sa skoro 200.000? zna li se istorija? da li je tacno tih 80.000 kad je kupljen ? ko to moze garantovati? sve to polovno je pregazeni grob,samo sto se vi nadjete uvrijedjeni na to...i moj auto je pregazeni grob od 15 godina,bez obzira sto je kupljen sa 41.000 na satu.to je star i polovan auto
- drug_profi
#19171 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa evo kod mene na turbo benzincu se u proslom intervalu nije trebalo nista u međuvremenu dosipati. Evo sad nakon 5K od zadnjeg servisa stoji gdje je i bilo.NediM17 wrote:1.6 CRDi je tukao oko pola sipke za servisni interval (tj. pola litra za 15kkm).Throttle wrote:Cuj potrosnja ulja, zar ima neko kome motor trosi ulje
Ovi atmosferci koje sad vozim, nivo ulja se ne mice.
Ali doduse tek je motor 36K presao.
Prosla astra atmosferac je trosio litar do litar i po na interval, nakon sto mu je motor presao vise od 100.000 km.
-
condy
#19172 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemoj se uvrijedit ali da te citiram ;bitanga_sa_otesa wrote: evo opet sam ti obrisao nebitni dio posta ,prijavi me administraciji odmah
nije isto jedino za bukvaliste poput tebe.kakav je taj auto? nov? sa skoro 200.000? zna li se istorija? da li je tacno tih 80.000 kad je kupljen ? ko to moze garantovati? sve to polovno je pregazeni grob,samo sto se vi nadjete uvrijedjeni na to...i moj auto je pregazeni grob od 15 godina,bez obzira sto je kupljen sa 41.000 na satu.to je star i polovan auto
To nije normalna potrosnja kod odrzavanog auta bez obzira na tu kilometrazu. E sad opleti...bitanga_sa_otesa wrote: to je normalna potrosnja kod tih autapogotovo ako ima dosta autoputa i gasanja :thumbup
- bitanga_sa_otesa
#19173 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne vrijedjam se na pixele.condy wrote:
To nije normalna potrosnja kod odrzavanog auta bez obzira na tu kilometrazu. E sad opleti...
ti ne mozes znati tu potrosnju jer nemas dodirnih tacaka s tim sem sto citas po forumima i palamoodish u prazno.posto ne znas kako je auto razradjen i kako je odrzavan prvih 80.000 kao ni ja,tako da diskusiju o tome mozemo zavrsiti.to je normalna potrosnja tog auta sa 200.000 km .imas mahanje
- B6Redhell
#19174 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod ovih novijih auta da bi smanjili potrosnju prave prstenje za klipove sa manjom frikcijom da bi se motor lakse vrtio. Tolerancije su mozda jace kod novijih ali materijal je puno slabiji. Jos ako dodas turbine ulje frcaaa
I kod ovog harambaše sa touregom je normala kod tih auta litar ulja izmedju zamijene na tim kilometrazama . To je cak i dobro. Moze biti gore
I kod ovog harambaše sa touregom je normala kod tih auta litar ulja izmedju zamijene na tim kilometrazama . To je cak i dobro. Moze biti gore
-
hladan.preminger
#19175 Re: Pitamo Mehanicare ?
Optimist wrote:Kako pomenuste Reno, sjetih se scene od prije neke 3 godine.Throttle wrote:Ja sad hocu reci Reno, Laguna 2 i Skenik 2.Na Meganima nisam vidjao
Idem iz pravca Ilidze prema gradu na skuteru, ispred mene Laguna 2 karavan. Kako stajemo na semafor kod RTV doma, tako najednom zakulja bijeli dim iz Lagune, ode u iberturu. Od silnog dima se jedva nekako probijem do vrata vozaca i govorim mu ubaci u brzinu i pusti kvacilo da ga ugasis. Uspio je nekako da ga ugasi i onako preplaseno me pita sta ovo bi. Reko turbina ti je dala sve od sebe, nemoj vise da vozis vec parkiraj auto i zovi majstora. Nisam ja ovo cestito ni izgovorio on ponovo auto pali i nakon duzeg verglanja ono sastavi. U tom se otvori semafor i ja po gasu.
Kad si mutav, mjesto da platis samo reparaciju turbine sad ces platiti reparaciju citavog motora.
kod badže tako na laguni isto. 2.2 i to automatik otišao u iberturu nakon što je presuo ulja na svoju ruku. jedva ga ugasio i kažem da mu prenesu da ne pali auto kad on opet upali. ali ga opet nekako srećom ugasi i to na ključ. prošao je samo sa reparacijom turbine i zamjenom ulja.