SDA-All about

Post Reply
walk_M-A-N

#19076 Re: SDA-All about

Post by walk_M-A-N »

Ovaj članak se bavi bošnjačkim političarima, ali kako SDA ima premijera FBiH i ministre u njemu, koje je donijelo žalosnu odluku o danu žalosti, sasvim je prikladan ovdje.
http://saff.ba/dok-srpski-ifrit-milorad ... u-glavama/
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19077 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Sta bi, nisam upratio, jesu li uspjeli staviti na mjesto dogradonacelnika :roll: onog malog Skaku?
eifel

#19078 Re: SDA-All about

Post by eifel »

walk_M-A-N wrote:Ovaj članak se bavi bošnjačkim političarima, ali kako SDA ima premijera FBiH i ministre u njemu, koje je donijelo žalosnu odluku o danu žalosti, sasvim je prikladan ovdje.
http://saff.ba/dok-srpski-ifrit-milorad ... u-glavama/
Ovi elemnti a ja ne znam kako bi da ih nazovem, džamijski golubovi možda bi to bio pravi naziv su pred prošle izbore dočekali B. Izetbegovića i SDA kao vojsku spasa, Allahovu misiju spasenja, izbavitelje a sve njegove i njihove protivnike častili epitetima - ćafiri, džahili i prozivanje Halide I. srceparajući nazvali uznemiravnjem rahmetlince. Smrt S. Tihića za sve njih je bila Allaha dželešanuhu kazna anamonjemu i nagrada pravovjernim i spas.
Ali eto, kolko je to vremena prošlo? 7. mjeseci a ono već razočarenje do balčaka. Kao da se od te klike nešto bolje moglo i očekivati.
I štaće sada sve te hože i hadžije? Sedam mjeseci nije dovoljno ni da krava ostane steona i oteli tele a nekamoli se da islamska neorenesansa i neosmanćad pronađu novo zlatno tele kojemu će da se klanjaju. Morda posjeta brkatog babe iz Turske nešto pomogne?
Dzematlija

#19079 Re: SDA-All about

Post by Dzematlija »

Sarajlić predsijednik SDA Sarajevo.
ultima_palabra

#19080 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:Drug Lokman je pravi kandidat za ovu stranku.
Do podne 'vako, od podne 'nako.
:mrgreen:
hizo ramidovic

#19081 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

jos jedna ljepa vjest iz sda daje asim sarajlic posto presjednik sda srajevo a toje zato sto asim ima ogroman politicki kapacitet snagu viziu podrsku da sda u sarajevskom kantonu ucini naj jacim politickim faktorom pod njegovim vocstvom sigurno ce bit puno bolje i lakse svima clanovima ove stranke al isvim gradzanima uovom kantonu
JThomas

#19082 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

aka asko aka bravče :D
Dzematlija

#19083 Re: SDA-All about

Post by Dzematlija »

hizo ramidovic wrote:jos jedna ljepa vjest iz sda daje asim sarajlic posto presjednik sda srajevo a toje zato sto asim ima ogroman politicki kapacitet snagu viziu podrsku da sda u sarajevskom kantonu ucini naj jacim politickim faktorom pod njegovim vocstvom sigurno ce bit puno bolje i lakse svima clanovima ove stranke al isvim gradzanima uovom kantonu
to je tačno asim je mlad i ima znanje i energiju da vodi narod i sda naprijed
It_is_a_Leclerc

#19084 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Oj Asime, ljubičice bijela, tebi se divi Vogošća cijela.
Oj Asime, trantičice mlada, ti si ponos Sarajeva grada.

