Sad se vidi ko ih je napadao. Sto bi rekla ona; "ko o cemu nego kurva o postenju".
Kako god, nek je Zelji K. sretno s Lijanovicima.
PS. Bila je i "Platforma", pa svi znamo kako je to zavrsilo.
Umalo popisivac wrote:O, ali itekako su imali prolaz za formiranje prosle vlasti. Prvo su nudili ulazak (SDP) Covicu, pa ih je ovaj odbio jer je htio sva mjesta za Hrvate i onda su to ponudili Devedesetki i Ljubicu koji ih je glatko odbio (pa je odjednom pocela hajka na njega na FTV-u) i u Federalnu vlast nisu usli.
Sad se vidi ko ih je napadao. Sto bi rekla ona; "ko o cemu nego kurva o postenju".
Kako god, nek je Zelji K. sretno s Lijanovicima.Valjda nece i njemu bombu podmetnuti pod auto u sred grada kao sto su radili protivnicima.
PS. Bila je i "Platforma", pa svi znamo kako je to zavrsilo.
Drug, imaju oni kod mene vise minusa, ali nekako mi drago procitati kad neko kao moguci participant u vlasti postavlja uvjete tipa :It_is_a_Leclerc wrote:Prvi minus kod mene za DF je koalicija sa Lijanovićima.
Stvarno nepotrebno. Pa bolje i SBiH nego ovi kobasičari.
Jos malo PlatformeDokumentacija koju posjeduje Tužilaštvo BiH, na osnovu koje je Sud BiH izdao naloge za pretrese i izuzimanje dodatne poslovne dokumentacije iz povezanih kompanija sa kompanijom porodice Lijanović, dokazuje da postoje elementi za sumnju u organizovani kriminal čijim djelovanjem je država oštećena za 72.928.550 KM.
Kako su kupovali glasove.Ivici Knezoviću, nekadašnjem savjetniku federalnog dopremijera Jerke Ivankovića Lijanovića i članu Upravnog odbora Razvojne banke Federacije BiH, te Hasanu Samardžiću, zastupniku Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH određen je jednomjesečni pritvor.
Tako je odlučio Kantonalni sud u Bihaću na prijedlog prijedlog Tužiteljstva. Visoki dužnosnici Lijanovićeve Narodne stranke radom za boljitak osumnjičeni su za uzimanje novca gospodarstvenicima iz Bihaćko-cazinske regije zbog „sređivanja“ kredite Razvojne banke F BiH.
bomba.‘Poticaj za poljoprivredu'
Federalno ministarstvo poljoprivrede odobrilo je Desi Koprivici iz Kiseljaka jednokratnu pomoć od 800 konvertibilnih maraka, tj. 400 eura, za poticaj poljoprivredi.
„Ali Desa se ne bavi poljoprivredom. Rješenje je dobila, novac nije. Legao je na tuđi bankovni račun, naslovljen na njeno ime", izvijestila je Maličbegović.
Koprivica je kazala za Al Jazeeru da je od tog novca dobila 100 KM, tj. 50 eura, a toliko je, kaže, na izborima koštao glas za Narodnu stranku Radom za boljitak.
Uplašena da će morati vraćati novac koji nije ni dobila, Koprivica je slučaj prijavila policiji.
"Ja nisam tih 800 maraka tražila. Samo što su oni dali tih 800 za poljoprivredu, ja zemlje nemam", kazala je Koprivica.
tako je Zeljko, samo principijelno.Sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor za tri osobe osumnjičene da su na parkiralištu u Zenici postavile bombu pod vozilo Ive Tadića, HDZ-ova zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije. Radi se o Zijadu Derviševiću (51) i Amelu Seferu (37) iz Travnika te Saši Boniću (24) iz Zenice.
Podsjećamo da se ovaj teroristički čin dogodio 11. travnja oko 13 sati, na parkiralištu ispred zgrade Skupštine u Zenici. Nagazna mina postavljena je pod desni kotač i eksplodirala je čim je vlasnik passata Ivo Tadić krenuo. Srećom, Tadić i njegov suvozač Pero Mamić ostali su neozlijeđeni. A onda je nastala potraga za počiniteljima, ali i medijsko-političko prepucavanje. Iz HDZ-a BiH šalju priopćenje da je ovaj teroristički čin posljedica učestalih prijetnji njihovim dužnosnicima u mjestima s bošnjačkom većinom.
