Demokratska fronta Željko Komšić
- Oligarh
#19151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Do Fotelje
- lerdi
#19152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A ti si još ubjeđen da će Berilo preći u DF?VjecitiStudent wrote:Srećom, Lerdi je već napisao pozdravni govor za Berila.GaizkaMendieta wrote:http://www.sarajevograd.ba/sdp-se-osipa ... e-komsicu/
Ako ovako nastavi, DF će postati kanta u koju svaki foteljas može doći i ucjenjivati ih. Mislim na Berila, za ova 23 ako je istina nemam pojma koji su, vjerovatno svih 6 iz Trnova.
Svašta ljudi pišu i pojednici odma na prvu trče da popljuju sve redom . Valjda se ne može protiv genetike.
- JThomas
#19153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
prijatelju, ljudi su za DF glasali protiv SDA i SDP. i tvoja priča ovdje prije izbora je bila na tom fonu. glasali su za promjene. a dobili su ponovo sve isto. ako rezultati ne budu iznad svih očekivanja (a sa istim ljudima teško da mogu biti drukčiji nego dosad, ali eto) - vi ste ga popušili. a SDA opet nije, jer se za njih i ne glasa zbog rezultata.
ovo ti je to nekako u minimalnom broju riječi.
-
eifel
#19154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Konstantno mi se motaju po glavi ovi Jugounitaristi i ovi Komšićevi kao povijesne paralele
https://www.youtube.com/watch?v=47OCxoFSueASavez reformskih snaga Jugoslavije
Savez reformskih snaga Jugoslavije (SRSJ) je bila politička stranka u bivšoj SFR Jugoslaviji.
Osnivatelj je bio Ante Marković, u siječnju 1990. nakon raspada Saveza komunista Jugoslavije. Stranka se protivila izdvajanju republika i pokrajina iz sastava Jugoslavije.
U prosincu 1990. srbijanski političar Ivan Đurić je izabran kao zajednički kandidat SRSJ i Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu.
U Bosni i Hercegovini na prvim parlamentarnim izborima u studenome 1990. SRSJ je postigla 12 od 130 mjesta. Njihovo glavno uporište se nalazilo u gradu Tuzli.
U Crnoj Gori su na prvim parlamentarnim izborima najbolje rezultate postigli u Boki kotorskoj.
Članovi
Među članovima SRSJ u Bosni i Hercegovini bili su između ostalog Selim Bešlagić i Milorad Dodik. SRSJ se je kasnije pretvorila u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD-Savez nezavisnih socijaldemokrata) i Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine.
- lerdi
#19155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljudi su za DF glasali iz 1000 razloga. Neko zbog Komšića, neko zbog promjene, neko protiv SDA/SDP-a itd. Kao i uvijek generalizuju se stvari a ovo je jedna od glupljih generalizacija. Po meni večina ljudi je za DF glasala jer je željela promjene i što je Željko, prije svih, svojim radom i ponašanjem stekao poštovanje kod tih istih ljudi. Ipak mnogi njihovi sugrađani nisu razmišljeli kao oni, tačnije njih preko 270.000, a i njihova se pika. U demokratskom društvu u kojem živimo tačno su definisana pravila. Koliko god meni, tebi, petom desetom bili nejasni rezultati izbora oni su činjenica i sa njima nam valja živjeti naredne četiri godine. Eh evo sad ja tebi postavljam pitanje, kao što sam i mnogim prije tebe pa mi niko konkretno nije odgovorio, i molim da mi odgovoriš šta je to trebao uraditi DF nakon ovakvih rezultata? Otvoren sam za sva mišljenja i diskusiju.JThomas wrote:prijatelju, ljudi su za DF glasali protiv SDA i SDP. i tvoja priča ovdje prije izbora je bila na tom fonu. glasali su za promjene. a dobili su ponovo sve isto. ako rezultati ne budu iznad svih očekivanja (a sa istim ljudima teško da mogu biti drukčiji nego dosad, ali eto) - vi ste ga popušili. a SDA opet nije, jer se za njih i ne glasa zbog rezultata.
- ultima_palabra
#19156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su ljudi htjeli glasati za Bećirevića I i II, Berila, Pindžu i ostale, SDP i SBiH ne bi doživjeli debakl.
Glas za promjene=glas protiv SDA/SDP... dobro, ja se još uvijek nadam da će se nešto otkočiti na državnom nivou čime bi se opravdalo sve ovo, ali još 4 godine SDA ekonomisanja bi moglo ovoj državi nanijeti štete da je ni EU ne može popraviti.
