HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kakaljin

#19126 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Pa ja prvi neću obavezujući ugovor bez ikakvih benefita.
Aneksi se podrazumijevaju da se trebaju potpisati.
Jer cjenovnom ni oni ni ja ne gubimo ništa već ostajemo na istom ja plaćam istu pretplatu, a oni dobijaju isto novca koji su i do sada dobijali a korisnika zadrže . Možda jedino da bi potpisao ugovor na 12 mjeseci ako bi mi ponudili gratis hd paket. Znaci prošireni i gratis hd paket sa d3 kućom za cijenu 13.50 KM Mjesečno i potpisujem ugovor. Ali veliki problem pravi dizanje cijene analogije koja se nije trebala dirati jer sve što oni navode da su poboljšali se svakako dodatno plaća, a toga nema ništa na analogiji.
Razumijem te , svako hoce neke pogodnosti , sto je sasvim normalno. Medjutim te benefite tipa hd kanali godinu dana , umanjeni racuni par mjeseci , mozes ostvariti tek kad ti istekne postojeci ugovor sa njima , ili ako prelazis sa manjeg na veci paket (sve ovo po novoj ponudi). Ako sad koristis neki od KID paketa a prelazis npr na neki od Duo Net paketa , dobices HD paket 3 odnosno 6mj promotivno jer ti samo uzimas iste usluge koje su koristio i ranije samo po novoj ponudi.

Moje iskreno misljenje je da su se oni malo zeznuli u startu kad su objavljivali razlog poskupljenja, nisu trebali napisati da dizu cijenu analogne , nego samo napisati da se poskupljenje odnosi na odrzavanje KKS-a i svi mirni , ne bi bilo bure komentara tipa "sta smo dobili na analognoj a poskupljala" , ali dobro to je vec njihova stvar.
Ja zelim samo da imam za cijenu koju sam do sada placao ekvivalent cijenovno sta dobijem za tu istu cijenu po novom cijenovniku. Cak sam htjeo dodatno placati za PDS3 kada bi mi pustili prosireni paket znaci placao bi 16 KM u odnosu na trenutnih 13,50 KM. Ali naravno bez potisivanja ugovora na obavezni period vezivanja, jedino kao sto sam naveo da mi kao benefit za potpis daju HD paket gratis na to sve za potpis ugovora.

A sto se tice analogije i tog njihovog nazivanja odrzavanje, pa i onih 15 je bilo previse, a kamoli sada 18 KM, Bolje bi im bilo da ukinu analogiju i sve prebace na digitalu i kazu odrzavanje kosta 5 KM na cijenu bilo sta da se uzme od ponude.

Cak bi konkurentni sa cijenama bili i nebi korisnici negodovali za placanje necega sto u sustini i nesmatra se odrzavanjem, jer ih kao korisnik ne zovem svaki mjesec da mi odrzavaju kvalitetno kablove i da ih mjenjaju svaki mjesec i spojeve. Neka onda stave da svaki put ko trazi izlazak na teren da se placa izlazak na zahtjev korisnika i nastala stete od strane korisnika da se naplati dodatno, a jednom mjesecno da je ukljuceno u ovo odrzavanje.
kakaljin

#19127 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote:Sta je sa predstavnikom HS-a ovdje na forumu, nije bio ovdje od 25 jula.

Dok se predstavnik telemacha redovno javlja tamo na njihovoj temi.
Slobodno se i ti ukljuci na Telemach temu , sad su se svi prebacili tamo, i oni koji koriste stare a i nove pakete.

Dok se teme ne spoje, jer pravila foruma su takva da se nepise o necemu na drugoj temi ako postoji tema za to.
Sarajbeg

#19128 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

šta je ovo raja , jesu korisnicima kid paketa ovo iz digitale ukinuli sport klub 2 sta je ovo :twisted: :twisted: :twisted: nek ste uveli ono sranje ultra mini i :twisted:
crnivrag

#19129 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Sarajbeg wrote:šta je ovo raja , jesu korisnicima kid paketa ovo iz digitale ukinuli sport klub 2 sta je ovo :twisted: :twisted: :twisted: nek ste uveli ono sranje ultra mini i :twisted:
Nije moguće da su ukinuli Sport Klub 2 jer je taj kanal dio Start paketa, ako koristiš CI modul onda je moguće da su "čačkali" nešto na toj frekvenciji, pa je potrebno ponovo preskenirati sve kanale.
Sarajbeg

#19130 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

crnivrag wrote:
Sarajbeg wrote:šta je ovo raja , jesu korisnicima kid paketa ovo iz digitale ukinuli sport klub 2 sta je ovo :twisted: :twisted: :twisted: nek ste uveli ono sranje ultra mini i :twisted:
Nije moguće da su ukinuli Sport Klub 2 jer je taj kanal dio Start paketa, ako koristiš CI modul onda je moguće da su "čačkali" nešto na toj frekvenciji, pa je potrebno ponovo preskenirati sve kanale.

