Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#19151 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...ovim rusofobima je mržnja prema Rusima blokirala zdravu logiku...znam da se svoj poraz teško podnosi, ali da se tuđi poraz tako teško podnosi, e to mi je fakat neshvatljivo...gledam, osuli su po Rusima i drvlje i kamenje, a Amere i ne spominju...
Ne kontaš ti to Kaligula... Ti ljudi gaje hibridnu pobožnost u kome je White House - više od Kible, haman - Arš, prijestolje Božije. Oni su neka vrsta new-age vjernika, kontaš?
Ne uzimaj uzalud imena Gospoda, Boga svoga, jer Gospod ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.

Boje se da će krepat' ako im izuste ime.

8-)
Kaligula I

#19152 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:...ovim rusofobima je mržnja prema Rusima blokirala zdravu logiku...znam da se svoj poraz teško podnosi, ali da se tuđi poraz tako teško podnosi, e to mi je fakat neshvatljivo...gledam, osuli su po Rusima i drvlje i kamenje, a Amere i ne spominju...
Ne kontaš ti to Kaligula... Ti ljudi gaje hibridnu pobožnost u kome je White House - više od Kible, haman - Arš, prijestolje Božije. Oni su neka vrsta new-age vjernika, kontaš?
Ne uzimaj uzalud imena Gospoda, Boga svoga, jer Gospod ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.

Boje se da će krepat' ako im izuste ime.

8-)
...da malo produbim...uzrok svih njihovih nevolja jeste mrznja prema Srbima, a koja se, po liniji pravoslavlja, prenosi i na Ruse :-) ...oni samo gledaju gdje su Srbi...i tu je za njih kraj priče...a onda zauzimaju stav, naravno kontra Srba...jebeš zdravu logiku...važno je bit protiv Srba, pa makar Srbi bili sto posto u pravu...
Captain Ahab

#19153 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Citajuci zadnje stranice i uz svo uvazavanje razlicitih misljenja, moram ipak priznati da me sokira broj ljudi (pogotovo iz drzave sa iskustvom kakvo ima Bosna) koji se vesele vojnoj agresiji i cerecenju jedne drzave od strane druge.

Odnosi izmedju Amerike i Rusije i to sta Amerika radi po svijetu ne mogu biti nikakvo opravdanje. Mislim da se rijetko koji Bosanac radovao agresiji na Irak.

Ovdje imamo slucaj jedne drzave i naroda koji se bore za goli opstanak i pravo da samostalno biraju svoj put. Neshvatljivo mi je da neko Ukrajinu posmatra samo kao polje za megdan velikih sila a ne vidi polozaj Ukrajinaca u svemu tome. Lazi o Majdanu su u svemu tome samo jalov izgovor za vlastite zablude.
Last edited by Captain Ahab on 28/08/2014 00:21, edited 1 time in total.
Challenger__

#19154 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula. Dublje je to od toga što misliš. Mnogo dublje.
General War

#19155 Re: Ukrajina

Post by General War »

Simurg wrote:
General War wrote: Dragi gospodine, ne razumijem vaše šifre jer idioma "sikter efendija" nema u rječniku.To je valjda neka ulična bljuvotina pa mi je lijepo pojasnite da bi komunikacija bila moguća.
Problem je što vi jednu zanimljivu temu pokušavate relativizirati svojim iracionalnim lokalnim stavovima.Morete vi pucati iz svojih lokalnih oružja koliko god hoćete,ali samo u svom selu...
Nije ulicna bljuvotina vec lik iz filma "Noz" i prikacio sam klip..uglavnom svi krivi tj. relativizacija...u vasem slucaju pokusavate "Bosance" usmjeravati sta je sta...a Bosanci to najbolje znaju, tako vi, dragi gospodine cisto sumnjam da ce te ista postici, smaraca vec imamo.
Kaligula I

#19156 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...ukrajinski narod još uvijek ima u svojim rukama ključ rješenja za ukrajinsku krizu...naime, ogroman broj Ukrajinaca još uvijek šuti i trpi...ali ako se ta masa trzne iz lažnog sna i odradi Majdan 2 i otarasi nacista i njihovih prekobarskih sponzora, tek bi tada moglo sve doći na svoje mjesto...tu je taj potecijal na koji treba računat u razrješenju krize...a mislim da je zima ta 'gruda snijega' koja će uzrokovat 'lavinu'...
mirsek

#19157 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:Kaligula. Dublje je to od toga što misliš. Mnogo dublje.
E jbg. Cheli.
Nemoj misterije u kasne sate.
Sta ti mislis sta je razlog nekritickog antiruskog stava ?
Challenger__

#19158 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Captain Ahab wrote:Citajuci zadnje stranice i uz svo uvazavanje razlicitih misljenja, moram ipak priznati da me sokira broj ljudi (pogotovo iz drzave sa iskustvom kakvo ima Bosna) koji se vesele vojnoj agresiji i cerecenju jedne drzave od strane druge.

