Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kolinda wrote: ↑02/08/2020 11:37
Veličanstvena akcija Oluja, združenih snaga HV i HVO potpomognuta Armijom je pokazatelj da kad si upravu možeš sve. Splitski dogovor kad Alija poziva HV u pomoć govori tome u prilog.
HV je u 4 godine rata postao zavidna sila, HVO i Armija su uz pomoć Hrvatske dobili dosta naoružanja i samim time i snagu za jednu ovakvu akciju... Treba biti pošten i priznati zasluge svih strana u ovoj akciji ali također treba znati tko je nosio akciju a tko je pomagao iz određenih smjerova...tako da svaki dobronamjerni žitelj ove napaćene zemlje zna tko je donio mir i tko je zaslužan za prestanak sukoba.
Niste mogli predgradje mostara uzeti uz svu silu dok je istocna strana bila gladna i nenaoruzana..a odjednom srbi brzi od tenkova..pusti ba tu pricu. Milosevic vam je dao RSK...namirio se u Bosni..pa to i corav vidi. A alija je najveca nesreca koja je mogla bosnjake spopasti i Bosnu..samo nije sjebo ono sto fakticki nije mogao.
- Armija je sama dotukla Srbe iako se dogodio pad Srebrenice, Bihać u okruženju, Sarajevo i Goražde također
- HV i HVO su čisto onako bili nijemi promatrači
- Alija nije zvao u pomoć
- Marinci oslobodili Hrvatsku odnosno Srbi sami sebe izdali
Ima li još što da sam preskočio, aha Ameri lažu o događajima u BiH
- Armija je sama dotukla Srbe iako se dogodio pad Srebrenice, Bihać u okruženju, Sarajevo i Goražde također
Kakvi posmatraci Gdje?
Hrvatska ofanziva na Srbe u zapadnoj BiH u augustu 1995. godine je prisilila Srbe da sjednu za pregovarački sto bez obećanja o referendumu.
Kakvi posmatraci Gdje?
Hrvatska ofanziva na Srbe u zapadnoj BiH u augustu 1995. godine je prisilila Srbe da sjednu za pregovarački sto bez obećanja o referendumu.
Ovdje...
Pojeli bi za dorucak HV i HVO kao meze...da njije NATO F16 i A10 zujao iznad glave. Interesantno...i sta su ispregovarali? Dobili hrvatsku posavinu za Kninski kamen...bravo.
Ovdje...
Pojeli bi za dorucak HV i HVO kao meze...da njije NATO F16 i A10 zujao iznad glave. Interesantno...i sta su ispregovarali? Dobili hrvatsku posavinu za Kninski kamen...bravo.
, to ni u Srbiji više nitko ne vjeruje, bajke su na drugom katu...
Aha, Pa eto...pogledaj kartu...gdje ti je hrvatski entitet U BiH?
Kolinda wrote: ↑02/08/2020 11:37
Veličanstvena akcija Oluja, združenih snaga HV i HVO potpomognuta Armijom je pokazatelj da kad si upravu možeš sve. Splitski dogovor kad Alija poziva HV u pomoć govori tome u prilog.
HV je u 4 godine rata postao zavidna sila, HVO i Armija su uz pomoć Hrvatske dobili dosta naoružanja i samim time i snagu za jednu ovakvu akciju... Treba biti pošten i priznati zasluge svih strana u ovoj akciji ali također treba znati tko je nosio akciju a tko je pomagao iz određenih smjerova...tako da svaki dobronamjerni žitelj ove napaćene zemlje zna tko je donio mir i tko je zaslužan za prestanak sukoba.
Ko zna šta bi bilo u Bosni bez Oluje i HV-a, to je tačno. Ne znam ni zašto je toliko teško pripadnicima hrvatskih snaga priznati da bez žilave trogodišnje borbe Armije RBiH protiv VRS-a i SVK-a do Oluje nikad ne bi došlo.
Koga zanima šta su Clinton i Major pričali, ima ovdje:
Između ostalog, ima i dio kad govore kako se Hrvatskoj ne smije dopustiti Oluja jer se boje intervencije Srbije. Pa ne žele dati Armiji RBiH teško oružje jer "to ne bi pomoglo". Čitava sekcija i tome kako Bosanci lobiraju Kongres da se ukine embargo, a Clinton se žali kako će morati da stavi veto...
