Sirija vol. 2

Locked
husein_kapetan

#19126 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Bogati chelli mani se ovih sterilnih rasprava..
nixon69

#19127 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Co0l wrote:Izvoli,citiraj me gdje svrsavam na ubijanje i snimke ubijanja.
Za to bi trebalo puno volje i vremena koje ja ne posjedujem. :D
Prema tome,uzivaj i pisi sta ti volja,sve dok je u skladu sa pravilima foruma.
Tvoja licna stvar je da li ces razmisljati trezevno,ili ces nastaviti upraznjavati misljenja drugih.
Challenger__

#19128 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Bogati chelli mani se ovih sterilnih rasprava..
Stari... Godinama se ovdje postavljaju klipovi u kojima je masakrirana sirijska vojska, kako u izgubljenim bazama, tako u Idlibu, Jisr Shukru i slično. Masa snimaka sa TOW-om, kako po tehnci tako po ljudstvu. Niko nikada nije rekao "evo svršavaju na ubistva". Jednostvno, to je video-arhiva sukoba koga pratimo. Ali, ako se postavi izuzetno kvalitetna video-kompilacija borbi iz Latakije, gdje SAA pobjeđuje, odmah se prokanibalski duhovi uz*ebu i stvar se pokušava patologizirati.

Pa nećemo tako Dino.
Challenger__

#19129 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

A opet, kada stvar malo bolje sagledaš, u pravu si...
Co0l

#19130 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

nixon69 wrote:
Co0l wrote:Izvoli,citiraj me gdje svrsavam na ubijanje i snimke ubijanja.
Za to bi trebalo puno volje i vremena koje ja ne posjedujem. :D
Prema tome,uzivaj i pisi sta ti volja,sve dok je u skladu sa pravilima foruma.
Tvoja licna stvar je da li ces razmisljati trezevno,ili ces nastaviti upraznjavati misljenja drugih.
Tako sam i mislio.
A i hvala ti na dozvoli za pisanje na forumu :D
husein_kapetan

#19131 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
Stari... Godinama se ovdje postavljaju klipovi u kojima je masakrirana sirijska vojska, kako u izgubljenim bazama, tako u Idlibu, Jisr Shukru i slično. Masa snimaka sa TOW-om, kako po tehnci tako po ljudstvu. Niko nikada nije rekao "evo svršavaju na ubistva". Jednostvno, to je video-arhiva sukoba koga pratimo. Ali, ako se postavi izuzetno kvalitetna video-kompilacija borbi iz Latakije, gdje SAA pobjeđuje, odmah se prokanibalski duhovi uz*ebu i stvar se pokušava patologizirati.

Pa nećemo tako Dino.
Ja rekoh.. a ti kako hoces..
Da je moguce glavom kroz zid.. odavno zidova nebi bilo...
sarajevoxxxx

#19132 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:To kao tebi bitni argumenti :-) hehe dobar si.
Da, argumenti. U čemu je problem?
Tvoji argumenti su pseudoargumenti, tipa etiketiranje, napadi ad hominem, pozivanje na bardove novinarstva od kojih niti jedan ne poznaje arapski jezik itd.

Mislim da tebe argumenti ne zanimaju.
Last edited by sarajevoxxxx on 21/02/2016 02:26, edited 1 time in total.
Challenger__

#19133 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:

Pa nećemo tako Dino.
Ja rekoh.. a ti kako hoces..
Da je moguce glavom kroz zid.. odavno zidova nebi bilo...
Rekoh, kada se malo bolje razmisli, u pravu si.
Co0l

#19134 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Black swan wrote:
DuckZz wrote:Pobunjenici na jugu Sirije, u provinciji Daraa, popravili 3 vozila koja su prethodno uništili vladinim snagama.
Sad ih oni koriste.
a smijali ste se kad su forumasi govorili da asadovci poprave za tri dana "uništene" tenkove
Pa nije isto kad tenk pretrpi direktan pogodak TOW-om i kad mu se,na primjer,pokvari gusjenica ili tako nesto.Ovi pobunjenicki sigurno nisu ni bili teze osteceni jer sumnjam da imaju mogucnosti remonta tezih kvarova.
Co0l

#19135 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:

Pa nećemo tako Dino.