Glas za promjene=glas protiv SDA/SDP... dobro, ja se još uvijek nadam da će se nešto otkočiti na državnom nivou čime bi se opravdalo sve ovo, ali još 4 godine SDA ekonomisanja bi moglo ovoj državi nanijeti štete da je ni EU ne može popraviti.
- lerdi
#19157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prva rečenica ti nikako nema uporišta kada se pogledaju rezulati izbora. Oba Bečirevića su ispred SDP-a bili daleko najjači kandidati na nivoima za koje su se kandidovali tako da su oni najmanji uzrok ovolikog pada SDP-a. Prije se može reći da su oni rijetki u koje je narod još uvijek imao povjerenja a da su dolazili iz SDP-a. Pindžo je bio na DF-ovoj listi i prošao je tako da ne znam odkud on u ovoj konstataciji, a posebno Berila ne treba pominjati jer on sa DF-om nema nikakve veze.ultima_palabra wrote:Da su ljudi htjeli glasati za Bećirevića I i II, Berila, Pindžu i ostale, SDP i SBiH ne bi doživjeli debakl.
Sa drugim dijelom se slažem i prerano je donositi zaključke. U priču se ušlo sa namjerom da se neke stvari pokrenu i upravao tvoja zadnja rečenica je nešto što mislim da je prevagnulo. Uostalom vrijeme će reči da li je ovo bio ili ne ispravan potez.
-
The BEN10
#19158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako Fahrini pobornici ponavljaju ovu glupu mantru.ultima_palabra wrote:Glas za promjene=glas protiv SDA/SDP... dobro, ja se još uvijek nadam da će se nešto otkočiti na državnom nivou čime bi se opravdalo sve ovo, ali još 4 godine SDA ekonomisanja bi moglo ovoj državi nanijeti štete da je ni EU ne može popraviti.
- JThomas
#19159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dževad bećirević sigurno nije nijedan od "1.000" razloga iz kojih se glasalo za DF, jer je isti bio nosilac liste SDP.
vas će se suditi surovo po rezultatima, i ako ne budu super dobri vi ga glabate sljedeći put. a SDA i HDZ neće, jer su "naši" i jer njihovi glasači ne traže rezultate. to nije pošteno, ali je tako. i čini mi se da vam to nije jasno kao što nije bilo jasno ni SDPu protekle četiri godine.
vas će se suditi surovo po rezultatima, i ako ne budu super dobri vi ga glabate sljedeći put. a SDA i HDZ neće, jer su "naši" i jer njihovi glasači ne traže rezultate. to nije pošteno, ali je tako. i čini mi se da vam to nije jasno kao što nije bilo jasno ni SDPu protekle četiri godine.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije glupa mantra, nego istina. Vladali i SDA i SDP i gdje smo? Nigdje. I dublje od toga. Onaj ko je htio promjenu, naravno, da nije njih glasao. To je barem jasno. Budžetski paraziti, preko-štele-i koverte-nekompetentni-na državnoj sisi i ini podanici sigurno nisu. Ostali (ako ih ima) koji nisu na budžetu, a zadovoljni također nisu htjeli promjene. I imamo šta imamo. A da je Bog dao Fahro napravio ujedinjenu oporbu nešto kao u PC, sad bi Zlatko i Bakir pušili zajedno lulu mira.The BEN10 wrote:Kako Fahrini pobornici ponavljaju ovu glupu mantru.ultima_palabra wrote:Glas za promjene=glas protiv SDA/SDP... dobro, ja se još uvijek nadam da će se nešto otkočiti na državnom nivou čime bi se opravdalo sve ovo, ali još 4 godine SDA ekonomisanja bi moglo ovoj državi nanijeti štete da je ni EU ne može popraviti.
- lerdi
#19161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dževad Bečirević je čovjek koji je u DF došao sa tri uzastopna mandata na mjestu načenika opštine Centar što meni kao nekome sa strane govori da ipak nešto vrijedi. Mislim da bi SDP gore, a DF bolje prošao da je u DF došao prije izbora. Jednostavno rezultati govore u prilog tome.JThomas wrote:dževad bećirević sigurno nije nijedan od "1.000" razloga iz kojih se glasalo za DF, jer je isti bio nosilac liste SDP.
