iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Better Man

#19151 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

hakazvaka wrote:
spree wrote:e jbg ko ce ti danas dati neki flagship na mjesec dana. bolje i otici u domod pa barem malo vidjeti kakav je tel. bolje i to nego na slijepo kupiti. btw ja recimo ne bi nikada sa novijeg modela nekog flagshipa presao na stariji. npr. sa s7 na ip6. na ip7 ok.
ja bi sa S7 presao i na SE, ako treba...
Ja ne bih. To bi bilo s konja na magarca.
kokuz_sa

#19152 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Reglan wrote:Gdje zamijeniti displey za 5S u gradu, neko provjeren a da nije fontele, univerzalno ili mobile shop na ciglanama?
Skenderija..ulaz do kasina..radnja na cosku..serviser Musa..
Radi samo Iphone..od 3ce do 7ce

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
kokuz_sa

#19153 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

2002 wrote:
Reglan wrote:Gdje zamijeniti displey za 5S u gradu, neko provjeren a da nije fontele, univerzalno ili mobile shop na ciglanama?
Jesi li gledao u Mekline? Mislim da su skuplji od nabrojanih ali biras ili jeftino ili kvalitetno :)
Sta ti znaci kvalitetno?
Display za iphone haman dijete da zna zamijeniti..
Odvrnes 2 mini srafcica...vakumski izvuces display..konektor odvojis...stavis novi i eto..
Kvalitetno je samo pitanje koji display stavljaju...orginalni ili kopiju koja ima slabiju boju
A to sto ti mislis da je kvalitetno ti Mkline naplati masno al bas...

2002

#19154 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by 2002 »

kokuz_sa wrote:
2002 wrote:
Jesi li gledao u Mekline? Mislim da su skuplji od nabrojanih ali biras ili jeftino ili kvalitetno :)
Sta ti znaci kvalitetno?
Display za iphone haman dijete da zna zamijeniti..
Odvrnes 2 mini srafcica...vakumski izvuces display..konektor odvojis...stavis novi i eto..
Kvalitetno je samo pitanje koji display stavljaju...orginalni ili kopiju koja ima slabiju boju
A to sto ti mislis da je kvalitetno ti Mkline naplati masno al bas...

Sam si odgovorio. Univerzalno ce ti podvaliti gdje god moze, ili ce staviti polovan ili neku najjeftiniju kopiju a u Mekline ces dobiti originalni dio.
kokuz_sa

#19155 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Naravno da hoces i originalan dio i originalne baterije..
(ironican i sarkastican sam bio)
Jer svi nabavljaju displleje od istih par dobavljaca..
Razlika u cijeni originalnog displaya i kopije je u 10KM..99.9% sevisera stavlja originalni...jer nece da se zajebava sa reklamacinom koji se desi na kopiji..
Kako god okrenes dobro se zaradi..60KM display..ruke 30 do 40..za bukvalno 5min posla naplatis stoju
2002

#19156 Re: iPhone - All about

Post by 2002 »

Pa naplati brate ko ti brani. Da se tako naplacuje svaki mahalac bi servisirao i vozao BMW 3. Ono sto dobijes u univerzalno i ono sto dobijes u Mekline je nebo i zemlja, naravno i cijene su nebo i zemlja.
Elvis88

#19157 Re: iPhone - All about

Post by Elvis88 »

Pozz raja, jel moguće u telekomu kupiti otkljucan Iphone 7?

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
febo_acm

#19158 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Elvis88 wrote:Pozz raja, jel moguće u telekomu kupiti otkljucan Iphone 7?

Po ko zna koji put... Ne postoji iPhone zakljucan na domacu mrezu... Dakle, ako kupis iPhone u kod bilo kojeg operatera on je fabricki otkljucan. Je li tebi neko rekao da su zakljucani?

Sent from my iPad using Tapatalk
Elvis88

#19159 Re: iPhone - All about

Post by Elvis88 »

Ne, ali svi telefoni koje sam kupio u telekomu su bili zakljucani i svi su bili androidi ali ne jos dugo. [emoji1][emoji1] hvala na odgovoru

Sarajevski-Seljak

#19160 Re: iPhone - All about

Post by Sarajevski-Seljak »

2002 wrote:Pa naplati brate ko ti brani. Da se tako naplacuje svaki mahalac bi servisirao i vozao BMW 3. Ono sto dobijes u univerzalno i ono sto dobijes u Mekline je nebo i zemlja, naravno i cijene su nebo i zemlja.

Nije, dobijes u 99% slucaja isto. Od baterije do displeja, svi nabavljamo od istog dobavljaca. I ja koji sam kuci sarafam, i oni "divlji" servisi, kao i ASBIS ili Mekline.
2002

#19161 Re: iPhone - All about

Post by 2002 »

Sarajevski-Seljak wrote:
2002 wrote:Pa naplati brate ko ti brani. Da se tako naplacuje svaki mahalac bi servisirao i vozao BMW 3. Ono sto dobijes u univerzalno i ono sto dobijes u Mekline je nebo i zemlja, naravno i cijene su nebo i zemlja.

