Velkoski wrote:Pare mogu dati jedino za Netflix, ostale streaming karine neka muzu nekog drugog
Zato sto na netflixu ima the vampire diaries
Moderator: _BataZiv_0809
Velkoski wrote:Pare mogu dati jedino za Netflix, ostale streaming karine neka muzu nekog drugog
Velkoski wrote:Nema![]()

Glupo je očekivati da će NBC, Disney i ostali veliki igrači gledati da im Netflix njihovim sadržajem uzima gomilu novca. Kreće se u diverzifikaciju sadržaja i biće nemoguće upratiti sve pa će vjerovatno kao i kod ovih običnih tv kanala uslijediti profilisanje streaming servisa. Stvari će se dodatno zakomplikovati odluči li neko iskoristiti nedavno donešeni zakon koji omogućava ISPu da dodatno naplaćuje pristup nekim servisima pa ćeš osim Netflixu pristup plaćati i svom ISPu želiš li pristojnom brzinom gledati filmove, ići na Facebook i ostalo.Velkoski wrote:Imam trenutno HBO GO i imaju možda tri serije koje me interesuju, a filmove svakako ne gledam![]()
A ima smisla zomri, samo ne kontam zašto baš svi žele streaming servis. Nije valjda da misle da će prosječna osoba plaćati i Disney i Amazon i HBO i Netflix i Hulu i DC i sve ostalo?A da bi privukao nekoga trebaš praktično imati sve.
Mislim da je Amerima čak najbolji Hulu.
a nema na ovom našem i ne da mi se kačiti VPN na TV definitivnoćiribiribela wrote:Velkoski wrote:Nema![]()
Ko im je kriv što su kasno skontali fazonzomri wrote: Glupo je očekivati da će NBC, Disney i ostali veliki igrači gledati da im Netflix njihovim sadržajem uzima gomilu novca. Kreće se u diverzifikaciju sadržaja i biće nemoguće upratiti sve pa će vjerovatno kao i kod ovih običnih tv kanala uslijediti profilisanje streaming servisa. Stvari će se dodatno zakomplikovati odluči li neko iskoristiti nedavno donešeni zakon koji omogućava ISPu da dodatno naplaćuje pristup nekim servisima pa ćeš osim Netflixu pristup plaćati i svom ISPu želiš li pristojnom brzinom gledati filmove, ići na Facebook i ostalo.
Netflix sada praktično snima sve što se aplicira kod njih što proizvodi gomilu sadržaja upitne kvalitete. Pokušali su, ali još nemaju hita u rangu Game of Thrones i slično. Već godinama nemaju seriju o kojoj svi pričaju, zadnja je bila ja mislim Stranger Things za koju interes opada. Onda odoše im Prijatelji i The Office koji su bili najviše gledani. Ako se ne trznu, crni dani im slijede.
btw. gdje omarka?
zomri wrote:... Pokušali su, ali još nemaju hita u rangu Game of Thrones i slično. Već godinama nemaju seriju o kojoj svi pričaju, zadnja je bila ja mislim Stranger Things za koju interes opada. Onda odoše im Prijatelji i The Office koji su bili najviše gledani. Ako se ne trznu, crni dani im slijede.
govorim prije svega o originalnom sadržaju. buzz za stranger things nije ni blizu prve sezone a to je neki benchmark za seriju o kojoj svi govore, bar za mene. većinom se raja slaže da black mirror nije više isti otkako je tamo, došlo je do zamora ideja i tek su rijetki ovu zadnju ispratili. koliko mogu upratiti casa de papel je takođe ispod očekivanja.biggrin wrote:zomri wrote:... Pokušali su, ali još nemaju hita u rangu Game of Thrones i slično. Već godinama nemaju seriju o kojoj svi pričaju, zadnja je bila ja mislim Stranger Things za koju interes opada. Onda odoše im Prijatelji i The Office koji su bili najviše gledani. Ako se ne trznu, crni dani im slijede.
hit u rangu got-a ima samo HBO. ne bih se složio da godinamanemaju seriju o kojoj svi pričaju. Ubili su sada sa La Casa de Papel. Stranger Things treća sezona i dalje mnoooogo gledana. Kupili prava na Lucifera i na stranu kvalitet te serije, sa novom sezonom su opet zakucali sa gledanošću. Kupili prava na Black Mirror, koja je, ne računajući zadnju sezonu, jedna od najboljih serija ikada. Dosta se fokusiraju na neameričku produkciju, pa je kod njih 3% koja je također mnogo gledana + bbc-eve koje su po pravilo odlične. Uzeli u svoje ruke The Last Kingdom i od nje napravili seriju bolju od Vikinga. Zakucali sa gledanošću sa Punisherom i Daredevilom, koje gube, al govorim u kontekstu "serija o kojima svi pričaju"...mrsko mi dalje nabrajati. Naravno postoji mogućnost da to u konačnici sve propadne, ali tako je sa svim pa i sa njima, mada u ovom momentu se tako ne čini i pored Disney-eve propagande koja forsira tu priču

za nju sada tvrde da je najgledanija serija na Netflixu ikadaVelkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je...
