Prica o njegovom uspjehu zavrsava onog momenta kad je trknuo 100k na ovakvom vaktu.doff wrote:Inače, zavidni Bošnjo nikad neće priznat tuđi uspjeh, a o neuspjehu će na sva zvona.
Al šta ćeš, takva sorta.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Freamon Lester
#19101 Re: Zeničani
-
doff
#19102 Re: Zeničani
Pa da, klasična priča. Juče je tako bilo sa Papetom, sutra će biti sa Baždarevićem...I tako u krug. Možeš imat 150 000 uspjeha i jedan neuspjeh, kod Bošnje taj 1 neuspjeh preovlada.
Za svaku osudu je onolika legalno isplaćena nagrada, ali je i za hvale čitav uspjeh vodovoda sa njim na čelu. Realno.
Drugi kradu, pa ne završe ovako...
Al sam napisao već jednom, teško je bit objektivan
Za svaku osudu je onolika legalno isplaćena nagrada, ali je i za hvale čitav uspjeh vodovoda sa njim na čelu. Realno.
-
kakavdanakneiskustvu
#19103 Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:Prica o njegovom uspjehu zavrsava onog momenta kad je trknuo 100k na ovakvom vaktu.doff wrote:Inače, zavidni Bošnjo nikad neće priznat tuđi uspjeh, a o neuspjehu će na sva zvona.
Al šta ćeš, takva sorta.
- Casual's
#19104 Re: Zeničani
Objektivno.doff wrote:Pa da, klasična priča. Juče je tako bilo sa Papetom, sutra će biti sa Baždarevićem...I tako u krug. Možeš imat 150 000 uspjeha i jedan neuspjeh, kod Bošnje taj 1 neuspjeh preovlada.
Armija zelenih u vodovodu, redovno kopanje Zenice a da rupe ostaju naredne 2 godine tu, fiksni troškovi itd. je za 150.000 KM nagrade i 5.100 KM plate ? Budi realan.
-
doff
#19105 Re: Zeničani
Ja sam dao svoj stav u vezi nagrade. Ali opet izostavljate veći fiksni trošak za struju. Za njega niko nikad primjedbu nije dao. Rekao sam stav i u vezi s tim.Casual's wrote: Objektivno.
Armija zelenih u vodovodu, redovno kopanje Zenice a da rupe ostaju naredne 2 godine tu, fiksni troškovi itd. je za 150.000 KM nagrade i 5.100 KM plate ? Budi realan.
Ali njegov doprinos vodovodu ostaje. To mu niko ne može poništit.
Sarajlije vode nemaju u po zime, a mi ni po najvećoj suši nemamo tih problema, a prije njega smo imali redukcije, ko se sjeća, potvrdit će.
Fudo fino reče, legano al nemoralno. Drugi kradu, pa se ne ubijaju.
Bog će mu sudit, za koji dan ćemo zaboravit da je ikad i postojao...
- Ja_Ja
#19106 Re: Zeničani
Napisat cu isto ono sto sam napisao i kada smo pisali o njegovom bonusu (mrsko mi traziti tacan post). U normalnom svijetu se rad uspjesnih menadzera nagradjuje. Mislim da se i kod nas treba nagradjivati isto tako, a s razmjerno velicini uspjeha. Ako je on rijesio neke probleme, povecao naplatu, modernizovao sistem, eliminisao redukcije, na kraju krajeva uradio vise od onog sto mu je osnovni opis posla treba biti nagradjen, pa i novcano.
Sasvim je drugo pitanje moralnosti cifre kojom je nagradjen i koliko je ta cifra opravdana (valjda to znaju malo upuceniji).
Sasvim je drugo pitanje moralnosti cifre kojom je nagradjen i koliko je ta cifra opravdana (valjda to znaju malo upuceniji).
-
Kralj Tvrtko I.
#19107 Re: Zeničani
Ne mogu vjerovat da pojedinci u 21 vijeku, u zemlji koja leži na vodi, zahvaljuju na tome što imaju vodu!!$@?
