SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dzematlija

#19101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dzematlija »

Nisrin wrote:
ilkbahar wrote:Moram malo da se pozalim, a mozda ne bi bilo lose da se otvori posebna tema o saobracaju u Sarajevu.
Jucer vozim kroz svrakino, kad mi zena izleti pred auto i to na semaforu, zeleno svjetlo za vozace uveliko, znaci izletila na dva metra od auta, a i iz suprotnog pravca isao automobil, i vile su je pronosale, proletila je izmedju nas kao kroz ,makze. Mislila sam da sam joj malo nogu zakacila, al ona se ni okrenula nije, samo je proforula dalje.
Trebalo mi dva sata da dodjem sebi.
Ja neznam sta je sa ovim narodom lete ko muhe bez glave. Svi nesto zamisljenji i u nekoj zurbi.
Meni je katatsrofa i kad gledaju i vide auto i svejedno prelaze mimo pjesackog i semafora, cesto mi znaju izletiti RODITELJI SA MALOM DJECOM tako...narod je stvarno bezobrazan i nesavjestan, treba naplacivasti kazne po 500-1000KM, isto kao i nesavjesnim vozacima!
Fkt, roditelje sa djecom ne mogu razumjeti nikako. Uzme ga za ruku i vodi između auta koja su u pokretu. :-)
drug_profi

#19102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Matijevic_Vlado wrote:
drugi profil wrote:
Odmah sam pomislio da je sreca sto nije musliman jer bi od toga ispala velika prica....
ovako lola uzeo da se provoza. I kraj. Teska kradja a ne terorizam. Uz dobtog advokata oborice i tu kvalifikaciju.
nidje veze
Sto je buraz nidje veze? Eto da je Suljo iz BiH mazno brod bila bi i NSA ukljucena u istragu. Pa ti skontaj kako bi se Suki izvukao.
muha_sa

#19103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

Matijevic_Vlado wrote:
drugi profil wrote:
Odmah sam pomislio da je sreca sto nije musliman jer bi od toga ispala velika prica....
ovako lola uzeo da se provoza. I kraj. Teska kradja a ne terorizam. Uz dobtog advokata oborice i tu kvalifikaciju.
nidje veze
ima veze jajane :D

Da je Vjeko ucinio neko dobro djelo bilo bi-Hrvat, Srbin ucinio dobro djelo a Vjeko klepio trajekt namah je Bosanac a da je kojim slucajem umjesto Vjeke Mujo klepio trajekt bilo bi Islamski terorista, bog zna šta je hOtio :-)

to danas tako fercera hOtjeli mi priznat il jok
shandrprcSA

#19104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

Nisrin wrote:Meni je katatsrofa i kad gledaju i vide auto i svejedno prelaze mimo pjesackog i semafora, cesto mi znaju izletiti RODITELJI SA MALOM DJECOM tako...narod je stvarno bezobrazan i nesavjestan, treba naplacivasti kazne po 500-1000KM, isto kao i nesavjesnim vozacima!
sve ce ti se samo kaz'ti :D
buba80

#19105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by buba80 »

shandrprcSA wrote:
Nisrin wrote:Meni je katatsrofa i kad gledaju i vide auto i svejedno prelaze mimo pjesackog i semafora, cesto mi znaju izletiti RODITELJI SA MALOM DJECOM tako...narod je stvarno bezobrazan i nesavjestan, treba naplacivasti kazne po 500-1000KM, isto kao i nesavjesnim vozacima!
Ma uzas, kakvi smo i koliko nikakvog reda nema, ova nasa crna hronika je super, mogla je biti jos crnija..

Od svega me najvise zgrozava i nikad necu razumjeti zasto je pojedincima merak staviti dijete na prednje sjediste, kao doticni gospodin na videu. pa samo mali udar i otvoren airbag bi zapecatio sudbinu tom djetetu u sekundi, a da ne pricamo o potencijalnom udaru glavom od tablu, ping-pong odskakanje po autu i to odrasle osobe, a ne djeteta, ili milion drugih scenarija koji bi se mogli desiti, ma katastrofa. a dame koje moraju sjediti na prednjem sjedistu, i to sa djetetom u krilu, koje ponekad i stoji, tako, tik uz airbag, su posebna prica i tema za sebe.

kakvi smo, dobro nam je...
DaffyDuck

#19106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

sta je bilo sinoc na obali? policijskom trakom oznacen onaj red parkiranih auta od pozorista, pa sve do drvenije. Ja sam prosla oko pola 9 i ucinilo mi se da su sva auta ostecena...
archi_a

#19107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

DaffyDuck wrote:sta je bilo sinoc na obali? policijskom trakom oznacen onaj red parkiranih auta od pozorista, pa sve do drvenije. Ja sam prosla oko pola 9 i ucinilo mi se da su sva auta ostecena...
Samo ti se ucinilo, ja mislim.... KDZ zbog dolaska predsjednika Turske
Thorgerson

#19108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

calculator wrote:
Thorgerson wrote:
calculator wrote:Ovakva represija policije samo će uzrokovati jaču brutalnost kriminalaca :-) :( Onaj ko svjesno uzima pušku s kriminalnim namjerama, na sve je spreman, posebno onaj ko se dopinguje sredstvima za dizanje muda, što znači da može biti krvi do koljena i slučajnih žrtava. Nama ne treba "amerikanizacija" kriminaliteta, daleko efikasnije je stisnuti pravosuđe za jaja i natjerati sudije da prestupnike zakona šalje na prinudni rad u kamenolome i slične teške poslove, dugotrajno. Jedino tako će se ulice pročistiti od kriminalaca
Ja apsolutno podrzavam policiju i da dobiju vise ovlasti..

