SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
soraya93

#19126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

Image

Ja sam narucila trilogy proizvode sa feelunique imaju akciju 2 za 3 i poklon full size krema tako da dobijes 2 proizvoda besplatno..
Eggsy

#19127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eggsy »

soraya93 wrote:Ja sam narucila trilogy proizvode sa feelunique imaju akciju 2 za 3..
e žestoko :) ;-)
BJB

#19128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

MissD wrote:Prvo, MORAM da pohvalim Cult beauty. Narucila sam Becca highlighter Champagne pop, primila mail da su mi poslali 25.2. a danas sam dobila obavjest sa pošte da je paket stigao 29.2. To je najekspresnija moguća dostava do sad! Plus je bio free shipping na prvu narudzbu. I na carini su me oslobodili, nitko sretniji od mene!!!
I hvala BJB, da nisi ti pisala da od tamo narucujes ne bih ni znala da dostavljaju ovamo. :)

E sad jedan hejt. Kad je sad zadnji put bila akcija na Kerastase, uzela sam neke sampone i sprejeve. Platila paket malo manje od 28 eura. Feelunique mi posalje racun bez snizenja od skoro 34 eura. I onda me naravno ocarine. I saljem ja feelinique-u mail sa svim objasnjenima i slikama, odnosno ne mail nego ono na narudzbu se obratim korisničkoj sluzbi, i oni mi na moje dvije zamolbe ne odgovore NISTA! Ne znam sta da radim, dal da im šaljem sad mail posebno ili? Ako imate neki savjet pisite! :(
Mislim da sam ja kriva sto nam dostavljaju :oops: :D Ja im pisala i nakon 15tak dana, jedna iz njihovog tima mi posalje mail da mogu kupovati kod njih..Garant nisam bila jedina. :oops: :D
MissD, meni su u proslosti ako bi se desila greska uvijek zsu izlazili u susret..Neki dan narucila Estee Louder double wear light i Benefit maskaru i zamolim ih da upakuju u sto manji paket i da mi ne stavljaju 3 tone onog bijelog smokija, i valjda je bila neka akcija i nisu mi odgovorili vec tek za dan dva i kazu da ce mi u slucaju da mi bude naplacena carina istu i vratiti k'o i do sad..MEdjutim Saga je primjetila prva da su podigli iznos za free delivery na 30GBP i onda ja jos nadjem da ne vracaju carinu..Ako je naplate, fino cu im iskantati sve i traziti da ispune obecanje..
A ti otvoris svoj account, pregled narudzbi, pa customer care i onaj dio sa povratom VATa kao na slici ispod, uslikaj priznanice, objasni sta je koliko, customs duty- toliko u BAM= toliko u GBP, VAT =BAM= GBP, i ja sam cak i onu administrativnu taksu preracunavala i svaki put dobila lovu nazad..Istina nisam bas morala platiti carinu previse puta, mozda 10tak.. I napisi im da tada kada si ti napravila narudzbu, oni su jos vracali VAT/carinu, pa nek ispostuju kako je bilo tada..Image
Eggsy, i Bioderma je na akciji 3 for 2..Bas se isplati..
Michun

#19129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Bjb, Do kojeg datuma je vazilo da se vraca carina?
maida95

#19130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Gdje mogu nabaviti MAC kozmetiku? Po mogućnosti sa free shippingom :)
BJB

#19131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:Bjb, Do kojeg datuma je vazilo da se vraca carina?
Do 1.3. cini mi se, tad je Saga primjetila da u povecali iznos za free delivery a ja za povrat VAT-a..A meni su u mailu obecali da ce mi vratiti VAT ako mi ga nasi naplate..
@Maida, vidi strawberrynet, mozda ima nesto tamo..na fragrancex.com ako narucis 69dolara, shipping is free, ako je nesto malo, prodje carinu..
Michun

#19132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB wrote:
Do 1.3. cini mi se, tad je Saga primjetila da u povecali iznos za free delivery a ja za povrat VAT-a..A meni su u mailu obecali da ce mi vratiti VAT ako mi ga nasi naplate..
@Maida, vidi strawberrynet, mozda ima nesto tamo..na fragrancex.com ako narucis 69dolara, shipping is free, ako je nesto malo, prodje carinu..
Hvala. U pon sam narucila...sto bi bio februar. Za ne daj Boze...da ih mogu maltretirat. ;)
d.a.d.a.