Pa šta ako je suša? Jesu li to oni možda preradili kanalizaciju (kao što negdje se radi) pa doprinjeli tome da imamo vodu?
Ma hajte molim vas....
Pa šta ako je suša? Jesu li to oni možda preradili kanalizaciju (kao što negdje se radi) pa doprinjeli tome da imamo vodu?
Ma hajte molim vas....
-
doff
#19108 Re: Zeničani
Da nema sposobnih, ti bi danas kantu i na izvor, il bi pio janu, koja je preplavila zemlju koja leži na vodi.
Imamo mi i izlaz na more, al nemamo dovoljno turista. Nema pameti da to pokrene. Hoću da kažem da nije dovoljan samo resurs, treba ga znat iskoristit.
Imamo mi i izlaz na more, al nemamo dovoljno turista. Nema pameti da to pokrene. Hoću da kažem da nije dovoljan samo resurs, treba ga znat iskoristit.
- Freamon Lester
#19109 Re: Zeničani
Sa kojim normalnim svijetom ti nas poredis? Firma koja je MONOPOLISTA na trzistu svom DIREKTORU isplacuje bonus u visini 468 penzija jer je ostvario pozitivan finansijski rezultat? A pozitivan finansijski rezultat je ostvario tako sto je nametnuo fiktivnu obavezu svojim kupcima koju su ustvari vlasnici tog preduzeca. A posto su ti kupci/vlasnici ovce jer ih se dva puta pljacka, kroz fiktivne obaveze i kroz kradju novca, onda ne moram ni ja biti budalast pa siriti pricu o uspjesnosti direktora istog preduzeca.Ja_Ja wrote:Napisat cu isto ono sto sam napisao i kada smo pisali o njegovom bonusu (mrsko mi traziti tacan post). U normalnom svijetu se rad uspjesnih menadzera nagradjuje. Mislim da se i kod nas treba nagradjivati isto tako, a s razmjerno velicini uspjeha. Ako je on rijesio neke probleme, povecao naplatu, modernizovao sistem, eliminisao redukcije, na kraju krajeva uradio vise od onog sto mu je osnovni opis posla treba biti nagradjen, pa i novcano.
Last edited by Freamon Lester on 02/05/2017 21:49, edited 1 time in total.
- Casual's
#19111 Re: Zeničani
Koji bolan doprinos de mi reci ? Govoriš cijelo vrijeme o nekom doprinosu, a ja ne mogu skontati o kojem tačno.doff wrote: Ja sam dao svoj stav u vezi nagrade. Ali opet izostavljate veći fiksni trošak za struju. Za njega niko nikad primjedbu nije dao. Rekao sam stav i u vezi s tim.
Ali njegov doprinos vodovodu ostaje. To mu niko ne može poništit.
Sarajlije vode nemaju u po zime, a mi ni po najvećoj suši nemamo tih problema, a prije njega smo imali redukcije, ko se sjeća, potvrdit će.
Fudo fino reče, legano al nemoralno. Drugi kradu, pa se ne ubijaju.
Bog će mu sudit, za koji dan ćemo zaboravit da je ikad i postojao...
Redukcije su ranije bile samo jer nismo imali dovoljno jaka izvorišta, a onda je to sve pogurala Krušćica.
Sarajlije imaju izvorište kao što je naš Zmajevac.
Dio moje familije je bio na sudu sa VIK jer su ih tužili zbog neplaćanja usluga kanalizacije, a da na istu nisu priključeni, nakon toga VIK je morao isplatiti dio sredstava njima zbog takve tužbe, i priključiti ih na kanalizaciju. Da li je to sposobnost ?
O preminulima sve najbolje, ali nema potrebe sad stvarati od njega ličnost godine. Rahmet mu duši, porodici sabura.
- N.N.
#19112 Re: Zeničani
Mislim da nema potrebe o mrtvom covjeku sada ni raspravljati...bilo, proslo, njega vise nema i to je to...