Svakoga i treba suditi po rezultatima. Nisu baš u DF-u diletanti da to ne kontaju. Posebno nakon ovakvog kraha SDP-a. Samo nikako da skontate da je velikoj večini DF-ovaca puno bitnije da se koliko toliko otkoće reforme i krene naprijed nego eventualni krah DF-a možda već za dvije godine. Niko nije iznad države, pa ni DF iako u mnogim drugim strankama to jednostavno nije tako, i DF je žrtvovao puno kako bi država dobila bar neku priliku. Svakom ko realno želi pogledati stvari to je jasno. Odrekli su se svega kako bi relaksirali odnose u Federaciji, pristali na koaliciju predvođenu SDS-om kako bi Dodika izbacili te na kraju pristali na partnera u vidu SDA sa kojim je teško sarađivati ali bez kojeg je nažalost bilo kakav napredak nemoguć. To tako nije odredio DF nego narod ove države, DF se morao prilagodii situaciji. Europska incijativa koja nam se nudi je i previše vrijedna da bi se gledao uskostrančki interes. Ovo je šansa koja nam se nakon niza godina ponovo pružila a ako je propustimo, kao što propustismo butmirski pokušaj dogovora, pitanje je kad će nam se opet pružiti ruka.
Ja sam tebi postavio konkretno pitanje i ako ti nije teško odgovori na isto.
- JThomas
#19162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i damir hadžić je bio načelnik tri mandata uzastopno, i nedžad koldžo je, i ibro berilo, hamdija lipovača dva + premijer kantona. bakir izetbegović je upravo premoćno direktnim glasanjem izabran za bošnjačkog člana predsjedništva po drugi put, a isto tako, po drugi put je drugoplasirani fahrudin radončić.
znači, u ovoj zemlji je to argument za kurac i tebi je to jasno, samo se praviš lud.
znači, u ovoj zemlji je to argument za kurac i tebi je to jasno, samo se praviš lud.
- lerdi
#19163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Damir Hadžić je za vrijeme dok je bio načelnik bio neprkosnoven u Novom Gradu, uradio je dosta i to mu je najkvaliteniji dio političkog života. To šta je kasnije postao je sasvim druga stvar. Isto što važi za Hadžića važi i za Lipovaču. Upoređivati Bečirevića sa njima je degutantno jer Bečirović, koliko znam, nikakvih afera oko sebe nema. Bar ja za njih ne znam ili nisu toliko odjeknule u javnosti. Što se tiče Koldže može pričati ko šta hoće ali čovjek je na prijevremenim izborima 2007. dobio 4000 glasova, na redovnim 2008. skoro 10000, a na zadnjim 2012. prebacio 13000. Čovjek ima povjerenje građana jer očito je da ljudi vide nešto od njegovog rada a to je najbitnije. Ibro Berilo je čovjek kojeg je smiješno i ubacivati u ovu priču. Trnovo je puno različitije od svih drugih opština o čijim načelnicima pričamo.JThomas wrote:i damir hadžić je bio načelnik tri mandata uzastopno, i nedžad koldžo je, i ibro berilo, hamdija lipovača dva + premijer kantona. bakir izetbegović je upravo premoćno direktnim glasanjem izabran za bošnjačkog člana predsjedništva po drugi put, a isto tako, po drugi put je drugoplasirani fahrudin radončić.
Izbor za državni nivo je opet druga priča i potpuno druge stvari se uzimaju u obzi prilikom izbora. Tu najmanje ima toga da li su ili nisu građani zadovoljni radom određenog kandidata.
Eh sad kad ispiračasmo ono manje bitno da vidimo šta je sa onim nešto bitnijim. Jel možeš odgovoriti na moje postavljeno pitanje?
- ilkbahar
#19164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne prestane li Predsjednistvo DF-a dovlacit propale politicare u stranku nakon izbora, vrlo je izvjesno da gube naredne izbore. Trenutno hodaju po vrlo tankom ledu. Ideja DF-a od pocetka je bila da se na vlast dovedu ljudi koji do sada nisu bili politicki eksponirani, ljudi kojima nije jedini cilj doci do fotelje nego promjeniti nesto u ovoj drzavi. Takvih ljudi zaista i ima u DF-u i dalje se bore za tu ideju, ali ocigledno da savjetnici ŽK rade na sasvim drugom frontu.
Topao savjet, prestanite se zajebavat inace necete prezivjeti ni do opcinskih izbora.
Topao savjet, prestanite se zajebavat inace necete prezivjeti ni do opcinskih izbora.
-
VjecitiStudent
#19165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tek da objasnim odakle Lerdiju naprasno ovolika ljubav prema Koldžinom liku i djelu, u kuloarima se šuška da bi i Koldžo mogao osvanuti u DF-u.
