Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Layne
#19076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ok, nije na nivou prethodnih sezona ali nije ni toliko lose koliko svi kukaju. Najvece razocarenje je borba protiv Night King-a, ostalo moze proci.
- cyprus
#19077 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vala koliko je raja kukala, meni ovaj kraj uopšte nije loš... Jedino su ga trebali bolje razradit, tj. napravit više epizoda da to bolje sjedne sve, ovako je zaista navrat-nanos... Od Deneris osam sezona prave heroinu, i onda je besmisleno unakaze u 10 minuta... Ne ide, jebiga... Ali kraj ko kraj - meni OK...
Last edited by cyprus on 21/05/2019 01:45, edited 1 time in total.
-
Juliuscezar
#19078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Krenem neku teoriju napisat i skontam nema više smisla
Ali nakon Brana, kralj je Gendry 
- tuzlak1212
- Jack Be Nimble
#19080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kaze da je hodala 5 sati kroz grad u suzama nakon sto je procitala.
Na kraju Martin i HBO zasrali. HBO je trebao sacekati da Martin zavrsi sa knjigama, a i on ze zakopao sa novim likovima tako da neznas izvuci pravi kraj. Druga dvojica su uradili sta su mogli sa onim sto im je Martin kazao.
Trbali su ih pustiti da idu na SW i kada je Martin spreman sa pricom vratiti nazad na snimanje.
Na kraju Martin i HBO zasrali. HBO je trebao sacekati da Martin zavrsi sa knjigama, a i on ze zakopao sa novim likovima tako da neznas izvuci pravi kraj. Druga dvojica su uradili sta su mogli sa onim sto im je Martin kazao.
Trbali su ih pustiti da idu na SW i kada je Martin spreman sa pricom vratiti nazad na snimanje.
- Haris033
#19081 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Ocjena kaže sve! Nakon smrti Daenerys, epizoda krenula u neviđenu zajebanciju. Nisam mogao vjerovati da će se ovako glupo završiti najbolja serija nakon Breaking Bad-a.
- MarlboroGold
#19082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Malo su pretjerali sa tom ocjenom. Meni su gore bile četvrta i peta, jer su postavile temelje za razočaravajući kraj.
6/10 ili 7/10 za zadnju je realno, a za prethodne dvije 5/10. Treća je već bila oko 8/10... da nije bilo nelogičnosti i sličnog bila bi čista desetka. Prve dvije epizode su bile desetke... pogotovo druga kad sjede svi zajedno kraj vatre.
6/10 ili 7/10 za zadnju je realno, a za prethodne dvije 5/10. Treća je već bila oko 8/10... da nije bilo nelogičnosti i sličnog bila bi čista desetka. Prve dvije epizode su bile desetke... pogotovo druga kad sjede svi zajedno kraj vatre.
- biggrin
#19083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
gledao sinoc zadnju i zaspao...doslovno...i zena mi zaspala. kasnije ponovo premotavao da pogledam prespavane dijelove. eto takva je epizoda bila. Ono sa Branom mi je vrhunac gluposti. dakle kralj je covjek cija zemlja nije dio kraljevstva?!
-
swanfilter
#19084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kraj je takav da cemo kroz koju godinu citati kako idu sa serijskim ili filmskim nastavkom ...
- alibegoa
#19085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
[quote="biggrin"]gledao sinoc zadnju i zaspao...doslovno...i zena mi zaspala. kasnije ponovo premotavao da pogledam prespavane dijelove. eto takva je epizoda bila. Ono sa Branom mi je vrhunac gluposti. dakle kralj je covjek cija zemlja nije dio kraljevstva?![/quote]
Pazi stvarno, pa ovo ne bi ni djeca izmaštala.
Pazi stvarno, pa ovo ne bi ni djeca izmaštala.
- banjaluka078
- Moderator
#19086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I pri tome čovjek koji je znao buduće događaje i koji na rukama ima krv nevinih ljudi u King's Landingu skoro jednako kao i ona koja ih je spalila.biggrin wrote:Ono sa Branom mi je vrhunac gluposti. dakle kralj je covjek cija zemlja nije dio kraljevstva?!
Jesu li Tirion i on to "smućkali" onomad kad su ostali sami uoči bitke u Winterfelu?
- rumenige_brajtner
#19087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma jok ba, kako ćeš to ovim megastručnjacima reć, pa svaki napisao po 40 scenarija i režirao stotinjak filmova. serije se ne broje, nema im krajaBetter Man wrote:Šta god da su snimili drugačije opet bi ljudi bili ne zadovoljni i smišljali svoje teorije kako i šta je trebalo da bude. Meni je logičan i jedino ispravan kraj. Možda ima grešaka i nelogičnosti, ali ipak sve u svemu serija je bila odlična i užitak je bio gledati je.
al ipak, najjači su oni što komentarišu "nek je završilo"?! hahaha, isto ko da su uratu bili ili ko da ih je neko tjerao da gledaju
- ferratilis
#19088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Oglasio se debeli, na blogu.