Odnosi izmedju Amerike i Rusije i to sta Amerika radi po svijetu ne mogu biti nikakvo opravdanje. Mislim da se rijetko koji Bosanac radovao agresiji na Irak.

Ovdje imamo slucaj jedne drzave i naroda koji se bore za goli opstanak i pravo da samostalno biraju svoj put. Neshvatljivo mi je da neko Ukrajinu posmatra samo kao polje za megdan velikih sila a ne vidi polozaj Ukrajinaca u svemu tome. Lazi o Majdanu su u svemu tome samo jalov izgovor za vlastite zablude.
- Ako su 90-e osnovni kriterij (a ne bi trebalo, jer dovode do krive slike) za analizu stanja u današnjoj Ukrajini, onda niko nema toliko razloga da podržava huntu u Kijevu kao građani Hrvatske. Međutim, nije tako. Njihovi forumi pokazuju baš suprotno (postavljao sam ankete na ovoj temi): apsolutna većina je protiv hunte.

ZAKLJUČAK: Ili su građani Hrvatske u u zabludi ili ti.

Lak izbor.
Challenger__

#19159 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

mirsek wrote:
E jbg. Cheli.
Nemoj misterije u kasne sate.
Sta ti mislis sta je razlog nekritickog antiruskog stava ?

Pobogu, ne vidim ga ni kod tebe, ni kod Jastuka, ni kod sebe... pričam o onima koji imaju problem.
General War

#19160 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote: ...da malo produbim...uzrok svih njihovih nevolja jeste mrznja prema Srbima, a koja se, po liniji pravoslavlja, prenosi i na Ruse :-) ...oni samo gledaju gdje su Srbi...i tu je za njih kraj priče...a onda zauzimaju stav, naravno kontra Srba...jebeš zdravu logiku...važno je bit protiv Srba, pa makar Srbi bili sto posto u pravu...
Jebena je zdrava logika kod onih sto su popusili velikosrpsku poitiku... :-)
nemas iza cega se sakrivati...pa nasao mrznju protiv srba :-) cudi me kad Te ovako ide na frontu...
Kaligula I

#19161 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...slušam...
mirsek

#19162 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Kaligula I wrote:...ukrajinski narod još uvijek ima u svojim rukama ključ rješenja za ukrajinsku krizu...naime, ogroman broj Ukrajinaca još uvijek šuti i trpi...ali ako se ta masa trzne iz lažnog sna i odradi Majdan 2 i otarasi nacista i njihovih prekobarskih sponzora, tek bi tada moglo sve doći na svoje mjesto...tu je taj potecijal na koji treba računat u razrješenju krize...a mislim da je zima ta 'gruda snijega' koja će uzrokovat 'lavinu'...
Razmisljam slicno a i nadam se istom. :thumbup:
Challenger__

#19163 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:
...slušam...
Nećeš čuti. Pročitaj Mešinu "Tvrđavu".
General War

#19164 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Captain Ahab wrote:Citajuci zadnje stranice i uz svo uvazavanje razlicitih misljenja, moram ipak priznati da me sokira broj ljudi (pogotovo iz drzave sa iskustvom kakvo ima Bosna) koji se vesele vojnoj agresiji i cerecenju jedne drzave od strane druge.

- Ako su 90-e osnovni kriterij (a ne bi trebalo, jer dovode do krive slike) za analizu stanja u današnjoj Ukrajini, onda niko nema toliko razloga da podržava huntu u Kijevu kao građani Hrvatske. Međutim, nije tako. Njihovi forumi pokazuju baš suprotno (postavljao sam ankete na ovoj temi): apsolutna većina je protiv hunte.

Lak izbor.
Jasta nego je lak, i na ovoj temi oko pola noci moze se zakljuciti da vecina diskutanata je proruski orjentisana...samo srbijanski forumi su konzistentni cijeli dan :lol:
Challenger__

#19165 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

General War wrote:Jasta nego je lak, i na ovoj temi oko pola noci moze se zakljuciti da vecina diskutanata je proruski orjentisana...samo srbijanski forumi su konzistentni cijeli dan :lol:
Ankete, linkovao sam hrvatske ankete. Ovdje nije tako, ovdje je ogromna većina rusofoba.
jastuk1

#19166 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Ma nemoj!!!!