Nije, dobijes u 99% slucaja isto. Od baterije do displeja, svi nabavljamo od istog dobavljaca. I ja koji sam kuci sarafam, i oni "divlji" servisi, kao i ASBIS ili Mekline.
Sto se Mekline-a i njihovog servisiranja tice, licno sam uvjerio da rade sve po pravilima. Ako su za nesto ovlasteni serviser 100% saradjuju direktno sa Apple-om kad je u pitanju servisiranje. Ako vi i univerzalno radite isto onda svaka cast ;)
Last edited by 2002 on 08/02/2017 08:38, edited 1 time in total.
hakazvaka

#19162 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Sarajevski-Seljak wrote:

Ja garantujem da ovo nije tacno... meni su u AT Store (Alta) unistili iPhone 5 pokusavajuci popraviti lightning port (displej se poceo odvajati od kucista nakon popravke porta)
Fauja Singh

#19163 Re: RE: Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by Fauja Singh »

2002 wrote:
Fauja Singh wrote:
CrniSA wrote:Da li da prodam Samsung Galaxy S7 (dosadio mi) i kupim iPhone 6S 32gb?
Ako si u Sarajevu otidji do BBI i Domoda pa malo procackaj iPhone 7.
Ja se vec neko vrijeme dvoumim koji da slijedeci flagship kupim, kontam mozda neki Xiaomi, S7edge ili cak iPhone 7 pa da se smirimi koju godinu, i tako svratim do Domoda pa se malo pogiram sa iP7... Mislio sam da cu imati onaj osjecaj wow i da cu pozeljeti da imam taj mobitel, ali nista majke mi, uopste me se nije dojmio.
Ne govorim ovo da bi sad krenula diskusija iPhone vs drugi mobiteli nego cisto dajem savjet da se malo poigras s telefonom prije nego se odlucis za kupovinu/zamjenu.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Nema sanse da se poigras u nekoj radnji s uredjajem i da ti to bude neko mjerilo kakav je i da li da ga kupis. Sta si mislio da ce plavuse iskakati iz telefona? Bas promasen savjet, nek uzme od nekog i koristi mjesec dana pa ce vidjeti da li mu vise odgovara nego Android, a to procackaj u radnji moze okaciti macku o rep. Nit ce koristit koju aplikaciju, niti ce skidati aplikacije, koristiti notifikacije, itd, u radnji samo moze vidjeti kako izgleda i nista ali bas nista vise.
Cuj mjesec dana, najbolje da ga i maticaru odvedem :) znas ono "tek u braku maske padaju" :)
Znaci patike, farmerke, auto, mobitel... il mi se na prvu svidi ili ne svidi. Ja sam iPhone 10 minuta iscackao dovoljno da vidim da to nije to, bar po cijeni po kojoj se prodaje.
Za mene je S7edge jos uvijek bolji telefon i prije bi za njega dao preko 1000km nego za iPhone 7.
To je samo moje misljenje i razumijem da vas ima koji se ne slazu sa mnom.
Nema potrebe ici u dalju diskusiju oko toga. Svako kupuje ono sto voli.

exampLe.

#19164 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

A je li stvarno u Domodu dozvoljavaju da udjes i testiras telefon jedno desetak minuta?

Vidjao sam da to ima po svijetu da kad mobitel tek izadje mozes bez problema testirati i uvijek me zanimalo kako toga kod nas nema. :D
Haris033

#19165 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

exampLe. wrote:A je li stvarno u Domodu dozvoljavaju da udjes i testiras telefon jedno desetak minuta?

Vidjao sam da to ima po svijetu da kad mobitel tek izadje mozes bez problema testirati i uvijek me zanimalo kako toga kod nas nema. :D
U Domodu SCC sam sa djevojkom ostavio pola sata na štandu sa Apple proizvodima. :-D
Testirali iPad, iPhone 7 plus, Mac Book Pro,.. Niko nam nije prišao u tih pola sata. Osjećao sam se kao da sam u Saturn prodavnici u Beču. :thumbup:
exampLe.

#19166 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Haris033 wrote:
exampLe. wrote:A je li stvarno u Domodu dozvoljavaju da udjes i testiras telefon jedno desetak minuta?

U Domodu SCC sam sa djevojkom ostavio pola sata na štandu sa Apple proizvodima. :-D
Testirali iPad, iPhone 7 plus, Mac Book Pro,.. Niko nam nije prišao u tih pola sata. Osjećao sam se kao da sam u Saturn prodavnici u Beču. :thumbup:
Odlicno, danas pravac Domod, hvala. :D
2002

#19167 Re: RE: Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by 2002 »

Fauja Singh wrote: Cuj mjesec dana, najbolje da ga i maticaru odvedem :) znas ono "tek u braku maske padaju" :)
Znaci patike, farmerke, auto, mobitel... il mi se na prvu svidi ili ne svidi. Ja sam iPhone 10 minuta iscackao dovoljno da vidim da to nije to, bar po cijeni po kojoj se prodaje.
Za mene je S7edge jos uvijek bolji telefon i prije bi za njega dao preko 1000km nego za iPhone 7.

