Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#19126 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

Škobo Habu wrote:
wonkaw wrote:gdje nam je to hafisaga danas?
da nije dao otkaz jer budzet nece biti usvojen a za djabe se ne pise?
ili negdje gura kamen uz brdo? :D
Mnim da piše sindikalno saopštenje.
Zdravstveni radnici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) stupit će u jednosatni štrajk upozorenja 3. siječnja kako bi na taj način upozorili Vladu HNŽ-a da otpočne pregovore oko potpisivanja kolektivnog ugovora.

https://www.bljesak.info/gospodarstvo/p ... nja/223106
nije on z od zdravstvenog radnika, taj pamet copy paste sa neta, a najveci uspijeh mu je sto se objesio na budzetsku sisu genocidnog entiteta pa mu godisnje kane 5000 maraka
horkesh

#19127 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Mogu li ja prvi da čestitam Novu godinu našim velikosrbima i HDZ-ovcima :D
Drvosjeca iz Dejcica

#19128 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Interesantna članak koji indirektno ima veze sa temom.
INDOKTRINIZACIJA
Nijemci iznenađeni: Udžbenici historije u Hrvatskoj i Srbiji uče mlade da se međusobno mrze
“Najvažniji udžbenici historije u Hrvatskoj i Srbiji indoktriniraju djecu i huškaju ih protiv susjeda. U udžbenicima je sve predstavljeno u crno-bijelom tonu bez sivih zona. Pozicija vlastitog naroda kao žrtve već se dokazuje u učenju o 19. stoljeću. Svaka krivica je uvijek apsolutno na drugoj strani. Strašni zločini pripadnika svojeg naroda redovito se opisuju kao “osvetničke akcije pojedinaca” i tako umanjuju. Dok smo “mi” uvijek bili miroljubivi i konflikte htjeli isključivo rješavati diplomatskim putem, “oni” su se samo bavili agresivnim osvajanjima”, opisuje DPA općeniti ton udžbenika historije u Hrvatskoj i Srbiji, prenosi Index.hr.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/nije ... /180102039

Nijemci vazda ubodu suštinu i uzrok problema. :thumbup:
wonkaw

#19129 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Interesantna članak koji indirektno ima veze sa temom.
INDOKTRINIZACIJA
Nijemci iznenađeni: Udžbenici historije u Hrvatskoj i Srbiji uče mlade da se međusobno mrze
“Najvažniji udžbenici historije u Hrvatskoj i Srbiji indoktriniraju djecu i huškaju ih protiv susjeda. U udžbenicima je sve predstavljeno u crno-bijelom tonu bez sivih zona. Pozicija vlastitog naroda kao žrtve već se dokazuje u učenju o 19. stoljeću. Svaka krivica je uvijek apsolutno na drugoj strani. Strašni zločini pripadnika svojeg naroda redovito se opisuju kao “osvetničke akcije pojedinaca” i tako umanjuju. Dok smo “mi” uvijek bili miroljubivi i konflikte htjeli isključivo rješavati diplomatskim putem, “oni” su se samo bavili agresivnim osvajanjima”, opisuje DPA općeniti ton udžbenika historije u Hrvatskoj i Srbiji, prenosi Index.hr.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/nije ... /180102039

Nijemci vazda ubodu suštinu i uzrok problema. :thumbup:
sve po matrici - vaznije su reakcije drugih od nasih akcija
učenici u Srbiji i Hrvatskoj uče jednostranu i nehistorijsku verziju prošlosti

svjetske zavjere euro-američke demokratije

austrijsko-njemačka zavjera

slave historijske ličnosti koje su trn u oku drugoj strani

Albanci, Crnogorci i Bošnjaci do srži pokvareni
guslaju 150 godina i nikad nece prestati dok god ne profunkcionira pravna drzava koja ce brzo, efikasno i adekvantno kaznjavati negatore istine i promotore laznih historijskih verzija....

svabama kapa dole, nasi novinari i tzv. akademici su dno dna....
wonkaw

#19131 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

i to besplatno :D
Riječ je, naravno, o političkom dogovoru vlade i vodstva HRT-a, a sve će to skupa plaćati porezni obveznici i građani koji su prisiljeni plaćati pretplatu HRT-u.
jao_situacije

#19132 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by jao_situacije »

eto vidiš kako smo to fino riješili
sad još treći entitet u hanoveru i mirna bosna a i hercegovina
daddy-kool

#19133 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

http://carnegieendowment.org/2017/12/14 ... -pub-75003
Meanwhile, Bosnia and Herzegovina has a delicate internal balance and is arguably the most vulnerable country where Russian interference can do the most damage. Russia has provided financial and diplomatic support to Bosnian Serb leader Milorad Dodik, including the quiet backing of his controversial 2016 independence referendum for Republika Srpska, the country’s majority Serbian entity. Moscow also appears to be behind efforts to inflame tensions between ethnic Croatian and Bosnian political leaders in the country.
Na stranu što su fulali oko referenduma, ali i ovdje ide teza koju kolega alfons već duže vremena propagira; da su Hrvati i Rusi u međusobnom partnerskom odnosu (i sa Dodikom). Meni je to bilo malo nevjerovatno, ali su postojale nazake u posljednjih godinu - godinu i po da se upravo to dešava. :-)
mO k3

