Dosao,dovuko sleper robe i povazdan kafe i pive ispijo,pusio 3 kutije cigara...Skrsio sto je imao i nazad.Radi na kranu.52 mu je godine.Istice mu kredit za stan kad mu bude 70 godina.A najtuznije je sto tu robu koju je on tada imao i dovukao...niko nije imao.Sada je to vec progurana prica i ljudi ubise pare.Potrosni materijal i vjeciti krug potrosnje.Naravno prodao je taj sleper hercegovcima,tura,dvije...ovi uletili dobavljacu,njega istisnuli...Slicna prica kao sa onim limenim krovovima.Covjek koji je poceo sa tim i razvalio je umro.Sin nastavio.Danas sin radi za svoje nekadasnje radnike za platu od 1200 km.Milionski prometi.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#19151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa napisao sam,samo ja i u mom krugu.I interesantno svi dobro rade i zadovoljni.Evo vrtim po glavi,troje znam da su opet otisli...Dvojica su tako dobru ponudu dobili da se ne razmislja hoces li ici ili ne.Amerika.Doslovno ubise se od para.Deloitte i facebook.A treci je king.
Dosao,dovuko sleper robe i povazdan kafe i pive ispijo,pusio 3 kutije cigara...Skrsio sto je imao i nazad.Radi na kranu.52 mu je godine.Istice mu kredit za stan kad mu bude 70 godina.A najtuznije je sto tu robu koju je on tada imao i dovukao...niko nije imao.Sada je to vec progurana prica i ljudi ubise pare.Potrosni materijal i vjeciti krug potrosnje.Naravno prodao je taj sleper hercegovcima,tura,dvije...ovi uletili dobavljacu,njega istisnuli...Slicna prica kao sa onim limenim krovovima.Covjek koji je poceo sa tim i razvalio je umro.Sin nastavio.Danas sin radi za svoje nekadasnje radnike za platu od 1200 km.Milionski prometi.
- 512MB
#19152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dakle sve se može kad se hoće...
Nego znal ko kakvih programera da bi ispalili vani, c++, c#, VB, CAM moduli, 65-70k, pravim RWR kartu ako su kriteriji zadovoljeni, pm
Nego znal ko kakvih programera da bi ispalili vani, c++, c#, VB, CAM moduli, 65-70k, pravim RWR kartu ako su kriteriji zadovoljeni, pm
- mirsek
#19153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Iot, embedded sistemi ?512MB wrote:Dakle sve se može kad se hoće...
Koliko godina iskustva, moze se mozda naci mid lvl voljan ici za tu platu. Mada su i ovdje svi zaposleni i rade na jakim projektima.
- konjislav
#19154 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koliko ih znas, a da se nisu vratili? Ne moras tacno u bocu, moze i otprilike.HAVANA wrote:Ja ih znam jedno 200 sto se vratilo Dosta od mene.paladinka wrote:Ali niko od pacenika se ne vraca u Bosnu...
- HAVANA
#19155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jako puno.Moja generacija je devastirana.Rat nam je jebo majku.Pobilo,raselilo,i dosta njih sto bi sad nazad, zarobljeni djecom,zivotom...konjislav wrote:Koliko ih znas, a da se nisu vratili? Ne moras tacno u bocu, moze i otprilike.HAVANA wrote:Ja ih znam jedno 200 sto se vratilo Dosta od mene.paladinka wrote:Ali niko od pacenika se ne vraca u Bosnu...
- konjislav
#19156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Je li to ukljucujuci 14 plata, ili su 13 i 14 bonus na to gore pomenuto?512MB wrote:Dakle sve se može kad se hoće...
Takodjer ima li sta za java enterprise podrucje? I to jos remote i part-time (za pocetak)?
- konjislav
#19157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako mislis da nekome drugom nije rat jebo majku, varas se, nije samo tvojoj generaciji, svima je.HAVANA wrote:Jako puno.Moja generacija je devastirana.Rat nam je jebo majku.Pobilo,raselilo,i dosta njih sto bi sad nazad, zarobljeni djecom,zivotom...konjislav wrote:Koliko ih znas, a da se nisu vratili? Ne moras tacno u bocu, moze i otprilike.HAVANA wrote: Ja ih znam jedno 200 sto se vratilo Dosta od mene.
A sto se tice tog drugog, nisu oni zarobljeni zivotom, mogli bi oni rasprodati sve sto imaju po dijaspori i vratiti se u Bosnu. Djeca definitivno nece htjeti doci. Njima to i nije toliko domovina koliko roditeljima i bolje im je u dijaspori nego u Bosni.
Eh sad jos veci problem je sto nemaju gdje doci u Bosnu (ovo vazi i za roditelje, a pogotovo djecu). I da dodju, sta ce raditi i gdje? Znaju sta ih ceka u Bosni, a i da dodju morali bi se odvojiti od djece kao sto kazes. Tako da kada oni saberu i oduzmu, shvate da uzimajuci u obzir situaciju sa djecom, te situaciju u Bosni, radije ce ostati tu gdje jesu i ne vracati se u Bosnu, koliko god to oni zeljeli.
- Rockefeller
#19158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jednostavno, biras mjesto gdje ti je bolje za zivot.
Nismo svi isti, jbga.
Nismo svi isti, jbga.