http://georgerrmartin.com/notablog/2019 ... an-ending/
http://georgerrmartin.com/notablog/2019 ... an-ending/
And me? I’m still here, and I’m still busy. As a producer, I’ve got five shows in development at HBO (some having nothing whatsoever to do with the world of Westeros), two at Hulu, one on the History Channel. I’m involved with a number of feature projects, some based upon my own stories and books, some on material created by others. There are these short films I am hoping to make, adaptations of classic stories by one of the most brilliant, quirky, and original writers our genre has ever produced. I’ve consulted on a video game out of Japan. And then there’s Meow Wolf…
And I’m writing. Winter is coming, I told you, long ago… and so it is. THE WINDS OF WINTER is very late, I know, I know, but it will be done. I won’t say when, I’ve tried that before, only to burn you all and jinx myself… but I will finish it, and then will come A DREAM OF SPRING.
How will it all end? I hear people asking. The same ending as the show? Different?
Well… yes. And no. And yes. And no. And yes. And no. And yes.
-
sumirprimus
#19089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma ovde nastavak sljedi ko poslje terminatora 1 
-
Forumerrer
#19090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zadnje 3 epizode su od mene dobile ocjenu 1 ja IMDB. Jedino vrijedno spomena je vrhunska rezija.
-
sumirprimus
#19091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ono kad je vec fantazija, trebo je vajtking probit deni, i jona zajedno, onda zmajo ih ozivi i spoji u neku energiju u jedno bice, i to energetsko bice, ponisti nocnog kralja i vrati ga u ljudski oblik, al sve dole u dubrovniku, i taman kad su mislili da je kraj, arija skonta, na zapadu tamo negdje sjedi produkcija i upravlja njihovim liokvima, izbije medju njih, magija ne vazi, napravi dar mar, denijon sa zmajom popali sve, dodju do debelog i sprze zadnju knjigu sa debovićem zajedno i tako uniste svim fanovima svaku nadu za krajem...
i cica mica gotova prica...
i cica mica gotova prica...
- banjaluka078
- Moderator
- banjaluka078
- Moderator
-
sumirprimus
#19094 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zasto pa zasto.
zmajo je najveci i nepobediv je, ne moze ga ni debeli u knjigama ponistit, odletio je sam u legendu kako nepobedivom i dolikuje...
pa jon je posluzio svrsi, dobio sve ratove i legitimno smakno tetku
arija ubila nocnog kralja.
mali vrag najpametniji lik doguro do kraja, savjetnik aga..
bran d slomljeni sve znao zato mudro i sutio, ceko da se ovi pobiju i da na kraju ga sami postave za kinga.
sansa morali su joj platit reprogram za onu do bola epizodu sa ludim ramizom.. hehe
ma dobro je to sve zavrsilo kako je bilo na pocetku
zmajo je najveci i nepobediv je, ne moze ga ni debeli u knjigama ponistit, odletio je sam u legendu kako nepobedivom i dolikuje...
pa jon je posluzio svrsi, dobio sve ratove i legitimno smakno tetku
arija ubila nocnog kralja.
mali vrag najpametniji lik doguro do kraja, savjetnik aga..
bran d slomljeni sve znao zato mudro i sutio, ceko da se ovi pobiju i da na kraju ga sami postave za kinga.
sansa morali su joj platit reprogram za onu do bola epizodu sa ludim ramizom.. hehe
ma dobro je to sve zavrsilo kako je bilo na pocetku
-
Cragen
#19095 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dosadno i glupo. Daenerys je bila u pravu, trebala je popaliti sve ove debile.
-
sumirprimus
#19096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znaci prosla epizoda je bila top sto se paljevine tice 
- Altsa
#19097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa svima je jasno da su ovu zadnju sezonu sfuserili i smlatili nabrzaka. Medutim i losija zadnja sezona (ne sve epizode) ne moze uticati na to da je dobra serija. Scenaristi su dobro usrali motku.
-
r_faruk
#19098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kako pisaju, ovo me vazda zanimaloOptimus09 wrote:"Elitni ratnici-evnusi odgajani i trenirani u Astaporu, jednom od tri glavna grada Zaliva robova.
Neokaljani sa treningom kreću u petoj godini i vežbaju od sumraka do zore. Trening je koncipiran tako da od njih napravi vrsne borce, ali i da očvrsnu i izgube individualnost kao i empatiju prema drugima.
Neokaljanima su u potpunosti uklonjeni polni organi i veći deo života konzumiraju eliksir Vino hrabrosti koje im otupljuje čulo bola. Piju ga tokom svakog obroka i iz godine u godinu bol osećaju sve manje i manje..."
Dok bi u realnosti obolili od osteoporoze zbog nedostatka testosterona![]()
Ne bi on njih bilo boraca
-
sumirprimus
#19099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa sta je cuna nego produzetak cjevke i za pisanje?onda se namece pitanje kako su svi prezivili odstranjivanje cune usljed obilnog krvarenja a bez moderne medicine? magijom?
- Ramzess Veliki
#19100 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad dva pedera useru motku ....
Zadnjom epizodom su mi ogadili cijelu seriju ...
Zadnjom epizodom su mi ogadili cijelu seriju ...