Posteno, to je tvoje misljenje.
A ja ti garantujem da bi ga promijenio da jedno mjesec dana uzmes iPhone 7 i koristis ga intenzivno ;)
dudlov

#19168 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

Haris033 wrote:

Takođe u Domod u BBI ima mogućnost testiranja apple proizvoda
Better Man

#19169 Re: RE: Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

2002 wrote:
Fauja Singh wrote: Cuj mjesec dana, najbolje da ga i maticaru odvedem :) znas ono "tek u braku maske padaju" :)

Posteno, to je tvoje misljenje.
A ja ti garantujem da bi ga promijenio da jedno mjesec dana uzmes iPhone 7 i koristis ga intenzivno ;)
A ja garntujem da ne bi, jer iPhone je previše zatvoren i ograničen.
febo_acm

#19170 iPhone - All about

Post by febo_acm »

Kao neko ko je probao 221356 custom roma na 215 mobitela mogu reci da sam se psihicki rasteretio od xda i stalnog flashovanja 2213 moda. Ne kazem da je to lose, naprotiv. Medjutim sve ima svoje vrijeme. Ja danas vise nemam vremena, a ni volje za takve stvari. Sad sam trenutno prezadovoljan sa 7+, a vidjet cemo za godinu dana sta i kako. To sto je ogranicen i zatvoren meni ne predstavlja nikakav problem. Ima 99% posto stvari koje meni trebaju. Za ostalo imam A3 2016.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
exampLe.

#19171 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Nije se ni mene puno dojmio Iphone 7 (sad sam bio u Domodu) ali imam vec 6s plus tako da i ne mogu bas biti relevantan. :D
Fauja Singh

#19172 Re: RE: iPhone - All about

Post by Fauja Singh »

febo_acm wrote:Kao neko ko je probao 221356 custom roma na 215 mobitela mogu reci da sam se psihicki rasteretio od xda i stalnog flashovanja 2213 moda. Ne kazem da je to lose, naprotiv. Medjutim sve ima svoje vrijeme. Ja danas vise nemam vremena, a ni volje za takve stvari. Sad sam trenutno prezadovoljan sa 7+, a vidjet cemo za godinu dana sta i kako. To sto je ogranicen i zatvoren meni ne predstavlja nikakav problem. Ima 99% posto stvari koje meni trebaju. Za ostalo imam A3 2016.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Smorilo je i mene flashanje a i nema se vremena, ali danas ti vise nije ni potrebno da flashas android telefone da bi ti normalno radili, pogotovo ne flagship modele. Ja evo imam G3 i jedino sto sam uradio jeste root, a fercera kao i prvog dana.

exampLe.

#19173 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Kliknuh u Accessibilityu blue/yellow color filter na ON i ozivi mi ekran. Viber/Facebook/App store ikone vise nisu blijede kao sto su bile, dobar fazon. :D
kokuz_sa

#19174 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

2002 wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:

Sto se Mekline-a i njihovog servisiranja tice, licno sam uvjerio da rade sve po pravilima. Ako su za nesto ovlasteni serviser 100% saradjuju direktno sa Apple-om kad je u pitanju servisiranje. Ako vi i univerzalno radite isto onda svaka cast ;)
Mekline nabavlja displeye od dvije najvece veleprodaje u Sarajevu..90% displaya za te veleprodaje pravi jedan covjek koji ima masine za to..znaci za sitne pare se uzme iphone koji je zakljucan..uzme se sa njega display ..odradi novo staklo..i prodaje se svakom ko da pare kao nov display

Baterije za iphone isto tako se nabavljaju iz veleprodaja..pod uslovom da su bez naziva nekog brenda koji pravi baterije..

Ne kazem da oni ne nabavljaju direktno od apple..ali koliko vidim ne mogu nabaviti dovoljno koliko im treba rezervnih djelova..

Tako da disaplay koji se ugradi..bilo na pijaci na Otoci...Siranu...Grbavici...i u ovlastenom je isti..tako i sto se baterije tice..
Samo je razlika u cijeni..
Baterija za 5g kosta u VP oko 15KM koliko je placa pijacni serviser i oficijelni servis za iphone jer kupe na istom mjestu..kod serviaera sa ugradnjom to sve kosta 30KM..u oficijelnom cca 70KM

kokuz_sa

#19175 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Odi u Login u Visokom..mozes vazdan se valjat po njihovim foteljama i ceprkati i testirati po Iphone 7..jos momci koji rade su prva liga

Post Reply