Zahvaljujem. Pogledao pilot, cini se zanimljivomćiribiribela wrote:Na amazonubrain bubbles wrote:Gdje se moze gledati The Boys? Nema na hbo niti na Netflixu, vidim ni ove domace filmovizije je jos nisu izbacili
pa ne vidim je na grafiku koji sam postavio što meni laiku znači da je ispod 1%biggrin wrote:za nju sada tvrde da je najgledanija serija na Netflixu ikadaVelkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je...
nova sezona je izašla 19.07.pa možda nije obuhvaćena tom grafikomzomri wrote:pa ne vidim je na grafiku koji sam postavio što meni laiku znači da je ispod 1%biggrin wrote:za nju sada tvrde da je najgledanija serija na Netflixu ikadaVelkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je...
Ja stao na doom patrol u drugoj epizodi, a do tada smor na momente serija nema ono nešto što je izdiže po kvaliteti ukratko ne vrijedi gledanja i ovo 8.2 je ogromna ocjena za kvalitet koji ima.alibaba_i_30_godina wrote:Tu Umbrella Academy nikada nisam do kraja pregledao. Ne znam ni do koje sam epizode stigao. Sve pustim i zaspim u pola. Meni onako.biggrin wrote:pri kraju sa Titans i onako....ako je covjek tanak sa izborom sta dalje gledati, može to. Ako ima na listi tonu drugih serije, nek se njih hvata. Sudeći po epizodi koja je vjerovatno bila pilot za Doom Patrol, nešto me nije ni približno dovoljno zaintrigiralo da gledam i nju. od The Umbrella Academy imam veća očekivanja, posebno u segmentu "mozak na pašu". Legion je "mindfuck"...al dobar
Pa to i jeste iz serije fantasy novela od Philipa Pullmana koje uključuju i Zlatni Kompas koji je već ekraniziran kao film 2007 godine.chakany wrote:Na HBO Adria uskoro stiže nova serija u saradnji HBO i BBC produkcije, His Dark Materials.
Glume Ruth Wilson i James McAvoy, onako malo mi vuće na film Zlatni kompas (The Golden Compass), ima baš svega.
https://www.imdb.com/title/tt5607976/?r ... f_=nv_sr_1
Hocel' makar tu The OA završiti kako treba, da je ne počinjem ni gledati nikako ako ce ostati nedovršena priča?dale cooper wrote:Netflix otkazao The OA.![]()
https://edition.cnn.com/2019/08/05/ente ... index.html
Nije neko čudo sa obzirom da gledanost nije bila prevelika i činjenicom da je The OA definicija kultne serije. Međutim koji đavo
davati šansu i finansirati ezoterične projekte za koje znaš da nisu za masivnu publiku ako nećeš ustrajati u njihovom razvoju.
Damn you Netflix!![]()
Druga sezona je završila sa ogromnim uzbudljivim cliffhangerom i prava je šteta ako je to...to. Opet se nadam da će nekoalibaba_i_30_godina wrote:Hocel' makar tu The OA završiti kako treba, da je ne počinjem ni gledati nikako ako ce ostati nedovršena priča?dale cooper wrote:Netflix otkazao The OA.![]()
https://edition.cnn.com/2019/08/05/ente ... index.html
Nije neko čudo sa obzirom da gledanost nije bila prevelika i činjenicom da je The OA definicija kultne serije. Međutim koji đavo
davati šansu i finansirati ezoterične projekte za koje znaš da nisu za masivnu publiku ako nećeš ustrajati u njihovom razvoju.
Damn you Netflix!![]()
100%.Velkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je...
karanana wrote:100%.Velkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je...
mogli su barem glavni lobi zgrade makar malo promijenit.
meni nije bila ni zanimljiva koliko prva. dosta sam premotavo. nekako mi i losa gluma dosla do izrazaja zbog lose radnje.
prva je imala mastovitost. ova sve nesto na silu.