Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ćiribiribela

#19151 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Velkoski wrote:Pare mogu dati jedino za Netflix, ostale streaming karine neka muzu nekog drugog :mrgreen:

Zato sto na netflixu ima the vampire diaries :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#19152 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Nema :mrgreen: :razz:
ćiribiribela

#19153 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Velkoski wrote:Nema :mrgreen: :razz:

Image
zomri

#19154 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Velkoski wrote:Imam trenutno HBO GO i imaju možda tri serije koje me interesuju, a filmove svakako ne gledam :skoljka: :mrgreen:

A ima smisla zomri, samo ne kontam zašto baš svi žele streaming servis. Nije valjda da misle da će prosječna osoba plaćati i Disney i Amazon i HBO i Netflix i Hulu i DC i sve ostalo? :roll: A da bi privukao nekoga trebaš praktično imati sve.

Mislim da je Amerima čak najbolji Hulu.
Glupo je očekivati da će NBC, Disney i ostali veliki igrači gledati da im Netflix njihovim sadržajem uzima gomilu novca. Kreće se u diverzifikaciju sadržaja i biće nemoguće upratiti sve pa će vjerovatno kao i kod ovih običnih tv kanala uslijediti profilisanje streaming servisa. Stvari će se dodatno zakomplikovati odluči li neko iskoristiti nedavno donešeni zakon koji omogućava ISPu da dodatno naplaćuje pristup nekim servisima pa ćeš osim Netflixu pristup plaćati i svom ISPu želiš li pristojnom brzinom gledati filmove, ići na Facebook i ostalo.

Netflix sada praktično snima sve što se aplicira kod njih što proizvodi gomilu sadržaja upitne kvalitete. Pokušali su, ali još nemaju hita u rangu Game of Thrones i slično. Već godinama nemaju seriju o kojoj svi pričaju, zadnja je bila ja mislim Stranger Things za koju interes opada. Onda odoše im Prijatelji i The Office koji su bili najviše gledani. Ako se ne trznu, crni dani im slijede.

btw. gdje omarka?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#19155 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ćiribiribela wrote:
Velkoski wrote:Nema :mrgreen: :razz:

Image
a nema na ovom našem i ne da mi se kačiti VPN na TV definitivno :mrgreen:
zomri wrote: Glupo je očekivati da će NBC, Disney i ostali veliki igrači gledati da im Netflix njihovim sadržajem uzima gomilu novca. Kreće se u diverzifikaciju sadržaja i biće nemoguće upratiti sve pa će vjerovatno kao i kod ovih običnih tv kanala uslijediti profilisanje streaming servisa. Stvari će se dodatno zakomplikovati odluči li neko iskoristiti nedavno donešeni zakon koji omogućava ISPu da dodatno naplaćuje pristup nekim servisima pa ćeš osim Netflixu pristup plaćati i svom ISPu želiš li pristojnom brzinom gledati filmove, ići na Facebook i ostalo.

Netflix sada praktično snima sve što se aplicira kod njih što proizvodi gomilu sadržaja upitne kvalitete. Pokušali su, ali još nemaju hita u rangu Game of Thrones i slično. Već godinama nemaju seriju o kojoj svi pričaju, zadnja je bila ja mislim Stranger Things za koju interes opada. Onda odoše im Prijatelji i The Office koji su bili najviše gledani. Ako se ne trznu, crni dani im slijede.

btw. gdje omarka?
Ko im je kriv što su kasno skontali fazon :D Sumnjam da će svima biti isplativo, vjerovatno će jedino Disney profitirati na ovim Marvel ublehama, tu bi Netflix mogao izgubiti dosta. Ali generalno, što više servisa to lošije po nas, mogla bi se vratiti era torrenta... :mrgreen:

ne znam, vjerovatno joj je pun kujac forumskih morona :mrgreen:
biggrin

#19156 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

zomri wrote:... Pokušali su, ali još nemaju hita u rangu Game of Thrones i slično. Već godinama nemaju seriju o kojoj svi pričaju, zadnja je bila ja mislim Stranger Things za koju interes opada. Onda odoše im Prijatelji i The Office koji su bili najviše gledani. Ako se ne trznu, crni dani im slijede.