ŠOKIRA TE???? :shock:

Još se Ukro vapidaši ne bore za svoj opstanak, ali ZBOG SVOJE ORGOMNE AROGANCIJE da šuknu Rusima, sami su ga sebi šuknuli! I ko zna možda to i bude borba za goli opstanak eventually.

Pobili su ravno 1000 civila granatama samo u Donjeckoj oblasti. Goli opstanak? Goli zločin protiv civilnog stanovništva jarane! Za to se bore!

Položaj Ukrajinaca? ha ha ha Misliš položaj arogantnih, hljeba preko pogače, kreteninaca koji se bore da budu robovi zapadnih lihvaro cionista. Maksimalni pljuvači po sebi koji su se u svojoj EGOISTIČNOJ AROGANCIJI umislili da moraju/trebaju/MOGU šuknuti rusima i da će to ovi šutke gledati????

Laži o Majdanu? ha ha ha Na Majdanu je srušena i raščerečena Ukrajina. Misleći da protestuju za bolje sutra, glupa korisna govečad (useful idiots) ubiše svoju jedinu krajinu. Kreteni nad kretenima.

Naravno da je Rusija sada agresor, ali šta su faking mislili ti vapidni Majdanaši????????????? Da će njihova arogancija proći nekažnjeno? Gdje im je pamet bila. Očigledno je nikad nisu ni imali.
Kikibombona

#19167 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:
Aaaaa.

Uradiš jednu vako dobru analizu i onda takav pogrešan zaključak???

Naravno da Rusija nikad za nikad nije mogla sebi dozvoliti poraz u Ukrajini. To je van pameti. Izgubila bi sve zemlje koje su još uvijek manje-više u ruskoj orbiti. Rusija prije može priuštiti gubitak svog teritorija nego novorusiju.

Trajat će ovo jako dugo jer Rusiji valja uspostaviti Novorusiju. Ne volim Rusiju ali u ovom slučaju Rusija nema izbora.

MENI SAMO NIJE JASNO KAKO SU SE UKRAJINCI MOGLI TAKO ZAVESTI DA ĆE PONIZITI RUSE?????? :-) :-) :-)

Znači mora se spojit dijelovi oblasti Harkiv, cijela oblast Lugansk, i dijelovi oblasti Donjeck, Zaporožje, Herson, Nikolaviv i naravno Odesa. Da se sve spoji sa Pridnjestrovljem. Rusija neće niti može sve i kad bi htjela dati Ukrajini izlaz na crno more. ZBOG SVEGA TOGA OVO ĆE DA TRAJE.

I neka, zbog svoje šuplje, neosnovane arogancije Ukrajinci su krenuli da ponižavaju Ruse. Rusija će im taj pokušaj sramoćenja i vampirske nezahvalnosti za sve milijarde u plinskim subvencijama i ostaloj robi koju pokloniše Ukrajini tokom zadnjih 20 godina žestoko, žestoko, žestoko, žestoko naplatiti.

I ovo važi za sve - dosta više paralela sa genocidnom tovrevinom. Samo nek probaju, ako smiju. :!: Ali naravno da neće jer smo mi davno izašli iz orbite ruskog uticaja. I sama Srbija izlazi iz te orbite! ;-)
Ode ti predaleko. Mislim da do toga nece doci.

Zapad je prejak da bi dozvolio totalni krah. Ako bi Rusi imali takva nastojanja, zapad bi znacajno naoruzavao prozapadne Ukrajince i motivisao ih na rat do istrebljenja. To bi imalo katastrofalne posljedice za evorpsku i posebno rusku ekonomiju.

Federalizacija Ukrajine bi bio remi. Niko se ne bi osjecao pobjedjenim osim Ukrajinaca. Al oni i onako nisu bitni za globalno odmjeravanje snaga.

Mislim da ce rat biti gotov za sest mjeseci do godinu dana. Ovo je klasicno mrcvarenje od kojeg niko nema koristi. Bice relativno brzo okoncano.