Dijasporac, po forumskom običaju. Puca li policija u tvojoj državi bez pitanja i upozorenja :-)
A na osnovu cega mislis da sam dijasporac?

I ne, nisam dijasporac.

Putovao sam i vidio sam da se stranci poprilicno boje policije. Zasto. Ne znam. Ali nisam prisustvovao situaciji da se sa policajcem neko prepire, svadja itd. Sto je kod nas svakodnevno slucaj. E sad jel pucaju metke ili novcane kazne - ne znam. Mislim da oboje. Nasi? Pa eto kruze okolo u peticama, nije im lose.
direstraits0078

#19109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by direstraits0078 »

Ne boje se ljudi policije, boje se kazni i provodjenja istih.
O'zone
Globalni moderator

#19110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

direstraits0078 wrote:Ne boje se ljudi policije, boje se kazni i provodjenja istih.
Ma samo po džepu i to oštro.

Ako nema para ima rad pa nek odradi kaznu. Dnevnica za fizikanera zna se.
shandrprcSA

#19111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

buba80 wrote:
shandrprcSA wrote:
Ma uzas, kakvi smo i koliko nikakvog reda nema, ova nasa crna hronika je super, mogla je biti jos crnija..

Od svega me najvise zgrozava i nikad necu razumjeti zasto je pojedincima merak staviti dijete na prednje sjediste, kao doticni gospodin na videu. pa samo mali udar i otvoren airbag bi zapecatio sudbinu tom djetetu u sekundi, a da ne pricamo o potencijalnom udaru glavom od tablu, ping-pong odskakanje po autu i to odrasle osobe, a ne djeteta, ili milion drugih scenarija koji bi se mogli desiti, ma katastrofa. a dame koje moraju sjediti na prednjem sjedistu, i to sa djetetom u krilu, koje ponekad i stoji, tako, tik uz airbag, su posebna prica i tema za sebe.

kakvi smo, dobro nam je...
a sjedalica mu na zadnjem sjedistu...
Sodom1

#19112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

Matijevic_Vlado wrote:
drugi profil wrote:
nidje veze
Trolas
insomnia78

#19113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

direstraits0078 wrote:Ne boje se ljudi policije, boje se kazni i provodjenja istih.
Nije im mrsko ni udariti, da se ne lazemo, pogotovo ako si "manjina" ili malo obojeniji :lol:
direstraits0078

#19114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by direstraits0078 »

insomnia78 wrote:
Nije im mrsko ni udariti, da se ne lazemo, pogotovo ako si "manjina" ili malo obojeniji :lol:
Da se ne lažemo, ima ih i koji traže batina, posebno tih manjina i obojenih.
insomnia78

#19115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

direstraits0078 wrote:
insomnia78 wrote:
Da se ne lažemo, ima ih i koji traže batina, posebno tih manjina i obojenih.
Ne velim
Samo kazem da se stranjska policija, barem Francuska, ne libi "osinuti"
Tako i treba, da se razumijemo
oldtajmer

#19116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

insomnia78

#19117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Slabi mu metci nekakvi, svi ostadose na nogama
Pryda

#19118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pryda »

Svaka mu cast. Odmah ga u penziju poslati i isplatiti mu stetu za pretrpljenu dusevnu bol a ove kerove na ulicu bacit ne dat im u bolnicu :thumbup:
karanana

#19119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

e jebi ga, ja se ponado u nas negdje.
Paul F.

#19120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Paul F. »

insomnia78 wrote:Samo kazem da se stranjska policija, barem Francuska, ne libi "osinuti"
Tako i treba, da se razumijemo
Ako me sjećanje dobro služi, kad je bilo bombardovanje Srbije, srbi su demonstrirali u Parizu. Policija postavila koridor i neku ogradu između njih i demonstranata. Demonstranti srušili ogradu i krenuli naprijed. Policija ih je bukvalno nogama šutala.
mali Ninja

#19121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali Ninja »

aferim
zateznistub

#19122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Pryda wrote:
Svaka mu cast. Odmah ga u penziju poslati i isplatiti mu stetu za pretrpljenu dusevnu bol a ove kerove na ulicu bacit ne dat im u bolnicu :thumbup:
+1
muha_sa

#19123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

jebo sve vukojebine u šta ovaj grad pretvoriše :(

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150522009
zateznistub

#19124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:jebo sve vukojebine u šta ovaj grad pretvoriše :(

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150522009
OVAJ GRAD TREBA POD HITNO :metla: OD PAPAKA I KRETENA!
supercali

#19125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Izgleda da su golf i punto kolateralne stete
Locked