Bliže penziji nego školi :roll:
hizo ramidovic

#19085 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Dzematlija wrote:
hizo ramidovic wrote:jos jedna ljepa vjest iz sda daje asim sarajlic posto presjednik sda srajevo a toje zato sto asim ima ogroman politicki kapacitet snagu viziu podrsku da sda u sarajevskom kantonu ucini naj jacim politickim faktorom pod njegovim vocstvom sigurno ce bit puno bolje i lakse svima clanovima ove stranke al isvim gradzanima uovom kantonu
to je tačno asim je mlad i ima znanje i energiju da vodi narod i sda naprijed
uto ni ko netreba sumljat samo treba pogledat staje napravijo od vogosce dokje bijo nacelnik i kakoje uspijesno vodijo i onda vise tuj ne ma nikaki pitanja
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19086 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Ah , ti duhoviti i vrcavi panteru koji nas hraniš iz zlatnih kašika :
http://www.6yka.com/novost/81213/bakir- ... o-reflekse
Chisum

#19087 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Od ove podrumske picketine i priglupih izjava kojim se rasipa, smjesniji je jos samo SDA-ov Ciceron, Amir Zukic, kojem nakon svake malo slozenije izgovorene recenice moraju mijenjati ulje.
jazzer

#19088 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

'Mislim da u slijedećih deset godina moramo minimalno proizvesti novih 100 tisuća radnih mjesta, kako bismo stabilizirali proračune, kako bismo servisirali sve one potrebe koje ova država ima, a bez jedne jake, sve bolje uređene države to neće biti moguće'', rekao je za Anadoliju Izetbegović.
On fino izvadi cunu i popisa se po svima nama.

I pisajuci konta ''evo vam stoko jedna, hocete 100k radnih mjesta? ovo je sve sto cete dobiti od mene''.

Zivo me interesuje da l' se ijedan onaj glasac, koji je nasjeo na tu pricu o 100k
novih radnih mjesta pa glasao za doticnog, osjeca glupo, iznevjereno? Kakav je
mentalni sklop tih ljudi?
skupljac_zeljeza

#19089 Re: SDA-All about

Post by skupljac_zeljeza »

jazzer wrote:
'Mislim da u slijedećih deset godina moramo minimalno proizvesti novih 100 tisuća radnih mjesta, kako bismo stabilizirali proračune, kako bismo servisirali sve one potrebe koje ova država ima, a bez jedne jake, sve bolje uređene države to neće biti moguće'', rekao je za Anadoliju Izetbegović.
On fino izvadi cunu i popisa se po svima nama.

I pisajuci konta ''evo vam stoko jedna, hocete 100k radnih mjesta? ovo je sve sto cete dobiti od mene''.

Zivo me interesuje da l' se ijedan onaj glasac, koji je nasjeo na tu pricu o 100k
novih radnih mjesta pa glasao za doticnog, osjeca glupo, iznevjereno? Kakav je
mentalni sklop tih ljudi?
Šta misliš da su u Banovićima glasali za SDA zbog ove izjave? Ili u Novom Gradu? Ovo da Bakir i nije rekao opet bi sve bilo isto zato što znam kako stranke odrađuju kampanju na terenu. Čak je mogao izvaliti i veću glupost to ne bi promijenilo rezultat. Kakve veze ima sukob unutar SDA između Kukića, Fazlića ili Huse u TK sa ovom Bakirovom izjavom o radnim mjestima? Nije sigurno razlog Bakirova izjava, a Fazlić koji je dobio glasove naroda nema više podršku stranke. Ne skupljaju se glasovi bilboardima ili upaljačima sa logom stranke.
Dzematlija

#19090 Re: SDA-All about

Post by Dzematlija »

a zašto sumljate u bakirovo obečanje?čovjek je fino rekao da će biti nova radna mjesta trebate se samo strpjeti bit če bolje kada preuzme sda totalno i sa zukićem krenu postavljati provjerene kadrove
palermo

#19091 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Dobar Bakirov intervju (makar ovo što pročitah)

Izbirikao se.
Lokman

#19092 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

Jako dobar intervju predsjednika Izetbegovića. Direktno je konfrontirao konzervirani komunistički mentalitet kao suštinu ekonomske stagnacije. Na spoljnom planu potpuna integracija sa narastajućom Turskom kao bošnjačkom silom zaštitnicom. Približavanje Vučiću i Srbiji kao direktna posljedica evroazijskog tursko-ruskog energetskog saveza. To su preduslovi za političku stabilnost i ekonomski rast. Ovaj koncept garantuje doživotnu vlast Bakira Izetbegovića. :thumbup:
Gojeni H