-
doff
#19113 Re: Zeničani
Prije dolaska Kahrimana na čelo vodovoda, imali smo redovne redukcije vode u ljetnom periodu. Imali smo ih zato što je gradska mreža imala velike gubitke vode. Nas krušćica nije dodatno pogurala (ona je i prije bila), niti bilo koji drugi izvor, jer njegovim dolaskom nismo dobili niti jedan novi vodozahvat. To su ti zvanični podaci. Čak šta više, vodozahvat Babina rijeka se koristi samo ljeti u manjim količinama, da se upotpuni sistem, dok smo je prije dosta više koristili.Casual's wrote: Koji bolan doprinos de mi reci ? Govoriš cijelo vrijeme o nekom doprinosu, a ja ne mogu skontati o kojem tačno.
Redukcije su ranije bile samo jer nismo imali dovoljno jaka izvorišta, a onda je to sve pogurala Krušćica.
Sarajlije imaju izvorište kao što je naš Zmajevac.
Dio moje familije je bio na sudu sa VIK jer su ih tužili zbog neplaćanja usluga kanalizacije, a da na istu nisu priključeni, nakon toga VIK je morao isplatiti dio sredstava njima zbog takve tužbe, i priključiti ih na kanalizaciju. Da li je to sposobnost ?
O preminulima sve najbolje, ali nema potrebe sad stvarati od njega ličnost godine. Rahmet mu duši, porodici sabura.
Sarajlije imaju problem sa vodom upravo iz razloga što imaju velike gubitke na mreži, prođi šeherom, haman pa nećeš vidjet ulice a da se ne pojavljuje voda. Nemaju vode a plaćaju puno skuplje od nas.
I sa ovim fiksnim troškom plaćamo najjeftiniju vodu u BiH. (iako je nepotreban)
On je svojom idejom realizovao mini hidrocentralu koja koristi vodu za piće, i vodovodu godišnje ostvari prihod od 500 000 KM.
Nije on idealan bio, ali ima rezultate iza sebe za razliku od drugih direktora JP. Nagradu neću više komentarisat, jer sam iznio svoj stav.
Ne treba ni od koga ličnost godine pravit, ali treba sve strane sagledat.
-
Shmeker
#19114 Re: Zeničani
U moru drugih debilnih direktora JP on se ipak istakao rezultatima. Jebu nas za grijanje, struju i ostale komunalije pa opet sve te firme propadaju i na rubu su egzistencije, dok JP VIK ipak posluje stabilno. To je cinjenica i u odnosu na druge on je djelovao uspjesan. Fokusirao se na sanaciju mreze, sprecavanje gubitaka na mrezi te plus MHC u Cajdrasu. Da li bi on bio uspjesan i u nekom privatnom preduzecu ne znam, ali za razliku od hajvana koje postavljaju zeleni na druge direktorske pozicije on se u toj konkurenciji definitivno moze zvat uspjesnim.
E sad sto se tice plate i bonusa. Mislim da je na ovom vaktu totalno neprimjereno pricati o bilo kakvom bonusu od 150 000 km ili plati od 5000 km. Ispod svih moralnih principa je da direktor jednog JP ima tolika primanja dok obicni ljudi rade za jebenih 600 km.
E sad sto se tice plate i bonusa. Mislim da je na ovom vaktu totalno neprimjereno pricati o bilo kakvom bonusu od 150 000 km ili plati od 5000 km. Ispod svih moralnih principa je da direktor jednog JP ima tolika primanja dok obicni ljudi rade za jebenih 600 km.
-
veliki_ah
#19115 Re: Zeničani
I ova rasprava nam govori što smo tu gdje jesmo
Još da mu spomenik i ulicu damo jer nije krao, a imao platu 5.000 i dobio bonus 150.000
Spominje li iko razlog samoubistva?
