FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19151 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Je li sigurno da im ne igra Godin veceras?

Mogli smo malo oko taktickih postavki za veceras popricati :caocao:
skenderija04

#19152 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:Je li sigurno da im ne igra Godin veceras?

Mogli smo malo oko taktickih postavki za veceras popricati :caocao:
Jeste. On i Thiago ne igraju. Zakrpili su Gimeneza koji ce nakon mjesec dana pauze zaigrati. Kako sada stvari stoje igrace

Oblak- Filipe,Gimenez,Lucas,Juanfran-Gabi,Augusto- Saul, Koke,Griezmann-Torres
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19153 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote: Jeste. On i Thiago ne igraju. Zakrpili su Gimeneza koji ce nakon mjesec dana pauze zaigrati. Kako sada stvari stoje igrace

Sto znaci treba im odmah spucati visoki presing da ne mogu lako iznositi loptu. Hebo majku ja bih dva zadnja vezna stavio :roll:
skenderija04

#19154 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:
skenderija04 wrote: Jeste. On i Thiago ne igraju. Zakrpili su Gimeneza koji ce nakon mjesec dana pauze zaigrati. Kako sada stvari stoje igrace

Sto znaci treba im odmah spucati visoki presing da ne mogu lako iznositi loptu. Hebo majku ja bih dva zadnja vezna stavio :roll:
Bato, mislim da to nije problem protiv Atletica. Oni ce loptu pustiti. Bez lopte se osjecaju vrlo komotno i sigurno. Strpljivi su i cekaju prekid, ili korner ili faul svejedno. Tu su opasni.Vidjeces veceras kako Calderon slavi svaki korner :D
Ovo drugo je pogodak. Sredina je kljuc. Atletico, osim sto gomila igrace na sredini, svi rade i solidarni su kao ekipa. Ako vide da na sredini imaju problem dva beka Filipe i Juanfran se ne libe da udju i pomognu sredini u defanzivi.
Ja vidim Costu kao kljuc utakmice. U La Ligi takvog igraca nema. Ako se zalijepi za aut liniju vezace jednog beka i pomoc znaci dva igraca. Oslobodice sredinu za protok. Ako ga ostave 1X1 sa bekom,napravice haos.
Sto se Atletica tice , pokusace da se od 90 minuta sve svede na 50-55 minuta efektivne igre. Strpljivo ce cekati gresku i ako prodje dobro je.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19155 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote: Bato, mislim da to nije problem protiv Atletica. Oni ce loptu pustiti. Bez lopte se osjecaju vrlo komotno i sigurno. Strpljivi su i cekaju prekid, ili korner ili faul svejedno. Tu su opasni.Vidjeces veceras kako Calderon slavi svaki korner :D
Ovo drugo je pogodak. Sredina je kljuc. Atletico, osim sto gomila igrace na sredini, svi rade i solidarni su kao ekipa. Ako vide da na sredini imaju problem dva beka Filipe i Juanfran se ne libe da udju i pomognu sredini u defanzivi.
Ja vidim Costu kao kljuc utakmice. U La Ligi takvog igraca nema. Ako se zalijepi za aut liniju vezace jednog beka i pomoc znaci dva igraca. Oslobodice sredinu za protok. Ako ga ostave 1X1 sa bekom,napravice haos.
Sto se Atletica tice , pokusace da se od 90 minuta sve svede na 50-55 minuta efektivne igre. Strpljivo ce cekati gresku i ako prodje dobro je.
Okej, slazem se. Ali ubacimo u kalkulaciju da im je odbrana bez Godina poljuljana i da ce ih Bajern sigurno pritiskati. Ali ne smije se dozvoliti da stoperi stoje na centru. Zbog toga bih ja isao na opciju da Vidal/Martinez cuvaju sredinu i da igrac na toj poziciji stoji dovoljno blizu stoperima, a opet u ofanzivi Alkantara da veze Bajernova krila koja ce razvlaciti odbranu i asistirati Tomici i Levandovskom.

Bekovima ne bih dao da idu suvise visoko. Uzmi loptu, salji je Vidalu/Martinezu u sredinu ili salji Riberiju ili Kosti na krilo i to je to.
skenderija04

#19156 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote: Okej, slazem se. Ali ubacimo u kalkulaciju da im je odbrana bez Godina poljuljana i da ce ih Bajern sigurno pritiskati. Ali ne smije se dozvoliti da stoperi stoje na centru. Zbog toga bih ja isao na opciju da Vidal/Martinez cuvaju sredinu i da igrac na toj poziciji stoji dovoljno blizu stoperima, a opet u ofanzivi Alkantara da veze Bajernova krila koja ce razvlaciti odbranu i asistirati Tomici i Levandovskom.

Bekovima ne bih dao da idu suvise visoko. Uzmi loptu, salji je Vidalu/Martinezu u sredinu ili salji Riberiju ili Kosti na krilo i to je to.
To je pokusao Luis Enrique i na kraju nista. Protiv ovih se ne moze spekulisati, jer ne postoji ekipa na svijetu koja bolje spekulise i trguje minute od Atletica. Oni znaju sta im je raditi i vec pet godina ne odstupaju od toga.Simeone pravi jasnu razliku izmedju kontrole lopte i kontrole utakmice.Jebe se njima sto neko ima loptu ako je ona u zoni koja njima odgovara. Bayern treba da odigra za gol vise i da se ostavi taktiziranja. Ima kvalitet da pobijedi. Ako Pep odlici da nesto mijenja i taktizira onda ce sam sebi napaviti problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19157 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:
To je pokusao Luis Enrique i na kraju nista. Protiv ovih se ne moze spekulisati, jer ne postoji ekipa na svijetu koja bolje spekulise i trguje minute od Atletica. Oni znaju sta im je raditi i vec pet godina ne odstupaju od toga.Simeone pravi jasnu razliku izmedju kontrole lopte i kontrole utakmice.Jebe se njima sto neko ima loptu ako je ona u zoni koja njima odgovara. Bayern treba da odigra za gol vise i da se ostavi taktiziranja. Ima kvalitet da pobijedi. Ako Pep odlici da nesto mijenja i taktizira onda ce sam sebi napaviti problem.
Kako bi ti takticki postavio ovu utakmicu? Mislim da si trener Bajerna :D
skenderija04