Opet lagis.ne valja ti to.Niko nije osudio postavljanje snimka,osudjeno je tvoje svrsavanje na njega.
Challenger__

#19136 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ne brine tebe to nego prikaz poraza kanibala. Nema potrebe da isturaš lažne razloge i lažeš sebe i druge.
nixon69

#19137 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Co0l wrote:Tako sam i mislio.
Ma nisam ja protiv tebe,ili protiv bilo koga drugog.
Svi mi imamo svoje misljenje i ovo je mjesto gdje doticno mozemo da i iznesemo i da diskutujemo.
Ali ipak se nadam da ces jednog dana da pocnes razmisljati svojom glavom a ne slijediti necija razmisljanja. ;-)
Co0l

#19138 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ne brine tebe to nego prikaz poraza kanibala. Nema potrebe da isturaš lažne razloge i lažeš sebe i druge.
Osim sto lazes,sad vec pises i najobicnije budalastine.
Challenger__

#19139 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Dobro lažovčino, dobro. Ti si se zabrinuo iz ljudskih razloga, tako reći principijelnih, humanističkih.
:lol:

Još samo da ti neko povjeruje.

_____
husein_kapetan

#19140 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Ne brine tebe to nego prikaz poraza kanibala. Nema potrebe da isturaš lažne razloge i lažeš sebe i druge.
Chelli evidentno se ne da' sakriti.. niti drugacijim napraviti..
Ostavi ovaj zal za vremenima proslim onim koji ce vjecno zaliti... i prizivati do besvjesti duhove vremena proslih...
Sirija je opstala i ako Bog da postace bastion i svetionik narastajima buducim..
A onim koji mokre snove gajise nad nevoljom serviranom, ocekivajuci "logican slijed" ostaje da se tjese nesuvisluzmima i sokoljenjem... naucenim.. ali neka ih..
Tebi tvoje (aferim).. a njima njihovo..
Co0l

#19141 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

nixon69 wrote:
Co0l wrote:Tako sam i mislio.
Ma nisam ja protiv tebe,ili protiv bilo koga drugog.
Svi mi imamo svoje misljenje i ovo je mjesto gdje doticno mozemo da i iznesemo i da diskutujemo.
Ali ipak se nadam da ces jednog dana da pocnes razmisljati svojom glavom a ne slijediti necija razmisljanja. ;-)
Ne postoji ni jedan stav,ovakav ili onakav, vezano za rat u Siriji a da ga ne dijele i brojni drugi.Tako da kako god okrenes,slijedis necije razmisljanje.
Challenger__

#19142 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:
Ostavi ovaj zal za vremenima proslim onim koji ce vjecno zaliti... i prizivati do besvjesti duhove vremena proslih...
Sirija je opstala i ako Bog da postace bastion i svetionik narastajima buducim..
A onim koji mokre snove gajise nad nevoljom serviranom, ocekivajuci "logican slijed" ostaje da se tjese nesuvisluzmima i sokoljenjem... naucenim.. ali neka ih..
Da,da... Krokodilske suze, LOL!

Laku noć Kapetane!
Co0l

#19143 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Dobro lažovčino, dobro. Ti si se zabrinuo iz ljudskih razloga, tako reći principijelnih, humanističkih.
:lol:

Još samo da ti neko povjeruje.

_____
I sta kazes,ja se sluzim ad hominem-om :lol:

Ja kad tebe optuzim za nesto ja to i dokazem ili citiram,tvoje optuzbe cine etiketiranja bez pokrica poput ovog gore.Ali,dobro,tebi to tako paše i drago mi je da se tu razlikujemo.

Iskreno,zaboli me neka stvar sta ces ti povjerovati.Pogotovo kada vidim u kakve sve stvari vec vjerujes.
husein_kapetan

#19144 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:
Da,da... Krokodilske suze, LOL!