#19133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by d.a.d.a. »

Da li neko ima problema s masnom kozom i prosirenim porama? Dok sam bila klinka imala sam problema s aknama, sad se to smirilo i po celu mi izbijaju komedoni i miteseri :(

Inace, prethodnih mjeseci sam koristila Eucirin liniju za problematicnu kozu (onu zelenu), ali ne vidim bas poboljsanja.

Najgore mi je sto ujutro ocistim lice i nanesem kremu i vec oko podne se sija. :roll:

Mozda je neko nesto koristio, pa da mi preporuci :)
saga

#19134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

d.a.d.a cini mi se da slicnu kozu imamo
I ja sam poodavno po preporuci dermatologa koristila taj Eucirin i apsolutno nista nije radio, krema kao da samo sjedne na lice i to je to.

Trenutno sam vrlo vrlo zadovoljna LRP kremama. Cak nemam ni jednu posebno da preporucim, jer koju god da sam probala odgovarala mi je. One sa rich oznakom uglavnom koristim navece kao nocnu kremu (iako su uglavnom namjenjene suvoj kozi)
Pokusaj potraziti testere (zasad znam da ove kozmetike ima u SCC i Alti u apotekama na -1)

Jos jedna stvar koja je mene dugo zezala je umivanje. Uvijek uzimala one umivalice za masnu kozu koje je toliko isuse da je strasno. I samo gore bude jer se onda duplo vise i brze umasti. Vec par godina koristim Alverde 'blato' za umivanje, imala sam par izleta pored toga ali pozalila svaki, tako da se zadrzavam na njemu :)

Eto, raspisah se, valjda bude od pomoci.
maida95

#19135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

I ja imam takvu kožu, al' mi ni LRP nije posebno pomogao :(
Uspjela sam samo malo kontrolisati to izbijanje sebuma i ništa više :roll:
Njihov gel za umivanje mi je super, ne isušuje previše i baš mi ostavi kožu mekom i čistom :mrgreen:
saga

#19136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

Mene je LRP Effeclar Puryfing Gel upropastio. Samo 3 dana uzastopog koristenja mi je nenormalno isusilo kozu. Eno mi mjesecima stoji 'nako u kupatilu. Povremeno se okupam njim ali mi i tijelo isusi.

Btw, nije se ne meni prestala u potpunosti mastiti koza. Mislim da nikad nece, ali je ipak koliko toliko pod kontrolom. Ako ne koristim nikakvu dekorativu lice mi bude ok skoro pa do kraja radnog dana sto je meni odlicno.
d.a.d.a.

#19137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by d.a.d.a. »

Ma mislim da tu nema pomoci, ali eto, barem kazu da masna koza sporije stari :D

Probat cu nesto onda od LRP ili Vichy Normaderm, gledala sam recenzije za obje stvari, cine se ok :)
BJB

#19138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:
BJB wrote:
Hvala. U pon sam narucila...sto bi bio februar. Za ne daj Boze...da ih mogu maltretirat. ;)
Pa nego sta, ko im je kriv kad mijenjaju pravila u po igre..
@saga, kakvo blato od Alverdea?
Ni ja nisam presretna LRP effaclar gelom, krema je super, narocito kad osjetim da mi koza ludi, nakon onih dana u mjesecu koristim 5-6 dana i smiri se..Narocito mi odgovara LRPImage rich rosaliac cream, Mizon HYALURONIC ULTRA SUBOON CREAM a od gelova Yves rocher zeleniImage.
Niemand