Uzrok je, navodno, nezadovoljstvo raspodjelom pozicija unutar SDA.
- lerdi
#19166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma digla se halabuka oko par ljudi isto da ih je 100 prešlo. Pristupio Ustamujić i Bečirević. Možda pristupi još neki i to je to. Prelazak Bečirovića je gadan udarac za SDP pa evo kmeće već danima i opet im je neko drugi kriv. Nikako da se sudare sa realnošću. Par ljudi neće promjeniti ništa jer ima dovoljno ljudi unutra da drže svari pod kontrolom. Ako neko misli da će ovi novi ući pa početi da vedre i oblaće vjeruj da se grdno prevario. Čak štaviše ono koliko znam isti i nemaju takve ciljeve pa su neke stvari u startu postavljene na svoje mjesto.ilkbahar wrote:Ne prestane li Predsjednistvo DF-a dovlacit propale politicare u stranku nakon izbora, vrlo je izvjesno da gube naredne izbore. Trenutno hodaju po vrlo tankom ledu. Ideja DF-a od pocetka je bila da se na vlast dovedu ljudi koji do sada nisu bili politicki eksponirani, ljudi kojima nije jedini cilj doci do fotelje nego promjeniti nesto u ovoj drzavi. Takvih ljudi zaista i ima u DF-u i dalje se bore za tu ideju, ali ocigledno da savjetnici ŽK rade na sasvim drugom frontu.
- lerdi
#19167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
VjecitiStudent wrote:Tek da objasnim odakle Lerdiju naprasno ovolika ljubav prema Koldžinom liku i djelu, u kuloarima se šuška da bi i Koldžo mogao osvanuti u DF-u.
Kakav lik. Šta se još šuška po kuloarima?
-
The BEN10
#19168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Preskočio si časove opšteg obrazovanja, prema tebi su u djetinjstvu bili grozni, na štelu si prošao par razreda u osnovnoj!?ultima_palabra wrote:Okani me se, seljačiću.
-
The BEN10
#19169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Halali, može li u PP broj tvog dilera? Bit će da ima pravu robu...lerdi wrote:Damir Hadžić je za vrijeme dok je bio načelnik bio neprkosnoven u Novom Gradu, uradio je dosta...
- ilkbahar
#19170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto ce nam uopste ti likovi da kvare imidz DF-a? Sta radi ta komisija za članstvo? Ne trebaju nam ljudi koji su do sada bili politicki eksponirani u bilo kojem smislu, niko! Ustamjuic mald i ambiociozan momak,nije uspio ostvariti svoje ambicije u SBB i presao u DF da ih ostvaruje. Becirovic do sada ima dosta politickog iskkustva i mislis da ce on u DF-u sjediti skrstenih ruku?lerdi wrote:Ma digla se halabuka oko par ljudi isto da ih je 100 prešlo. Pristupio Ustamujić i Bečirević. Možda pristupi još neki i to je to. Prelazak Bečirovića je gadan udarac za SDP pa evo kmeće već danima i opet im je neko drugi kriv. Nikako da se sudare sa realnošću. Par ljudi neće promjeniti ništa jer ima dovoljno ljudi unutra da drže svari pod kontrolom. Ako neko misli da će ovi novi ući pa početi da vedre i oblaće vjeruj da se grdno prevario. Čak štaviše ono koliko znam isti i nemaju takve ciljeve pa su neke stvari u startu postavljene na svoje mjesto.ilkbahar wrote:Ne prestane li Predsjednistvo DF-a dovlacit propale politicare u stranku nakon izbora, vrlo je izvjesno da gube naredne izbore. Trenutno hodaju po vrlo tankom ledu. Ideja DF-a od pocetka je bila da se na vlast dovedu ljudi koji do sada nisu bili politicki eksponirani, ljudi kojima nije jedini cilj doci do fotelje nego promjeniti nesto u ovoj drzavi. Takvih ljudi zaista i ima u DF-u i dalje se bore za tu ideju, ali ocigledno da savjetnici ŽK rade na sasvim drugom frontu.
Da je sta valjo i mogao uraditi uradio bi u SDP-u.
- lerdi
#19171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti nemaš pravo komentarisanja na ovu temu. Nisi još bio šljego u grad i osjetio asfalt pod nogama.The BEN10 wrote:Halali, može li u PP broj tvog dilera? Bit će da ima pravu robu...lerdi wrote:Damir Hadžić je za vrijeme dok je bio načelnik bio neprkosnoven u Novom Gradu, uradio je dosta...
