Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muha_sa wrote: ↑05/06/2026 09:05
Što se Sarajeva tice treba kao u Kini--na svakom čošku radar a i kamere koje prepoznaju svakog živog jer ovaj bahatluk, uništavanje svega što grad gradom cini je prevršilo svaku mjeru.
Bacio si papir na ulicu, konzervu ispijenog soka il pive zabo izmedju sjedišta na klupi ide kazna.
Najbolja vaspitna metoda.
O nekulturi i bahacenju u saobracaju ne treba ništa pisat--sve vec vidjeno hiljadu puta i to svakim danom
Za početak da svi imaju tablice, onda će kamere imati nekakvu svrhu.
Svaki treći "zajebani" BMW i slično nema prednje tablice, a još je veći broj ovih na motorima bez ikakve tablice ili ima tablicu koja je ukošena da se ne vidi, preljepljena, stavljena maskica i slično.
Neki dan parkiran crni BMW X6 na autobusnom stajalištu, pravo gleda u kameru, nema prednje tablice. I šta tu kamera može?!
Što se Sarajeva tice treba kao u Kini--na svakom čošku radar a i kamere koje prepoznaju svakog živog jer ovaj bahatluk, uništavanje svega što grad gradom cini je prevršilo svaku mjeru.
Bacio si papir na ulicu, konzervu ispijenog soka il pive zabo izmedju sjedišta na klupi ide kazna.
O nekulturi i bahacenju u saobracaju ne treba ništa pisat--sve vec vidjeno hiljadu puta i to svakim danom
Svaki treći "zajebani" BMW i slično nema prednje tablice, a još je veći broj ovih na motorima bez ikakve tablice ili ima tablicu koja je ukošena da se ne vidi, preljepljena, stavljena maskica i slično.
Neki dan parkiran crni BMW X6 na autobusnom stajalištu, pravo gleda u kameru, nema prednje tablice. I šta tu kamera može?!
Zato ko u Kini--prepozna i identifikuje lice i vozdra.
Jarane, svaki istu labrnju ima, ko da ih je sve isti Q (Jala&Buba) pravio.
Teleća glavuša, bradurina, one nekakve cvike, sve isto...
Naslovnica wrote: ↑05/06/2026 07:45
Tragikomedija ovog Zakona je, između ostalog, ova odredba sa višestrukim prolaskom kroz crveno u roku od 20 minuta.
Konkretno, u Sarajevu, 95% semafora uopšte nije pokriveno radarima. Na stranu to što bruda sukcesivno prođe kroz 2 crvena (nepokrivena), boli ga Q - ko mu štopa vrijeme prolaska!?
edit...jučer u Hamze Hume, crni Landrover tamna stakla, hladno ode u traku za lijevo prema centru (crveno u toj liniji) i produži pravo prema Skenderiji (tek nam se otvara zeleno) i smota ga prema OHR.
Bez ikakvog srkleta, opušteno i oslobođeno.
A da se stave radari na svaki semafor onda bi islo "katica samo zna za radare" "udar na posten narod" "hoce psre u budzet" "oni koji prave prekrsaje imaju pare za kazne" itd. I to od istih onih koji kritikuju sto nema radara na svakom semaforu
Ja sam se samo osvrnuo na zakon i njegove nelogičnosti.
nelogicnost zakona je po tebi ta da nema radara na svakom semaforu?
haj da dodamo: nelogicnost zakona je ta sto definise kazne za prekoracenje brzine a ceste u bih uopce nisu potpuno pokrivene radarima.
2. nelogicnost zakona je ta da definise kazna za nevezanje pojasa, a ceste u bih nisu potpuno pokrivene kamerama.
3. nelogicnost zakona je ta da definise kazne za voznju pod utjecajem alkohola a svi vozaci uoce nisu testirani po sjedanju u auto.
Naslovnica wrote: ↑05/06/2026 09:29
na konferenciji u Mostaru baš gledah te kamere što kinezi koriste za prepoznavanje.
Skontaj da kamera u jednom momentu ispred sebe ima više od 1000 ljudi, sve i jednu osobu raspozna, prepozna lik osobe sa preko 90% tačnosti, te očita emociju sa lica.