koristim d3 mini ,sve pregledo liste kanala nema ga najedanput sinoc nesta dok sam gledao tekmu mancester utd i Southamptona
crnivrag

#19131 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Sarajbeg wrote:
koristim d3 mini ,sve pregledo liste kanala nema ga najedanput sinoc nesta dok sam gledao tekmu mancester utd i Southamptona
Ako je nestao sa liste na resiveru, onda je moguće da je postojao neki problem sa signalom na toj frekvenciji, jesi probao da isključiš resiver iz struje i ponovo uključiš, te ga na taj način pustiš da ponovo povuče podatke sa frekvencija?
Sarajbeg

#19132 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

crnivrag wrote:
Sarajbeg wrote:
Ako je nestao sa liste na resiveru, onda je moguće da je postojao neki problem sa signalom na toj frekvenciji, jesi probao da isključiš resiver iz struje i ponovo uključiš, te ga na taj način pustiš da ponovo povuče podatke sa frekvencija?

jesam nista isto nema SK2
mirza1921

#19133 Re: HS kablovska

Post by mirza1921 »

Slika na digitali smijesna, na svakom kanalu nestaje signal svakih par sekundi. Internet ocajan, upload u pola manji, ping skace preko 100, a i kad je normalan sjecka kao da mi konekcija puca svake sekunde... Sta se dogadja? Korisnik sam Trio grande extra paketa, ruter je zamjenjen (cisco)...
djigibau

#19134 Re: HS kablovska

Post by djigibau »

Kakva su iskustva sa kvalitetom signala kablovske i interneta na Breci, konkretno ulica Hamze O. Hvala
uncas

#19135 Re: HS kablovska

Post by uncas »

Junaci, kakvo je iskustvo sa ovom supljom objedini račun? Korisnik sam HS-a i sad pilaju da pređem na Telemach.
kakaljin

#19136 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

uncas wrote:Junaci, kakvo je iskustvo sa ovom supljom objedini račun? Korisnik sam HS-a i sad pilaju da pređem na Telemach.
To ti je da svi korisnici predju na telemach i da ugase HS i HKB net jer nece imati korisnika. Zato bi trebalo svi korisnici da ako nista da ostanu na HSu ili HKB netu i da uzimaju pakete iz cijenovnika ali ugovor sa njima da se potpisuje, a ne sa telemachom, jer telemach je jedino MH company kupio 100%, dok je HS i HKB net dijelimicno kupio.
uncas

#19137 Re: HS kablovska

Post by uncas »

kakaljin wrote:
uncas wrote:Junaci, kakvo je iskustvo sa ovom supljom objedini račun? Korisnik sam HS-a i sad pilaju da pređem na Telemach.
To ti je da svi korisnici predju na telemach i da ugase HS i HKB net jer nece imati korisnika. Zato bi trebalo svi korisnici da ako nista da ostanu na HSu ili HKB netu i da uzimaju pakete iz cijenovnika ali ugovor sa njima da se potpisuje, a ne sa telemachom, jer telemach je jedino MH company kupio 100%, dok je HS i HKB net dijelimicno kupio.

OK to sve ali sta mi je najbolje da uradim? Da potpisem sa ovim ili da ostanem gdje jesam?
Benq

#19138 Re: HS kablovska

Post by Benq »

uncas wrote: OK to sve ali sta mi je najbolje da uradim? Da potpisem sa ovim ili da ostanem gdje jesam?
Novi ugovori se potpisuju sa HS/HKB-om (zavisi na cijem si podrucju) i sa Telemachom. Dakle dobijes ugovor na kojem su obje firme i HS/HKB i Telemach tako da nema problema.
djigibau

#19139 Re: HS kablovska

Post by djigibau »

djigibau wrote:Kakva su iskustva sa kvalitetom signala kablovske i interneta na Breci, konkretno ulica Hamze O. Hvala
niko nista?
Sarajbeg

#19140 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

pitanje za korisnike kid paketa 8 ,sta je ovo ljudi moji ,udjem malo prije da gledam telku kad dobar dio9 kanala nema. :twisted: .Nestate H2,TV5,national geograp,sport klub 2 ovaj obicni i jos neki kanali ... nema ih ovo se sve odnosi na digitalu... :twisted: ,sta je ov ba kakav je ovo javasluk od strane telemaha:twisted:
Benq

#19141 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sarajbeg wrote:pitanje za korisnike kid paketa 8 ,sta je ovo ljudi moji ,udjem malo prije da gledam telku kad dobar dio9 kanala nema. :twisted: .Nestate H2,TV5,national geograp,sport klub 2 ovaj obicni i jos neki kanali ... nema ih ovo se sve odnosi na digitalu... :twisted: ,sta je ov ba kakav je ovo javasluk od strane telemaha:twisted:
H2 , NatGeo , SK2 uredno rade preko DVB-C mreze. Sta koristis , resiver ili karticu ?
Sarajbeg