- lerdi
#19172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se razumijemo nisam skakao od sreće kad se objavilo da prelaze u DF, ali isto tako mislim da niti jedan od njih nije kompromitovan i da može narušiti ugledu u velikoj mjeri. Ustamujić je imao dosta incijativa u mandatu, neke su prošle kao što je odpis kamate sportskim klubovima koja je na neki način spasila sportske klubove u entitetu, zatim je bilo još nekih incijativa za mlade itd. Mislim da bi bilo glupo jednom takvom momku uskratiti priliku da pokaže šta može. On je za razliku od večine ostalih u tom parlametnu bar donekle opravdao platu koju je primao. S druge strane Bečirević je bio najjači SDP-ov igrač u KS a to i rezultati izbora pokazuju. Očito je da je cijenjen još uvijek i ne vidim što bi bilo pogrešno pridobit jednog takvog čovjeka na svoju stranu. Što se tiče zadnje rečenice mislim da je i pticama na grani jasno da u SDP-u bez određenih ljudi niko ništa ne može uraditi. I sam kongres je to pokazao.ilkbahar wrote:Sto ce nam uopste ti likovi da kvare imidz DF-a? Sta radi ta komisija za članstvo? Ne trebaju nam ljudi koji su do sada bili politicki eksponirani u bilo kojem smislu, niko! Ustamjuic mald i ambiociozan momak,nije uspio ostvariti svoje ambicije u SBB i presao u DF da ih ostvaruje. Becirovic do sada ima dosta politickog iskkustva i mislis da ce on u DF-u sjediti skrstenih ruku?lerdi wrote:Ma digla se halabuka oko par ljudi isto da ih je 100 prešlo. Pristupio Ustamujić i Bečirević. Možda pristupi još neki i to je to. Prelazak Bečirovića je gadan udarac za SDP pa evo kmeće već danima i opet im je neko drugi kriv. Nikako da se sudare sa realnošću. Par ljudi neće promjeniti ništa jer ima dovoljno ljudi unutra da drže svari pod kontrolom. Ako neko misli da će ovi novi ući pa početi da vedre i oblaće vjeruj da se grdno prevario. Čak štaviše ono koliko znam isti i nemaju takve ciljeve pa su neke stvari u startu postavljene na svoje mjesto.ilkbahar wrote:Ne prestane li Predsjednistvo DF-a dovlacit propale politicare u stranku nakon izbora, vrlo je izvjesno da gube naredne izbore. Trenutno hodaju po vrlo tankom ledu. Ideja DF-a od pocetka je bila da se na vlast dovedu ljudi koji do sada nisu bili politicki eksponirani, ljudi kojima nije jedini cilj doci do fotelje nego promjeniti nesto u ovoj drzavi. Takvih ljudi zaista i ima u DF-u i dalje se bore za tu ideju, ali ocigledno da savjetnici ŽK rade na sasvim drugom frontu.
Da je sta valjo i mogao uraditi uradio bi u SDP-u.
- JThomas
#19173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i znači to su sve kvalitetni, pošteni, nekorumpirani kadrovi? jesu, sad kad ste u savezu, a neki od njih i direktno vaši članovi. a kampanju ste u cjelosti bazirali na kritici tih i takvih. nemojte misliti da to ljudi ne vide. ili da će vam progledati kroz prste na sljedećim izborima kao "narodnim" strankama.lerdi wrote:Damir Hadžić je za vrijeme dok je bio načelnik bio neprkosnoven u Novom Gradu, uradio je dosta i to mu je najkvaliteniji dio političkog života. To šta je kasnije postao je sasvim druga stvar. Isto što važi za Hadžića važi i za Lipovaču. Upoređivati Bečirevića sa njima je degutantno jer Bečirović, koliko znam, nikakvih afera oko sebe nema. Bar ja za njih ne znam ili nisu toliko odjeknule u javnosti. Što se tiče Koldže može pričati ko šta hoće ali čovjek je na prijevremenim izborima 2007. dobio 4000 glasova, na redovnim 2008. skoro 10000, a na zadnjim 2012. prebacio 13000. Čovjek ima povjerenje građana jer očito je da ljudi vide nešto od njegovog rada a to je najbitnije. Ibro Berilo je čovjek kojeg je smiješno i ubacivati u ovu priču. Trnovo je puno različitije od svih drugih opština o čijim načelnicima pričamo.JThomas wrote:i damir hadžić je bio načelnik tri mandata uzastopno, i nedžad koldžo je, i ibro berilo, hamdija lipovača dva + premijer kantona. bakir izetbegović je upravo premoćno direktnim glasanjem izabran za bošnjačkog člana predsjedništva po drugi put, a isto tako, po drugi put je drugoplasirani fahrudin radončić.