#19139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Niemand »

Kako smo svi razliciti zapravo :D Meni je gel vrh :D

A BJB, ova rosaliac krema i zelena boja, nikako da skontam, jel krema ono bas krema sto se upije il je vise nesto tipa bb kreme sto prikriva?
Dosadno mii

#19140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Dosadno mii »

MissD wrote:Prvo, MORAM da pohvalim Cult beauty. Narucila sam Becca highlighter Champagne pop, primila mail da su mi poslali 25.2. a danas sam dobila obavjest sa pošte da je paket stigao 29.2. To je najekspresnija moguća dostava do sad! Plus je bio free shipping na prvu narudzbu. I na carini su me oslobodili, nitko sretniji od mene!!!
I hvala BJB, da nisi ti pisala da od tamo narucujes ne bih ni znala da dostavljaju ovamo. :)
i kakav je ? dvoumim se izmedju tog i anastasia beverly hills
BJB

#19141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Niemand wrote:Kako smo svi razliciti zapravo :D Meni je gel vrh :D

A BJB, ova rosaliac krema i zelena boja, nikako da skontam, jel krema ono bas krema sto se upije il je vise nesto tipa bb kreme sto prikriva?
ImageNe budes zelena, upije se i stvarno se smanji crvenilo, i nestane..Meni se desi u nekim periodima od stresa/nespavanja/previse rintanja da dobijem flekice- recimo danas, crvenilo oko nosa-tu mi ova rosaliac dobro dodje..
Ovo snizenje mi je bas dobro doslo jer mi je Rosaliac kreme nestalo..
saga

#19142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

BJB Alverde ima tu neku 'blatnu' liniju, serum mi nimalo ne odgovara pun je alkohola, ali mi je umivalica super, blaga je a odlicno ocisti lice:
Image
Niemand

#19143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Niemand »

BJB wrote: ImageNe budes zelena, upije se i stvarno se smanji crvenilo, i nestane..Meni se desi u nekim periodima od stresa/nespavanja/previse rintanja da dobijem flekice- recimo danas, crvenilo oko nosa-tu mi ova rosaliac dobro dodje..
Ovo snizenje mi je bas dobro doslo jer mi je Rosaliac kreme nestalo..
Pa ti i sliku stavila :okice:

Hvala ti puno. Ovo stvarno djeluje ko normalna krema, a citajuci po netu sam kontala da bi bila hulk :D

Usustini, ne treba meni nista posebno, neka obicna kremica, bez ikakvih cudesa tipa uradice ovo ono, izuzev da ima pristojnu zastitu od sunca. Posto ne nosim puder i tako to kontala sam da bi bilo kul nesto ovakvo sto malo umiri kozu pri eventualnom crvenilu, pogotovo ljeti. A sad se dvoumim dal da uzmem ovo posto joj je zastita za sunce poprilicno niska il jednostavno samo onaj spf fluid. :-? A opet ovo sa crvenilom mi kul. :-?

Glupo zensko i guglanje i dvoumljenje. :|
BJB

#19144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma nije moja slika, ja sam svoju tugu presjekla prije nekoliko dana i onda izvlacila cetkicom :D
DA te rijesim muke, Avene ima isto Anti-redness cream i dobra je..Samo se meni lice 'znoji' od nje, ne znam kako da objasnim drugacije..Ako nanesem Avene-ovu 'zelenu' kremu i preko podlogu, poslije pola sata lice mi se orosi, kao da je ne moze upiti...sa LRP Rosaliac nemam tih problema, narocito zimi, zato i uzimam Riche verziju.
Meni se cini da tebi prije treba neka dobra BB krema sa SPF-om, je l' tako?
Niemand

#19145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Niemand »