Makar ja tako mislim
Kaligula I

#19168 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Kaligula I wrote: ...da malo produbim...uzrok svih njihovih nevolja jeste mrznja prema Srbima, a koja se, po liniji pravoslavlja, prenosi i na Ruse :-) ...oni samo gledaju gdje su Srbi...i tu je za njih kraj priče...a onda zauzimaju stav, naravno kontra Srba...jebeš zdravu logiku...važno je bit protiv Srba, pa makar Srbi bili sto posto u pravu...
Jebena je zdrava logika kod onih sto su popusili velikosrpsku poitiku... :-)
nemas iza cega se sakrivati...pa nasao mrznju protiv srba :-) cudi me kad Te ovako ide na frontu...
...eto ti zdrave logike, velikosrpsku politiku vezuješ za rusofilstvo...a o uzajamnoj mrznji hrvatsko-srpskih fašista pjevaju i ptice na grani...ja ne spadam u tu 'elitu'...i ponosan sam na tu činjenicu...ja sam zakleti antifšista...znam da ovo nije moje vrijeme, ali što da činim...nisam duh da ga biram...ako ništa drugo bitno je ostat čovjek...ne stidjeti se svojih postupaka...znas li koja je razlika između čovjeka i životinje?...Dakle osnovna razlika između čovjeka i životinje je u tome što čovjeko ima želju i potrebu da spozna apsolutnu istinu, dok životinja nema... a osnovna razlika između čovjeka i nečovjeka?...e tu je razlika u tome što čovjek ima želju i potrebu da iza sebe ostavi trag ljudskosti kojim će savladati niskost govečeta, dok nečovjek nema...njemu je Odesa radost i ponos...čovjeku stid i tuga...
Challenger__

#19169 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nema više "zapada" moj Kiki. Postoje SAD, njihov satelit GB i različite kalkulacije Njemačke, Francuske, Italije... Nema više stare slike ("zapad"-"istok") svijeta, to je potpuni arhaizam.
Kaligula I

#19170 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:
...slušam...
Nećeš čuti. Pročitaj Mešinu "Tvrđavu".
...zar ostavljam dojam da nisam?...
General War

#19171 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:

Ma nemoj!!!!

Još se Ukro vapidaši ne bore za svoj opstanak, ali ZBOG SVOJE ORGOMNE AROGANCIJE da šuknu Rusima, sami su ga sebi šuknuli! I ko zna možda to i bude borba za goli opstanak eventually.

Pobili su ravno 1000 civila granatama samo u Donjeckoj oblasti. Goli opstanak? Goli zločin protiv civilnog stanovništva jarane! Za to se bore!

Položaj Ukrajinaca? ha ha ha Misliš položaj arogantnih, hljeba preko pogače, kreteninaca koji se bore da budu robovi zapadnih lihvaro cionista. Maksimalni pljuvači po sebi koji su se u svojoj EGOISTIČNOJ AROGANCIJI umislili da moraju/trebaju/MOGU šuknuti rusima i da će to ovi šutke gledati????

Laži o Majdanu? ha ha ha Na Majdanu je srušena i raščerečena Ukrajina. Misleći da protestuju za bolje sutra, glupa korisna govečad (useful idiots) ubiše svoju jedinu krajinu. Kreteni nad kretenima.

Naravno da je Rusija sada agresor, ali šta su faking mislili ti vapidni Majdanaši????????????? Da će njihova arogancija proći nekažnjeno? Gdje im je pamet bila. Očigledno je nikad nisu ni imali.
Tako je jastuce...od sada kad nesto pocnes raditi u svojoj kuci, obavezno obavjesti komsiju da ne pomisli da si arogantan pa da ti ogradu isjece i eventually kucu srusi :skoljka: :D
Challenger__

#19172 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote: Ma nemoj!!!!

:lol: :lol: :lol:

Jastuk je kralj!!

:thumbup:
Challenger__

#19173 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...zar ostavljam dojam da nisam?...
:lol:

Pa vjerovatno jesi, ali se nisi unio u štivo, izgleda. Sjećaš li se kako počinje roman? Odakle dolazi Ahmed Šabo?
Challenger__

#19174 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Simurg wrote:
Challenger__ wrote: Ankete, linkovao sam hrvatske ankete. Ovdje nije tako, ovdje je ogromna većina rusofoba.
I islamofoba,Arapofoba........Samo to treba znati primjetiti...
Često sam to isticao u paketu: islamofobiju i rusofobiju.
Kaligula I

#19175 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Simurg wrote:
Challenger__ wrote: - Ako su 90-e osnovni kriterij (a ne bi trebalo, jer dovode do krive slike) za analizu stanja u današnjoj Ukrajini, onda niko nema toliko razloga da podržava huntu u Kijevu kao građani Hrvatske. Međutim, nije tako. Njihovi forumi pokazuju baš suprotno (postavljao sam ankete na ovoj temi): apsolutna većina je protiv hunte.

Lak izbor.
Nisu niti mogu 90-e biti ikakav kriterij za Ukrajinu.Problem je što ljudi ne mogu da nadrastu lokalne okvire.A ni devedesete danas nisu ono što su bile tada.U Hrvatskoj razmišljaju za razliku od BiH.Jer da razmišjaju u BiH,napravili bi pomak na svom terenu.A sve još stoji kod "Aprilskog paketa".
...upravo je emocija presudna za balkanske prostore, jer se na njoj grade politički stavovi...a razum je ovdje u zapećku...
Post Reply