#19158 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:
skenderija04 wrote:
Kako bi ti takticki postavio ovu utakmicu? Mislim da si trener Bajerna :D
Da pobijetim 4-3 :D :D :D :D

Dakle,Atletico nije Real Madrid i nema ubitacnu kontru.Nece oni doci do gola Bayerna puno puta Rizikovao bi u prvoj utakmici i iskoristio nedostatak Godina. Dakle Riberry lijevo Costa desno, Lewa u sredini i Muller iza. Ako to napravis, bekovi Atletica se ne penju i prakticno imas sve pod kontrolom.
Ultra ofanziva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19159 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:
Da pobijetim 4-3 :D :D :D :D

Dakle,Atletico nije Real Madrid i nema ubitacnu kontru.Nece oni doci do gola Bayerna puno puta Rizikovao bi u prvoj utakmici i iskoristio nedostatak Godina. Dakle Riberry lijevo Costa desno, Lewa u sredini i Muller iza. Ako to napravis, bekovi Atletica se ne penju i prakticno imas sve pod kontrolom.
Ultra ofanziva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Svidja mi se ovo :D
simonese

#19160 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

sidras u 16 Lewa,pa nek' bekiraju koliko hoce
Dr Baltazar

#19161 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

Joj što se Bavarci bezveze sekiraju. Večeras rezervišemo kartu za Milan. Ovo je naša sezona :izet:
veella

#19162 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

Bauernovci veella vas ceka na ziceru :lol: :izet:
super_bayern

#19163 Re: FC Bayern Munchen

Post by super_bayern »

veella wrote:Bauernovci veella vas ceka na ziceru :lol: :izet:
Wir sehen uns im nächsten Saison, dragi Velide, kanite se Lige Prvaka, nije to za vas.

:thumbup: Image
veella

#19164 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

super_bayern wrote:
Wir sehen uns im nächsten Saison, dragi Velide, kanite se Lige Prvaka, nije to za vas.

Zaboravio si Berlin :lol:
Eto koliko pratis :thumbup:
super_bayern

#19165 Re: FC Bayern Munchen

Post by super_bayern »

veella wrote:
super_bayern wrote:

Zaboravio si Berlin :lol:
Eto koliko pratis :thumbup:
mokri snovi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19166 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Znaju li se sastavi?
jethro

#19167 Re: FC Bayern Munchen

Post by jethro »

_BataZiv_0809 wrote:Znaju li se sastavi?
Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Gimenez, Savić, F Luis - Saul, Gabi (C), Augusto, Koke - Torres, Griezmann.

Bayern Minhen: Neuer - Lahm (C), Martínez, Alaba, Bernat - Alonso, Vidal - Costa, Thiago, Coman - Lewandowski
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19168 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

jethro wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Znaju li se sastavi?
Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Gimenez, Savić, F Luis - Saul, Gabi (C), Augusto, Koke - Torres, Griezmann.

Bayern Minhen: Neuer - Lahm (C), Martínez, Alaba, Bernat - Alonso, Vidal - Costa, Thiago, Coman - Lewandowski

Hvala :thumbup:

Izgleda da Peps ocekuje pocetnu ofanzivu Atletika.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19169 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Kakva ofanziva AtM. Oni igraju defanzivno i sa Levanteom :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19170 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:Kakva ofanziva AtM. Oni igraju defanzivno i sa Levanteom :mrgreen:
Pa vidis li ti osiguraca u sredini? Ko da me slusao danas. :D

Samo kud Bernata stavi na beka, ja bih radije Benatiju na stopera nego Alabu :roll: Alabi je mjesto gdje je medju najboljim na svijetu-bek.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19171 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakva ofanziva AtM. Oni igraju defanzivno i sa Levanteom :mrgreen:
Pa vidis li ti osiguraca u sredini? Ko da me slusao danas. :D

Samo kud Bernata stavi na beka, ja bih radije Benatiju na stopera nego Alabu :roll: Alabi je mjesto gdje je medju najboljim na svijetu-bek.
Uh, sredine su beton i kod jednih i kod drugih. Joj kad se obistini moja prognoza sa LP :D
Hm, voli ga Guardiola zameziti. Slazem se, bezveze potrosen Alaba na stoperu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19172 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Uh, sredine su beton i kod jednih i kod drugih. Joj kad se obistini moja prognoza sa LP :D
Samo brine me izostanak Mulera. :roll:

Mada vjerujem da Peps krilima zeli razvuci odbranu, bas kao sto je skenderija danas govorio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19173 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Samo brine me izostanak Mulera. :roll:

Mada vjerujem da Peps krilima zeli razvuci odbranu, bas kao sto je skenderija danas govorio.
Vidi bas, Muller na klupi :shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19174 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Hladno duplo vise Spanaca nego Nijemaca u prvih 11 :D
jethro

#19175 Re: FC Bayern Munchen

Post by jethro »

Konta li Simeone opet bacati lopte na teren ? :mrgreen:
Post Reply