BJB wrote:Ma nije moja slika, ja sam svoju tugu presjekla prije nekoliko dana i onda izvlacila cetkicom :D
DA te rijesim muke, Avene ima isto Anti-redness cream i dobra je..Samo se meni lice 'znoji' od nje, ne znam kako da objasnim drugacije..Ako nanesem Avene-ovu 'zelenu' kremu i preko podlogu, poslije pola sata lice mi se orosi, kao da je ne moze upiti...sa LRP Rosaliac nemam tih problema, narocito zimi, zato i uzimam Riche verziju.
Meni se cini da tebi prije treba neka dobra BB krema sa SPF-om, je l' tako?
Ne, ne zelim bb kremu nit puder nit ista tog tipa sto prikriva (meni to sve isto), vec obicnu kremicu za svaki dan sa spf. :)

Zato sam zapravo i pitala jel rosaliac obicna krema sto se upije i eto umiri crvenilo eventualno il nesto u tom smjeru bb/puder, ono, ostaje na povrsini, ne znam kako drugacije da objasnim. Ne mogu ja to bas skontati jer nisam nikad koristila nista slicno, al hocu samo obicnu kremu ono za svaki dan, ako umiri crvenilo super, al nista tipa prekrivanja.

Mislim da cu ipak jednostavno uzeti anthelios fluid. Mada se i dalje dvoumim i za ovaj rosaliac. :x

A avene mi se generalno ne svidja jer svake godine promjene "recepturu" proizvoda i nikad ne znas na cemu si, jedna tubica ti super, druga ne valja. A ja ne volim bas eksperimente. :-?

U svakom slucaju, hvala ti. :)
AAmilaAA

#19146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Drage moje da vas pitam, na koji nacin lijecite kozu poslije akni, one tamne flekice koje ostanu poslije akni, kako ih se rijesiti?
I jos je li neko koristio neko šipkovo ulje, ja sam kupila neko na iHerbu, i jako tesko se upija, je li odlika to svi ulja ili samo ovoga kojeg ja imam?
Merssy

#19147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Merssy »

AAmilaAA wrote:Drage moje da vas pitam, na koji nacin lijecite kozu poslije akni, one tamne flekice koje ostanu poslije akni, kako ih se rijesiti?
I jos je li neko koristio neko šipkovo ulje, ja sam kupila neko na iHerbu, i jako tesko se upija, je li odlika to svi ulja ili samo ovoga kojeg ja imam?
Moja preporuka je piling sa AHA kiselinama npr Natura Siberica ili neka maska sa glikolnom kiselinom a šipkovo ulje tj ulje ploda divlje ruže je odlično za tretiranje ožiljaka i za regeneraciju kože pa ga probaj nanositi na vlažnu kožu da se lakše upije ili pomješaj par kapi ulja sa kremom za lice koju inače koristiš, ja čak dodam jednu kap ulja i u puder za lice :)
AAmilaAA

#19148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Merssy wrote:
AAmilaAA wrote:Drage moje da vas pitam, na koji nacin lijecite kozu poslije akni, one tamne flekice koje ostanu poslije akni, kako ih se rijesiti?
Moja preporuka je piling sa AHA kiselinama npr Natura Siberica ili neka maska sa glikolnom kiselinom a šipkovo ulje tj ulje ploda divlje ruže je odlično za tretiranje ožiljaka i za regeneraciju kože pa ga probaj nanositi na vlažnu kožu da se lakše upije ili pomješaj par kapi ulja sa kremom za lice koju inače koristiš, ja čak dodam jednu kap ulja i u puder za lice :)
Citala sam o tom pilingu, ima ga sad kupiti i kod nas, kakav je kakva su vasa iskustva, nije skup, al dosta mi vise promasenih investicija :D
BJB

#19149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image feelunique
Ericha100

#19150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ericha100 »

Imali neko preporuku za kremu za lice s faktorom 30, ali da je za dnevnu upotrebu na masnoj koži?
Post Reply