No s Federalne televizije, koja se smatra glasnogovornicom SDP-a, prvo nagađaju da je Ivo Tadić sam podmetnuo bombu pod svoj auto, a kada je uhićena spomenuta trojka, saznali su “iz pouzdanih izvora” da je “HDZ BiH naručio podmještanje bombe plativši tisuću maraka počiniteljima, među kojima se nalazi i jedna osoba koja se dovodi u vezu s ubojstvom bivšeg ministra Joze Leutara”.
Simptomatično je da FTV kao i još neki sarajevski mediji ne spominju stranačku pripadnost uhićenih i osumnjičenih za terorizam. Ne spominju da je npr. Zijad Dervišević predsjednik Lijanovićeve stranke Radom za boljitak za Srednjobosansko županiju i drugi čovjek sa stranačke liste na prošlim izborima. I da je u istoj županiji na listi NS Radom za boljitak i drugooptuženi Amel Sefer.
Oni su po optužnici “prethodnim dogovorom organizirali, pripremili, planirali, a zatim postavili eksplozivnu napravu pod desni pneumatik vozila passat vlasnika Ive Tadića”. “Nezavisne novine” pišu da je bombu postavio Saša Bonić, čija je majka Ljiljana izjavila kako je za to dobio tisuću maraka.
Hadziomerovic je pod dirigentskom palicom "Vozda" vodio hajke protiv sviju, SDA, SBB, SZBiH, DF ... Ne samo protiv "najugrozenijih od ugrozenih" ... Sreca pa je Covic posten covjek, nema prste upletene ni u kakav kriminal (Umalo popisivac wrote:Nije mi jasan post? kakve to veze ima.
Da, bila je hajka na Ljubica, dok je FTV jos bio pod jakom SDP palicom. Ja ovdje govorim o medijima (FTV i Sax prvenstveno). Prvo su mu tepali (kad je Covic odbio vlast i koaliciju s SDP-om), a kad ih je i on odbio onda su sutra vec poceli o njegovom "kriminalu", a to je sve vodio onaj mali od palube Hadziomerovic.
Naravno, kad ih je i Ljubic otpuhao onda su u vlast uveli ustase (HSP) i Radom za boljitak (Lijanovici) za Hrvate. To su naravno postenjacine, kao sto svi znamo.Dakle, te Lijanovice je u vlast uveo upravo SDP. Jer ne bi usli cak ni uz svu onu kupovinu glasova kojom su se bavili.
Slazem se da smo malo zacatali temu ... Ali, sve do prve "katastrofalne" greske DF necu da pljujem po njima, trpili smo SDA, SZBiH, SDP, SBB, HDZ, SNSD,... desetinama godina. Znali smo sta rade, zatvarali oci i ponovo im davali povjerenje. DF je nesto novo, kao i sve novo, u ljudima budi nadu u nekakvu promjenu. I ja bih volio da nisu morali u kojekakve koalicije sa marginalnim strankama (a pogotovo sa SDA), ali bez njih i bez ucesca u vlasti ne mogu nista ni pokusati promjeniti.Umalo popisivac wrote:A ma skreces s teme, to nikakve veze nema s ovim. Ja nigdje ne velicam niti branim Covica. Ja govorim sta radi DF, SDP i bratija koja su na njega upirali prstom. Kakakv god da je nije ulazio u vlast pod svaku cijenu, kako ove "moralne" velicine rade.
Ne slažem se. Ja to i dalje smatram korisnim "događajem" i dobrim potezom SDP-a.lacrima wrote:Komšić je ljevicu uništio 2006. kad se prvi put kandidovao za Predsjedništvo. I kad su ga Bošnjaci u isto izabrali.
A šta je u korist u tome? Pet godina opstrukcija i tapkanja u mjestu zato što se Hrvati nakačili na presudu Sejdić-Finci da promijene da ubuduće im može neko drugi birati člana Predsjedništva. Između ostalog trapavog u hodu SDP-a. Čovića su gurnuli Dodiku.zunazu wrote:Ne slažem se. Ja to i dalje smatram korisnim "događajem" i dobrim potezom SDP-a.lacrima wrote:Komšić je ljevicu uništio 2006. kad se prvi put kandidovao za Predsjedništvo. I kad su ga Bošnjaci u isto izabrali.