Ima i dio sa samog početka završnih akcija, kad Major govori kako Armija RBiH napada Donji Vakuf, a Clinton govori kako je Gore nazvao Tuđmana i Izetbegovića i rekao im da to ne rade Onda Clinton objašnjava kako su se HV/HVO i Armija RBiH "malo zanijeli" i kako nije siguran da će išta od toga biti od koristi u konačnici.
General War wrote: ↑02/08/2020 14:10
Aha, Pa eto...pogledaj kartu...gdje ti je hrvatski entitet U BiH?
Pa jebote vise...
Pa posavina je mjenjana za Hrvatsku..
koliko je to puta vise receno..
nema Hrvata toliko da pokriju i Hrvatsku i BIH...
znaci, zaokruzi Hrvatsku, a u BIH, sta bude..
zilog wrote: ↑02/08/2020 11:52
Ja Plenkovicu kapu skidam (na stranu to sta mislim o HDZ-u) kako je sutnuo Most, vodio situaciju sa koronom i izasao na izbore.
Da smo kojom srecom mi imali njihov Krizni stozer sa Berosom, umjesto Solaka, danas ne bi smo gledali ovaj pomor...
Gospodina Beroša i njegove nesmotrene i brzoplete izjave si valjda pratio kao i replike njegovog stranačkog šefa i Ivana Đikića. A tek pranje ruku gled ei unatoč slučaja Darija Hrebaka.
Da, slazem se, taj dan je Hrebak protuzakonito bio u Saboru.
Nesto slicno kao i Seselj dvije godine u Skupstini Srbije...
zilog wrote: ↑02/08/2020 11:52
Ja Plenkovicu kapu skidam (na stranu to sta mislim o HDZ-u) kako je sutnuo Most, vodio situaciju sa koronom i izasao na izbore.
Da smo kojom srecom mi imali njihov Krizni stozer sa Berosom, umjesto Solaka, danas ne bi smo gledali ovaj pomor...
Gospodina Beroša i njegove nesmotrene i brzoplete izjave si valjda pratio kao i replike njegovog stranačkog šefa i Ivana Đikića. A tek pranje ruku gled ei unatoč slučaja Darija Hrebaka.
Uporan mali.
Zapravo, protumjerno je bio u Saboru ali odobrio je glavni infektolog ....
Ja na HVO gledam kao i na VRS, ako se neko pita zašto, pa zato što su zajedno sa VRS 1994 moj grad držali u Okruženju 10 mjeseci, i izgladnjivali me u najboljim godinama. Ti isti Hrvati koji su doživili Genocid od strane Srba u Posavini ali su im srbi kompiči i baš su superiška.
Uporan mali.
Zapravo, protumjerno je bio u Saboru ali odobrio je glavni infektolog ....
Sto bi ujka Ciceron rekao - Ne poentira lijep, nego uporan
Kada pomenete Splitski sporzum, i ostale, koje je potpisao Alija i pozivate se na njih kao dokaz da nije bilo agresije na BiH, da li to znači da je Alija i 1993 imao puni legitimitet kada je HVO rekao da nema i odmetnuo se te time de fakto postao paravnojna formacija? Ili je samo to vaš odraz nedostatka principa i argumenta.
Last edited by Milenkov buraz on 02/08/2020 15:35, edited 1 time in total.
Milenkov buraz wrote: ↑02/08/2020 15:21
Hoće li neko iz RS-a biti na tom događaju dok budu odlikovali kao što je Čović bio dok su odlikovali generalal Lisicu. Bio bi red.
Milenkov buraz wrote: ↑02/08/2020 15:21
Hoće li neko iz RS-a biti na tom događaju dok budu odlikovali kao što je Čović bio dok su odlikovali generalal Lisicu. Bio bi red.
Trebalo bi Dodika tamo odlikovati..
On bi trebao tamo biti kao počasni gost, trebao bi zapravo održati predavanje na temu "političkog refleksa" i vekovnog ugnjetavanja Hrvata od strane Sarajeva. Mislim da bio to bio minimum koji bi mu morali dozvoliti jer on je najveći od najvećih Hrbina.