- muha_sa
#19159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rockefeller wrote:Jednostavno, biras mjesto gdje ti je bolje za zivot.
Nismo svi isti, jbga.
- HAVANA
#19160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Postujem tvoju mladost,struku...i o tim stvarima ti necu sigurno predavanja drzati,ali nemoj ni ti meni o ratu,zivotu,godinama,borbi i poslovima ziv bio.konjislav wrote:Ako mislis da nekome drugom nije rat jebo majku, varas se, nije samo tvojoj generaciji, svima je.HAVANA wrote:Jako puno.Moja generacija je devastirana.Rat nam je jebo majku.Pobilo,raselilo,i dosta njih sto bi sad nazad, zarobljeni djecom,zivotom...konjislav wrote: Koliko ih znas, a da se nisu vratili? Ne moras tacno u bocu, moze i otprilike.
A sto se tice tog drugog, nisu oni zarobljeni zivotom, mogli bi oni rasprodati sve sto imaju po dijaspori i vratiti se u Bosnu. Djeca definitivno nece htjeti doci. Njima to i nije toliko domovina koliko roditeljima i bolje im je u dijaspori nego u Bosni.
Eh sad jos veci problem je sto nemaju gdje doci u Bosnu (ovo vazi i za roditelje, a pogotovo djecu). I da dodju, sta ce raditi i gdje? Znaju sta ih ceka u Bosni, a i da dodju morali bi se odvojiti od djece kao sto kazes. Tako da kada oni saberu i oduzmu, shvate da uzimajuci u obzir situaciju sa djecom, te situaciju u Bosni, radije ce ostati tu gdje jesu i ne vracati se u Bosnu, koliko god to oni zeljeli.
- Rugafet
#19161 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa bira naravno, ali u BiH zadnjih 25 godina nemaš šta da izabereš. Tako da sa jedne strane imaš BiH i sa druge zapad, što u konačnici daje rezultat ko god može pali bilo gdje dok još nije kasno.Rockefeller wrote:Jednostavno, biras mjesto gdje ti je bolje za zivot.
Nismo svi isti, jbga.
I ovi što se kao vraćaju, ne vraćaju se što se sad situacija u BiH popravila nego nagemali se para pa se vraćaju po sistemu libo me racku ko je na vlasti imam lovu i fino mi je. Osto mi je sin/kćerka vani pa ako i malo zaškripi tu su.
-
elcaliente
#19162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nego sta cemo sada, do sada isli vecinom neskolovani a evo sada od iduceg Aprila idu skolovani.
Ko ce nam programirati itd.
- Rugafet
#19163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Programirati će Izetbegović, Dodik i ostali kao i do sada
-
doboj71
#19164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ko ce reprogramirati(dugove)?Rugafet wrote:Programirati će Izetbegović, Dodik i ostali kao i do sada
-
detroit-mercy
#19165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hamalidoboj71 wrote:A ko ce reprogramirati(dugove)?Rugafet wrote:Programirati će Izetbegović, Dodik i ostali kao i do sada
- Hajvan
#19166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a sto ce se desiti (1.) iduceg Aprila pa ce skolovani otici?elcaliente wrote:Nego sta cemo sada, do sada isli vecinom neskolovani a evo sada od iduceg Aprila idu skolovani.
-
SD7
#19167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja cisto sumnjam da se vratilo 200 ljudi u BiH, osim ako ne racunamo penzionere i onu nasu generaciju koja je vratila pasos Holandiji za penziju.HAVANA wrote:Ja ih znam jedno 200 sto se vratilo Dosta od mene.paladinka wrote:Ali niko od pacenika se ne vraca u Bosnu...
- HAVANA
#19169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije se niko vratio,niti ce ,i mi cemo umrijeti bez vas sto odoste. 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- uglavnomja
#19171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jasta je
psiholog na njemackom za njemce ... nedje sa balkana
ma nema, ide to k'o mlijeko
ucitelji, novinari, psiholozi, psihijatri ... sve ove "govornicke" struke primaju strance lopatom
narocito oove sto traze poznavanje mentaliteta, tradicije, istorije, lokalne i sire ... geografije
jedino ako nije u berlinu studirala i volontrala pa dobila intervju u minkenu
ili ce k'o ona zubarica voditi administraciju, a pricati da je vodeci stomatolog
a jos stomotalog mozes biti i sa tuc muc, ali psiholog
ucitelji, novinari, psiholozi, psihijatri ... sve ove "govornicke" struke primaju strance lopatom
narocito oove sto traze poznavanje mentaliteta, tradicije, istorije, lokalne i sire ... geografije
ili ce k'o ona zubarica voditi administraciju, a pricati da je vodeci stomatolog
- insomnia78
- 512MB
#19173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Primaju. Kao i što je ogromna potraga za učiteljicama i osobljem u vrtićima sa znanjem "našeg" jezika. U "Minkenu" ne žive samo Nijemci.uglavnomja wrote:jasta je![]()
ucitelji, novinari, psiholozi, psihijatri ... sve ove "govornicke" struke primaju strance lopatom![]()
ili ce k'o ona zubarica voditi administraciju, a pricati da je vodeci stomatolog![]()
Last edited by 512MB on 02/10/2019 23:35, edited 2 times in total.
- insomnia78
- insomnia78
#19175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Napiso neko na instagramu. Ne vidim zasto ne bi bilo istina