#19134 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

napokon ,,. eto im 5 kanal na takozvanom hrvatskom jeziku , e sada im treba dati entitet na podrucju odakle su protjerali sve srbe
wonkaw

#19135 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

mO k3 wrote:
napokon ,,. eto im 5 kanal na takozvanom hrvatskom jeziku , e sada im treba dati entitet na podrucju odakle su protjerali sve srbe
onda bi morali placati tv pretplatu...
bolje na Novom Zelandu, HR je previse blizo, mogli bi praviti probleme u buducnosti.... ono. kad si dijaspora - da si dijaspora... :D
wonkaw

#19136 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

daddy-kool wrote:http://carnegieendowment.org/2017/12/14 ... -pub-75003
Meanwhile, Bosnia and Herzegovina has a delicate internal balance and is arguably the most vulnerable country where Russian interference can do the most damage. Russia has provided financial and diplomatic support to Bosnian Serb leader Milorad Dodik, including the quiet backing of his controversial 2016 independence referendum for Republika Srpska, the country’s majority Serbian entity. Moscow also appears to be behind efforts to inflame tensions between ethnic Croatian and Bosnian political leaders in the country.
Na stranu što su fulali oko referenduma, ali i ovdje ide teza koju kolega alfons već duže vremena propagira; da su Hrvati i Rusi u međusobnom partnerskom odnosu (i sa Dodikom). Meni je to bilo malo nevjerovatno, ali su postojale nazake u posljednjih godinu - godinu i po da se upravo to dešava. :-)
pa to je to - Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima i Ruskim zacinima
DonieBrasco

#19137 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Mozemo se mi zajebavati ovdje ali ova godina ce biti paklena, ja vam garantujem da cemo tek sad da vidimo pravo lice HDZ-a sta ce oni sve da urade za red svojih ciljeva.

Izborni zakon im pada sigurno, a nakon toga idu blokade na jos neviđenom nivou, nece dati pricati o pitanju mostara a kamo li za Sejdic-Finci sto treba biti rjeseno do izbora.
megaman4

#19138 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

DonieBrasco wrote:Mozemo se mi zajebavati ovdje ali ova godina ce biti paklena, ja vam garantujem da cemo tek sad da vidimo pravo lice HDZ-a sta ce oni sve da urade za red svojih ciljeva.

Izborni zakon im pada sigurno, a nakon toga idu blokade na jos neviđenom nivou, nece dati pricati o pitanju mostara a kamo li za Sejdic-Finci sto treba biti rjeseno do izbora.
HDZ ce zavrsiti isto kao SKBiH. Uostalom 90% kadra je do 1990 bilo u komunistima.
Better Man

#19139 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Better Man »

megaman4 wrote:
DonieBrasco wrote:Mozemo se mi zajebavati ovdje ali ova godina ce biti paklena, ja vam garantujem da cemo tek sad da vidimo pravo lice HDZ-a sta ce oni sve da urade za red svojih ciljeva.

HDZ ce zavrsiti isto kao SKBiH. Uostalom 90% kadra je do 1990 bilo u komunistima.
Neka krenu slobodno sa blokadama, ali onda treba odgovor na to da bude da se svi HDz političari, koji budu vršili blokade pohapse i trajno strpaju u zatvor.
Stari_demagog

#19140 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Stari_demagog »

Blokade najmanje i odgovaraju Hrvatima jer u odnosu na broj stanovnika najviše ih je zaposleno u državnim institucijama, sigurno 20 % od ukupnog broja radno sposobnih bi ostalo bez posla ne konstitutiranjem vlasti na različitim nivoima, a šta mislite da bi radili kad bi ostali bez državnog posla, radili u nekoj fabrici za pet stoja ? Bi, ali malo morgen. Ja bih se lako pomirio sa jednom četverogodišnjom blokadom jer bi njima najviše štete nanijela. Nije mi jasno da to naše stranke do sada nisu skontali. Mislim, vjerovatno jesu, ali žao i članovima naših stranaka da četiri godine budu bez primanja ili da rade za pet stoja.
tandmand

#19141 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Stari_demagog wrote:Blokade najmanje i odgovaraju Hrvatima jer u odnosu na broj stanovnika najviše ih je zaposleno u državnim institucijama, sigurno 20 % od ukupnog broja radno sposobnih bi ostalo bez posla ne konstitutiranjem vlasti na različitim nivoima, a šta mislite da bi radili kad bi ostali bez državnog posla, radili u nekoj fabrici za pet stoja ? Bi, ali malo morgen. Ja bih se lako pomirio sa jednom četverogodišnjom blokadom jer bi njima najviše štete nanijela. Nije mi jasno da to naše stranke do sada nisu skontali. Mislim, vjerovatno jesu, ali žao i članovima naših stranaka da četiri godine budu bez primanja ili da rade za pet stoja.
Ako vole BiH kao što pričaju, raditi će volonterski i za ikar konzervu.
Sanjarko

