za KS sam im i ja dala glas. Tacnije, dala sam Sabini glas.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- MedenoSrce
#19126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nije bio izgubljen, samo mlad i lud
-
convict
#19127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako sam ja nakon prošlih izbora dobro skontao ovu višu matematiku oko dodjele mandata, prema preliminarnim rezultatima skupština KS bi izgledala ovako:
10 - SDA
7 - DF
7 - SBB
4 - SDP
3 - Naša stranka
2 - BPS
2 - Esso "Božja ruka"
U svakom slučaju, 3 mandata su sigurna. Da bi Naša stranka dobila i četvrti mandat, potrebno je da do kraja brojanja ima nešto bolju razliku u odnosu na SDA, Essu i DF nego u prvom dijelu. Međutim, pitanje je koja su biračka mjesta ostala za brojati, Centar ili okolina.
Ja lično ne vidim zašto bi nova većina izgledala drugačije od postojeće. Dakle, SDA+DF+BPS+Esso = 21, što je stabilna, skoro pa dvotrećinska većina.
10 - SDA
7 - DF
7 - SBB
4 - SDP
3 - Naša stranka
2 - BPS
2 - Esso "Božja ruka"
U svakom slučaju, 3 mandata su sigurna. Da bi Naša stranka dobila i četvrti mandat, potrebno je da do kraja brojanja ima nešto bolju razliku u odnosu na SDA, Essu i DF nego u prvom dijelu. Međutim, pitanje je koja su biračka mjesta ostala za brojati, Centar ili okolina.
Ja lično ne vidim zašto bi nova većina izgledala drugačije od postojeće. Dakle, SDA+DF+BPS+Esso = 21, što je stabilna, skoro pa dvotrećinska većina.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo da Radeljas padne ispod cenzusa.To bi bio drustveno-civilizacijski iskorak KS.
- webby-x
#19129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čestitke NS-u na osvojenim mandatima.
Mislim da bi NS transformacijom u lokalnu sarajevsku stranku
bila puno korisnija i fokusiranija.

Mislim da bi NS transformacijom u lokalnu sarajevsku stranku
bila puno korisnija i fokusiranija.
- It_is_a_Leclerc
#19130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Iskrene čestitke. DRago mi je da je NS konačno uradila taj iskorak i prešla u malo "ozbiljnije" političko društvo. E sad.. Naredne četiri godine trebali bi iskoristiti da što češćim aktivnostima, i javnim nastupima, omasovite i umnožite podršku u nekim drugim dijelovima BiH.
I ASDA je u Parlamentu FBiH, pa to ne znači da su više od lokalne stranke
I ASDA je u Parlamentu FBiH, pa to ne znači da su više od lokalne stranke
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#19131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čestitke NS-u.
Bilo bi dobro ako bi nekako NS dobila 4 mandata a SZBiH da nema niti jedan,
Ostanite principijelni kao što ste bili dosada.
Podhitno se organizujte u Tuzli , Mostaru , Zenici i Bihaću.
Banja Luka neka još malo sačeka.
Pozdrav.
Bilo bi dobro ako bi nekako NS dobila 4 mandata a SZBiH da nema niti jedan,
Ostanite principijelni kao što ste bili dosada.
Podhitno se organizujte u Tuzli , Mostaru , Zenici i Bihaću.
Banja Luka neka još malo sačeka.
Pozdrav.
-
VjecitiStudent
#19132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne bih se složio da je ovo uspjeh.
U trenutku masovnog napuštanja SDP-a, NS uspijeva da sebi prelije svega 6-7 hiljada glasova.
U trenutku masovnog napuštanja SDP-a, NS uspijeva da sebi prelije svega 6-7 hiljada glasova.
-
omar little
#19133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
totalno. slazem se. df koja postoji krace od njih pokupila sdp glasove lopatom, a nasa stranka i dalje sicu broji.VjecitiStudent wrote:Ne bih se složio da je ovo uspjeh.
vidim ovo je tema gdje se fali da se za reformiste glasalo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U KS koalirajte sa novim snagama, SBB i DF. Imate dovoljno. Kopirajte makedonski model registracije firme, i otjerajte neljubazne salteruse
I kako napisa Sabina a nisam o tome htjela prije izbora, vrijeme je poslije 8 godina da radite u drugim sredinama jednako ozbiljno
I recite vasem povjereniku za Stari Grad da je prepotentni gad koji vam cinii stetu
-
VjecitiStudent
#19135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Polako, ovim gore nedostaje 1 mjesto.KatarinaKosaca wrote:![]()
U KS koalirajte sa novim snagama, SBB i DF. Imate dovoljno. Kopirajte makedonski model registracije firme, i otjerajte neljubazne salteruse, ulozite reklamu u turizam, osjetice se brzo napredak, Mala i srednja preduzeca usuradnji sa EU, besplatne treninge za mlade... samo hrabro i samo bez SDA i SDP
I kako napisa Sabina a nisam o tome htjela prije izbora, vrijeme je poslije 8 godina da radite u drugim sredinama jednako ozbiljno
I recite vasem povjereniku za Stari Grad da je prepotentni gad koji vam cinii stetu
Drugo, sljedećoj vladi Kantona ne bih nikako bio u koži, čekaju je bolne odluke.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Konkretnim i pravim potezima, se jako brzo mogu stvari pokrenuti u pozitivnom smijeru.