hit u rangu got-a ima samo HBO. ne bih se složio da godinamanemaju seriju o kojoj svi pričaju. Ubili su sada sa La Casa de Papel. Stranger Things treća sezona i dalje mnoooogo gledana. Kupili prava na Lucifera i na stranu kvalitet te serije, sa novom sezonom su opet zakucali sa gledanošću. Kupili prava na Black Mirror, koja je, ne računajući zadnju sezonu, jedna od najboljih serija ikada. Dosta se fokusiraju na neameričku produkciju, pa je kod njih 3% koja je također mnogo gledana + bbc-eve koje su po pravilo odlične. Uzeli u svoje ruke The Last Kingdom i od nje napravili seriju bolju od Vikinga. Zakucali sa gledanošću sa Punisherom i Daredevilom, koje gube, al govorim u kontekstu "serija o kojima svi pričaju"...mrsko mi dalje nabrajati. Naravno postoji mogućnost da to u konačnici sve propadne, ali tako je sa svim pa i sa njima, mada u ovom momentu se tako ne čini i pored Disney-eve propagande koja forsira tu priču
zomri

#19157 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

biggrin wrote:
zomri wrote:... Pokušali su, ali još nemaju hita u rangu Game of Thrones i slično. Već godinama nemaju seriju o kojoj svi pričaju, zadnja je bila ja mislim Stranger Things za koju interes opada. Onda odoše im Prijatelji i The Office koji su bili najviše gledani. Ako se ne trznu, crni dani im slijede.

hit u rangu got-a ima samo HBO. ne bih se složio da godinamanemaju seriju o kojoj svi pričaju. Ubili su sada sa La Casa de Papel. Stranger Things treća sezona i dalje mnoooogo gledana. Kupili prava na Lucifera i na stranu kvalitet te serije, sa novom sezonom su opet zakucali sa gledanošću. Kupili prava na Black Mirror, koja je, ne računajući zadnju sezonu, jedna od najboljih serija ikada. Dosta se fokusiraju na neameričku produkciju, pa je kod njih 3% koja je također mnogo gledana + bbc-eve koje su po pravilo odlične. Uzeli u svoje ruke The Last Kingdom i od nje napravili seriju bolju od Vikinga. Zakucali sa gledanošću sa Punisherom i Daredevilom, koje gube, al govorim u kontekstu "serija o kojima svi pričaju"...mrsko mi dalje nabrajati. Naravno postoji mogućnost da to u konačnici sve propadne, ali tako je sa svim pa i sa njima, mada u ovom momentu se tako ne čini i pored Disney-eve propagande koja forsira tu priču
govorim prije svega o originalnom sadržaju. buzz za stranger things nije ni blizu prve sezone a to je neki benchmark za seriju o kojoj svi govore, bar za mene. većinom se raja slaže da black mirror nije više isti otkako je tamo, došlo je do zamora ideja i tek su rijetki ovu zadnju ispratili. koliko mogu upratiti casa de papel je takođe ispod očekivanja.

Image

na toliku produkciju moraš imati bar jedan dva mega hita svake godine inače si donji. još kad im marvel stvari odu, biće baš gutavo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#19158 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je... :mrgreen:
biggrin

#19159 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

koliko vidim, ovdje se pokazuje koliko procenata od ukupne gledanosti njihovih sadržaja otpada na pojedinu seriju/film...tako da ne vidim u ovome baš neku potvrdu tvoje teze. nadalje teško je uopšte egzaktno govoriti o gledanosti kad podatke jedino Netflix ima. Što se Stranger Things-a treće sezone tiče, evo zanimljivog teksta koji daje nešto drugačiju sliku od onoga o čemu ti govoriš https://www.forbes.com/sites/paultassi/ ... 93379517b1
biggrin

#19160 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

Velkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je... :mrgreen:
za nju sada tvrde da je najgledanija serija na Netflixu ikada
dječak sa šibicama

#19161 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

ne znam koliko ovo sve ima smisla, osim sto ce zaraditi para, ali Keli sestro slatka jesi dobra
biggrin

#19162 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

kontinuirano dobra od 1990.
brain bubbles

#19163 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by brain bubbles »

ćiribiribela wrote:
brain bubbles wrote:Gdje se moze gledati The Boys? Nema na hbo niti na Netflixu, vidim ni ove domace filmovizije je jos nisu izbacili
Na amazonu :mrgreen:
Zahvaljujem. Pogledao pilot, cini se zanimljivom
zomri

#19164 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

biggrin wrote:
Velkoski wrote:Papel je copy paste prve sezone, ali eto zanimljivo je... :mrgreen:
pa ne vidim je na grafiku koji sam postavio što meni laiku znači da je ispod 1% :?
biggrin

#19165 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

zomri wrote:
biggrin wrote:
pa ne vidim je na grafiku koji sam postavio što meni laiku znači da je ispod 1% :?
nova sezona je izašla 19.07.pa možda nije obuhvaćena tom grafikom
90minut