#19142 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

Benq wrote:
Sarajbeg wrote:pitanje za korisnike kid paketa 8 ,sta je ovo ljudi moji ,udjem malo prije da gledam telku kad dobar dio9 kanala nema. :twisted: .Nestate H2,TV5,national geograp,sport klub 2 ovaj obicni i jos neki kanali ... nema ih ovo se sve odnosi na digitalu... :twisted: ,sta je ov ba kakav je ovo javasluk od strane telemaha:twisted:
H2 , NatGeo , SK2 uredno rade preko DVB-C mreze. Sta koristis , resiver ili karticu ?

D3 mini
Benq

#19143 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sarajbeg wrote: D3 mini
Idi u korisnicka podesavanja i vrati ga na fabricke postavke, pin je (ako ga nisi mijenjao) 1234 , nakon toga ce se resiver resetovat i skenirat kanale ponovo.
Sarajbeg

#19144 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

Benq wrote:
Sarajbeg wrote: D3 mini
Idi u korisnicka podesavanja i vrati ga na fabricke postavke, pin je (ako ga nisi mijenjao) 1234 , nakon toga ce se resiver resetovat i skenirat kanale ponovo.

sad je udure drug hvala puno :thumbup: :-D
psycho19

#19145 Re: HS kablovska

Post by psycho19 »

Dolaze li još kome dupli računi, jedan za HS, a drugi za M&H Company?
old_spice

#19146 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

Benq wrote: H2 , NatGeo , SK2 uredno rade preko DVB-C mreze. Sta koristis , resiver ili karticu ?
Koliko sam te ja skonto, ti si potpisao ugovor sa telemachom, sto i nije ista sema kao i za nas sa hs-a, jer mi nemam te kanale tipa h2 i jos neke, kao ni brzinu neta.
ako moze ikako da se samo pise o hs-u, za telemach svakako ima zasebna tema
Benq

#19147 Re: HS kablovska

Post by Benq »

old_spice wrote:
Benq wrote: H2 , NatGeo , SK2 uredno rade preko DVB-C mreze. Sta koristis , resiver ili karticu ?
Koliko sam te ja skonto, ti si potpisao ugovor sa telemachom, sto i nije ista sema kao i za nas sa hs-a, jer mi nemam te kanale tipa h2 i jos neke, kao ni brzinu neta.
ako moze ikako da se samo pise o hs-u, za telemach svakako ima zasebna tema
Ja sam potpisao ugovor sa HKB-om i Telemachom (tako se potpisuju novi ugovori) , a ove sve kanale u HD-u imaju svi korisnici bili oni na starim HS paketima ili na novim , dovoljno je samo da imas TV koji ima DVB-C mrezu , uradis potpuno skeniranje na kablovsku digitalnu i to je to.

Takodje sto se tice programske sheme sve je identicno kao na telemachu , svi kanali su na potpuno istim pozicijama. HS sada djeluje kroz Telemach tako da ti je isto pisao ovdje ili na Telemach temi ,cak su se skoro svi HS korisnici prebacili na Telemach temu.
old_spice

#19148 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

Benq wrote: Ja sam potpisao ugovor sa HKB-om i Telemachom (tako se potpisuju novi ugovori) , a ove sve kanale u HD-u imaju svi korisnici bili oni na starim HS paketima ili na novim , dovoljno je samo da imas TV koji ima DVB-C mrezu , uradis potpuno skeniranje na kablovsku digitalnu i to je to.

Takodje sto se tice programske sheme sve je identicno kao na telemachu , svi kanali su na potpuno istim pozicijama. HS sada djeluje kroz Telemach tako da ti je isto pisao ovdje ili na Telemach temi ,cak su se skoro svi HS korisnici prebacili na Telemach temu.
mogu li frekvencije ovih novih kanala, jedva sam na samsungu preskenirao i slozio, ko ce to opet raditi, hvala puno :thumbup:
Benq

#19149 Re: HS kablovska

Post by Benq »

old_spice wrote: mogu li frekvencije ovih novih kanala, jedva sam na samsungu preskenirao i slozio, ko ce to opet raditi, hvala puno :thumbup:
Evo c/p sa Telemach foruma:

1. Cinestar Premiere 1 HD - pozicija 339 putem resivera, te frekvencija 562000 Khz, symbol rate: 6956 K/s, modulacija: 256QAM

2. Cinestar Premiere 2 HD - pozicija 340 putem resivera, te frekvencija 562000 Khz, symbol rate: 6956 K/s, modulacija: 256QAM

Ista je dakle stvar i preko modula (DVB-C mreza)
old_spice

#19150 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

hvala puno, radi sve super :thumbup:
Locked