Druga je stvar, odnosno prva, sto ni SDA a ni SDP to nije bilo u interesu, iskljucivo radi njihovih klijentelistickih profila i sitno interesnih razloga pojedinaca.
Druga je stvar, odnosno prva, sto ni SDA a ni SDP to nije bilo u interesu, iskljucivo radi njihovih klijentelistickih profila i sitno interesnih razloga pojedinaca.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
1 mjesto (boj 18) nmoze biti BPS ako prestanu razumuevati vlast kako ih je to SDA naucila, primjer staackog doma Nedzarici gdje su postvili direktora kao stranacki plijen. A glede ko bi kome bio u kozi... Pa ako necm ne smiju ili ne znaju nisu ni trebali na izbore. Nisu sa Marsa pali, znaju odlicno probleme u KS
- GLASAJ ili TRPI
#19138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nek NS privoli Radeljasa kod sebe, imace sigurnih 4-5 hiljada novih glasova.
-
VjecitiStudent
#19139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Brzina je zadnja moguća.-LIBERO- wrote:Konkretnim i pravim potezima, se jako brzo mogu stvari pokrenuti u pozitivnom smijeru.
Ali da ne trošimo vrijeme, ako bude ovo tema, pričaćemo.
-
weredsf
#19140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koaliciju u KS ce odredjivati koalicija na nivou drzave i federacije, Sarajevo ce biti samo dio dogovora
-
VjecitiStudent
#19141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zadnje četiri godine smo vidjeli kako izgledaju ti principijelni dogovoriweredsf wrote:Koaliciju u KS ce odredjivati koalicija na nivou drzave i federacije, Sarajevo ce biti samo dio dogovora
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#19142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Meni je to 'brzo', zapravo period od godine dana.
Ali ok, ako bude potrebno, i kada bude potrebno...mozemo do detalja o tome
-
VjecitiStudent
#19143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Do tada samo dva ključna termina: osoblje u ministarstvima, uprave javnih preduzeća.-LIBERO- wrote:Meni je to 'brzo', zapravo period od godine dana.
- animus
#19144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja i Sabina su dobili moj glas. Ocekujem da me nece iznevjeriti. Za Tarika nisam mogao glasati jer jednostavno mi ne ulijeva povjerenje. Mogao bi ovaj kanton i da lici na nesto sa DF-om i NS-om. Nadam se nekom normalnom mandataru vlade koji moze biti iz bilo koje stranke ali samo da bude pošten i strucan. Znam i da je to previse nade za nase uslove.
-
Novak20
#19145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čestitam NS.
Jako mi se dopala vaša "tiha" kampanja i odgovori putem ovog foruma. Ostanite u stalnom kontaktu sa narodom. Naročito mlađom generacijom (apstinenata) koju treba ubijediti da glasaju za Vas na općinskim izborima 2016.
Sretno.
Jako mi se dopala vaša "tiha" kampanja i odgovori putem ovog foruma. Ostanite u stalnom kontaktu sa narodom. Naročito mlađom generacijom (apstinenata) koju treba ubijediti da glasaju za Vas na općinskim izborima 2016.
Sretno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa DF ima Komšića koji iz nekog razloga uživa nevjerovatnu popularnost i to je praktično jedini razlog njihovog uspjeha.omar little wrote:totalno. slazem se. df koja postoji krace od njih pokupila sdp glasove lopatom, a nasa stranka i dalje sicu broji.VjecitiStudent wrote:Ne bih se složio da je ovo uspjeh.
vidim ovo je tema gdje se fali da se za reformiste glasalo.
@Libero
Realno, bolje se bazirati na KS, laHko se kasnije širiti.
- Big Ang
#19147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cestitke i od mene 
- Hajvan
#19148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zašto DF stavljati u kontekst NS-a, uopće?!
onda bih glasa za DF, a oni mi se ni najmanje ne dopadaju.
DF je stranka prevrtanera, uhljebnika i konvertita.
DF je stranka koja npr, u vlastitom programu ima prodaju eklektroenergetskog sektora-- a to nije šala-- to je resurs koji smo posudili od naše djece--- to niko nema pravo prodati.
nije to bezvezna frekvencija za mobilnu mrežu (koja je takođe resurs)
DF je stranka koja npr, u vlastitom programu ima prodaju eklektroenergetskog sektora-- a to nije šala-- to je resurs koji smo posudili od naše djece--- to niko nema pravo prodati.
- GLASAJ ili TRPI
#19149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hajvan wrote:Zašto DF stavljati u kontekst NS-a, uopće?!
Pa eto vam onda SDA pravite sa njim koalicije, moze i Radeljas.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#19150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U prvi mah sam pomislila isto.VjecitiStudent wrote:Ne bih se složio da je ovo uspjeh.
Onda sam shvatila da je Željko Komšić slomio kičmu SDP-u , marginalizovao ga je , uništio ga je.
Prirodno je da on pokupi "kajmak" SDP-ovskih populističkih glasova....
Opet treba puno truda da "najvršće" glasače jedne stranke "preveslaš" na svoju stranu...NS je ideološki puno bliža toj SDP-ovskoj tvrđoj liniji u odnosu na populiste koje je odvukao Komšić....
Tako da je ovaj rezultat savim ok....
Mislim da je veliki broj dosada neodlučenih i "apolitičnih" glasalo za NS......
off topic : Jako mi je drago što u SKS nema više Čardžića , Pećanaca niti će biti Zlatara , Komšića , Lazovića.......