Još da mu spomenik i ulicu damo jer nije krao, a imao platu 5.000 i dobio bonus 150.000
- Zaitsev
#19116 Re: Zeničani
I da se VIP loža na Bilinom Polju zove po njemu!veliki_ah wrote:I ova rasprava nam govori što smo tu gdje jesmo![]()
Još da mu spomenik i ulicu damo jer nije krao, a imao platu 5.000 i dobio bonus 150.000![]()
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#19117 Re: Zeničani
Dovoljno je pogledat zaposlene po VIK-u za vrijeme njegovog mandata. I bude ti sasvim svejedno što je okončao kako je okončao. Taman da je radio za 1000 i da je 150.000 dao u dobrotvrone svrhe.
-
Shmeker
#19118 Re: Zeničani
Uporedis ga sa svim direktorima Grijanja, Zenicatransa, Vrtica, Apoteka, Doma Zdravlja i vidis da je uspjesnijih od njih. Treba razdvojit kakav je bio covjek i kako je radio. VIK nije u minusu, ne uzima novac iz budzeta za razliku od ostalih JP. Sad sto uzeo toliku platu, bonus i dr. stvari govore o njegovoj ljudskosti. I ne kazem ja da je on olicenje sposobnosti vec da je u moru totalnih idiota on znao i povuc neki pametan potez.Jimmy McNulty wrote:Dovoljno je pogledat zaposlene po VIK-u za vrijeme njegovog mandata. I bude ti sasvim svejedno što je okončao kako je okončao. Taman da je radio za 1000 i da je 150.000 dao u dobrotvrone svrhe.
Opet i neki NO je izglasao taj bonus pa niko ne spominje ni te ljude.
- Casual's
#19119 Re: Zeničani
Konkurencija mu je ogromna. Kako će da bude u minusu živ bio ? Isto da kažeš elektroprivreda nije u minusu.Shmeker wrote:
Uporedis ga sa svim direktorima Grijanja, Zenicatransa, Vrtica, Apoteka, Doma Zdravlja i vidis da je uspjesnijih od njih. Treba razdvojit kakav je bio covjek i kako je radio. VIK nije u minusu, ne uzima novac iz budzeta za razliku od ostalih JP. Sad sto uzeo toliku platu, bonus i dr. stvari govore o njegovoj ljudskosti. I ne kazem ja da je on olicenje sposobnosti vec da je u moru totalnih idiota on znao i povuc neki pametan potez.
Još uvijek čekam da mi kažete koji je njegov pametni potez, obzirom da su generatori u Čajdrašu ipak uspjeh drugih osoba.
NO izglasao na njegovu preporuku.
-
Kralj Tvrtko I.
#19120 Re: Zeničani
Ni ja ne vidim zašo je on toliko dobar bio....
Pokušavam skontat al ne mogu...haman sam glup.
Nije se on bez razloga samoubio....ako se i samoubio
Pokušavam skontat al ne mogu...haman sam glup.
Nije se on bez razloga samoubio....ako se i samoubio
- Freamon Lester
#19121 Re: Zeničani
Meni zanimljivije to sto SDA nije ni slovo u javnosti pustila o tome kako zale za svojim clanom ili bar simpatizerom. Ako nista dugogodisnjim saradnikom. To o njima dovoljno govori. 
- muhafuca
#19122 Re: Zeničani
kakve su ovo nebuloze ?Shmeker wrote:Uporedis ga sa svim direktorima Grijanja, Zenicatransa, Vrtica, Apoteka, Doma Zdravlja i vidis da je uspjesnijih od njih. Treba razdvojit kakav je bio covjek i kako je radio. VIK nije u minusu, ne uzima novac iz budzeta za razliku od ostalih JP. Sad sto uzeo toliku platu, bonus i dr. stvari govore o njegovoj ljudskosti. I ne kazem ja da je on olicenje sposobnosti vec da je u moru totalnih idiota on znao i povuc neki pametan potez.Jimmy McNulty wrote:Dovoljno je pogledat zaposlene po VIK-u za vrijeme njegovog mandata. I bude ti sasvim svejedno što je okončao kako je okončao. Taman da je radio za 1000 i da je 150.000 dao u dobrotvrone svrhe.
ko je vodovodu konkurencija u privatnom sektoru? Vodovod je monopol -sjedis odvrces i zavrces pipu i naplacujes ? Povremeno (citaj uvijek) se ugradis u budjet i uzmes ogromnu subvenciju od grada jer ti treba (izmislis neki razlog) a drzavna je firma pa ces i dobit jer ti covjek iz tvoje stranke sjedi s druge strane i odlucuje o tome hoces li dobiti ili ne.