#19166 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

alibaba_i_30_godina wrote:
biggrin wrote:pri kraju sa Titans i onako....ako je covjek tanak sa izborom sta dalje gledati, može to. Ako ima na listi tonu drugih serije, nek se njih hvata. Sudeći po epizodi koja je vjerovatno bila pilot za Doom Patrol, nešto me nije ni približno dovoljno zaintrigiralo da gledam i nju. od The Umbrella Academy imam veća očekivanja, posebno u segmentu "mozak na pašu". Legion je "mindfuck"...al dobar :D
Tu Umbrella Academy nikada nisam do kraja pregledao. Ne znam ni do koje sam epizode stigao. Sve pustim i zaspim u pola. Meni onako.
Ja stao na doom patrol u drugoj epizodi, a do tada smor na momente serija nema ono nešto što je izdiže po kvaliteti ukratko ne vrijedi gledanja i ovo 8.2 je ogromna ocjena za kvalitet koji ima.

Recimo poređenja radi serija Power ima 8.2 a bolja je 15 puta.
chakany

#19167 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Na HBO Adria uskoro stiže nova serija u saradnji HBO i BBC produkcije, His Dark Materials.
Glume Ruth Wilson i James McAvoy, onako malo mi vuće na film Zlatni kompas (The Golden Compass), ima baš svega.

https://www.imdb.com/title/tt5607976/?r ... f_=nv_sr_1
biggrin

#19168 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

bbc i hbo...uh...to teško da može biti fula
dale cooper

#19169 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

chakany wrote:Na HBO Adria uskoro stiže nova serija u saradnji HBO i BBC produkcije, His Dark Materials.
Glume Ruth Wilson i James McAvoy, onako malo mi vuće na film Zlatni kompas (The Golden Compass), ima baš svega.

https://www.imdb.com/title/tt5607976/?r ... f_=nv_sr_1
Pa to i jeste iz serije fantasy novela od Philipa Pullmana koje uključuju i Zlatni Kompas koji je već ekraniziran kao film 2007 godine.
Ova serija će vjerovatno pokriti sve novele koje čine His Dark Materials opus.
dale cooper

#19170 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Netflix otkazao The OA. :sad:

https://edition.cnn.com/2019/08/05/ente ... index.html

Nije neko čudo sa obzirom da gledanost nije bila prevelika i činjenicom da je The OA definicija kultne serije. Međutim koji đavo
davati šansu i finansirati ezoterične projekte za koje znaš da nisu za masivnu publiku ako nećeš ustrajati u njihovom razvoju.
Damn you Netflix! :twisted: :cry:
alibaba_i_30_godina

#19171 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

dale cooper wrote:Netflix otkazao The OA. :sad:

Nije neko čudo sa obzirom da gledanost nije bila prevelika i činjenicom da je The OA definicija kultne serije. Međutim koji đavo
davati šansu i finansirati ezoterične projekte za koje znaš da nisu za masivnu publiku ako nećeš ustrajati u njihovom razvoju.
Hocel' makar tu The OA završiti kako treba, da je ne počinjem ni gledati nikako ako ce ostati nedovršena priča?
dale cooper

#19172 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

alibaba_i_30_godina wrote:
dale cooper wrote:Netflix otkazao The OA. :sad:

Hocel' makar tu The OA završiti kako treba, da je ne počinjem ni gledati nikako ako ce ostati nedovršena priča?
Druga sezona je završila sa ogromnim uzbudljivim cliffhangerom i prava je šteta ako je to...to. Opet se nadam da će neko
drugi preuzeti seriju da je makar finaliziraju.
90minut

#19173 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Nije nedovršena priča tacnije priča nikako ne moze biti gotova takva je serija mogu je širiti jedno 10 sezona kad bi htjeli..

Uglavnom 2 sezone sasvim ok.

Kakav je cliffhanger bio ako mi nije ostao u pamcenju?
karanana

#19174 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

100%.
mogli su barem glavni lobi zgrade makar malo promijenit.
meni nije bila ni zanimljiva koliko prva. dosta sam premotavo. nekako mi i losa gluma dosla do izrazaja zbog lose radnje.
prva je imala mastovitost. ova sve nesto na silu.
90minut

#19175 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

karanana wrote:
100%.
mogli su barem glavni lobi zgrade makar malo promijenit.
meni nije bila ni zanimljiva koliko prva. dosta sam premotavo. nekako mi i losa gluma dosla do izrazaja zbog lose radnje.
prva je imala mastovitost. ova sve nesto na silu.

Zašto pokušavaš vec 3 post da ljudima ubaciš u glavu da je 3 sezona loša?

Niti 1 jedini komentar osim tvog nisam vidio. :D

Evo čak si dodao još jednu recenicu ispod zadnju stvarno se trudiš previše. :lol:
Post Reply