Izbor za državni nivo je opet druga priča i potpuno druge stvari se uzimaju u obzi prilikom izbora. Tu najmanje ima toga da li su ili nisu građani zadovoljni radom određenog kandidata.
Eh sad kad ispiračasmo ono manje bitno da vidimo šta je sa onim nešto bitnijim. Jel možeš odgovoriti na moje postavljeno pitanje?
i zašto bih ja odgovarao na tvoje postavljeno pitanje?
-
VjecitiStudent
#19174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I opet, ima li išta što je DF uradio različito od SDP-a prije četiri godine.
Osim "pet politika" ...
Osim "pet politika" ...
- lerdi
#19175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako to isčita iz mog posta ostat će misterija. Ja o Koldžinom, ako si između ostalih mislio na njega pod ovim "sad ste u savezu", radu znam površno jer ne živim na području te opštine i rezultate mu gledam kroz glasove na izborima. Ako se narod odlučuje da mu od izbora do izbora daje sve veću podršku onda valjda postoji razlog što je to tako. Bečirević jeste sada član DF-a ali stavljati ga u isti koš sa Hadžićem i Lipovačom i u periodu dok je bio član SDP-a je glupo jer prva dvojica za razliku od njega su imali afera i afera u zadnje vrijeme. Kampanja je bazirana na kritici i pozivu građanima da svojim glasovima mijenjau trenutno stanje. U velikom broju građani to nisu poslušali. DF je sada ostalo samo da radi sa onim što ima na raspolaganju te da donese bar neke promjene u ovom našem tamnom vilajetu. Druge opcije jednostavno nema.JThomas wrote:i znači to su sve kvalitetni, pošteni, nekorumpirani kadrovi? jesu, sad kad ste u savezu, a neki od njih i direktno vaši članovi. a kampanju ste u cjelosti bazirali na kritici tih i takvih. nemojte misliti da to ljudi ne vide. ili da će vam progledati kroz prste na sljedećim izborima kao "narodnim" strankama.lerdi wrote:Damir Hadžić je za vrijeme dok je bio načelnik bio neprkosnoven u Novom Gradu, uradio je dosta i to mu je najkvaliteniji dio političkog života. To šta je kasnije postao je sasvim druga stvar. Isto što važi za Hadžića važi i za Lipovaču. Upoređivati Bečirevića sa njima je degutantno jer Bečirović, koliko znam, nikakvih afera oko sebe nema. Bar ja za njih ne znam ili nisu toliko odjeknule u javnosti. Što se tiče Koldže može pričati ko šta hoće ali čovjek je na prijevremenim izborima 2007. dobio 4000 glasova, na redovnim 2008. skoro 10000, a na zadnjim 2012. prebacio 13000. Čovjek ima povjerenje građana jer očito je da ljudi vide nešto od njegovog rada a to je najbitnije. Ibro Berilo je čovjek kojeg je smiješno i ubacivati u ovu priču. Trnovo je puno različitije od svih drugih opština o čijim načelnicima pričamo.JThomas wrote:i damir hadžić je bio načelnik tri mandata uzastopno, i nedžad koldžo je, i ibro berilo, hamdija lipovača dva + premijer kantona. bakir izetbegović je upravo premoćno direktnim glasanjem izabran za bošnjačkog člana predsjedništva po drugi put, a isto tako, po drugi put je drugoplasirani fahrudin radončić.
i zašto bih ja odgovarao na tvoje postavljeno pitanje?
Vidiš ja na tvoja pitanja i mišljenja odgovaram, pa neki osnovni red je da i ti odgovoriš na moj. Uz to kad već kritikuješ nečije poteze red je i da ponudiš alternativu tim potezima te obrazložiš zašto bi ta alternativa bila bolja. Tako bi naravno trebala teći normalna diskusija i razmjena mišljenja. U svakom slučaju na volju ti hoćeš li odgovoriti ili ne ali jednog takvog u liku "Vjecnog studenta" već imamo i on ti može reći šta se to šuška po kuloarima. Stručnjak je par excellence kada je šuškanje po kuloarima u pitanju.