Da li slučajno?SDA će u Vladi TK dobiti pet ministarstva i poziciju premijera, kojoj je najbliži Bego Gutić, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova TK. Senad Alić je najbliži poziciji predsjednika Skupštine TK.
Pet ministarstva pripast će i Demokratskoj fronti, najvjerovatnije MUP TK i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Po jedno ministarstvo će pripasti NS Radom za boljitak, najvjerovatnije Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dok će jedno ministarstvo pripasti i BPS-u.
Pitanje je da li će se usuditi dići ruku na TK mafiju. Od raznih prevara po tenderima, pljačkanje, građevinske mafije koja vlada po TK, ljudi ruše parkove, trotoare pregrađuju i uzimaju šta žele (državnu imovinu naravno). A da ne govorimo o kriminalcima niže klase, dilera, reketaša itd.skupljac_zeljeza wrote:Da li slučajno?SDA će u Vladi TK dobiti pet ministarstva i poziciju premijera, kojoj je najbliži Bego Gutić, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova TK. Senad Alić je najbliži poziciji predsjednika Skupštine TK.
Pet ministarstva pripast će i Demokratskoj fronti, najvjerovatnije MUP TK i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Po jedno ministarstvo će pripasti NS Radom za boljitak, najvjerovatnije Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dok će jedno ministarstvo pripasti i BPS-u.
Pred nama je, kako god okreneš, čekaju nas teška vremena, ako može išta više teže pasti nakon loše godine kao što je ova bila, odnio je đavo.StupskaBitanga wrote:ili ce udariti na narod
Ministar je samo figura, stvarna moć je u komesaru policije i onima koji ga biraju.almir90 wrote:Pitanje je da li će se usuditi dići ruku na TK mafiju. Od raznih prevara po tenderima, pljačkanje, građevinske mafije koja vlada po TK, ljudi ruše parkove, trotoare pregrađuju i uzimaju šta žele (državnu imovinu naravno). A da ne govorimo o kriminalcima niže klase, dilera, reketaša itd.skupljac_zeljeza wrote:Da li slučajno?SDA će u Vladi TK dobiti pet ministarstva i poziciju premijera, kojoj je najbliži Bego Gutić, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova TK. Senad Alić je najbliži poziciji predsjednika Skupštine TK.
Ako se usude da dovedu malo reda u TK, treba im čestitati, ako uspiju nešto. Sam politički vrh TK je umiješan u sve kriminalne radnje.
Ako bude kao ovaj prošli, bit' će veselo. Pucnjava u centru grada, radnjenih ima, obračun kriminalaca, ovaj daje izjavu na TV-u da nema pojma ni o čemu, kakva pucnjava, kakvi bakrači.VjecitiStudent wrote:
Ministar je samo figura, stvarna moć je u komesaru policije i onima koji ga biraju.
A tu se SDA ni milimetar nije pomakla.
eno u slobodnoj bosni pise da rusmir mesihovic poznatiji kao šanko prelazi u DF radi pozicije direktora u KCUS...ja komedije od strankeGaizkaMendieta wrote:http://www.sarajevograd.ba/sdp-se-osipa ... e-komsicu/
Ako ovako nastavi, DF će postati kanta u koju svaki foteljas može doći i ucjenjivati ih. Mislim na Berila, za ova 23 ako je istina nemam pojma koji su, vjerovatno svih 6 iz Trnova.
starii wrote:eno u slobodnoj bosni pise da rusmir mesihovic poznatiji kao šanko prelazi u DF radi pozicije direktora u KCUS...ja komedije od strankeGaizkaMendieta wrote:http://www.sarajevograd.ba/sdp-se-osipa ... e-komsicu/
Ako ovako nastavi, DF će postati kanta u koju svaki foteljas može doći i ucjenjivati ih. Mislim na Berila, za ova 23 ako je istina nemam pojma koji su, vjerovatno svih 6 iz Trnova.
Srećom, Lerdi je već napisao pozdravni govor za Berila.GaizkaMendieta wrote:http://www.sarajevograd.ba/sdp-se-osipa ... e-komsicu/