Laku noć Kapetane!
I tebi drug..
ioannes

#19145 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Cool je kontraš...
On niti je islamiata niti.nešto drugo,on je jednostavno zauzeo surotni stav da bi inatio. Transaltlantičar je u svakom slučaju,što je samo po sebi dovoljno tragično.
Co0l

#19146 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

ioannes wrote:Cool je kontraš...
On niti je islamiata niti.nešto drugo,on je jednostavno zauzeo surotni stav da bi inatio. Transaltlantičar je u svakom slučaju,što je samo po sebi dovoljno tragično.
Jebi ti to,nemamo samo geopoliticke analize,imamo i analize forumasa :D

Nego,sta ti ga dođe ovo 'transatlanticar' ili sta vec?
ioannes

#19147 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Co0l wrote:
ioannes wrote:Cool je kontraš...
Jebi ti to,nemamo samo geopoliticke analize,imamo i analize forumasa :D

Nego,sta ti ga dođe ovo 'transatlanticar' ili sta vec?
Upadljivo jeste,ali u negativnom smislu
Tvoj zadatak je samo da trolaš i inatiš...
Nikad nisi postavio neku vijest ili analizu, nego si samo komentirao druge forumaše.
nixon69

#19148 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Co0l wrote:Ne postoji ni jedan stav,ovakav ili onakav, vezano za rat u Siriji a da ga ne dijele i brojni drugi.Tako da kako god okrenes,slijedis necije razmisljanje.
Opet ti po svome.
NE SLIJEDI NICIJE RAZMISLJANJE.
Pocni da koristis svoju glavu i donosi svoje zakljucke.
Stani malo sa strane i pogledaj situaciju neutralno.
Ne dozvoli da neko drugi ima uticaj na tvoje misli.
DaysleepeR

#19149 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Kaligula I wrote:
…kome god nije jasno što nas je snašlo i ko god vjeruje da nismo kolonija neka se okrene oko sebe i pogleda; čije su firme i kompanije u kojima radimo, ko su većinski vlasnici banaka kojima dugujemo ogromne novce (s tenedencijom povećanja), ko nam uređuje medije (npr Pink, OBN, Al Jazzeera), ko nam vodi monetarnu politiku (stranci upravljaju centralnom bankom, odredjuju kurs i emisiju novca), gdje nam se štampa novac (Paris, Beč, London), ko nam zadužuje djecu a da nas i ne pita itd itd?...

...Kolonizacija se više ne zove kolonizacija nego "strana ulaganja", tako da kada MMF ulaže u neku zemlju on je u stvari kolonizira…da smo davno kolonizirani govori čitav niz stranih banaka: Sberbank, Sparkasse, Unicredit, Erstebank, Intesa, Sanpaolo, Raiffeisen, ProCredit, ZiraatBank, bor banka…monetarna politika je ključ rješenja za uspostavu kontrole i dominacije nad svim državama i narodima svijeta...MMF ima strategiju uništavanja nacionalnih ekonomija...

…svi naši resursi će biti privatizirani preko noći onog trenutka kad se stabilizira domaća politička scena…tranzicija je dugotrajan proces…kažu da je kapital plašljiva zvjerka…za NWO je bitno da su ispunjeni uvjeti za privatizaciju, jer je neoliberalizam ideologija privatizacije, a čim se stabiliziraju političke prilike resursi idu na bubanj…ionako je do sada u FBiH privatizirano oko 52%, a u RS-u oko dvije trećine...ono najprofitabilnije ostalo je za kraj...
sve ovo što si napisao je prazna priča baba sa dnevno.hr koja ne drži vodu u praksi
DaysleepeR

#19150 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

nego onaj, može li ko napisati konkretno koje slobode uživa stanovništvo pod kontrolom opozicije u Siriji a koje nisu imali pod Assadom?

mogu li birati vlast, kritizirati vlast, imaju li pravo izražavanja, slobodu govora, medija, itd?
Locked