#19142 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Koliko su se nakrali i koliko su plata dosad dobili mogu komotno da rade volonterski i za ikar konzerve deceniju mozda i vise.
Hafis

#19143 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Better Man wrote:
megaman4 wrote:

Neka krenu slobodno sa blokadama, ali onda treba odgovor na to da bude da se svi HDz političari, koji budu vršili blokade pohapse i trajno strpaju u zatvor.
I Ekrema nek' nogiraju iz kuhinje.
Što ti definiraš pod pojmom ''blokada''. Glasovanje protiv nečega u parlamentu? Nedolazak na sjednicu? Možda raspuštanje parlamenta FBiH ako ovo potraje?
Hafis

#19144 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Stari_demagog wrote:Blokade najmanje i odgovaraju Hrvatima jer u odnosu na broj stanovnika najviše ih je zaposleno u državnim institucijama, sigurno 20 % od ukupnog broja radno sposobnih bi ostalo bez posla ne konstitutiranjem vlasti na različitim nivoima, a šta mislite da bi radili kad bi ostali bez državnog posla, radili u nekoj fabrici za pet stoja ? Bi, ali malo morgen. Ja bih se lako pomirio sa jednom četverogodišnjom blokadom jer bi njima najviše štete nanijela. Nije mi jasno da to naše stranke do sada nisu skontali. Mislim, vjerovatno jesu, ali žao i članovima naših stranaka da četiri godine budu bez primanja ili da rade za pet stoja.
Reci nam struĆnjak samo za usporedbu kako stoje Bošnjaci po tom pitanju? Ima li i njih u državnim institucijama, ili je sve u BiMgu zaposleno i boli ih ćundara za te vaše blokade.
Stari_demagog

#19145 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Stari_demagog »

Hafis wrote:
Reci nam struĆnjak samo za usporedbu kako stoje Bošnjaci po tom pitanju? Ima li i njih u državnim institucijama, ili je sve u BiMgu zaposleno i boli ih ćundara za te vaše blokade.
Nije samo Bingo, imaju i Robot, Prevent, Igman.
Hafis

#19146 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Stari_demagog wrote:
Hafis wrote:
Nije samo Bingo, imaju i Robot, Prevent, Igman.
Onda su super. Svaki mjesec 500 KM u padže, doduše nešto od toga i u robi.
Znači, hatma je nama ako zablokira sustav. Treba samo tako izdržati k'o što ti reče jedno 4 godine i onda Bosna Bosancima forever.
mO k3

#19147 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

@hafs je bio dio udruzenog zlocinackog poduhvata iz razloga jer se nigdje nije ogradio od poltickog i vojnog vrha bih katolika , cak je bio i na prvim linijama u srednoj bosni gdje je fasovao geler ....
Internet pamti lako cu naci njegove postove koje je napisao
Stari_demagog

#19148 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Stari_demagog »

Hafis wrote: Onda su super. Svaki mjesec 500 KM u padže, doduše nešto od toga i u robi.
Znači, hatma je nama ako zablokira sustav. Treba samo tako izdržati k'o što ti reče jedno 4 godine i onda Bosna Bosancima forever.
Samo najodaniji će ostati. 8-)
Alfons Kauders

#19149 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:http://carnegieendowment.org/2017/12/14 ... -pub-75003
Pa ono, sve i da nisu svo vrijeme igrali za Ruse, propagandno odjeljenje NVZ se potrudio da to se tako predstavi na bitnim adresama preko bare...

Medjutim, dok smo to radili, ispostavilo se da zapravo nista ne moramo podmetati i izmisljati, jer su se sami upecali.

Najuspjesnije akcije NVZ su uvijek bile one u kojim se neprijatelj sam upuca u nogu prije bitke! :)
Alfons Kauders

#19150 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: I Ekrema nek' nogiraju iz kuhinje.
Što ti definiraš pod pojmom ''blokada''. Glasovanje protiv nečega u parlamentu? Nedolazak na sjednicu? Možda raspuštanje parlamenta FBiH ako ovo potraje?
Kao sto vidite, NVZ sad ima ozbiljnih problema s ovim samoubicama. Mi smo mislili da cemo ih morati gurati preko ivice, a oni sami skacu preko nje.

Ne doktore, Marinko ne moze "raspustiti parlament" iako na to ima pravo po Ustavu FBiH.

Zasto? Zato jer ako ga raspusti, HDZ ispada iz kombinacije i naredna dva ciklusa nece biti u vlasti. To je ono sto mi u NVZ zovemo "bujrum"! :izet:
Post Reply