A skontaj da su sve kinezi ispred nje, sve isti lik, a 1000 ih različitih raspozna u sekundi.
Naslovnica wrote: ↑05/06/2026 09:29
A da se stave radari na svaki semafor onda bi islo "katica samo zna za radare" "udar na posten narod" "hoce psre u budzet" "oni koji prave prekrsaje imaju pare za kazne" itd. I to od istih onih koji kritikuju sto nema radara na svakom semaforu
haj da dodamo: nelogicnost zakona je ta sto definise kazne za prekoracenje brzine a ceste u bih uopce nisu potpuno pokrivene radarima.
2. nelogicnost zakona je ta da definise kazna za nevezanje pojasa, a ceste u bih nisu potpuno pokrivene kamerama.
3. nelogicnost zakona je ta da definise kazne za voznju pod utjecajem alkohola a svi vozaci uoce nisu testirani po sjedanju u auto.
dalje?
Gdje sam ja napisao da je nelogičnosti zakona ta da "nema radara na svakom semaforu"?!
dalje?
Gdje sam ja napisao da je nelogičnosti zakona ta da "nema radara na svakom semaforu"?!
dalje?
komsiji na viberu si pisao to
Ja te fino pitam
Svako ko pročita moj post
Tragikomedija ovog Zakona je, između ostalog, ova odredba sa višestrukim prolaskom kroz crveno u roku od 20 minuta.
Konkretno, u Sarajevu, 95% semafora uopšte nije pokriveno radarima. Na stranu to što bruda sukcesivno prođe kroz 2 crvena (nepokrivena), boli ga Q - ko mu štopa vrijeme prolaska!?
shvatiće šta sam rekao, ti si to očito pogrešno shvatio.
escobar__ wrote: ↑05/06/2026 10:27
Pa niti jedan zakon nije savršen i uvijek postoji mogućnost da ga neko može kršiti bez posljedica.
Nek od pet takvih ulove dva dobro je, bolje nego 0.
To jeste, apsolutno, neka jednog ulove dobro je.
Samo mi žao što se kroz ovu jedinstvenu priliku nije uvelo još iz važnih izmjena.
Opet ponavljam, meni najviše na živce idu automobili i motori bez tablica, kao i ovi na stranim registracijama koje su davno istekle (naravno, nemaju ni osiguranje, a pri tome čine i ozbiljan carinski prekršaj). Najviše je takvih iz USA, 99% nevažeće tablice.
escobar__ wrote: ↑05/06/2026 10:27
Pa niti jedan zakon nije savršen i uvijek postoji mogućnost da ga neko može kršiti bez posljedica.
Nek od pet takvih ulove dva dobro je, bolje nego 0.
To jeste, apsolutno, neka jednog ulove dobro je.
Samo mi žao što se kroz ovu jedinstvenu priliku nije uvelo još iz važnih izmjena.
Opet ponavljam, meni najviše na živce idu automobili i motori bez tablica, kao i ovi na stranim registracijama koje su davno istekle (naravno, nemaju ni osiguranje, a pri tome čine i ozbiljan carinski prekršaj). Najviše je takvih iz USA, 99% nevažeće tablice.
Za početak nek se pozabave da zakon i sprovedu, a kazne naplate.
Džaba kazna i 10 hiljada ako će počinitelj gomilat na "kontu" i vozit kao da se ništa nije desilo.
Problem je i bukvalno odsustvo bilo kakve prometne kulture, nešto za što zakon i nije u tolikoj mjeri bitan.
Mislim da je to sa prekrsajima u nekom kracem vremenskom roku uvedeno zbog presretaca i drugih policijskih vozila, oni znaju tako voziti za nekim i snimati, pa zaustaviti. Sad im to daje mogucnost za pisanje vecih kazni ako prate nekog ko dva puta prodje kroz crveno.
Bobi wrote: ↑06/06/2026 10:44
U zenici nema ni jednog semafora tako da se ne sikiram
To sam i ja skoro skontao, za vikend se od ze do sa vratio bez i jednog zaustavljanja.
U ze nisam vidio semafor, sve kt, imam tag za autoput pa ni tu nisam stao, a za sa imam rutu gdje mogu uci i voziti do kuce bez da prodjem i jedan semafor.