#19093 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

Lokman wrote:Jako dobar intervju predsjednika Izetbegovića. Direktno je konfrontirao konzervirani komunistički mentalitet kao suštinu ekonomske stagnacije. Na spoljnom planu potpuna integracija sa narastajućom Turskom kao bošnjačkom silom zaštitnicom. Približavanje Vučiću i Srbiji kao direktna posljedica evroazijskog tursko-ruskog energetskog saveza. To su preduslovi za političku stabilnost i ekonomski rast. Ovaj koncept garantuje doživotnu vlast Bakira Izetbegovića. :thumbup:
Kra-lju!!! :thumbup:
ultima_palabra

#19094 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:
Lokman wrote:Jako dobar intervju predsjednika Izetbegovića. Direktno je konfrontirao konzervirani komunistički mentalitet kao suštinu ekonomske stagnacije. Na spoljnom planu potpuna integracija sa narastajućom Turskom kao bošnjačkom silom zaštitnicom. Približavanje Vučiću i Srbiji kao direktna posljedica evroazijskog tursko-ruskog energetskog saveza. To su preduslovi za političku stabilnost i ekonomski rast. Ovaj koncept garantuje doživotnu vlast Bakira Izetbegovića. :thumbup:
Kra-lju!!! :thumbup:
Nigdje Austrije, germanskog mentaliteta, Merkelice i slobodnog tržišta...
Banksy

#19095 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

De ba, pet prostoproširenih rečenica i tri opća mjesta ... :lol:

Mislim kriteriji jesu niski :D ali ni u tom slučaju nema ovdje tri pametne da se za njih uhvatiš.

Nego sad gledam, koji je ovo Sarajevo Business Forum po redu, deseti (?) dođe li ikad ovim putem ijedna investicija?
palermo

#19096 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Banksy wrote:

Mislim kriteriji jesu niski :D ali ni u tom slučaju nema ovdje tri pametne da se za njih uhvatiš.
Ti postala pravi Fahrovac :D ....nema nekih epohalnih misli, ali nije vala ništa ni glupo rekao
Banksy

#19097 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:

Ti postala pravi Fahrovac :D ....nema nekih epohalnih misli, ali nije vala ništa ni glupo rekao
Ne nasjedaj, to su ipak zastarjele SDP policijske metode. Svaka kritika SDA ne znači nužno da je kritičar Fahrin.

Biće prije da si ti postao SDA službenik? :D
palermo

#19098 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Banksy wrote:
Ne nasjedaj, to su ipak zastarjele SDP policijske metode. Svaka kritika SDA ne znači nužno da je kritičar Fahrin.

Ma ne nasjedam, neću ja bona da povjerujem da jesi, vidiš da sam stavio smjehuljak......ali da postoje neutemeljene kritike (barem u slučaju ovog intervjua) to je, što bi braća Hrvati rekli, razvidno.... :D

Ma nisam SDA službenik, fala bogu ne treba mi :D
Banksy

#19099 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:

Ma ne nasjedam, neću ja bona da povjerujem da jesi, vidiš da sam stavio smjehuljak......ali da postoje neutemeljene kritike (barem u slučaju ovog intervjua) to je, što bi braća Hrvati rekli, razvidno.... :D

Ma nisam SDA službenik, fala bogu ne treba mi :D
Kritikujem Lokmanove hvale, ne intervju. Intervju je u skladu s očekivanjima, nigdje ništa, jupa, kjompij, ... :D

Ništa Čampare, gatačka linija, kakvo promaknuće i to ...? :mrgreen:
palermo

#19100 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Banksy wrote:
Ništa Čampare, gatačka linija, kakvo promaknuće i to ...? :mrgreen:
Ma jok, daleko im lijepa kuća.......

Plaćaju se te stvari debelo ( ne mislim na pare) znaš ti to sama.....ako se ne mora, ne treba se ulaziti u takve stavri....ljepše je prdoklačiti po forumu
Post Reply