Grijanje je ista situacija s tim da grijanje mora platiti ogroman racun za sirovinu (cumur, plin) dok vodovod nema tog troska. A i alternative se pojavile pa se raja skida s grijanja.
Zenicatransa, Vrtica, Apoteka, Doma Zdravlja - svi imaju konkurenciju u privatnom sektoru koju opet cesto drze ljudi koji su uvezani u politiku i aktivno rade na unistenju javnih firmi iz njihovog sektora za dobrobit svojih privatnih kompanija.
Da vodovod ima konkurenciju u privatnom sektoru ili da postoji alternativa (kao za grijanje) - zatvorila bi se davno ova drustvena firma.
- Warashii
#19123 Re: Zeničani
Vodovod
Dolazi racun, veci 3x od uobicajenog a trosilo se nije, ide reklamacija, nakon reklamacije dlazi racun + onaj dug.
Reklamacija uvazena nije.
Nemoj platiti sada platit ces ga kad tad jer namirit ce oni svoje sudom a tad nemas prava na zalbu niti na bilo sta.
I onda neko prica o dobrom poslovanju ovakvih firmi.
Dolazi racun, veci 3x od uobicajenog a trosilo se nije, ide reklamacija, nakon reklamacije dlazi racun + onaj dug.
Nemoj platiti sada platit ces ga kad tad jer namirit ce oni svoje sudom a tad nemas prava na zalbu niti na bilo sta.
-
veliki_ah
#19124 Re: Zeničani
Daj ba, ne budi naivan. Ti isto neki dijasporski prvačić pa ne znaš kako ovdje stvari funkcionišu.Shmeker wrote:Uporedis ga sa svim direktorima Grijanja, Zenicatransa, Vrtica, Apoteka, Doma Zdravlja i vidis da je uspjesnijih od njih. Treba razdvojit kakav je bio covjek i kako je radio. VIK nije u minusu, ne uzima novac iz budzeta za razliku od ostalih JP. Sad sto uzeo toliku platu, bonus i dr. stvari govore o njegovoj ljudskosti. I ne kazem ja da je on olicenje sposobnosti vec da je u moru totalnih idiota on znao i povuc neki pametan potez.Jimmy McNulty wrote:Dovoljno je pogledat zaposlene po VIK-u za vrijeme njegovog mandata. I bude ti sasvim svejedno što je okončao kako je okončao. Taman da je radio za 1000 i da je 150.000 dao u dobrotvrone svrhe.
U zeničkom viku bi i eka bio uspješan direktor. A za 5000 plate i 150.000 bonusa ja bih izmislio da svima kući iz vodovoda dolazi mirisna topla voda i kad se s njom operu da im se odmah ćuna digne.
Prodaje s monopolom i bez konkurencije najosnovniji, a najdostupniji resurs. Tu u minusu možeš biti samo ako se baš dobro potrudiš pa da dobro opelješiš. Isto da kažeš, pa dobro Amir Zukić je dobar čovjek, al on je ipak ponekog i zaposlio i nije uzeo koliko su drugi uzimali.
NO je izglasao bonus, ali ko je taj bonus njima predložio? Te NO skupštine su uglavnom farsa koja se najčešće telefonski dešava, gdje i ne znaju o čemu glasaju, samo dok se ubiru dnevnice. Svako je tu omastio brk, al što ga je ovaj omastio to je posebna priča.
Žao mi je čovjeka i njegove porodice, niko nije zaslužio da tako skonča. Sigurno mu nije bilo lako. čim se odlučio na taj čin i ko zna šta je tu sve bilo.
-
kakavdanakneiskustvu
#19125 Re: Zeničani
Warashii wrote:Vodovod![]()
da,bas tako